toupia
Μέλος Σωματείου
Για να καταλάβω κι εγώ, χωρίς εμπειρία από άλλα EVF, πού ακριβώς τοποθετείτε το EVF της Canon M50 (που έχω και μου φαίνεται μια χαρά, ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία) σε σχέση με την ΟΜ3, τη Zf και τις υπόλοιπες;
Μια από τα ίδια Γιάννη, για αυτό δεν αγόρασα και ποτέ την OM5. Το σκόπευτρό της ήταν πολύ μέτριο για αυτό που θέλω...το σκόπευτρο είναι το Α και το Ω μιας σύγχρονης μηχανής και αυτό που την κανει να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμο από μια οθόνη κινητού. Βέβαια όπως είπαμε περι ορέξεως.....προσωπικά μπορώ να δεχτώ πολλές θυσίες σε ένα σώμα άλλα όχι στο σκόπευτρο...εκει θέτω βέτο, ειδικά αν η μηχανλη κάνει πάνω απο 1.000 ευρώ.συμφωνω απολυτα σ αυτο... εχω αποκλεισει πολλες μηχανες μονο γι αυτο το λογο.
Δεν χρησιμοποιω σχεδον ποτε το μονιτορ για καδραρισμα... γι αυτο εχω το κινητο αν χρειαστει που εχει απειρως καλυτερη οθονη.
Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο που περιγραφεις, ουτε βρισκω σκοτεινο το EVF των PenF / OM5 , εννοεις δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ? Το σκοπευτρο ακολουθει την φωτομετρηση για να δειχνει σωστα τη σκηνη. Αν θες βεβαια υπαρχει ρυθμιση να το κανεις πιο φωτεινο και να πειραξεις και τα χρωματα του ακομη (να το καλιμπραρεις)Δεν νομίζω να έχει κάποια βελτίωση στην συχνότητα, μου φαίνεται το ίδιο με την om5 σε αυτό το κομμάτι, αλλά στην φωτεινότητα και το contrast είναι άλλο επίπεδο της Ζ50ii, έξω σε φως που η ίριδα του ματιού μας έχει κλείσει βάζεις το μάτι στο σκόπευτρο και η φωτεινότητα του καλύπτει την διαφορά με το μάτι και δεν περιμένεις να ανοίξει η ίριδα για να δεις καλά όπως κάνω π.χ. Στην om5….ειναι σημαντικό αυτό και δεν βλέπω να το αναφέρει κάποιος…
Δεν κατάλαβα αν το evf της om-3 είναι ίσο σε μέγεθος με αυτό της om5 ή μικρότερο ...εσύ Κώστα;
Sent from my 24030PN60G using Tapatalk
Τωρα εχοντας την Canon R5 με καταπληκτικο EVF, θα δυσκολευτω να παω σε κατωτερο απο αποψη μεγεθους και ποιοτητας.
Το επιχειρήμα του EVF είναι τελειως υποκειμενικό. Καλύτερα να το βλέπει ο καθένας και να αποφασίζει. Ούτε εγώ βρίσκω πρόβλημα στο EVF της OM5. Είναι σίγουρα καλύτερο της OM1.2 αλλά και της ΟΜ5 το θεωρώ μια χαρά και σε καμία περίπτωση ενοχλητικό ή λίγο. Και έχω και μυωπία και αστιγματισμό και Πρεσβυωπία πλέον.
I don't have an OM1.2, but I don't see any significant differences to my OM1.1. The OM-3 has more stuff such as GND. The only performance differences I see are the mechanical shutter is 6fps and buffer is 68 frames. The AI focus is better than my OM1.1. I don't have any specific metrics for that, but I noticed the white boxes for animal detect are more focused on the animals head vs outlining the entire body.Hello Rob
first of all thank you for your effort to answer our questions
do you find any significant differences in the menus or in practice especially in the intelligence focus system (ΑΙ) between OM1.2 and OM3 ?
maybe something critical is missing that will reduce the performance of OM3 compared to OM1 for any use not just for street photography
I have some questions @Rob Trek . I am slowly coming around to liking the look of the OM-3 a lot. As I hold an Olympus OM-2n in my hands I can understand why they have designed it the way they have. Anyway onto my questions (this is from someone who has owned an E-M1.2 and a Pen-F in the past and briefly owned an E-M5.3):
Also considering an om-1.2; how easy is it to access the computational modes on this camera, can you assign the selection to a button for instance?
- Is the C-AF performance identical to the performance of the OM1.2 for things that move?
- What is the buffer size of the OM-3, is it similar to the OM1.1?
- Is the rear thumb grip of decent quality?
- Do you tend to find that you press any of the buttons on the back during normal use?
- You may not be able to answer this one; I have some old 4/3 lenses, do they perform as well on the OM-3 as they do on the OM1.2; again for things that move (I know they are not going to be as good as native lenses but, how good are they, I have the 50-200 SWD and it wasn't quite good enough on the EM5.3 so wondering how much better they are on the OM cameras)?
- Are the dials metal?
- Monochrome Profile 2 - Is there a corresponding Lightroom matching profile or is it just in Olympus Workspace?
- Different custom modes for video so C1-5 for video AND seperate for photo?
- Multiple Exposure - Is it possible to combine a Live GND shot and a ND shot of the same scene as a multiple exposure?
- Is there anything other than the colour dial aspects that the om-3 does that the om-1.2 doesn't?
Thanks again Rob for this opportunity.
Mα πάνω κάτω αυτό έγραψα μόλις πιο πάνω...!!!Ναι ο Επαγγελματιας με τους κορυφαιους φακους δεν ειχε αλλη δουλεια να παρει και αλλο ενα συστημα με διαφορετικους φακους που δεν θα τους χρησιμοποιει στην εργασια του παρα μονο για τις βολτες το ΣΚ.
Μαλλον δεν ξερετε πολλους επαγγελματιες. Εγω οσοι ξερω τετοιοι ή με κανα κινητο βολταρουν ή με καμια rangefinder πολυ ακριβη.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.