ΟΜ-3 , η νέα ρετρό μηχανή της OM systems

Για να καταλάβω κι εγώ, χωρίς εμπειρία από άλλα EVF, πού ακριβώς τοποθετείτε το EVF της Canon M50 (που έχω και μου φαίνεται μια χαρά, ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία) σε σχέση με την ΟΜ3, τη Zf και τις υπόλοιπες;

δεν το εχω δει για να σου πω... αλλα οπως ειπωθηκε ειναι και υποκειμενικο λιγο.
Αναλογα τι ψαχνεις, την ηλικια σου, την οραση σου κλπ.

Τωρα εχοντας την Canon R5 με καταπληκτικο EVF, θα δυσκολευτω να παω σε κατωτερο απο αποψη μεγεθους και ποιοτητας.
Εχει φυσικα αλλα θεματα για μενα η μηχανη που θα μ εκαναν ν αλλαξω , αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

συμφωνω απολυτα σ αυτο... εχω αποκλεισει πολλες μηχανες μονο γι αυτο το λογο.
Δεν χρησιμοποιω σχεδον ποτε το μονιτορ για καδραρισμα... γι αυτο εχω το κινητο αν χρειαστει που εχει απειρως καλυτερη οθονη.
Μια από τα ίδια Γιάννη, για αυτό δεν αγόρασα και ποτέ την OM5. Το σκόπευτρό της ήταν πολύ μέτριο για αυτό που θέλω...το σκόπευτρο είναι το Α και το Ω μιας σύγχρονης μηχανής και αυτό που την κανει να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμο από μια οθόνη κινητού. Βέβαια όπως είπαμε περι ορέξεως.....προσωπικά μπορώ να δεχτώ πολλές θυσίες σε ένα σώμα άλλα όχι στο σκόπευτρο...εκει θέτω βέτο, ειδικά αν η μηχανλη κάνει πάνω απο 1.000 ευρώ.

Δεν νομίζω να έχει κάποια βελτίωση στην συχνότητα, μου φαίνεται το ίδιο με την om5 σε αυτό το κομμάτι, αλλά στην φωτεινότητα και το contrast είναι άλλο επίπεδο της Ζ50ii, έξω σε φως που η ίριδα του ματιού μας έχει κλείσει βάζεις το μάτι στο σκόπευτρο και η φωτεινότητα του καλύπτει την διαφορά με το μάτι και δεν περιμένεις να ανοίξει η ίριδα για να δεις καλά όπως κάνω π.χ. Στην om5….ειναι σημαντικό αυτό και δεν βλέπω να το αναφέρει κάποιος…
Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο που περιγραφεις, ουτε βρισκω σκοτεινο το EVF των PenF / OM5 , εννοεις δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ? Το σκοπευτρο ακολουθει την φωτομετρηση για να δειχνει σωστα τη σκηνη. Αν θες βεβαια υπαρχει ρυθμιση να το κανεις πιο φωτεινο και να πειραξεις και τα χρωματα του ακομη (να το καλιμπραρεις)

Ποιο φωτεινο σκοπευτρο ειχε η επαγγελματική σειρα ΕΜ1-3 αλλα ηταν LCD τεχνολογια και δεν ειχε σχεση με την πραγματικοτητα τις περισσοτερες φορες , ειχε ξεπλυμενα χρωματα οποτε εκανες λαθος φωτομετρηση καποιες φορες. Απο εκει και περα τα καλα οπτικα του EVF και οχι τόσο η αναλυση παιζουν πολυ σημαντικο ρολο για να μην βλεπεις στα ακρα στεβλωσεις και μετακινεις το ματι και για να βλεπεις συνολικα πολυ πιο καθαρα

Δεν κατάλαβα αν το evf της om-3 είναι ίσο σε μέγεθος με αυτό της om5 ή μικρότερο ...εσύ Κώστα;

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

ιδια ειναι αλλα στην ΟΜ3 εχουν αυξησει την αποσταση απο το ματι νομιζω στα 27mm , αυτο βολευει οσους εχουν γυαλια καπου το λεει ο Thomas Εisl στο review της OM3 καπου στο 5,5 λεπτο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

δεν ειχα καταλαβει αυτο το κλικ που εχουν προσθεσει στα πληκτρα για να αυξησουν την αιασθηση οτι το πατησες .... καλο

Γιαννη για το συστημα εστιασης δες απο το 17 λεπτο το review της ΟΜ1.2 πως δουλευει ειναι πιο απλο και παρομοιο της OΜ3 και οχι σαν αυτο της πρωτης ΟΜ1 που ειχε αλλες ρυθμισεις για ανθρωπο και αλλες για το υπολοιπο ΑΙ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Τωρα εχοντας την Canon R5 με καταπληκτικο EVF, θα δυσκολευτω να παω σε κατωτερο απο αποψη μεγεθους και ποιοτητας.

Mια απο τα ιδια.

Μεγαλωνοντας και φευγοντας αναγκαστικα απο τα οπτικα σκοπευτρα ειχα εκτιμησει πολυ εκεινα της σειρας S1 της πανασονικ και πλεον το af το γκριπ και το σκοπευτρο ειναι τα πρωτα που κοιταζω (παραλληλα με το αν μου δινει οσα χρειαζομαι επιπλεον )

Το επιχειρήμα του EVF είναι τελειως υποκειμενικό. Καλύτερα να το βλέπει ο καθένας και να αποφασίζει. Ούτε εγώ βρίσκω πρόβλημα στο EVF της OM5. Είναι σίγουρα καλύτερο της OM1.2 αλλά και της ΟΜ5 το θεωρώ μια χαρά και σε καμία περίπτωση ενοχλητικό ή λίγο. Και έχω και μυωπία και αστιγματισμό και Πρεσβυωπία πλέον.

• Like
Reactions: guzzi
οχι εντελως υποκειμενικο.... αν δεις ενα καλο EVF δεν μπορεις μετα να πας ευκολα πισω.

Αν το συγκρινεις με αλλα ισοδυναμα ή χειροτερα οκ, αλλα αν δεις το καλυτερο μετα σε ξενιζει το χειροτερο.

Και οπως ειπαμε, ειναι και θεμα αναγκων, ηλικιας κλπ

Εχω την τυχη (και ατυχια) να εχω δει και να εχω στη κατοχη μου μερικα απο τα καλυτερα EVF και γι αυτο το λεω....

• Like
Reactions: karamela
Συγκρίνω το 5.76mp x0.82 της ΟΜ1.2 με την ΟΜ5 2.36mp x0.69 και δεν το λέω νύχτα με την μέρα. Βλέπω την διαφορά αλλά δεν ειναι x2 φορές καλυτερο EVF. Πρόσφατα πήγα και οφθαλμίατρο :). Για αυτοθεωρώ ότι είναι υποκειμενικό το πόσο ανεκτό είναι ένα EVF

Last edited:
Το επιχειρήμα του EVF είναι τελειως υποκειμενικό. Καλύτερα να το βλέπει ο καθένας και να αποφασίζει. Ούτε εγώ βρίσκω πρόβλημα στο EVF της OM5. Είναι σίγουρα καλύτερο της OM1.2 αλλά και της ΟΜ5 το θεωρώ μια χαρά και σε καμία περίπτωση ενοχλητικό ή λίγο. Και έχω και μυωπία και αστιγματισμό και Πρεσβυωπία πλέον.

Σωστο και εντελως υποκειμενικο αναλογως τον χρηστη και τα θεματα που εχει στα ματια του ( η συχνοτητα της οθονης νομιζω οτι ειναι θεμα εγκεφαλικων νευρων ή συνδυασμος του με ματια ) .

Γενικως αν δεν δοκιμασεις καλα μην αγορασεις κατι αν εχεις απαιτησεις φυσικα .

• Like
Reactions: isin
πως ειναι η εστιαση σε κινουμενο θεμα Γιαννη της OM1 II (sport, action κλπ ) ?

Εχεις δοκιμασει αλλα συστηματα για να συγκρινεις (sony, nikon canon ) ?

Eπισης, εχεις μηπως κανενα δειγμα απο handheld hires mode με την om1 II ?

Η εντυπωση μου είναι ότι είναι πάρα πολύ καλή και πολυ κοντά στις άλλες και για αυτο έχω μείνει κιολας στο συστημα. Και εγώ δοκιμάζω συχνά άλλες εταιρείες και θα έλεγα είναι λίγο πίσω Sony/Canon (δεν έχω δοκιμάσει τελευταίες Α1/R1) και ίδια ίσως και καλύτερη από Nikon (z9 δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω Z8). Το σίγουρο ειναι ότι με την OM θέλεις διαβασμα και δοκιμές και πχ να ξέριες να βάλεις το AF sensitivity σε +2 για να αλλάζει ακόμα πιο γρηγορα την εστίαση σε κάποιες καταστάσεις πχ με πουλιά.

Κάνω μερικές δοκιμές με ΟΜ1.2 για ποδοσφαιρο και μπάσκετ γιατί καλύπτω τοπικούς αγώνες πχ εκεί δεν ταιριάζει το AF sensitivity +2 γιατι αν μπει άλλος παίκτης μπροστά τότε εστιάζει σε αυτόν, οπότε πειραματίζομαι με -1 -2.

Στις άλλες εταιρείες δουλεύει καλύτερα το CAF+Tracking που είναι πιο ευκολα τα πράγματα πχ θα έχεις δει R1 που έχει ΑΙ με tracking στον ποδοσφαιριστή και ακόμα και αν μπαινουν μπροστά παίκτες δεν θα τους χάνεις τόσο εύκολα. Το ίδιο και sony σχεδον δεν εκανα τιποτα εκει στο CAF+Tracking.

Σε συνδυασμό ΟΜ1.2 με τον 40-150mm PRO f2.8 έχω μια χαρά αποτελέσματα σε βαθμό που δεν σκέφτομαι να μπλέξω και με άλλο σύστημα.

Αυτές είναι οι δικές μου εντυπώσεις.

OM System told us that the OM-3 is effectively the replacement for the much-loved Olympus Pen-F which was launched in 2016 and still remains popular today, explaining that it was impossible for them to make the Pen-F design fully weather-proof, something that the OM-3 notably offers.

Καλά εντάξει... ...Τα είπαμε αυτά, η απόλυτη πλειοψηφία έχει ταυτίσει στο μυαλό της την μορφολογία των DSLR με επαγγελματικό εργαλείο. Οπότε άντε να τους πείσεις πως όχι, υπάρχουν και οι range finder. Μόνο η Leica για ολίγους και εκλεκτούς (στο πορτοφόλι), και η Sony που έχει άλλα μεγέθη και θέλει να είναι εν μέρει διαφοροποιημένη από το δίδυμο CanoNikon.

Λογικό να ακολουθούν το πιο σίγουρο μονοπάτι, αλλά μη μας πουλάνε τρέλα... :cry::ROFLMAO:

Κοίτα το κοινό που σκάει σοβαρά λεφτά σε μηχανές είναι κυρίως οι επαγγελματίες, οπότε αυτοί δεν τους νοιάζουν τα design, τα range finder. κλπ. ούτε αν ενα σώμα είναι 100-200γρ ελαφρύτερο, αυτά αφορούν εμάς τους ερασιχτέχνες/χομπίστες...η OM3 σε αυτό το κοινό απευθύνεται, άλλα σε μια μερίδα αυτού του κοινού με γερό πορτοφόλι.

Οι τόσες πολλές Dslr άλλα και οι FF Mirrorless που βλέπουμε στα γήπεδα έχουν κάνει τον κόσμο να ταυτίσει τον επαγγελματισμό όπως είπες με μηχανές με την μορφολογία των Dslr, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ποτέ αυτό...εκτος και αν ξαφνικά δούμε π.χ. σε Ολυμπιακούς αγωνες φωτογράφους να τραβάνε με Sony A7C, Nikon ZF, OM3 κλπ...κάτι που είναι στα όρια της φαντασίας...

Ο επαγγελματίας θα πάρει 1-2 σώματα και συνήθως θα τα λιώσει πριν πάει σε άλλα. Δεν αλλάζει σαν τα πουκάμισα μηχανές και να δοκιμάζει συστήματα. Σε φακούς ακριβούς επενδύει συνήθως που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του.

Τις συχνές αλλαγές σωμάτων και τα πολλά λ7 τα ρίχνουν οι ανικανοποίητοι ενθουσιώδης ερασιτέχνες και οι tech freaks της τεχνολογίας που ακολουθούν κατά πόδας τις όποιες εξελίξεις της τεχνολογίας πιστεύοντας ότι θα έτσι αυτόματα θα βελτιωθούν οι φωτο και τα βίντεο.

Επίσης ο επαγγελματίας μπορεί να τσιμπήσει ένα τέτοιο σώμα όπως η ΟΜ3 ή μια Fuji X100IV αντί μιας άλλης mirrorless αλλά DSLR για τις δικές του προσωπικες στιγμές φωτογραφησης που δεν θέλει να πάρει μαζί του <επαγγελματικά εργαλεία> και θέλει να ξεφύγει από τα καθημερινά του όπλα , να νιώσει πιο ελεύθερος να κάνει την πλάκα του και να ξαναβρεί τον ενθουσιασμό του που η καθημερινότητα της δουλειάς δεν του επιτρέπει.

ο χρήστης ηλικίας 18-30 που θα έρθει από κινητό και θα επιλέξει ένα vintage look γιατί είναι της μόδας σπάνια επίσης θα ασχοληθεί με την ποιότητα στο σκόπευτρο , το 90% των φωτο του θα είναι με την οθόνη. Αυτοί αποκλείεται να επιλέξουν DSLR style για πρώτη τους μηχανή , θα πάνε σε κάτι πιο μοδάτο και φουλ σε ηλεκτρονικές λειτουργίες οδηγούμενοι από τα κινητά τους.

Κάποιοι που είναι μεγάλης ηλικίας και τους τραβά πολύ το ρετρό και τα έτοιμα jpeg μιας και δεν έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να κάθονται με τις ώρες να επεξεργάζονται αρχεία και πονανε λίγο και τα κοκαλάκια τους για να φοράνε pro φακούς στις εκδρομές τους είναι μια άλλη κατηγορία κοντά στην ΟΜ3

Υπάρχουν φυσικά και οι χρήστες του συστήματος που θέλουν αναβάθμιση από σώματα ΕΜ1-3 / ΟΜ5, το κόστος μπορεί να τους ξενίζει αλλά η αισθητική του project και οι πρόσθετες λειτουργίες που έχει μέσα από την ναυαρχίδα τους το κάνουν δελεαστικο για αναβάθμιση.

Περιέγραψα πολύ διαφορετικά target group που τους αγγίζει η ΟΜ3. Υπάρχουν και άλλα φυσικά.

Και το βασικότερο είναι ότι η ΟΜDS μέχρι τώρα είχε απευθυνθεί με τα τοπ προϊόντα της (σειρά ΟΜ1) στο 5-10% της αγοράς δηλ. στους action/ sport /BIF shooters που χρόνια τώρα ήταν ήδη καπαρωμένοι στους δύο μεγάλους.

Με την ΟΜ3 κάνουν κίνηση στη μάζα , σε αυτόν που τραβά καθημερινά για την πλάκα του και όχι μόνο , στο δρόμο , στην πόλη, στα ταξίδια , στη φύση κλπ. Kαι του προσφέρει μια στιλάτη μηχανή με ότι διαθέτει η εταιρία στο οπλοστάσιό της σε specs , δεν χρειάζεται να βάλει κάτι έξτρα καινοτομο πάνω του γιατί πολλές από τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές λειτουργίες συνδιαστικά δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σώμα της αγοράς

Να και το καινούργιο logo προς το νέο target group

1739348792472.png

Τωρα για το AF της μηχανής η απάντηση που πήρα από τον Rob

Hello Rob

first of all thank you for your effort to answer our questions

do you find any significant differences in the menus or in practice especially in the intelligence focus system (ΑΙ) between OM1.2 and OM3 ?

maybe something critical is missing that will reduce the performance of OM3 compared to OM1 for any use not just for street photography
I don't have an OM1.2, but I don't see any significant differences to my OM1.1. The OM-3 has more stuff such as GND. The only performance differences I see are the mechanical shutter is 6fps and buffer is 68 frames. The AI focus is better than my OM1.1. I don't have any specific metrics for that, but I noticed the white boxes for animal detect are more focused on the animals head vs outlining the entire body.

Είχε δώσει και μια αντίστοιχη απάντηση σε κάποιον άλλο που ρώτησε για το CAF

I have some questions @Rob Trek . I am slowly coming around to liking the look of the OM-3 a lot. As I hold an Olympus OM-2n in my hands I can understand why they have designed it the way they have. Anyway onto my questions (this is from someone who has owned an E-M1.2 and a Pen-F in the past and briefly owned an E-M5.3):
  • Is the C-AF performance identical to the performance of the OM1.2 for things that move?
  • What is the buffer size of the OM-3, is it similar to the OM1.1?
  • Is the rear thumb grip of decent quality?
  • Do you tend to find that you press any of the buttons on the back during normal use?
  • You may not be able to answer this one; I have some old 4/3 lenses, do they perform as well on the OM-3 as they do on the OM1.2; again for things that move (I know they are not going to be as good as native lenses but, how good are they, I have the 50-200 SWD and it wasn't quite good enough on the EM5.3 so wondering how much better they are on the OM cameras)?
  • Are the dials metal?
  • Monochrome Profile 2 - Is there a corresponding Lightroom matching profile or is it just in Olympus Workspace?
  • Different custom modes for video so C1-5 for video AND seperate for photo?
  • Multiple Exposure - Is it possible to combine a Live GND shot and a ND shot of the same scene as a multiple exposure?
  • Is there anything other than the colour dial aspects that the om-3 does that the om-1.2 doesn't?
Also considering an om-1.2; how easy is it to access the computational modes on this camera, can you assign the selection to a button for instance?

Thanks again Rob for this opportunity.
  • C-AF is better than my OM1 Mark I, so I would assume on par with the OM1 Mark II.
  • Buffer size is 68, I got 103 images in a 10 second burst at 120fps.
  • Rear thumb grip is too new to determine it's long term durability.
  • The back buttons are difficult to use one handed. For two-handed operation it's a breeze.
  • Sorry, I don't have 4/3 lens adapter to test my 4/3 lenses on the camera.
  • The dials are metal.
  • I don't see any additional camera profiles in Lightroom. Just Monotone with red,green,orange filters.
  • The C1-5 are separate for video & photo, so a total of 10 custom modes.
  • You can't combine computational modes like GND and ND and Multiple Exposure. Each one disables all others.
  • Not really. There are new cinema profiles for video.
  • You can assign individual computation features to a button, but you still need the setup in menu. For example, you assign ND to Fn1. You set ND to ND8 in the menu. Fn1 is now ND8. If you want ND64, you will need to push and hold Fn1 and rotate the wheel to ND64.

Last edited:
Να με συμπαθάς Κώστα αλλά η ¨μάζα¨ είναι τα 2.000 ευρώ για σώμα;;; Κάτι λάθος έχουμε καταλάβει….δεν συμφωνώ καθόλου με αυτά που έγραψες, και απόδειξη είναι οι πωλήσεις της Olympus που έχουν πιάσει πάτο παντού, είναι τελευταία σε πωλήσεις μαζί με την Pantax από όλους τους κατασκευαστές…

Τι να πω, θα πάει ο 25αρης που τραβάει με το κινητό ξαφνικά σε μηχανή 2.000 ευρώ συν πόσα ακόμα για φακούς;; Πόσοι θα το κάνουν αυτό;;; Οι περισσότεροι σε αυτό το Target group αν ξαφνικά θέλουν να πάνε παρακάτω στο κομμάτι της φωτογραφίας, θα πάρουν καμιά μεταχειρισμένη DSLR ή καμιά φτηνή mirrorless και βλέπουν στην συνέχεια, κάποιοι λίγοι που θέλουν ρετρό και έχουν φράγκα θα πάνε σε καμία Fuji….μεχρι εκει..

Ο επαγγελματίας φωτογράφος που θέλει στον ελεύθερο χρόνο του να δει την οικογένεια του και οι περισσότεροι δεν ακουμπάνε φωτογραφική σε αυτές τις στιγμές, θα πάει και αυτός να δώσει 2Κ για να χτίσει νέο σύστημα;;; Έχεις δει τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους οι επαγγελματίες;; Με τα κινητά τους τραβάνε οι περισσότερο ή καμία μικρή και παλιά dslr/mirrorless.

H Μηχανή αυτή ειναι για υπάρχοντες χρήστες του συστήματος ξεκάθαρα, ελάχιστους νέους χρήστες θα φέρει μέσα στο σύστημα με την τιμή αυτή. Και σιγά τώρα τις ηλεκτρονικές ευκολίες, πιο το Starry AF?? Πόσοι το χρησιμοποιούν αυτό…ας δώσουν για αρχή ένα Panorama και ένα καλό HDR που είναι για τα μπάζα και βλέπουμε για τα υπόλοιπα…αυτές οι ηλεκτρονικές ευκολίες που λες είναι για εντελώς περιορισμένο κοινό και απόδειξη είναι οι κακές πωλήσεις της Olympus και ότι οι άλλοι κατασκευαστές δεν ενδιαφέρθηκαν…αν αυτές οι ευκολίες είχαν κοινό, πρώτη θα ήταν σε πωλήσεις η Olympuς και όχι τελευταία…

Για να το κλείσουμε, η μηχανή με τα χρήματα που ζητάει απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς και fun του m43 συστήματος, σχεδόν όλοι οι άλλοι θα πάνε αλλού…αν η OM θέλει να φέρει νέο κόσμο μέσα στο σύστημα ας δώσουν για αρχή μια νέα OM5 μέχρι 1.200 ευρώ και μια νέα ΟΜ10 μεχρι 700-800 ευρώ και βλέπουμε…είδαμε και την ρετρό και καινοτόμα τότε penf, που ήταν και πολύ πιο φτηνή, άκλαυτη πήγε…

Y.Γ. Και να στο πω αλλιώς αν κάποιος θέλει κάτι ρετρό στα 2Κ γιατί να μην πάρει μια Fuji XT5 που και καλύτερη ποιότητα εικόνας έχει, και απίστευτα film simulation, και πολύ καλύτερο βίντεο και καλύτερο σκόπευτρο, και Joystick και 2 κάρτες μνήμης, και ένα έστω μικρό grip έχει, και τραβάει και αρχείο άμεσα 40MP χωρίς πατέντες…ίδιο πάνω κάτω βαρος και όγκο…εκεί που θα χάσεις είναι αν τραβας με μεγαλους τηλεφακούς, αλλά ποιος θα πάρει την OM3 και θα την έχει με μεγάλους τηλεφακούς.

Υ.Γ. Τα είπαμε η OM αν θέλει να σώσει την εταιρία, εκτός και αν δεν την νοιάζει και θέλει να είναι απλά μια μικρή εταιρία για niche κοινό, είναι να επικεντρωθεί σε φτηνά σώματα μέχρι 1.000-1.200 ευρώ πλήρως εξοπλισμένα και με πολλές καινοτομίες που δεν τις βρίσκεις αλλού αλλά ταυτόχρονα τις θέλει και ο κόσμος….π.χ. Δυνατότητες editing μέσα στην μηχανή και απευθείας ανέβασμα από την μηχανή στα social χωρίς βοήθεια κινητού…

Ναι ο Επαγγελματιας με τους κορυφαιους φακους δεν ειχε αλλη δουλεια να παρει και αλλο ενα συστημα με διαφορετικους φακους που δεν θα τους χρησιμοποιει στην εργασια του παρα μονο για τις βολτες το ΣΚ.

Μαλλον δεν ξερετε πολλους επαγγελματιες. Εγω οσοι ξερω τετοιοι ή με κανα κινητο βολταρουν ή με καμια rangefinder πολυ ακριβη.....

Ναι ο Επαγγελματιας με τους κορυφαιους φακους δεν ειχε αλλη δουλεια να παρει και αλλο ενα συστημα με διαφορετικους φακους που δεν θα τους χρησιμοποιει στην εργασια του παρα μονο για τις βολτες το ΣΚ.

Μαλλον δεν ξερετε πολλους επαγγελματιες. Εγω οσοι ξερω τετοιοι ή με κανα κινητο βολταρουν ή με καμια rangefinder πολυ ακριβη.....
Mα πάνω κάτω αυτό έγραψα μόλις πιο πάνω...!!!

• Like
Reactions: Kosh