Την πρωτη ΟΜ1 σου γραφω ντε που την βρισκεις κατω απο 1400 καινουργια , εμενα με υπερκαλυπτει και δεν μπορω να κανω χρηση ουτε το 50% απο αυτα που προσφερειΔεν διαφωνώ, αλλά η Ζ50ii κανει κάτω από τα μισά λεφτά από την OM1ii καινουρια, αυτό έλειπε σαν σύνολο να μην είναι καλύτερη η om1ii….θα το έκλειναν το μαγαζί…και το αστείο είναι ότι με κάτω από τα μισά λεφτά έχει καλύτερη εστίαση σε σπορτ, και καλύτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο σε πιο ελαφρύ σώμα…χαχα
Και να σε πάω αλλού σε φρέσκα κουλούρια, γιατί ένας νέος χρήστης να πάει να δώσει 1.400 ευρώ για την Om5ii όταν μπορεί με λίγα παραπάνω να πάρει την φρέσκια Fuji X-e5 που είναι το ίδιο μικρή και ελαφριά με την om5, με μεταλλική κατασκευή και όχι την πλαστικούρα της Olympus, πανέμορφη, με καλύτερο μεγαλύτερο αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης, και high resolution αρχεία τραβάει που το κάνει η om5, και καλύτερη εστίαση έχει, και ibis έχει, και τα καλύτερα JPEG της αγοράς με δυνατότητες να φτιάξεις περάσεις τα δικά σου, και πολύ καλύτερο βίντεο σε όλους τους τομείς, και joystick σου δίνει, και ταχύτερη θύρα usb c, και κοιτά να δεις και ακουστικά σου δίνει σε τόσο μικρό σώμα, θαύμα!! η λίστα είναι ατελείωτη….πες μου έναν λόγο;;; Επειδή έχει ip53 και το live nd??
Για να τα λέμε σωστά η Om5ii αν πάει στα 800 ευρώ, γιατί τόσο αξίζει έχει νόημα, από εκεί πάνω υπάρχουν καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις όπως η Fuji που μόλις ανέφερα…
Απο οτι γραφετε δεν ειναι συμβατη η ΟΜ5 ΙΙ με το FLM3Με το flash που γράφετε πιο πάνω τι ακριβώς συμβαίνει; Μου έχει διαφύγει
Πρώτον η πρώτη om1 επίσημα έχει εξαφανιστεί, τώρα αν κάπου έχει ξεμείνει κανένα κομμάτι, άλλο θέμα αυτό.Την πρωτη ΟΜ1 σου γραφω ντε που την βρισκεις κατω απο 1400 καινουργια , εμενα με υπερκαλυπτει και δεν μπορω να κανω χρηση ουτε το 50% απο αυτα που προσφερει
Ποια ΧΕ-5 βρε ? παλι συγκρινεις ανομοια σωματα , στεγανο IP53 με μη στεγανο καθολου σωμα ειναι το ιδιο κοστολογικα για μια εταιρια ? Εγω δεν εισηγηθηκα πουθενα αγορα της ΟΜ5 ΙΙ τωρα αλλα της ΟΜ5 στα 900 ευρω για μικρο σωμα και της ΟΜ1 (οχι της ΟΜ1.2) στα 1400 ευρω για ενα πληρες σωμα
Σχετικά με το thread, γιατί δεν ενοποιείται με το thread της πρώτης ΟΜ5 μιας και είναι σχεδόν ίδιες μηχανές και τα περισσότερα είναι κοινά;
Πχ Ζ5 και Ζ5.2 που είναι ιδια σειρά αλλά σημαντική διαφορά μεταξυ τους, ειναι στο ίδιο thread.
Συμφωνώ και επαυξάνω.Πολλές περίεργες αποφάσεις έχει πάρει η OMDS/JIP από τότε που ανέλαβε αλλά το να κόψει την συμβατότητα με αυτό το μικρό/δυνατό/περιστρεφόμενο/φανταστικό φλασάκι είναι μάλλον η πιο ανεξήγητη απόφαση των τελευταίων ετών για την εταιρεία.
Οι όποιες σκέψεις που είχα για αλλαγή σε ΟΜ5ΙΙ για να συμβατότητα σε μενού και type c εξανεμίστηκαν για μένα.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το έχω πάντα μαζί το FL-LM3 στην τσάντα με την ΟΜ5.
Σε άρθρο στο DPReview το επιβεβαιώνουν:
OM System has now confirmed the incompatibility to DPReview, saying "the decision to not support it was the result of comprehensive considerations on the product's characteristics."
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.