OM System - OM5 (II) η δεύτερη έκδοση της μικρότερης στεγανής (ΙP53) μηχανή της αγοράς

Με το flash που γράφετε πιο πάνω τι ακριβώς συμβαίνει; Μου έχει διαφύγει

Δεν διαφωνώ, αλλά η Ζ50ii κανει κάτω από τα μισά λεφτά από την OM1ii καινουρια, αυτό έλειπε σαν σύνολο να μην είναι καλύτερη η om1ii….θα το έκλειναν το μαγαζί…και το αστείο είναι ότι με κάτω από τα μισά λεφτά έχει καλύτερη εστίαση σε σπορτ, και καλύτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο σε πιο ελαφρύ σώμα…χαχα

Και να σε πάω αλλού σε φρέσκα κουλούρια, γιατί ένας νέος χρήστης να πάει να δώσει 1.400 ευρώ για την Om5ii όταν μπορεί με λίγα παραπάνω να πάρει την φρέσκια Fuji X-e5 που είναι το ίδιο μικρή και ελαφριά με την om5, με μεταλλική κατασκευή και όχι την πλαστικούρα της Olympus, πανέμορφη, με καλύτερο μεγαλύτερο αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης, και high resolution αρχεία τραβάει που το κάνει η om5, και καλύτερη εστίαση έχει, και ibis έχει, και τα καλύτερα JPEG της αγοράς με δυνατότητες να φτιάξεις περάσεις τα δικά σου, και πολύ καλύτερο βίντεο σε όλους τους τομείς, και joystick σου δίνει, και ταχύτερη θύρα usb c, και κοιτά να δεις και ακουστικά σου δίνει σε τόσο μικρό σώμα, θαύμα!! η λίστα είναι ατελείωτη….πες μου έναν λόγο;;; Επειδή έχει ip53 και το live nd??

Για να τα λέμε σωστά η Om5ii αν πάει στα 800 ευρώ, γιατί τόσο αξίζει έχει νόημα, από εκεί πάνω υπάρχουν καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις όπως η Fuji που μόλις ανέφερα…
Την πρωτη ΟΜ1 σου γραφω ντε που την βρισκεις κατω απο 1400 καινουργια , εμενα με υπερκαλυπτει και δεν μπορω να κανω χρηση ουτε το 50% απο αυτα που προσφερει

Ποια ΧΕ-5 βρε ? παλι συγκρινεις ανομοια σωματα , στεγανο IP53 με μη στεγανο καθολου σωμα ειναι το ιδιο κοστολογικα για μια εταιρια ? Εγω δεν εισηγηθηκα πουθενα αγορα της ΟΜ5 ΙΙ τωρα αλλα της ΟΜ5 στα 900 ευρω για μικρο σωμα και της ΟΜ1 (οχι της ΟΜ1.2) στα 1400 ευρω για ενα πληρες σωμα

Την πρωτη ΟΜ1 σου γραφω ντε που την βρισκεις κατω απο 1400 καινουργια , εμενα με υπερκαλυπτει και δεν μπορω να κανω χρηση ουτε το 50% απο αυτα που προσφερει

Ποια ΧΕ-5 βρε ? παλι συγκρινεις ανομοια σωματα , στεγανο IP53 με μη στεγανο καθολου σωμα ειναι το ιδιο κοστολογικα για μια εταιρια ? Εγω δεν εισηγηθηκα πουθενα αγορα της ΟΜ5 ΙΙ τωρα αλλα της ΟΜ5 στα 900 ευρω για μικρο σωμα και της ΟΜ1 (οχι της ΟΜ1.2) στα 1400 ευρω για ενα πληρες σωμα
Πρώτον η πρώτη om1 επίσημα έχει εξαφανιστεί, τώρα αν κάπου έχει ξεμείνει κανένα κομμάτι, άλλο θέμα αυτό.
Δεύτερον σου αράδιασα ένα σκασμό πράγματα που έχει η ΧΕ5 και εσύ φυσικά κόλλησες μόνο στο ένα που δεν έχει για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Και όχι ούτε στα 900 ευρώ είναι καλή τιμή η Om5 για αυτό και δεν πουλάει, άμα θες πήγαινε σε καταστήματα κα ρώτα τους, και το ξέρω από πρώτο χέρι, το έγραψα και πρίν, την μηχανή (Ελληνική με εγγύηση καινούρια) είδα και έπαθα να την πουλήσω και κανείς δεν την έπαιρνε, κάτι προσφορές στα 400-450 ευρώ είχα μόνο και την έδωσα τελικά για 500 στο MBP...τόσο ζήτηση έχουν στην Ελλάδα τα της Olympus, πριν 3 μήνες πούλησα την Em10IV με 2 φακούς (17mm Olympus Και Panasonic 35-100) στα 500 ευρώ πακέτο και έλεγα πάλι καλά...στο ίδιο διάστημα πούλησα την fuji Xm5 στα 800 ευρώ (μόνο σώμα χωρίς καν κουτί!!) Και λίγο πριν την Νikon Z30 σκέτη χωρίς φακό στα 450 ευρώ, μηχανή που δεν έχει καν σκόπευτρο, και άμεσα μέσα σε 1 μέρα.

Νομίζω είδα και δική σου αγγελία στο Insomnia που έδινες μια Οm1, πόσο καιρό έκανες να την δώσεις αν την έχεις δώσει?

Παλικάρια έχουμε ξεφύγει τελείως, για να το κλείσουμε πάντως η αξία χρήσης είναι διαφορετική για τον καθένα μας, κι αυτό δεν είναι στατικό. Π.χ. εγώ ενώ αδιαφορούσα για το WR και τα κινούμενα θέματα, άρχισα να βγαίνω στα βουνά και στα λαγκάδια άρα θέλω σύστημα σούπερ ελαφρύ και ανθεκτικό, ενώ παράλληλα έγινα παππούς οπότε το... κινούμενο θέμα μου έχει αποσπάσει σχεδόν πλήρως την προσοχή μου.

Μηχανές που να τα κάνουν όλα δεν υπάρχουν, οπότε ο καθένας πρέπει να συμβιβαστεί με τον... συμβιβασμό του (και την τσέπη του βέβαια).

Θα έλεγα να κλείσει το VS, και να επανέλθουμε στην OM5 II...

Σχετικά με το thread, γιατί δεν ενοποιείται με το thread της πρώτης ΟΜ5 μιας και είναι σχεδόν ίδιες μηχανές και τα περισσότερα είναι κοινά;
Πχ Ζ5 και Ζ5.2 που είναι ιδια σειρά αλλά σημαντική διαφορά μεταξυ τους, ειναι στο ίδιο thread.

Last edited:
Αφήσαμε το ένα άκυρο VS που ειχαμε με την Ζ50ΙΙ να πιάσουμε το επόμενο.

Όποιος θέλει να κανει συγκρίσεις συγκεκριμένων χαρακτηριστικών σωμάτων το κανει σε συγκεκριμένες συνθήκες όχι εκ μνήμης , παίρνει δίπλα δίπλα τα σώματα βάζει φακούς που σε ταχύτητα ακολουθούν το σώμα και κάνει το ίδιο τεστ όσο πιο ελεγχόμενα μπορεί.

Και γράφει στο ανάλογο νήμα των συγκρίσεων. Όλα τα άλλα είναι σενάρια για εμένα μη συγκρίσιμα και άνευ σχολιασμού

Σε συνάρτηση με το ότι δεν είμαι και αργοσχολος φιλτράρω στο λίγο χρόνο που έχω να απαντω σε αυτά που κρίνω ότι χρίζουν απάντησης μέσα στο πνεύμα και τη θεματολογία του κάθε νήματος.
Σχετικά με το thread, γιατί δεν ενοποιείται με το thread της πρώτης ΟΜ5 μιας και είναι σχεδόν ίδιες μηχανές και τα περισσότερα είναι κοινά;
Πχ Ζ5 και Ζ5.2 που είναι ιδια σειρά αλλά σημαντική διαφορά μεταξυ τους, ειναι στο ίδιο thread.

Η πρόσφατη οδηγία που έχουμε από τη ΓΔ είναι να ανοίγουμε ξέχωρο νήμα για κάθε μηχανή γιατί είναι πιο εύκολη η ευερεση του στο search του Google.

Κώστα καλησπέρα επειδή ξέρω ότι γνωρίζεις , έμαθες ποτε θα είναι διαθέσιμη στα μαγαζιά εδώ Ελλάδα ;
Και δεύτερον αν γνωρίζεις, στο ευρωπαϊκό αμαζον δεν βάζουν αυτά τα δώρα που έχει η OM-System και εννοώ 5ετια , μπαταρία κ.τ.λ ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βασίλη αν μάθω κάτι θα ενεημερωσω το νήμα. Για τα δώρα του Amazon δεν έχω ιδέα τι παίζει.

• Like
Reactions: b_bil2
Βάζω ενδεικτικά από ένα αμερικανικό κατάστημα τις τιμές της ΟΜ5ΙΙ σε σχέση με την ΟΜ5 όπου φαίνεται ότι η διαφορά είναι γύρω στα 300$ και η νέα έρχεται στην τιμή της παλιάς., υπόψην στην Αμερική δεν δίνονται τα έξτρα δώρα : κυάλια, 5ετη εγγύηση , μπαταρία που στοιχίζουν γύρω στα 400ευρω έξτρα

1750480836344.png

• Like
Της άρεσε το χρώμα της άμμου και το νέο γκριπ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
If stacked sensors really were that cheap to make, I suspect we'd have seen some hungry brand sell an ILC with one for way less than the competition, but that hasn't happened. Currently the least expensive ILC with a stacked sensor is the OM-3 at $2,000. I don't think that price is arbitrary.

…..

You also mention 1-inch sensors. When the RX100 went from a BSI to a stacked sensor, its retail price went up by $200. The APS-C FUjifilm X-H2S is $500 more than the standard X-H2, and $600 more than the X-H1.

Η απάντηση του reviewer του dpreview σε ερώτηση που του έγινε γιατί δεν έκαναν αρνητική κριτική για τη μη τοποθέτηση του stacked αισθητήρα στην ΟΜ5ΙΙ

Πολύ καλή κίνηση να ανοίξει το ίδιο το dpreview νήμα όπου να δέχεται τις προτάσεις των χρηστών με το τι πρέπει να εστιαζουν και να δοκιμάζουν στα hands on review καθως και στα τελικά review τους . Επισης στο ίδιο νήμα προτρέπουν και τυχόν ερωτήσεις που έχουν οι μελλοντικοί χρήστες σε απορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο

Πιο κάτω απαντά για την κριτική που αφορά την επιλογή Usb2 αντί Usb3

To be clear on point 2: it has a USB C port, which describes the shape. The actual USB data connection is USB 2, not USB 3, which means it runs at something like 480Mbps instead of 5Gbps. That'll only matter if you offload photos using a cable, though; for charging it's irrelevant.

Εγω έχω αιώνες να περάσω με καλώδιο φωτο , η μόνη περίπτωση να κάνω χρήση καλωδίου είναι αν έχω μαζί το καλώδιο και όχι τον καρτοδεκτη για να περάσω φωτο στο tablet σε ταξίδι για να τις επεξεργαστώ λίγο και να τις στείλω κάπου

Με το νέο γκριπ της ΟΜ5ΙΙ πάντως η ΟΜ3 είναι πιο λεπτή από όλες τις m43 ΟΜ μηχανές και μπαίνει πιο εύκολα σε τσέπη με ένα πίτα φακό παρόλο το μήκος της

1750486007325.jpeg

Και τα βάρη τους με μπαταρία

OM5II: 414g

OM-3: 496g

OM-1II: 599g

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau
Οι μόνες περιπτώσεις που έχω συνδέσει μηχανή με καλώδιο, είναι για αναβάθμιση λογισμικού. Και μια-δυο φορές φόρτιση την TG5 γιατί ο Bilora δεν πιάνει καλά τους ακροδέκτες της μπαταρίας.

• Like
Reactions: kbouk
Και ο Robin εδώ που μας λέει ότι την δοκίμασε την νέα ΟΜ5ΙΙ και του αρέσει... εντωμεταξύ έχει κάνει κριτική για όλες τις τελευταίες μηχανές ΟΜ1/ΟΜ3/ΟΜ1.2 με νέο αισθητήρα ότι δεν τρελάθηκε με τις τεχνολογίες και εδώ που οι αναβαθμίσεις ήταν μηδαμινές μας λέει ότι του άρεσε...

• Haha
Πολλές περίεργες αποφάσεις έχει πάρει η OMDS/JIP από τότε που ανέλαβε αλλά το να κόψει την συμβατότητα με αυτό το μικρό/δυνατό/περιστρεφόμενο/φανταστικό φλασάκι είναι μάλλον η πιο ανεξήγητη απόφαση των τελευταίων ετών για την εταιρεία.
Οι όποιες σκέψεις που είχα για αλλαγή σε ΟΜ5ΙΙ για να συμβατότητα σε μενού και type c εξανεμίστηκαν για μένα.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το έχω πάντα μαζί το FL-LM3 στην τσάντα με την ΟΜ5.

Σε άρθρο στο DPReview το επιβεβαιώνουν:
OM System has now confirmed the incompatibility to DPReview, saying "the decision to not support it was the result of comprehensive considerations on the product's characteristics."

• Like
Πολλές περίεργες αποφάσεις έχει πάρει η OMDS/JIP από τότε που ανέλαβε αλλά το να κόψει την συμβατότητα με αυτό το μικρό/δυνατό/περιστρεφόμενο/φανταστικό φλασάκι είναι μάλλον η πιο ανεξήγητη απόφαση των τελευταίων ετών για την εταιρεία.
Οι όποιες σκέψεις που είχα για αλλαγή σε ΟΜ5ΙΙ για να συμβατότητα σε μενού και type c εξανεμίστηκαν για μένα.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το έχω πάντα μαζί το FL-LM3 στην τσάντα με την ΟΜ5.

Σε άρθρο στο DPReview το επιβεβαιώνουν:
OM System has now confirmed the incompatibility to DPReview, saying "the decision to not support it was the result of comprehensive considerations on the product's characteristics."

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Το συγκεκριμένο φλασάκι είναι μοναδικό στην αγορά , στεγανό , μικρό , πανάλαφρο , δεν θέλει μπαταρία και έχει σπαστή κεφαλή. Και λειτουργεί ως πομπός με συμβατά φλας ενώ είναι αρκετά δυνατό για macro και κοντινές λήψεις.

Παρότι πλέον δεν το δίνουν μαζί με τις μηχανές οι περισσότεροι έχουμε από ένα.

Εγω αν σκεφτόμουν μεταξύ ΟΜ5 και ΟΜ5ΙΙ θα προτιμούσα να έχω το παλιό μενού και το μικρό USB χίλιες φορές και την υποστήριξη του φλας. Σιγά τα ωα , οι παλιοί χρήστες άλλωστε ξέρουν το παλιά μενού πολύ καλύτερα.

Το πινάκι για τροφοδοσία του φλας στο hot shoe υπάρχει και στην ΙΙ , τσιγκουνεύτηκαν ένα καλώδιο ή τον κώδικα που ήδη υπήρχε στην παλιά ΟΜ5 ή δεν είχε μνήμη η μηχανή με το νέο μενού ? Πιο ηλίθια απόφαση δεν υπάρχει.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω που τους οδήγησε σε τέτοια απόφαση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί παλιότερα σε αναβάθμιση μοντέλου όταν είχαν κόψει από την ΕΜ5ΙΙ στην ΕΜ5ΙΙΙ την συνεργασία με το Olympus Capture για tethering. Την ίδια βλακεία βέβαια έκαναν και στην πολύ πιο ακριβή ΟΜ3 και δεν μπορώ πλέον να σκανάρω αρνητικά με το OM capture. Το είδα μετά την αγορά της και ήμουν έξαλλος

Αν είχαν κόψει και τη συνεργασία με το FLM3 το πιο πιθανό δεν θα την αγόραζα και ας έκανε παπάδες.

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau and isin