ΟΜ system Pen

Εδω δεν υπαρχει Ιαπωνια θα εχει στοκ η Ελλαδα ?

Καμια 20αρια προπαραγγελιες θα ερθουν (αγνωστο ποτε) το συντομοτερο δυνατον και μετα αναβετε λαμπαδα.

Εχω ζητησει ενα κομματι να υπαρχει σε καταστημα του κεντρου να τη δουμε απο κοντα οταν ερθει και θα με ειδοποιησουν

Last edited:
Η PenF παίδες είναι αξεπέραστη. Και σε ομορφιά και σε ποιότητα κατασκευής. Δεν θα αλλάξει κάτι αν δείτε την νέα μηχανή από κοντά , ίσα ίσα θα επιβεβαιωθει η διαφορά

Η PenF είναι μεταλλικό σώμα με περισσοτερα κουμπιά - χειριστήρια και όλα είναι τακτοποιημένα σε ένα πλήρως λειτουργικό ρετρό σώμα που δεν βλέπεις βίδα επάνω του ούτε καν από κάτω. Οταν βγήκε της φόρεσαν νέο αισθητήρα (20αρη) πρώτα σε αυτή και μετά στα άλλα premium μοντέλα.

Θα είναι άδικο να συγκρίνουμε σήμερα τις δυο Pen , μια PenF II θα ήταν πολύ πιο ακριβό σώμα λόγω ποιότητας και λεπτομέρειας κατασκευής , θα ήταν κατηγορίας Premium και όχι εισαγωγικό. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος η νέα Pen να την αντικαταστήσει παρότι και οι δύο μοιράζονται μια ρετρό RF ρετρό αισθητική

Αν πάει καλά το νέο μοντέλο μπορεί να δούμε κάποια στιγμή και μια πιο premium έκδοση για τους λάτρεις της τελειότητας και της ρετρό αισθητικής
Σύμφωνος με αυτά που γράφεις. Αλλά δεν το εννοούσα με την ποιότητα κατασκευής. Δεν χρειάζεται να είσαι premium για να είσαι όμορφος.Πως βλέπεις ένα όμορφο πρόσωπο χωρίς φτιασίδια και πλουμισματα; Αισθητικά το έγραψα μόνο και ακόμη και αυτό είναι φυσικά υποκειμενικό.

Εδω δεν υπαρχει Ιαπωνια θα εχει στοκ η Ελλαδα ?

Καμια 20αρια προπαραγγελιες θα ερθουν (αγνωστο ποτε) το συντομοτερο δυνατον και μετα αναβετε λαμπαδα.

Εχω ζητησει ενα κομματι να υπαρχει σε καταστημα του κεντρου να τη δουμε απο κοντα οταν ερθει και θα με ειδοποιησουν
Πιο πιθανό βλέπω το Δημήτρη να την αγοράζει πρώτα και να στη δανείζει να τη δεις από κοντά οπότε κανόνισε με τις λαμπάδες που λες…;)

• Haha
Reactions: kbouk
Σύμφωνος με αυτά που γράφεις. Αλλά δεν το εννοούσα με την ποιότητα κατασκευής. Δεν χρειάζεται να είσαι premium για να είσαι όμορφος.Πως βλέπεις ένα όμορφο πρόσωπο χωρίς φτιασίδια και πλουμισματα; Αισθητικά το έγραψα μόνο και ακόμη και αυτό είναι φυσικά υποκειμενικό.
Η Pen F δεν διεγείρει μόνο το αισθητήριο της όρασης λογω καλαισθησίας σώματος αλλά διεγείρει και το αισθητήριο της αφής με την ποιότητα κατασκευής της καθώς και με την πληρότητα ρυθμίσεων και κουμπιών.

Αυτό δεν θα το έχει σε τέτοιο βαθμο η νέα Πεν , αυτό έγραψα και θα το καταλάβει μόνο κάποιος που θα τις έχει δίπλα δίπλα, τις κρατήσει και τις δουλέψει για ένα πεντάλεπτο

Πιο πιθανό βλέπω το Δημήτρη να την αγοράζει πρώτα και να στη δανείζει να τη δεις από κοντά οπότε κανόνισε με τις λαμπάδες που λες…;)
Κανόνισε να με βάλεις σε έξοδα με αυτά που γράφεις...:cool:

• Haha
Reactions: arap
Μια παρουσίαση από την μαμά εταιρεία, διάρκεια μια ώρα και κάτι. Τα λέει πολύ αναλυτικά, με σημεία προσοχής στο ~49' για την αναβαθμισμένη συνεργασία με την νέα έκδοση του OI share και αμέσως μετά πως διευκολύνει την ζωή του χρήστη το κουμπί CP:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Γιαννης Σπυρου είχα την PENF και την γουσταρα πολύ αλλά η μηχανή αυτή ήταν μόνο για S-AF και ούτε αυτό ηταν καλό. Είχα πολλα back focus θέματα. Όσο όμορφη και να ήταν δεν έκανε την δουλειά και για αυτό την έδωσα. Οπότε από το μετριο/κακό CDAF, το να πας σε PDAF που πραγματικά δουλεύει είναι (για μένα) η μόνη επιλογή.

αρα η ιδανικη μηχανη θα ηταν pen f + PDAF .

αυτο σκεφτόμουν κι εγω, αυτο περιμενα να βγαλουν.
Βεβαια θα ηταν αλλη τιμη...αλλα θα τη βρισκαμε μετα απο μερικα χρονια μεταχ/νη σε καλη τιμη 😁

• Like
Αν - όπως όλα δείχνουν - περπατήσει η ΟΜ Pen και τους φέρει χρήμα, πιθανόν να δούμε και μια κορυφαία έκδοση με stacked sensor κ.λπ. Και ανάλογη τιμή βέβαια, οπότε όταν θα την βρίσκεις μεταχειρισμένη σε καλή τιμή, εγώ δεν θα είμαι σε αυτόν τον κόσμο - ή θα με σπρώχνουν σε κανά καρότσι...

ποια θα διαλεγατε μεταξυ pen f και της νεας pen (αν βγαλουμε την τιμη απο την εξισωση ) και γιατι ?
εγω δεν ειχα κανενα προβλημα με το SAF της PenF , ηταν μια χαρα. Και τα χειριστηρια της σουπερ , μπολικα κουμπια , πολυ καλη παραμετροποιηση με εξαιρεση το δεξι βελος στα 4 πληκτρα κατευθυνσης που μπορουσες να πατησεις καταλαθος και να σε οδηγησει σε λαθος ΙSO (δυστυχως δεν αλλαζε η λειτουργια του)

Το CAF της ομως απογοητευτικο, ο αισθητηρας της ειναι πανω κατω ο ιδιος με της νεας , εχει hires σε τριποδο, περισσοτερες μνημες και νομιζω το μηχανικο της πηγαινε 1/8000 αλλα οχι την πληθωρα των νεων λειτουργιων. Kορυφαια ποιοτητα κατασκευης αλλα μηδεν εγγυηση αν παθει κατι . Αν κανεις την εχει δεν χρειαζεται την αναβαθμιση εκτος αν κανει συνεχη χρηση του CAF

Η νεα Pen εχει λιγοτερα κουμπια αλλα μεγαλη μπαταρια , ειναι στεγανη IPX1 , εχει πολλες νεες ηλεκτρονικες λειτουργιες , λειτουργικο CAF με αναγνωριση ανθρωπων και πετ ενω η διασυνδεση της με το νεο OI share θα ανεβασει τον πηχη και την ευκολια χρησης των φιλτρων. Με τον νεο 14-42 ΙΙΙ που ειναι ψιλοστεγανος και κανει focus stacking αυτοματα θα ειναι ενα φθηνο πακετακι πολυ λειτουργικο για αρκετες χρησης στα 500γρ συνολο.

• Like
Αν - όπως όλα δείχνουν - περπατήσει η ΟΜ Pen και τους φέρει χρήμα, πιθανόν να δούμε και μια κορυφαία έκδοση με stacked sensor κ.λπ. Και ανάλογη τιμή βέβαια, οπότε όταν θα την βρίσκεις μεταχειρισμένη σε καλή τιμή, εγώ δεν θα είμαι σε αυτόν τον κόσμο - ή θα με σπρώχνουν σε κανά καρότσι...
Δύσκολα να βάλει εσωτερικό ανταγωνισμό στην om3 με μόνη διαφορά την θέση του evf.

• Like
Reactions: kbouk
εγω δεν ειχα κανενα προβλημα με το SAF της PenF , ηταν μια χαρα. Και τα χειριστηρια της σουπερ , μπολικα κουμπια , πολυ καλη παραμετροποιηση με εξαιρεση το δεξι βελος στα 4 πληκτρα κατευθυνσης που μπορουσες να πατησεις καταλαθος και να σε οδηγησει σε λαθος ΙSO (δυστυχως δεν αλλαζε η λειτουργια του)

Το CAF της ομως απογοητευτικο, ο αισθητηρας της ειναι πανω κατω ο ιδιος με της νεας , εχει hires σε τριποδο, περισσοτερες μνημες και νομιζω το μηχανικο της πηγαινε 1/8000 αλλα οχι την πληθωρα των νεων λειτουργιων. Kορυφαια ποιοτητα κατασκευης αλλα μηδεν εγγυηση αν παθει κατι . Αν κανεις την εχει δεν χρειαζεται την αναβαθμιση εκτος αν κανει συνεχη χρηση του CAF

Η νεα Pen εχει λιγοτερα κουμπια αλλα μεγαλη μπαταρια , ειναι στεγανη IPX1 , εχει πολλες νεες ηλεκτρονικες λειτουργιες , λειτουργικο CAF με αναγνωριση ανθρωπων και πετ ενω η διασυνδεση της με το νεο OI share θα ανεβασει τον πηχη και την ευκολια χρησης των φιλτρων. Με τον νεο 14-42 ΙΙΙ που ειναι ψιλοστεγανος και κανει focus stacking αυτοματα θα ειναι ενα φθηνο πακετακι πολυ λειτουργικο για αρκετες χρησης στα 500γρ συνολο.
Εχουν διαφορά και σε ποιότητα εικόνας, ο ποιο νέος επεξεργαστής ξεζουμίζει καλύτερα τον ίδιο αισθητήρα. Ειχα δει και διαφορές ανάμεσα και στην Em5iii και Om5 (και σε Dynamic range Και σε Iso) πόσο μάλλον στην παλιά Pen F. Με λίγα λόγια δεν θα επέλεγα με τίποτα την παλιά Pen F σε σχέση με την νέα pen. Οκ καλύτερη ποιότητα κατασκευής άλλα ο νέος επεξεργαστής και η καλύτερη εστίαση είναι game changer...και δεν τα χάνεις αυτά...

• Like
Reactions: isin
Εχουν διαφορά και σε ποιότητα εικόνας, ο ποιο νέος επεξεργαστής ξεζουμίζει καλύτερα τον ίδιο αισθητήρα. Ειχα δει και διαφορές ανάμεσα και στην Em5iii και Om5 (και σε Dynamic range Και σε Iso) πόσο μάλλον στην παλιά Pen F. Με λίγα λόγια δεν θα επέλεγα με τίποτα την παλιά Pen F σε σχέση με την νέα pen. Οκ καλύτερη ποιότητα κατασκευής άλλα ο νέος επεξεργαστής και η καλύτερη εστίαση είναι game changer...και δεν τα χάνεις αυτά...
Ναι λογικά θα έχουν αλλά δεν περιμένω και τρελές διαφορές με την πρώτη ματιά. Μιλάμε για ερασιτέχνες που θα δουλέψουν κυρίως με τα jpeg και δύσκολα θα τεντώσουν τα RAW , οι μηχανές αυτές σε αυτούς απευθύνονται κυρίως για το μεγάλο όγκο αρχείων.

Η ουσιώδης διαφορά εινι ύλη

1789490470336.png

• Like
Reactions: cacau

Εγώ όπως ξέρεις την πήρα πρώτο χέρι (από Αθήνα εδώ και κάμποσα χρόνια) και την έχω ακόμη. Δεν θα την πουλήσω αυτή τη μηχανή γιατί κάθε φορά που την πιάνω στα χέρια μου νιώθω μια πως να το πω… μια χαρά σαν του παιδιού όταν αμολιέται για να παίξει. Nαι μια χαρά είναι το SAF, χάλια το CAF κλπ. Οι δε φωτογραφίες της είναι εξαιρετικές. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία για μένα μπροστά στη χαρά που είπα πιο πάνω…

• Like
Reactions: cacau
αρα η ιδανικη μηχανη θα ηταν pen f + PDAF .

αυτο σκεφτόμουν κι εγω, αυτο περιμενα να βγαλουν.
Βεβαια θα ηταν αλλη τιμη...αλλα θα τη βρισκαμε μετα απο μερικα χρονια μεταχ/νη σε καλη τιμη 😁
Γιάννη δεν ξέρω αν την έχεις πιάσει στα χέρια σου να τη δουλέψεις έστω και λίγο την PenF αλλά αν όχι γειτόνοι είμαστε οπότε όποτε μπορείς πάμε για μια βόλτα στο ΟΑΚΑ…