ΟΜ system Pen

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μα για το SAF είναι 100% αποδεδειγμένο. Δεν αναφέρεται όμως σε αυτό, επεκτείνει την κοσμοθεωρία του και στο CAF και σε αυτό με βάση τις δικές μου συγκρίσεις αλλά και άλλων χιλίων δύο δεν ισχύει

Σε χαμηλό contrast τα μικρότερα σημεία του stacked αισθητήρα σε SAF είναι πιο αδύναμα σε εστίαση από ότι του παλιού αισθητήρα και πρέπει να μεγαλώσεις την επιφάνεια εστίασης για να εστιάσει η μηχανή σωστά . Πιθανολογω οτι οι ρουτίνες του stacked αισθητήρα σε SAF γυρίζουν σε CDAF εστίαση ή υβριδική και τα μικρά σε επιφάνεια σημεία δεν δέχονται το απαραίτητο φως για να βρουν διαφορά στο contrast

Σε CAF γυρίζουν σε plain PDAF και εκεί αλλάζει η ιστορία.

Kαι όλα αυτά αφορούν συνήθως εστίαση σε χαμηλό φως κάτω από κάποια επίπεδα , όχι εστίαση με καλό φως , ακόμα και στο τεστ που κάνει με τα playmobil φαίνεται ότι το φως είναι χαμηλό.

Ο συγκεκριμένος φακός -Olympus 60mm f/2.8 Macro- διαθέτει focus limiter, Οποιαδήποτε μικρή διαφοροποίηση σε αυτή τη ρύθμιση ή στην απόσταση του φωτογράφου κατά τη σύγκριση, μπορεί να επηρεάσει το FF af, εγώ δεν θα τον λάμβανα υπόψη μου, ακόμα και αν συνέπιπταν τα συμπεράσματά μας.

Μα το εξήγησα ότι το τεστ αυτό χωλαίνει και κάπως γενικεύει τα συμπεράσματα του

Και φυσικά δεν κάνεις τεστ εκ μνήμης με μηχανές που μέσα σε 1-2 χρόνια από όταν έκανες τα τεστ είχαν άλλα firmware (OM1/ΟΜ1.2/ΟΜ3) και έχουν δεχθεί αναβάθμιση. Γιαυτό που έκανε δίπλα δίπλα και σε macro mode μπορεί να αναφερθεί και μόνο γιαυτό. Υποθέτω το focus limiter φακού μηχανής ήταν το ίδιο

Οπως επίσης και στο review με το πορτρέτο , ας βάλει κάποιος τον κιτ φακό αντί του 45/1.2 και θα δει ότι η ταχύτητα εστίασης θα γονατίσει , ακόμα και το human detection θα υποφέρει. Και αν πέσει το φως ο 45/1.2 θα συνεχίσει να εστιάζει ενώ κάποιος άλλος πιο σκοτεινός φακός θα τα παρατησει

Τα τεστ πρέπει να γίνονται την ίδια στιγμή , με τον ίδιο φακό στα σώματα , να γίνονται με ενημερωμένες εκδόσεις firmaware και να να εξετάζονται σε διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες και τα συμπεράσματα να κουμπώνουν αποκλειστικά σε αυτές τις συνθήκες , όχι να γίνονται γενικεύσεις

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία Κώστα, ο συγκεκριμένος επειδή τον παρακολουθούσα και εγώ για να περνάει η ώρα, κάποτε πριν από χρόνια...

Όσο ήταν πρεσβευτής της Olympus ήταν όλα καλά, μετά βρίσκαμε ελαττώματα ξαφνικά

• Like
Reactions: isin and kbouk
Παλικάρια, εγώ είμαι πολύ υποψιασμένος με τους "ανεξάρτητους" reviewers, youtubers, TikTokers και το κακό συναπάντημα... ...Πρόσφατα άρθρα γράφουν για διάφορους influencers που τα πιάνουν κανονικά αφού υπογράψουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας - μάλιστα σε κάποιους τομείς, τους χρησιμοποιούν μέσω τρίτων ώστε να αποφεύγουν τα όρια χρηματοδότησης (όλοι καταλάβαμε σε ποιούς ακριβώς τομείς - νομίζω). Οπότε το "πρώην", "νυν" κ.λπ. τα κοιτάζω με μισό μάτι και πολύ σκεπτικισμό...

Ο συγκεκριμένος, κάποτε ήταν καλός - σε 10-15 λεπτά έκανε μια περιεκτική παρουσίαση (όχι τεστ), και καταλάβαινες αρκετά πράγματα για την μηχανή. Δείτε κάποιες 10 χρόνια πριν... ...Τώρα χμμμ...

Κανένας αλγόριθμος δεν μπορεί να μαντέψει δεδομένα που ο αισθητήρας δεν προλαβαίνει να διαβάσει, Ένας Stacked αισθητήρας σε συνδυασμό με έναν μεταγενέστερο επεξεργαστή διαβάζει πολύ πιο γρήγορα, νομίζω ότι είναι ευνόητο, βρήκε αυτός ένα σενάριο macro τρέχα γύρευε...

και σε αγώνα τένις, άμα δε χρησιμοποιήσεις το μηχανικό κλείστρο, θα πάει το RSE σύννεφο... οσα review και να κάνει om1 ii/ om3, θα παραμείνει καλύτερη στο 99,99% των περιπτώσεων

• Like
Reactions: cacau and kbouk