Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

Δε θα μπω στη διαδικασία να κοντραριστώ για μία φωτογραφική αγορά.
Πάντως εγώ τσιγκούνης δεν είμαι αλλά σχεδόν όλα μέσα στο σπίτι μου είναι value for money.
Έτσι έχω μάθει, ακόμη και τα προφυλακτικά από την Αγγλία τα βρίσκεις μισή τιμή(όποιος θέλει του δίνω με pm και ink).
Και πάντα ακολουθώ τη σειρά: τοπική αγορά -αγορά Ελλάδας - αγορά Ευρώπης - αγορά Ασίας.

Από τα 998 που είναι η τρέχουσα τιμή Γερμανίας, περιμένουμε λόγω powerbuy μια έκπτωση 33% από τα ελληνικά καταστήματα, για να φτάσουμε στα 750!

Ενώ για την EM10 μας αρκεί ένα 14% από την τιμή Γερμανίας.

Βρε πως βγάζεις αυτά τα ποσοστά και μπερδεύεις τον κόσμο ?. Απο 1000 σε 750 είναι 25% έκπτωση .. και 12,5% για την Ε-Μ10

καλυτερα να μηλαμε για τιμες Ελλαδας.

Δε μπορουμε να συγκρινουμε τιμες απο amazon κλπ... τοτε γινεται χαμος.
Ουτε grey market , γιατι αυτοι εχουν βρει τροπο να μην πληρωνουν δασμους-φορους κλπ....

Όλα πρέπει να υπολογίζονται.
Και η xm-1 έχει 550 ευρώ στην Αγγλία με δώρο έξτρα φακό και στην Ελλάδα 700 σε ένα μαγαζί και 800 και πάνω στα υπόλοιπα.

ε τοτε καντε ομαδικη απο Αγγλια!
Δε γινονται αυτα που λετε παιδια... η Αγγλια εχει δεκαπλασια αγορα απο εμας και και γι αυτο μπορει να κανει κατι καλυτερο.

Last edited:
Δηλαδή για την RX10 ζητάμε 46% έκπτωση (από 1099>750)
32% εκπτωση είναι αυτό, όχι 46%...

Btw μην περιμενετε θαυματα, τα περιθωρια κερδους στα Ελληνικα καταστήματα δεν είναι τοσο μεγαλα

Η γνωμη μου είναι ότι κανα 15% κατω από την ελάχιστη Έλληνική τιμή είναι το μέγιστο εφικτο

Βρε πως βγάζεις αυτά τα ποσοστά και μπερδεύεις τον κόσμο ?. Απο 1000 σε 750 είναι 25% έκπτωση .. και 12,5% για την Ε-Μ10

Σωστά, σόρι.

Επομένως:
25% κάτω από amazon.de ζητάμε για την RX10 (998 > 750)
12,5% κάτω από amazon.de ζητάμε για την EM10+14-42 (820 > 700).

Αντίστοιχα:
32% κάτω από την τρέχουσα ελληνική τιμή ζητάμε για την RX10. (1099 > 750)
15% κάτω από την τρέχουσα ελληνική τιμή ζητάμε για την EM10+14-42 (820 > 700).

Τελικά τη θέλουμε πραγματικά την RX10, ή δηλώνουμε ενδιαφέρον του τύπου "κι εγώ θα ήθελα μία αν μου τη χάριζαν"; :flipout:

Αποσύρομαι από τη συζήτηση, όχι από την ομαδική παραγγελία της rx10 ,γιατί σε λίγο θα καταλήξουμε μπακάληδες να βγάζουμε τεφτέρια για 1 ή 2 %.
Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω για να μην χαλάσει το καλό κλίμα εδώ μέσα.
Υ.Γ.Αν παίρναμε την rx10 750 ευρώ δε θα μας την χάριζαν και αν την πάρουμε 1100 ευρώ δε θα τη χρυσοπληρώναμε.
Ας πάψει η αντίδραση μόνο για την αντίδραση.

Η γνωμη μου είναι ότι κανα 15% κατω από την ελάχιστη Έλληνική τιμή είναι το μέγιστο εφικτο

Α, να γεια σου! Ποια είναι η καλύτερη τιμή μετρητοίς που μπορεί να κάνει ένα κατάστημα αν μπει πελάτης μέσα και ρωτήσει με τα λεφτά στο χέρι. Από εκείνη την τιμή αν αφαιρέσουμε 15% έκπτωση λόγω πολλών κομματιών, προκύπτει και η τιμή-στόχος του powerbuy. Κι αυτός ο στόχος μπορεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και στα 10 και στα 5%, όταν δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά από κατάστημα.

Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν την πολυθέλουμε την RX10 όμως και ζητάμε ένα θεωρητικό 25-30% έκπτωση.
Μάλιστα καταλήξαμε να προτείνουμε κι άλλες μηχανές για powerbuy (X-T1, EM10, GH4). Προσφορά να'ναι κι ό,τι να'ναι.

Αν πραγματικά τη θέλαμε την RX10, θα συμβιβαζόμασταν και με το 5% κάτω από την τρέχουσα τιμή amazon.de.
998 τη δίνει η amazon.de και μας δόθηκε τιμή από Sony Hellas 950 ευρώ. Αλλά εμείς όχι, τη θέλουμε στα 750. :smile:

Δεν θίγω κανέναν, συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στα ανωτέρω!

Θυμίζω παρόλ' αυτά ότι στο powerbuy για τον προβολέα BenQ 1070 τον πήραμε (εις γνώση μας) σε υψηλότερη τιμή από την τότε τρέχουσα τιμή από amazon.de.

Last edited:
Γνώμη μου πάντα και αν κάνω λάθος διορθώστε με....
Από τότε που άνοιξε το θέμα με την rx10 (750 ευρώ) σε αυτήν την τιμή την θέλουμε όλοι. Μαζευτήκαμε 11 άτομα σε ένα απόγευμα αμέσως και νομίζω αν παίρναμε την τιμή αυτή θα φτάναμε άνετα τα 20.
Άρα όλοι την θέλουμε σε αυτό το ποσό γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να την πληρώσουμε και μάλιστα μετρητής.

@tiniakos, επειδή προφανώς σε μένα αναφέρεσαι, αν σε ενόχλησε ο τόνος μου, συγγνώμη. Αλλά προσβάλλεσαι χωρίς λόγο, αυτοσαρκαζόμαστε και αλληλοπειραζόμαστε εδώ. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι με την κοινή αρρώστια! Δεν φέρεις εσύ προσωπικά ευθύνη για κάτι, ίσα-ίσα που η ιδέα-πρωτοβουλία σου για διοργάνωση powerbuy (RX10 ή οποιασδήποτε) είναι αξιέπαινη.

@jpanou39, η δική μου γνώμη είναι ότι είναι παράλογο να ορίζει την τιμή ο πελάτης (δηλ. εμείς), επειδή έτσι θέλει. Και αντίστοιχα να ορίζει την έκπτωση επί της τιμής (λόγω powerbuy), πάλι επειδή έτσι θέλει. Φυσικά και όλοι θα θέλαμε να την πάρουμε πολύ φτηνά. Όλη η Ευρώπη να την παίρνει χίλια ευρώ κι εμείς να την πάρουμε 750. Δηλαδή ουσιαστικά ζητάμε να την πάρουμε 600 ευρώ αφαιρώντας το ΦΠΑ, τιμή που δεν υπάρχει πουθενά σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν είναι θέμα παρεξήγησης αλλά ξεφύγαμε από το θέμα μας.
Αν κάποιος δε βαριέται ας κάνει μία σύνοψη για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον.
Εγώ θέλω τουλάχιστον 2 Sony RX10 στα 750 ευρώ και μόνο η καθεμία και σε 1-2 μήνες αν είναι δεν πειράζει.
Για μία om10 υπάρχει ενδιαφέρον από φίλο.
Η fujifilm φαίνεται πολύ καλή και θα έδινα την d7000 μαζί με την xm1 για να την αποκτήσω.

Λοιπόν κάποια στιγμή προχθές είχα γράψει ότι κάτι περιμένω. Τελική προσφορά από Sony center Αμαρουσίου -Γλυφάδας (είναι το ίδιο αφεντικό όπως είχα πει)μίλησα με τον ίδιο τον άνθρωπο μέσω συγγενή μου που είναι φίλοι άρα εγώ ιδικά τον πιστεύω ακράδαντα.
Τα 750 ευρώ την δεδομένη στιγμή τα ξεχνάμε,μάλιστα μου είπε και πόσο αγοράζει από την μαμά Sony αλλά δεν μπορώ να τον εκθέσω. Πάμε τώρα στην προσφορά. 950 ευρώ με δώρο επέκταση εγγύησης αλλά 2 χρόνια. Σύνολο δηλαδή 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση από την Sony ειδικά για εμάς. Να τονίσουμε ότι για την rx10 η sony δίνει 1 χρόνο εγγύηση και αν θέλει κάποιος επέκταση χρεώνει αυτήν την στιγμή +90 για κάθε επιπλέον χρόνο.
Και δεύτερη προσφορά 925 ευρώ τελική τιμή με 1 χρόνο εγγύηση. Και πιστέψτε με αυτή η τιμή είναι πααααρα πολύ κοντά στην τιμή αγοράς του καταστήματος από την Sony....
Αυτά παιδιά.

Παιδιά, μη νομίζετε ότι το κατάστημα έχει πάνω από 10-15% κερδος σε τέτοια προϊόντα. Εγώ που εμπορεύομαι τέτοια προϊόντα έχω από 4-12% κι αν δεν το πιστεύετε μπορώ κατ ιδίαν να σας δείξω τιμολόγια. .. (Για ευνόητους λόγους)
Άρα η τιμή που ζητάτε ΣΗΜΕΡΑ είναι εκτός πραγματικότητας ...
Γι αυτό είπα ότι ο χρόνος είναι καλύτερο παζάρι. ..

Κύριοι να προτείνω κάτι πιο ριζοσπαστικό; Αντί να πάμε για powerbuy συγκεκριμένης μηχανής, γιατί δεν μαζεύει ο καθένας αυτό που θέλει να αγοράσει και να κάνουμε ομαδική έρευνα αγοράς και αίτηση προσφορών -για ότι θέλει ο καθε ένας- απο διάφορα ελληνικά μαγαζιά. Δεν νομίζω να του κακόπεφτε του εμπόρου ένας μαζεμένος τζίρος απο 10-15 ανθρώπους μαζεμένους, ακόμα και αν δεν παράγγελνε το ίδιο εμπόρευμα. Με αυτή τη λογική, μπορείς να πετύχεις έκπτωση σε περισσότερα από ένα είδη. Επίσης αν μιλάμε για διάφορα φωτογραφικά είδη (κάμερες, φακούς αξεσουάρ κλπ) μεγαλώνει πολύ και ο αριθμός αυτών που θα συμμετέχουν καθώς επισης και ο τζίρος. Οπότε και η έκπτωση ή και οι ευκολίες πληρωμής (για εμένα είναι κέρδος να πάρω κάτι που κανονικά έχει τόκο στις 12 δόσεις, άτοκα). Για σκεφτείτε και αυτή την εναλλακτική πρόταση...

Ας τοποθετηθώ με ένα μήνυμα και μετά θα σωπάσω.

Στο πρώτο μήνυμα είπα ότι ήμουν επιφυλακτικός. Αποδείχθηκε το γιατί.

1. Δεν θέλεις τη μηχανή. Ναι δεν θέλω τη συγκεκριμένη μηχανή, αλλά θέλω μια μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά και όταν θα την πάρω θα τη δουλέψω για μερικούς μήνες και το κοντέρ θα γράψει 10.000-12.000 λήψεις στα γρήγορα.
2. Γιατί 750 ευρώ; Γιατί μέχρι τόσο θέλω να δώσω για τη συγκεκριμένη μηχανή. Δεν την αξιολογώ παραπάνω, όχι ως τελικό προιόν, αλά ως ένα προιόν με τις συμβάσεις της sony (μη σταθερή πολιτική τιμών, αλλαγή μοντέλων, ξαφνική κατάργηση σειρών, κλπ.).
3. Γιατί 750 ευρώ, ενώ οι τιμές είναι πολύ πιο πάνω; Πρώτα από όλα θεωρώ αδικαιολόγητα υψηλή την τιμή της σε σχέση με τις A7/3n. Εκείνες είναι πολύ καλά τοποθετημένες τιμολογιακά, όχι όμως η rx10.
4. Γιατί 750 ευρώ, ενώ τα καταστήματα δεν μπορούν να δώσουν σε τόσο χαμηλή τιμή; Ας ζητήσουν έκπτωση τόση, ή ειδική τιμή από τη sony. Δεν είμαστε ένα δυο παιδάκια, είμαστε 10-12 ίσως και περισσότερα άτομα που θα πληρώσουμε μετρητοίς, που προερχόμασττε από το μεγαλύτερο φόρουμ στην Ελλάδα για το a/v (κύριος τομέας προιόντων της sony) και θα πλημμυρίσουμε το δίκτυο με εντυπώσεις και φωτογραφίες. Μόνο το νήμα για τις nex έχει 600.000 θεάσεις. Αυτό δεν σας λέει τίποτε; Πόσο feedback έχει πάρει από τις διαφημιστικές προωθήσεις της η sony? Ίσως η πιο επιτυχημένη κίνηση ήταν να βρεθεί μια Nex στα χέρια του Γιάννη. Κι αυτό χωρίς καν να το επιδιώξει η sony.
5. Γιατί να μην την πάρουμε σε πιο υψηλή τιμή, αφού δεν μας τη δίνει τόσο η sony? Αν θέλετε εσείς να την πάρετε, να την πάρετε!! Η σκληρή τιμολογιακή πολιτική μιας αντιπροσωπείας, παγιδευμένη στις επιταγές και στις νόρμες του μάρκετινγκ της προ κρίσης εποχής, με αφήνει αδιάφορο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μεσούσης της κρίσης οι εταιρείες (και δεν μιλώ για τα καταστήματα) δεν "σπάνε" τις τιμές ή τις πολιτικές τους, όταν η κοινωνία και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αναγκάζονται με βίαιο τρόπο να αποδεχθούν οτιδήποτε. Δεν είναι δυνατόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να εκβιάζονται από τις διαφημιστικές για να πάρουν νέες επιταγές με 40% λιγότερο ποσό σε αντικατάσταση άλλων απλήρωτων για 12 μήνες και να λένε "αμα θες αλλιώς εγώ την κάνω". Δεν είναι δυνατόν να λένε οι εξωτερικοί αξιολογητές στα ελληνικά πανεπιστήμια ότι ανεξάρτητα από το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΔΙΠ που έχουν υπογράψει, ότι εμείς θα σας αξιολογήσουμε με τα δικά μας (προσωπικά) κριτήρια και το κύριο κριτήριο είναι το πόσα χρήματα θα φέρεις σε ένα πανεπιστήμιο, αντί για τα καθήκοντα που έχεις με βάση το νόμο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, κι άλλα τόσα χειρότερα, και η sony ή η όποια sony hellas να λέει ότι δεν αλλάζω την πολιτική μου ανεξάρτητα αν είστε μερικές χιλιάδες μέλη και εν δυνάμει καταναλωτές μου.
6. Γιατί τόσο μένος κατά της sony? Μένος;; όχι δά... Εχω αγοράσει προβολέα sony, φορητό η/υ, φωτογραφικές μηχανές (3), cd-rom drives, για να μην πω τα παλαιότερα καταναλωτικά ηλεκτρονικά. Από την άλλη η sony αποδείχθηκε απέναντί μου σκάρτη στις σχέσεις μου ως πελάτη. Και το χειρότερο ήταν όταν ως γενικός διαχειριστής του avforum, προγόνου του avclub στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πήγα σε συνέντευξη τύπου του ceo sony hellas στην Αθήνα και ρώτησα πώς είναι δυνατόν ένα cd της sony music αγορασμένο επίσημα με απόδειξη, να μην μπορεί να παίξει στο cd-rom drive του ηυ μου, παρά μόνο στο sony 50es που είχα στο rack μου. Και η απάντηση ήταν αρχικά ότι δεν λέω την αλήθεια κι όταν είπα ότι έχω μαζί μου αποδεικτικό οπτικό υλικό, έβαλαν τους μπράβους να με πετάξουν στο πεζοδρόμιο. Κι αυτό αφού είχα δηλώσει ποιός ήμουν κι ότι εκπροσωπούσα το forum.

Για όλα τα παραπάνω, αν είναι να ξαναπάρω sony, και μάλιστα rx10, τη θέλω σε αυτή την τιμή. Όλα τα μαρκετίστικα που επικαλείσθε, με αφήνουν αδιάφορο.

Γιατί δεν κάνω το ίδιο για την Oly? Πολύ απλά η Oly αποδείχθηκε μέχρι στιγμής πιο "τίμια" εταιρεία. Ακόμη και το μεγάλο φάουλ με την κατάργηση της μοντούρας του 4/3 το κάλυψε με την em1. Γι αυτό.....

Από μένα μέχρι εδώ. Γράψτε κι εσείς τη δική σας άποψη, κι αν χρειαστεί ας το κλειδώσουν οι διαχειριστές, αφού προφανώς power buy δεν θα γίνει.

φιλικά
Βλάσης