Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Βλεποντας αυτο εχω αρχιζει και πιστευω οτι οντως εχουν βαση αυτα που ελεγαν οι Ιταλοι πριν απο κανα μηνα οτι δηλαδη το στελεχος του ιου καπως ή εχει εξασθενησει ή τελος παντως δεν ειναι τοσο φονικο οσο στην αρχη.

Με τοσα κρουσματα και τοσους "λιγους" θανατους συγκριτικα δειχνει ναι μεν να ειναι ανεξελεγκτη η κατασταση στις ΗΠΑ αλλα να μην προκαλει τις χιλιαδες των νεκρων που ειχαμε εναμιση μηνα πριν.

Βλεποντας αυτο εχω αρχιζει και πιστευω οτι οντως εχουν βαση αυτα που ελεγαν οι Ιταλοι πριν απο κανα μηνα οτι δηλαδη το στελεχος του ιου καπως ή εχει εξασθενησει ή τελος παντως δεν ειναι τοσο φονικο οσο στην αρχη.

Με τοσα κρουσματα και τοσους "λιγους" θανατους συγκριτικα δειχνει ναι μεν να ειναι ανεξελεγκτη η κατασταση στις ΗΠΑ αλλα να μην προκαλει τις χιλιαδες των νεκρων που ειχαμε εναμιση μηνα πριν.

Αυτο μας ειχε πει οτι θα γινει πολυ πιθανα ο καθηγητης Ραουλτ. Βαση των δεδωμενων εμπειριας, απο "ιστοριας" οταν αρχισαν οι επιδημιολογικες μελετες.
Ο ιος "εξασθενιζει" καθως εξελισσεται. Ο ορος "εξασθενισμος" δεν ειναι ακριβης. Αλλα πιστευω δινει μια ιδεα του τι σημαινει (και που δεν εχει σχεση με την ανισιοποιηση των ανθρωπων των ιδιων). Αλλα αυτον τον συγκεκριμενο δεν τον γνωριζουμε ακομα.
Το θεμα ειναι μην αλαξει τελειως πανω σε αυτη την βαση (οπως καθε χρονο κανουν οι ιοι της γριπης). Οποτε παμε σε αλλα με αυτη την εξελιξη.

Το θεμα ειναι οτι ο ιος αυτος δειχνει τελειως "ευελικτος" τοσο ως προς την προσαρμοτικοτητα του οσο και ως προς τους "στοχους" του.

Ολα αυτα σε εισαγωγικα βεβαια. Αυτο το Φθινοπορο θα ξερουμε (πανω κατω) αν θα πρεπει να τον ξεχασουμε σαν απειλη η να περιμενουμε κατι αλλο.

Δευτερο κυμα δεν υπαρχει ακομα. Ειμαστε στην ουρα του πρωτου. Απλα ο ιος περιφερετα στον πλανητη...κοβει βολτες εκει που δεν εκοβε πριν (βλεπε πολιτειες της Αμερικης οπου δεν ειχε χτυπησει ενω αφηνει χαιρετισμους εκει που χτυπησε ηδη).

Μακάρι να είναι έτσι, αλλά θυμίζω πως βάσει των όσων ειπώθηκαν στην πρώτη ενημέρωση μετά από 2 μήνες σιωπής (μπας και νομίσει το εκλογικό σώμα ότι o πρόεδρος τον νίκησε τον COVID), σχεδόν τα μισά κρούσματα αυτή τη στιγμή αφορούν νέους. Όποτε, αν είναι έτσι, είναι αναμενόμενο οι θάνατοι να είναι σημαντικά λιγότεροι.

Και βέβαια εξίσου επικίνδυνο, αφού όλοι αυτοί οι νέοι δε ζουν απομονωμένοι στον δικό τους πλανήτη, απλά οι συνέπειες θα φανούν με διαφορά φάσης.

σχεδόν τα μισά κρούσματα αυτή τη στιγμή αφορούν νέους. Όποτε, αν είναι έτσι, είναι αναμενόμενο οι θάνατοι να είναι σημαντικά λιγότεροι.
.

Αυτο δεν το ειχα σκεφθει.

Εχεις ενα δικιο.

Αυτο δεν το ειχα σκεφθει.

Εχεις ενα δικιο.

Μηπως παντα δεν ηταν οι νεοι τα περισσοτερα κρουσματα ;

Τα σχολεια κλεισαν πριν απο ολα τα αλλα σε πολλες χωρες οχι μονο λογο συνοστισμου και ενεξελεγκτου (φυσικο για παιδια του δημοτικου ισως και ανω) αλλα γιατι θεωρουνταν τοτε οι πιο μεταδοτικοι παραγοντες.

Ποδοσφαιρα, κλαμπ, χιονοδρομια, συναυλιες, αεροπλανοφορα κλπ... τα μεγαλα clusters δεν ηταν...γεροκομεια. :)

Χθες γύρισα μετά από μια εβδομάδα διακοπών στη Πάρο. Το νησί τις πρώτες ημέρες ήταν πρακτικά άδειο. Το ξέρω το μέρος πολύ καλά. Τόσο λίγο κόσμο δεν είχε ούτε τη δεκαετία του 70. Η αρχή της σεζόν, Μάιος-Ιούνιος χάθηκε για τον τουρισμό.
Την επόμενη που έκλεισαν τα σχολεία, το νησί άρχισε να γεμίζει. Είδα αρκετούς Έλληνες και μερικούς Αυστριακούς - Γερμανούς. Οι γνωστοί μου στα ξενοδοχεία μου λένε ότι έχουν αρχίσει να γίνονται κρατήσεις για μέσα Ιουλίου και μετά. Προχθές η κίνηση στην παραλία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Φαίνεται ότι μετά τις 15 Ιουλίου η κίνηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Όσοι μπορείτε να πάτε διακοπές τις επόμενες 2 εβδομάδες, μην το σκέφτεστε καθόλου. Θα είναι οι καλύτερες διακοπές που μπορείτε να κάνετε φέτος.

Τώρα αυτό με τις αψίδες νερού, τις λύρες κτλ για την υποδοχή αεροπλάνων στη Κρήτη μόνο εμένα μου φάνηκε κάπως ή και σε άλλους?

Και αν δλδ ψοφάνε και για άλλα θα τα κάνουμε και αυτά?...

Aν το δεις επιχειρηματικα καλο ειναι .

Λιγο νερο ριξαμε στο κατω κατω.

Δεν δωσαμε και πισινο :BDBDG54:

Προσπαθουν να αλλαξουν την ψυχολογια του κοσμου, δεν ειναι κατι που εχει ξαναζησει κανεις απο τους ζωντανους αυτο που εγινε .

Έχασε κανείς την αξιοπρέπεια για να την βρούμε εμείς? Μπορείς να το πεις και έτσι αν βοηθά σε κάτι δλδ...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχασε κανείς την αξιοπρέπεια για να την βρούμε εμείς? Μπορείς να το πεις και έτσι αν βοηθά σε κάτι δλδ...
Δεν σε κατάλαβα. Τι σχέση έχει η αξιοπρέπει μα την αψίδα ?
Στο Ντουμπάι ντύνονται καμηλιέρηδες και κάνουν χορούς στα ξενοδοχεία.
Στη Χαβάη μοιράζουν λουλούδια. Στη Βιέννη γυρίζουν με άλογα. Υποδέχονται τους τουρίστες που αφήνουν λεφτά. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνουν ?

Έλα ντε, στο κάτω κάτω τι νομίζετε ότι είναι ο τουρισμός; Υπηρεσίες πολυτελείας προσφέρει. Απλά αλλάζει το προϊόν ανάλογα με το βαλάντιο.

Ας είχαμε τα κότσια σαν χώρα να έχουμε τον τουρισμό μόνο ως ένα μικρό κομματάκι του ΑΕΠ και θα ήμασταν τώρα και ασφαλέστεροι (τόσο από Covid φέτος, όσο και από σουρωμένους μουρλούς διαχρονικά), και πιο πλούσιοι. Όσο όμως ζούμε απ'αυτόν, και τούμπες θα κάνουμε, εκτός βέβαια αν κανείς θεωρεί ότι οι 800,000 που ζουν απ'αυτόν έχουν εναλλακτικές.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Και αν δλδ ψοφάνε και για άλλα θα τα κάνουμε και αυτά?...

Ρωτησα τον Μακη τον ψιλικατζη ... σε κατι εντελως ασχετο του τουρισμου ...

- Ρε Μακη, μας τα χεις κανει τσουρεκια με το "να τους πεταξουν στην θαλασσα", "να τους μαντρωσουν σε τανκερ"
και καθε παπαρια που μπορεσες να σκεφτεις πεντε χρονια τωρα ... για οποιον λαθρομεταναστη εβλεπες (η δεν εβλεπες).
Αν σου ερχοταν ενας αφγανος η πακιστανος για 3 ευρω μεροκαματο ... τον προσλαμβανες ... η οχι ?
- Μαμιοντας, Μανο ..... !!!! Και μετα απο ενα διμηνο απληρωτους, καλω την αστυνομια να τους μαζεψει και απελασει.

Δεν ειμαστε λαος .... ειμαστε διπροσωποι, τυχοδιωκτες, μαφιοζοσποροι και ΑΛΗΤΕΣ.

Σχετικά με τα πανηγύρια ας κάνει ο κάθε ένας ότι νομίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμένα θα πρέπει να μου αρέσει ή να το υιοθετώ.

Όσο για την περίπτωση περιπτερά, ξέρω πατριώτη στο αμερικά πριν 50 χρόνια. Προσέλαβε πατριώτη συγχωριανό, μόλις είχε φτάσει χωρίς χαρτιά. Έ κάποια στιγμή αφού του έπλυνε όσα πιάτα ήθελε στο τέλος φώναξε τις αρχές και τον απέλασαν. Ούτε φράγκο δεν πρόλαβε να πάρει ο έρμος, μόνο ότι φαγητό έφαγε...

Σχετικά με τα πανηγύρια ας κάνει ο κάθε ένας ότι νομίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμένα θα πρέπει να μου αρέσει ή να το υιοθετώ.

Όσο για την περίπτωση περιπτερά, ξέρω πατριώτη στο αμερικά πριν 50 χρόνια. Προσέλαβε πατριώτη συγχωριανό, μόλις είχε φτάσει χωρίς χαρτιά. Έ κάποια στιγμή αφού του έπλυνε όσα πιάτα ήθελε στο τέλος φώναξε τις αρχές και τον απέλασαν. Ούτε φράγκο δεν πρόλαβε να πάρει ο έρμος, μόνο ότι φαγητό έφαγε...

Kαι τι σχεση εχει ο πατριωτης με τις αψιδες που καναμε για υποδοχη των αεροσκαφων δηλαδη ?

Θα μου πεις ολα συνδεονται :D

Status
Not open for further replies.