Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

(Μπα, όχι ... η τετράγωνη λογική μου συνεχίζει να πιστεύει πως είναι απόφαση ενός. Όπως συνήθως γίνονται όλα στην Ελλάδα δηλαδή. Τα φιλαράκια του τον υποστηρίζουν, οι αντίθετοι είναι εναντίον, οι ουδέτεροι αναγκάζονται να πάρουν θέση για κάτι που δεν ξέρουν ... οπότε περιμένουμε να δούμε ποιος έχει πιό πολλούς ψήφους. Τόσο απλά είναι συνήθως τα πράγματα.)

Οχι, δεν ήταν απόφαση ενός.

Ο ηλιος της πρωτομαγιας, προχοροντας στην καρδια της εποχης γινεται διακριτικος. Αρχιζουν βροχες και θα διαρκεσουν σε μια φυση που ηδη ξεχιλιζει απο την ζωτικοτητα της Ανοιξης.
Αυριο το Λαγκο Ματζορε θα ειναι η καπως θλιμενο η ρομαντικο.

Προς το ΔΣ, δικό σας είναι το forum και έχετε την ευθύνη του, άρα εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Whatever that means, από τότε που κλείδωσαν τα πολιτικά threads εμένα μου φαίνεται κάπως βαρετό και μου χάλασε τη καθημερινή μου ρουτίνα των τελευταίων 18 μηνών.
Μάλλον θα βρήκατε κι εσείς την ησυχία σας (που δεν είναι και λίγο πράγμα).

Μαλλον εχασες το πραγματικο νοημα του φορουμ

Γούστα είναι αυτά.
Το "πραγματικό νόημα" είναι προσωπική υπόθεση του καθένα ξεχωριστά.

Μαλλον, εννοει oτι η ενασχοληση με πολιτικα θεματα ωφειλε να ειναι επικουρικη σε ενα φορουμ οπως το Avclub.
Kαι οχι κυριαρχη. Βεβαια, θα πει καποιος "γιατι ... εσιγησε καποια αλλη θεματικη κατηγορια εξαιτιας των πολιτικων
νηματων ?"

Χμμμμ .... :chinscratch:

Δεν εσιγησε ! Αυτο ειναι σιγουρο .... Ζουν και βασιλευουν ΟΛΕΣ οι υπολοιπες κατηγοριες.
Αλλα με 7μισυ εκατομμυρια θεασεις, 120 χιλιαδες απαντησεις και 12 χιλιαδες σελιδες ...
το "Που παει η χωρα" ειχε εξελιχθει σε Μαυρη Τρυπα που ελκυε τους θαμωνες απο ... πιο τεχνολογικα θεματα.

Και βρισκοταν και σε μια θεματικη υποκατηγορια που ονομαστηκε ... Καφενειο :laugh:
Οποτε, τι ακριβως περιμενε η διοικηση (απο το 2009 που ξεκινησαν τα νηματα) ?
Να γινει το Καφενειο ... Μεγαρο Μουσικης με βελουδινα καθισματα για θαμωνες με σμοκιν ?

Δεν ξερω (και δεν μου πεφτει και λογος) ... οι παλιοτεροι ειναι οι πιο αρμοδιοι να απαντησουν.
Μονο αυτοι ξερουν ΓΙΑΤΙ ξεκινησε το AVclub (και ποσο επιθυμουν να παρεκλινει και προς τα που). :p

Last edited:
Καλά φυσικά και δεν είναι η Χώρα technically αντικείμενο του AVClub, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί κάποιος έτσι ξαφνικά να κάνει πως δεν υπάρχει. Είναι ένα θέμα που ξεκίνησε και τράβηξε 12 χιλιάδες σελίδες όχι επειδή ξαφνικά τρελάθηκαν οι θαμώνες του, ούτε επειδή ξαφνικά κάποιοι θεώρησσν ότι η φάτσες του Τσίπρα και του Αδώνιδος είναι πιο ενδιαφέρουσες από τους Ναυτίλους ή τις κυρτές τηλεοράσεις της Samsung.

Σημείο των καιρών ήταν, και έγιναν πολλές σοβαρότατες συζητήσεις, μαζί με άλλες πολλές κλωτσοπατινάδες. Όπως ανέφερα παραπάνω, για μένα, τουλάχιστον όσο είμαι ξενιτεμένος, ήταν η πρώτη ενημέρωση για τα τεκτενόμενα κάθε πρωί με τον καφέ μου. Είχα μάθει και να φιλτράρω τις ειδήσεις ανάλογα με το ποιός τις βάζει, άλλος θα έβαζε μόνο πράγματα κατά της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, άλλος κατά της ΧΑ, άλλος κατά του Σύριζα, κλπ... Όλοι μας έχουμε τις συμπάθειες και τα κολλήματά μας, όμως τελικά η γενική εικόνα, τουλάχιστον τα τελευταία 1-2 χρόνια ήταν ελκυστικά σφαιρική, χωρίς "γραμμή" και χωρίς μεθοδεύσεις.

Νομίζω, αν και δεν έχω άποψη μέσα στο ΔΣ, πως αν ήταν να έκλειναν τα Πολιτικά, αυτό θα έπρεπε να γίνει σε παλαιότερες εποχές, όπου η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική.

Όσο για το γιατί ξεκίνησε το AVClub, αν και δεν είμαι ιδρυτικό μέλος του avforum, μπορώ να πω ότι έζησα τις καλές του εποχές, την πτώση του, και την ίδρυση του club. Και στα τρία, το μεράκι κάποιων και το χόμπι για την τεχνολογία ήταν ο κινητήριος μοχλός. Όμως εκτός από χομπίστες, είμαστε και άνθρωποι, και μέλη της κοινωνίας μας. Και σε εξαιρετικές καταστάσεις, όπου η πολιτική είναι κομμάτι ακόμα και της συζήτησης μέσα στο γήπεδο ή στο bar, το θεωρώ αυτονόητο ότι μια τέτοια συζήτηση θα έρεε και μέσα σε ένα forum.

Μαλλον, εννοει oτι η ενασχοληση με πολιτικα θεματα ωφειλε να ειναι επικουρικη σε ενα φορουμ οπως το Avclub.
Kαι οχι κυριαρχη. Βεβαια, θα πει καποιος "γιατι ... εσιγησε καποια αλλη θεματικη κατηγορια εξαιτιας των πολιτικων
νηματων ?"

Χμμμμ .... :chinscratch:

Δεν εσιγησε ! Αυτο ειναι σιγουρο .... Ζουν και βασιλευουν ΟΛΕΣ οι υπολοιπες κατηγοριες.
Αλλα με 7μισυ εκατομμυρια θεασεις, 120 χιλιαδες απαντησεις και 12 χιλιαδες σελιδες ...
το "Που παει η χωρα" ειχε εξελιχθει σε Μαυρη Τρυπα που ελκυε τους θαμωνες απο ... πιο τεχνολογικα θεματα.

Και βρισκοταν και σε μια θεματικη υποκατηγορια που ονομαστηκε ... Καφενειο :laugh:
Οποτε, τι ακριβως περιμενε η διοικηση (απο το 2009 που ξεκινησαν τα νηματα) ?
Να γινει το Καφενειο ... Μεγαρο Μουσικης με βελουδινα καθισματα για θαμωνες με σμοκιν ?

Δεν ξερω (και δεν μου πεφτει και λογος) ... οι παλιοτεροι ειναι οι πιο αρμοδιοι να απαντησουν.
Μονο αυτοι ξερουν ΓΙΑΤΙ ξεκινησε το AVclub (και ποσο επιθυμουν να παρεκλινει και προς τα που). :p

Να σημειώσω ότι πολιτικές συζητήσεις υπήρχαν πάντοτε, από την αρχή του φόρουμ. Απλώς το συγκεκριμένο νήμα έτυχε να δημιουργηθεί το 2009, οι πολιτικές συζητήσεις δεν άρχισαν τότε, υπήρχαν από παλαιότερα σε πολλά νήματα, και με πολύ πιο ζεματιστό περιεχόμενο! Πρόκειται δηλαδή για παράδοση που υπάρχει από την γένεση του φόρουμ.

Επίσης, απ'ότι θυμάμαι δεν έκλεισαν ποτέ όλα τα πολιτικά νήματα. Παρότι σε άλλες περιόδους είχαν συμβεί πολύ πιο χοντρά πράγματα, με ευθείες βρισιές κλπ. Βέβαια, μέσα σε 9 χρόνια που γίνονται πολιτικές συζητήσεις υπήρχαν και περίοδοι που δεν συμμετείχα λόγω φόρτου εργασίας, οπότε ίσως μου ξέφυγαν καταστάσεις.

Τέλος, τα μέλη του φόρουμ μπορεί να είναι πολλά, αλλά τα μέλη του σωματείου είναι σχετικά λίγα (γύρω στα 60-70) και αυτοί είναι που έχουν τον κύριο λόγο (ιδιοκτησία). Από αυτούς, άγνωστο πόσοι έχουν οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τα πολιτικά. Ίσως και να είναι πολύ λιγότεροι από όσους ασχολούνται με το να "ακούν" καλώδια ρεύματος. Όσους δεν είναι μέλη του σωματείου δεν τους πέφτει λόγος. Δηλαδή αυτός (ή έστω "αυτοί") που παίρνει την απόφαση "δεν γουστάρω, να κλείσει" είναι υποσύνολο του υποσυνόλου των χρηστών. Δεν πρόκειται για κάποια "μακροπρόθεσμη απόφαση" ή και καθορισμό οτιδήποτε, είναι αποτέλεσμα τυχαίων συγκυριών και μέτρησης ψήφων. Άλλωστε, όλα στην Ελλάδα έτσι γίνονται τελικά: κάποιου του ήρθε έτσι. Ούτε θεσμοί λογαριάζονται, ούτε παραδόσεις, απλώς κάποιος έτσι γουστάρει και αν έχει το πάνω χέρι, γίνεται αυτό.

Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα που πολλοί δεν βλέπουν: το άσπρο - μαύρο.
Και από εκεί ξεκινάνε όλα.
Οι ειρωνείες, οι προσβολές, οι χαρακτηρισμοί ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.
Το ότι κάποιοι δεν νοιάζονται ή το έχουν συνηθίσει δεν είναι λόγος να γίνεται ανεκτό.
Είναι παραδοσιακό βλέπετε να πετιούνται βαριές κουβέντες με απίστευτη ελαφρότητα.
Είναι παραδοσιακό να μην σέβεται κανείς τον συνομιλητή του και ο σεβασμός φαίνεται όταν διαφωνείς.
Ίσα ίσα, επειδή διαφωνεί κανείς, δεν σέβεται τον άλλο.
Ούτε το φόρουμ είναι κυρίαρχα πολιτικό ώστε κάποιοι άλλοι να γράφουν μόνο σε πολιτικά θέματα και μάλιστα επιθετικά.
Με απαξίωση για όσους έχουν διαφορετική γνώμη και με συμπεριφορές που αγγίζουν το bullying.
Κανένας δεν παρατήρησε την μικρή συμμετοχή σε αυτά τα νήματα?
Ζωντανά νήματα που όμως γράφουν ελάχιστοι και με τρόπους που αποθαρρύνουν την γενικότερη συμμετοχή.
Είδα δικαιολογίες για όλα τα παραπάνω αλλά καμία αυτοκριτική.
Τέλος πάντων, την κατάσταση την γνωρίζουν όλοι.
Ας περιμένουμε λοιπόν την απόφαση του Δ.Σ. και εν τω μεταξύ ας εκμεταλλευτούμε όλοι τον χρόνο για να κουλάρουμε λίγο.

Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα που πολλοί δεν βλέπουν: το άσπρο - μαύρο.
Και από εκεί ξεκινάνε όλα.
Οι ειρωνείες, οι προσβολές, οι χαρακτηρισμοί ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.
Το ότι κάποιοι δεν νοιάζονται ή το έχουν συνηθίσει δεν είναι λόγος να γίνεται ανεκτό.
Είναι παραδοσιακό να μην σέβεται κανείς τον συνομιλητή του και ο σεβασμός φαίνεται όταν διαφωνείς.
Ίσα ίσα, επειδή διαφωνεί κανείς, δεν σέβεται τον άλλο.
Ούτε το φόρουμ είναι κυρίαρχα πολιτικό ώστε κάποιοι άλλοι να γράφουν μόνο σε πολιτικά θέματα και μάλιστα επιθετικά.
Με απαξίωση για όσους έχουν διαφορετική γνώμη και με συμπεριφορές που αγγίζουν το bullying.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια τελείως λανθασμένη εκτίμηση του θέματος της "συνομιλίας".

Όχι πολιτικών, οποιασδήποτε συνομιλίας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ικανοί να συζητήσουν. Άλλοι επειδή φτάνουν την διαφωνία στα άκρα. Και άλλοι επειδή θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν διαφωνία, δεν είναι ικανοί να αντέξουν οποιαδήποτε αντίθεση (δηλαδή είναι μυγιάγγιχτοι).

Γι αυτό σε ένα φόρουμ σαφώς και πρέπει να υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο όριο.

Όμως όχι και να μιλάμε για... bulling!!!

Τη στιγμή που ο καθένας έχει την απλούστατη δυνατότητα να βάλει οποιονδήποτε σε ignore list και να μην βλέπει καν ότι υπάρχει. Ή, αν δεν τον ενδιαφέρει ένα νήμα, απλώς δεν το επισκέπτεται.

Με σένα προσωπικά εγώ συμφωνώ σε όλα σχεδόν τα θέματα. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχουμε διαφωνήσει για κάτι. Παρόλα αυτά, αν όντως έχεις την παραπάνω άποψη για συζητήσεις στο φόρουμ, τότε συγνώμη, αλλά κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Επίσης, προφανώς και δεν έχει καμιά σημασία σε ποιά νήματα γράφει κανείς. Αν τον άλλο τον ενδιαφέρουν τα μαχαιράκια, θα γράφει για τα μαχαιράκια και όχι για το πως "ακούγονται" τα καλώδια ρεύματος. Από πάνω έγραψες για "μικρή συμμετοχή" στο μεγαλύτερο νήμα του φόρουμ με τις περισσότερες θεάσεις!!! Συγνώμη, αλλά σεβασμός του συνομιλητή σημαίνει επίσης να μην κάνει κάποιος την πραγματικότητα λάστιχο για να βρει δικαιολογίες!

Σημειώνω ξανά ότι είναι στην απόλυτη ευχέρεια του ΔΣ και του σωματείου να κάνουν ότι θέλουν. Ακόμη και όλη την εκτός μπορούν να κλείσουν και τα ποδοσφαιρικά και τα δορυφορικά που έχουν διάφορα "περίεργα" και όλο το φόρουμ. Ούτε έχουν καμιά υποχρέωση να μας δώσουν λογαριασμό. Αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να μην πυροβολείτε την νοημοσύνη μου. Την όποια τέλος πάντων νοημοσύνη έτυχε να έχω...

Κάνε κάτι απλό Νίκο.
Ένα βήμα πίσω και δες την κατάσταση με το να είσαι είσαι έξω από αυτή.
Μιλάς για δικαιολογίες ωσάν να χρειάζονται δικαιολογίες για την ευπρέπεια.
Από την άλλη, λάστιχο την λογική βλέπω για να βγουν δικαιολογίες που θα διατηρήσουν μια απαράδεκτη κατάσταση.
Και μια και πριν είπες ότι "έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα" σου λέω ότι όχι, δεν είναι έτσι.
Έτσι γινότανε ίσως, που υπήρχανε κανονισμοί, που υποθετικά όλοι τους αποδέχονταν προκειμένου να μετέχουν στο forum αλλά κανένας δεν τηρούσε.
Αν αυτό εννοείς σαν παράδοση, τότε χαίρομαι πάρα πολύ που έσπασε.

Λίγη υπομονή δεν βλάπτει...
Νήματα της Επί Παντός έχουν κλειδωθεί στο παρελθόν και για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από 2-3 εβδομάδες.
Από το "Καλό είναι να υπάρχουν κοινωνικά νήματα στο forum" μέχρι το "Δεν βρίσκω άλλο ενδιαφέρον εκτός από αυτά τα νήματα" υπάρχει το χάος.

Γιατί, καλό είναι μεν, αλλά αν κάποιος δεν βρίσκει άλλο ενδιαφέρον στο avclub εκτός από τα κοινωνικά νήματα, βρίσκεται σε λάθος forum.

Τα νήματα άνοιξαν ξανά.

Το αν θα παραμείνουν ανοικτά ή αν θα κλείσουν οριστικά, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Γιατί, καλό είναι μεν, αλλά αν κάποιος δεν βρίσκει άλλο ενδιαφέρον στο avclub εκτός από τα κοινωνικά νήματα, βρίσκεται σε λάθος forum.

Σε μια φραση .... ολο το ρεζουμε ! :p

Εγω, βασικα, αν δεν υπηρχε η ενοτητα του Κινηματογραφου ... θα βρισκομουν σε ΠΟΛΥ λαθος forum !
Και μιας και αναφερθηκαμε σε bullying .... τι θα γινει με το jazz bullying της Μουσικης Κατηγοριας ? :laugh:
Εχουν μπαστακωθει 2-3 ιουρασικοι μουσικοφιλοι και δεν αφηνουν μπριζοπιλαφο να αυγατισει. :BDGBGDB55:

Last edited:
Σε μια φραση .... ολο το ρεζουμε ! :p

Εγω, βασικα, αν δεν υπηρχε η ενοτητα του Κινηματογραφου ... θα βρισκομουν σε ΠΟΛΥ λαθος forum !
Και μιας και αναφερθηκαμε σε bullying .... τι θα γινει με το jazz bullying της Μουσικης Κατηγοριας ? :laugh:
Εχουν μπαστακωθει 2-3 ιουρασικοι μουσικοφιλοι και δεν αφηνουν μπριζοπιλαφο να αυγατισει. :BDGBGDB55:

τι είναι το μπριζοπίλαφο; Μουσικά μιλώντας...

Status
Not open for further replies.