Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
απο χερια να τον κρατανε αλλο τιποτα!!
νερο θα θελει στο περιπου 3ωρο ταξιδι. ετσι;
αμα του'ρθει για wc τι κανουμε;;

Εννοείται ότι όταν θα βάλεις την άμμο στο χαρτόκουτο, θα πάρεις τον τάμπι αγκαλιά και θα τον πας και θα τον αφήσεις πάνω στην άμμο.
Για να ξέρει που βρίσκεται.

Επίσης αφού θέλεις να τον βγάζεις και βόλτες πρέπει να του πάρεις λουρί:
83191.jpg

Πολλές όμως δεν το ανέχονται τέτοιο λουρί. Προτιμάνε να κάτσουν σπίτι από το να βγούνε βόλτα με τέτοιο λουρί.

απο χερια να τον κρατανε αλλο τιποτα!!
νερο θα θελει στο περιπου 3ωρο ταξιδι. ετσι;
αμα του'ρθει για wc τι κανουμε;;

Στο κλουβί όλα αυτά λύνονται. :flipout:

(τα κάνει μέσα).

Αν τυχόν τον βάλετε σε κλουβί, το κλουβί μαζί σας!!!! Όχι στο πορτ μπαγκάζ!!!

Αν τον έχετε αγκαλιά και θελήσει να τα κάνει, θα σας το δείξει. σταματάτε στην άκρη τον βγάζετε και περιμένετε να τα κάνει.

δεν γινεται αλλιως Διονυση, θα φυγουμε για 9 μερες ολοι. και η μαμα της Διονυσιας μαζι μας. το σπιτι στην Κυλληνη ειναι πολυ μεγαλο, σε πολυ μεγαλο οικοπεδο με δεντρα, θα'χει να παιζει και να ασχολειται ολη μερα.
ασε που δεν φαινεται να'χει θεμα να βγαινει εκτος διαμερισματος, γιατι τον παιρνω συχνα μαζι μου και ειτε βγαινουμε στην αυλη πισω, ειτε στον δρομο για να ταϊσουμε τα άλλα γατια. του αρεσει να τον κουβαλαω στα χερια περα δωθε.
δεν εχω βρει χρονο και ευκαιρια να τον παω βολτα στο παρκο ακομα.
τωρα εκει στο σπιτι να παρω και την λεκανη που τα κανει μαζι μας, ή να βρω ενα χαμηλο χαρτοκουτο και να αγορασω εκει νεο σακουλι με αμμο; δεν εχουμε και κανα τεραστιο στεϊσον, ενα 3πορτο φοκους εχουμε..
θα'χω και πολλα εργαλεια μεσα γιατι πρεπει να γινουν και καποιες χοντροδουλειες.
και κατι αλλο.. ταξιδι με τον Ταμπυ στα χερια ή στο κλουβι που το μισει;;; (οχι στα χερια οποιου οδηγαει, εξυπακουεται..)

Bλαδιμηρε...εαν παρετε το γατι μαζι σας στο αυτοκινητο πρεπει οπωσδηποτε σε κλουβι.
Αλλιως μην το παρετε καθολου. Οι γατες μεσα σε αυτοκινητο ειναι τελειως απροβλεπτες. Ιδιως οταν δεν γνωριζεις πως συμπεριφερονται.
Αυτο που παιζεται εαν η γατα ειναι ελευθερη μεσα στο αυτοκινητο ειναι απο το να την κανει και να εξαφανιστει με το πρωτο ανοιμα παραθυρου, πορτας κλπ εως να προκαλεσει σοβαρο ατυχημα.
Σε καμμια περιπτωση ελευθερη (στα χερια το ιδιο ειναι) η γατα στο αυτοκινητο. Επισης εαν δεν υπαρχει κλιματισμος (σωστος και updqted γιατι με την παροδο του χρονου δουλευουν πολυ λιγοτερο τα κλιματιστικα αυτοκινητου) το γατι που ειναι και μικρο μπορει να πεθανει απο αποπληξια απο την ζεστη.
Ο εμετος ειναι το λιγοτερο....

Μετα εκει που θα εισαστε πρεπει να ειναι περιορισμενος. Οι γατες και κυριως οι μικρης ηλικιας οταν αλλαζουν χωρο εχουν ταση φυγης και χανονται.

Bλαδιμηρε...εαν παρετε το γατι μαζι σας στο αυτοκινητο πρεπει οπωσδηποτε σε κλουβι.
Αλλιως μην το παρετε καθολου. Οι γατες μεσα σε αυτοκινητο ειναι τελειως απροβλεπτες. Ιδιως οταν δεν γνωριζεις πως συμπεριφερονται.
Αυτο που παιζεται εαν η γατα ειναι ελευθερη μεσα στο αυτοκινητο ειναι απο το να την κανει και να εξαφανιστει με το πρωτο ανοιμα παραθυρου, πορτας κλπ εως να προκαλεσει σοβαρο ατυχημα.
Σε καμμια περιπτωση ελευθερη (στα χερια το ιδιο ειναι) η γατα στο αυτοκινητο. Επισης εαν δεν υπαρχει κλιματισμος (σωστος και updqted γιατι με την παροδο του χρονου δουλευουν πολυ λιγοτερο τα κλιματιστικα αυτοκινητου) το γατι που ειναι και μικρο μπορει να πεθανει απο αποπληξια απο την ζεστη.
Ο εμετος ειναι το λιγοτερο....

Μετα εκει που θα εισαστε πρεπει να ειναι περιορισμενος. Οι γατες και κυριως οι μικρης ηλικιας οταν αλλαζουν χωρο εχουν ταση φυγης και χανονται.

Μπορούν να την έχουν στα χέρια αν της έχουν λουρί σαν αυτό που έδειξα παραπάνω.

δεν γινεται αλλιως Διονυση, θα φυγουμε για 9 μερες ολοι. και η μαμα της Διονυσιας μαζι μας. το σπιτι στην Κυλληνη ειναι πολυ μεγαλο, σε πολυ μεγαλο οικοπεδο με δεντρα, θα'χει να παιζει και να ασχολειται ολη μερα.
ασε που δεν φαινεται να'χει θεμα να βγαινει εκτος διαμερισματος, γιατι τον παιρνω συχνα μαζι μου και ειτε βγαινουμε στην αυλη πισω, ειτε στον δρομο για να ταϊσουμε τα άλλα γατια. του αρεσει να τον κουβαλαω στα χερια περα δωθε.
δεν εχω βρει χρονο και ευκαιρια να τον παω βολτα στο παρκο ακομα.
τωρα εκει στο σπιτι να παρω και την λεκανη που τα κανει μαζι μας, ή να βρω ενα χαμηλο χαρτοκουτο και να αγορασω εκει νεο σακουλι με αμμο; δεν εχουμε και κανα τεραστιο στεϊσον, ενα 3πορτο φοκους εχουμε..
θα'χω και πολλα εργαλεια μεσα γιατι πρεπει να γινουν και καποιες χοντροδουλειες.
και κατι αλλο.. ταξιδι με τον Ταμπυ στα χερια ή στο κλουβι που το μισει;;; (οχι στα χερια οποιου οδηγαει, εξυπακουεται..)

1. Αν δεν έχεις πάρει κλειστή αμμοδόχο και έχεις σκοπό να πάρεις (στο συστήνω ανεπιφύλακτα), πάρε στο χωριό την ανοιχτή που έχεις εδώ και άφησέ την εκεί, να υπάρχει. Για εδώ πάρε κλειστή.

2. Βόλτα στο πάρκο δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το γατί. Έχε πάντως υπόψη σου ότι υπάρχουν και λουριά βόλτας για γάτες. Δεν τα ανέχονται όλες φυσικά αλλά ο Τάμπυ, επειδή είναι μικρός, ίσως το δεχτεί.

3. Στο αυτοκίνητο αυστηρά το ζώο μέσα στο κλειστό καλάθι του (υφασμάτινο ή πλαστικό). Αν δεν έχεις, μπορώ να σου δανείσω ένα πλαστικό (πολύ άνετο) που μας έχει ξεμείνει από μια δεύτερη γατούλα που είχαμε σώσει πριν χρόνια στο δρόμο (χαροπάλευε με ένα σύρμα τυλιγμένο στο λαιμό της).
Κάπως έτσι είναι, με άνοιγμα μπροστά. Στείλε pm για να συνεννοηθούμε.

large_20170313204133_klouvi_metaforas_gatas_vision_50_47x32x33cm.jpeg

Να ξέρεις ότι τα ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη εμπειρία για το ζώο και για εσάς που θα το ακούτε να κλαίει. Έχω ταξιδέψει μέχρι Βόλο και η Μινιόν δεν σταμάτησε κλαίει σε όλο το ταξίδι. Με δεδομένο λοιπόν αυτό, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είναι μέσα στο κουτί της.
..

Εννοείται ότι όταν θα βάλεις την άμμο στο χαρτόκουτο, θα πάρεις τον τάμπι αγκαλιά και θα τον πας και θα τον αφήσεις πάνω στην άμμο.
Για να ξέρει που βρίσκεται.

Επίσης αφού θέλεις να τον βγάζεις και βόλτες πρέπει να του πάρεις λουρί:
83191.jpg

Πολλές όμως δεν το ανέχονται τέτοιο λουρί. Προτιμάνε να κάτσουν σπίτι από το να βγούνε βόλτα με τέτοιο λουρί.

μπα Χρηστο, λουρι δεν του βαζω με τιποτα! ουτως ή αλλως ειναι κλασομπανιερας και δεν φευγει πολυ μακρια μου.. συνεχεια κοιταει να δει που ειμαι :flipout:

Στο κλουβί όλα αυτά λύνονται. :flipout:

(τα κάνει μέσα).

Αν τυχόν τον βάλετε σε κλουβί, το κλουβί μαζί σας!!!! Όχι στο πορτ μπαγκάζ!!!

Αν τον έχετε αγκαλιά και θελήσει να τα κάνει, θα σας το δείξει. σταματάτε στην άκρη τον βγάζετε και περιμένετε να τα κάνει.

Αυτο που του λες θα καταλαβει να τον βγαλει ετσι εξω οποτε θα πανικοβληθει το γατι και θα φυγει. Και εαν ειναι σε χωρο αναπαυσης αυτοκινητοδρομου....ουτε να το σκεφτομαι τι θα συμβει.

Και εαν ειναι με λουρι μονο χαλιναρι, Αυτο που πιανει ομους, οχι κολιέ.

μπα Χρηστο, λουρι δεν του βαζω με τιποτα! ουτως ή αλλως ειναι κλασομπανιερας και δεν φευγει πολυ μακρια μου.. συνεχεια κοιταει να δει που ειμαι :flipout:

Κλασομπανιέρας ή όχι, γράφτηκε κάτι πολύ σωστό: οι γάτες είναι απρόβλεπτες.
Αν σκοπεύεις να τον πας στο πάρκο χωρίς λουρί.... ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Αν σκοπεύεις να τον έχετε στα χέρια μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς λουρί.... ΞΕΧΝΑ ΤΟ

Αυτο που του λες θα καταλαβει να τον βγαλει ετσι εξω οποτε θα πανικοβληθει το γατι και θα φυγει. Και εαν ειναι σε χωρο αναπαυσης αυτοκινητοδρομου....ουτε να το σκεφτομαι τι θα συμβει.

Και εαν ειναι με λουρι μονο χαλιναρι, Αυτο που πιανει ομους, οχι κολιέ.

Με λουρί. Εβαλα και φωτο πιο πάνω.

Βλαδιμηρε πρεπει να του βαλεις λουρι. Και μην επαφιεσαι σε αυτα που νομιζεις για αυτον (ειναι κλασομπανιερας και δεν φευγει μακρυα).
Θα εχεις τραγικες εκπληξεις.
Οι γατες δεν ειναι σκυλοι. Και νομιζουμε οτι τις γνωριζουμε ενω οι ιιδιες ανακαλυπτουν τον γατισιο εαυτο τους καθε μερα περισσοτερο

1. Αν δεν έχεις πάρει κλειστή αμμοδόχο και έχεις σκοπό να πάρεις (στο συστήνω ανεπιφύλακτα), πάρε στο χωριό την ανοιχτή που έχεις εδώ και άφησέ την εκεί, να υπάρχει. Για εδώ πάρε κλειστή.

2. Βόλτα στο πάρκο δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το γατί. Έχε πάντως υπόψη σου ότι υπάρχουν και λουριά βόλτας για γάτες. Δεν τα ανέχονται όλες φυσικά αλλά ο Τάμπυ, επειδή είναι μικρός, ίσως το δεχτεί.

3. Στο αυτοκίνητο αυστηρά το ζώο μέσα στο κλειστό καλάθι του (υφασμάτινο ή πλαστικό). Αν δεν έχεις, μπορώ να σου δανείσω ένα πλαστικό (πολύ άνετο) που μας έχει ξεμείνει από μια δεύτερη γατούλα που είχαμε σώσει πριν χρόνια στο δρόμο (χαροπάλευε με ένα σύρμα τυλιγμένο στο λαιμό της).
Κάπως έτσι είναι, με άνοιγμα μπροστά. Στείλε pm για να συνεννοηθούμε.

large_20170313204133_klouvi_metaforas_gatas_vision_50_47x32x33cm.jpeg

Να ξέρεις ότι τα ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη εμπειρία για το ζώο και για εσάς που θα το ακούτε να κλαίει. Έχω ταξιδέψει μέχρι Βόλο και η Μινιόν δεν σταμάτησε κλαίει σε όλο το ταξίδι. Με δεδομένο λοιπόν αυτό, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είναι μέσα στο κουτί της.
..

εχουμε τετοιο κλουβι Διονυση. ετσι τον πηγα στο ιατρειο και ειδα οτι δεν του αρεσε καθολου. αλλα τελικα θα το παρουμε μαζι και θα τον βαλουμε μεσα οπως λεει και ο Γιωργος πιο πανω.
ας τον βγαζουμε που και που απο το κλουβακι να τον κραταμε στα χερια για να ηρεμει ..αν δειξει σημαδια αναστατωσης

εχουμε τετοιο κλουβι Διονυση. ετσι τον πηγα στο ιατρειο και ειδα οτι δεν του αρεσε καθολου. αλλα τελικα θα το παρουμε μαζι και θα τον βαλουμε μεσα οπως λεει και ο Γιωργος πιο πανω.
ας τον βγαζουμε που και που απο το κλουβακι να τον κραταμε στα χερια για να ηρεμει ..αν δειξει σημαδια αναστατωσης

Αναστατωση και μαλιστα πολυ θα δειξει στην αρχη. Δεν πειραζει, ειναι φυσικο. Τριωρο ταξιδι ανετα βγαζει και δεν εχει αναγκη για wc.

Σε καποια φαση θα κοιμηθει.

Εγω με τον δικο μου ειχα κανει και δεκαωρα και δωδεκαωρα.
Τωρα μονο κανα πενταωρο το πολυ εξαωρο. Αλλα και αυτο θα το κοψω η θα το ελατωσω σημαντικα, γιατι βαρεθηκα εγω ο ιδιος τα ταξιδια.

Κλασομπανιέρας ή όχι, γράφτηκε κάτι πολύ σωστό: οι γάτες είναι απρόβλεπτες.
Αν σκοπεύεις να τον πας στο πάρκο χωρίς λουρί.... ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Αν σκοπεύεις να τον έχετε στα χέρια μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς λουρί.... ΞΕΧΝΑ ΤΟ

αυτο που φοβαμαι ειναι μη χωθει κατω απο τα πενταλ με το αυτοκινητο στον αυτοκινητοδρομο....

1. Λουρί θα του πάρεις γιατί θα το χρειαστείς. Δεν είναι τίποτε ακριβό. 7 ευρώ έχουν.
2. Ταξίδι στο κλουβί και ας κλαίει. Θα του περάσει και θα κοιμηθεί. Είστε άμαθοι για οτιδήποτε άλλο (λουρί και αγκαλιά στο πίσω κάθισμα).

@vlad66, πρόσεχε.
Το γατί στο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Χωρίς κλουβάκι ή τσάντα μεταφοράς ούτε να το σκεφτείτε.
Τα γατιά δένονται με το χώρο. Μόλις πάει σε άλλο χώρο αναστατώνεται.
θα χρειαστεί 2 ή 3 ημέρες προσαρμογή. Η δική μας η γάτα πήγε πέρυσι πρώτη φορά στο νησί. Τις πρώτες δύο μέρες έβαλε το κεφάλι της ανάμεσα στη ντουλάπα και στο τοίχο κοιτώντας προς το τοίχο. Έμεινε κυριολεκτικά ακίνητη σε αυτή τη θέση 36 ώρες. Τη δεύτερη ημέρα άρχισε πάλι να τρώει. Στο μπαλκόνι βγήκε μετά από μια βδομάδα.
Αυτό με το λουρί δεν παίζει. Οι γάτες δεν κάνουν βόλτα όπως οι σκύλοι. Δεν τους αρέσει να αλλάζουν χώρο. Αφήστε το στο σπίτι με πόρτες και παράθυρα κλειστά.
Θα ταλαιπωρηθεί το γατί με το ταξίδι. Δεν μπορεί να στο κρατήσει κανένας ?

Τα αρσενικα κλαινει πιο πολυ
απο τα θηλυκα σε ταξιδια.
Μεσα στο πορτ κατ θα του εχεις στρωσει μια παλια πετσετα οποτε
Οτι και να κανει νο προμπλεμ
Βαλε του κ λιγη ξηρη τροφη
Οταν κανει μιαου η συντροφος να του
Μιλα και να το ηρεμει

Status
Not open for further replies.