Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

καπου χανετε το δικιο σας παιδια.. εκτος αν δεν καταλαβα καλα τι εννοειτε.
πχ, το δικυκλο στο φαναρι, πρεπει (απο τον ΚΟΚ) να ειναι αναμεσα απο τα αυτοκινητα. Γιατι; για να προστατευτει σε περιπτωση που καποιος πεσει απο πισω πανω στα σταματημενα.
στη λωριδα το μηχανακι πρεπει να κινειται στο δεξι της μερος. οχι πανω στην γραμμη, αλλά κοντα σε αυτην. για να μπορει ευκολα να το προσπερασει αλλο οχημα. το οχημα ομως οφειλει να κανει την προσπεραση με ασφαλεια για το μηχανακι. οπως και για το ποδηλατο. αλλά ποσοι περνανε ξυστα;
τωρα το θεμα καθρεφτες,φλας κλπ, δεν ειναι θεμα διτροχου, αλλά καγκουριας. και αυτοκινητο να οδηγουσε ο τυπος καγκουρας, παλι μ@λ@κιες θα εκανε...
Τι δεν έγινε κατανοητό;
Έρχεται από δεξιά και κάθεται ακριβώς μπροστά σου και όχι ανάμεσα στα 2 οχήματα που ο ΚΟΚ-όπως λες-αναφέρει.
Ειδικά στο κέντρο-χαρακτηριστικό είναι το φανάρι 10 μέτρα μετά την πύλη Ανδριανού-όχι 2 αλλα 102 καθρέφτες χρειάζεσαι για να μην χτυπήσεις κάποιον.
Όσο για το παράδειγμα της ζώνης με αυτό του κράνους μάλλον αποτυχημένο είναι αφού φυσικά και με ενδιαφέρει αν φοράει κράνος γιατί αν τον χτυπήσω θα χάσει την ζωή του ή θα μεινει ανάπηρος.Ο οδηγός του αυτοκινήτου και να μην φοράει ζώνη,αν συγκρουστεί με μοτοσυκλετιστή δεν θα πάθει τίποτα.

εσυ λες μονο μια περιπτωση παρανομιας. το απο δεξια. δλδ αν σου εβγαινε απο αριστερα θα ηταν οκ; το οτι σε παει "καροτσα" ..ειπαμε. ειναι θεμα καγκουριας.
αλλά και αν ο αυτοκινητιστης που τον ενοχλει το δικυκλο μπροστα του θελει να κανει εκκινηση με γαλαζιο καπνο απο τα λαστιχα, χειροτερος καγκουρας ειναι.
το σωστο ειναι να μην βγαινει κανεις μπροστα απο την γραμμη του φαναριου. και μετα αμυντικη οδηγηση απο ολους.

στο θεμα του κρανους, χωρις να θελω να πω οτι δεν ειναι απαραιτητο, (σωζει ζωες δεν το συζηταμε), χωρις κρανος ή καλοκαιρινο (δλδ του κωλου κρανος),
η περιμετρικη ορατοτητα/οραση που εχει ο αναβατης, ειναι κλασεις ανωτερη.
ειναι ενα νομισμα με 2 οψεις.
μην το παρετε στραβα, αλλά ετσι ειναι.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

στο θεμα του κρανους, χωρις να θελω να πω οτι δεν ειναι απαραιτητο, (σωζει ζωες δεν το συζηταμε), χωρις κρανος ή καλοκαιρινο (δλδ του κωλου κρανος),
η περιμετρικη ορατοτητα/οραση που εχει ο αναβατης, ειναι κλασεις ανωτερη.
ειναι ενα νομισμα με 2 οψεις.
μην το παρετε στραβα, αλλά ετσι ειναι.
Δηλαδή όσοι δεν φορούν κράνος το κάνουν για την καλύτερη περιφερειακή ορατότητα;
Άρα είναι απλά θέμα επιλογής.
Ορατότητα vs ασφάλειας από πτώση.Κοίτα να δεις που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό...

Τι ωρατότητα και χαζομάρες...
Στο μηχανάκι ακόμη και παροπήδες να φοράς έχεις καλύτερη ορατότητα από το αυτοκίνητο.
Σήμερα έσκασε μύτη σε διασταύρωση κάγκουρας από αριστερά για να στρίψει δεξιά ενώ εγώ πήγαινα ίσια.
Το πως δεν τον πέρασα από πάνω έτσι που έκοψε απότομα δεξιά ήταν καθαρή τύχη

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δηλαδή όσοι δεν φορούν κράνος το κάνουν για την καλύτερη περιφερειακή ορατότητα;
Άρα είναι απλά θέμα επιλογής.
Ορατότητα vs ασφάλειας από πτώση.Κοίτα να δεις που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό...

οχι δεν νομιζω.. το κανουν για να μην καραφλιασουν; γιατι το ξεχασαν; γιατι δεν εχουν λεφτα να αγορασουν ενα; γιατι ειναι δανεικη η μηχανη; γιατι κανει ζεστη; γιατι σφιγγει στο κεφαλι; γιατι δεν εχει μυαλο το κεφαλι αλλά εχει ο αγκωνας;
δεν ξερω.. ισως μου πεις εσυ Σωκρατη αν οδηγεις δικυκλο.
προσωπικα εγω δεν θα βαλω κρανος μονο οταν η ζωη του ατομου πισω μου στη σελα εχει για μενα περισσοτερη αξια απο την δικη μου. τοτε με το ζορι θα το βαλει το ατομο..
αυτο αν τυχει να μην εχω το 2ο μαζι μου. αν το εχω, το "το καλοκαιρινο" δλδ, θα το φορεσω εγω.

ειπα... "μην το παρετε στραβα"!!!

Τι ωρατότητα και χαζομάρες...
Στο μηχανάκι ακόμη και παροπήδες να φοράς έχεις καλύτερη ορατότητα από το αυτοκίνητο.
Σήμερα έσκασε μύτη σε διασταύρωση κάγκουρας από αριστερά για να στρίψει δεξιά ενώ εγώ πήγαινα ίσια.
Το πως δεν τον πέρασα από πάνω έτσι που έκοψε απότομα δεξιά ήταν καθαρή τύχη

οπως καγκουρας με nissan xtrail περασε σημερα το απογευμα στην δεξια λωριδα στον Κηφισο στους 3 ποντους δίπλα μου με πανω απο 120 οταν εγω πηγαινα με 70-80..
το αν εχεις καλυτερη ορατοτητα στο δικυκλο ή στο ιχ, ή στο βαρυ οχημα, να μου επιτρεψεις να εχω καλυτερη αποψη λογω επαγγελματος.
ειδικα οταν βρεχει, να μη πω τι ορατοτητα εχει το μηχανακι.. με κρανος ή μη...

να διευκρινισω το τι εννοουμε "ορατοτητα".
οχι μονο το πόσο μπροστα απο τους μπροστινους μας βλεπουμε.. ο μεγαλυτερος κινδυνος στο δικυκλο ειναι απο τα πλαγια και απο πισω.
το μπροστα, ειναι θεμα του καθε αναβατη. το πόσο μυαλο εχει.....

Παιδιά,όταν οδηγάμε αυτοκίνητο φοράμε κράνος και ζώνη με την μηχανή..Είναι απλά τα πράγματα τι δεν καταλαβαίνουμε. :ADFADF1:

χμ... δεν ειναι καθετο το τραπεζι. η φωτο καπως παραξενα περασε απο το κινητο στο λαπτοπ..
το βου ντου του Δ.Ι. συνεχιζεται...
θα το παλεψω..

Αληθεια ειναι αυτο.

Παντα κραταγα το κρανος μου ως γυαλινο βαζο. Και παντα το προστατευα με θηκη για να μην αποκτα μικροχτυπηματα τα οποια πιθανον να αλλαξουν την συμπεριφορα του κρανους.

Ποτε στον ηλιο αφημενο με τις ωρες και ποτε πεταμενο λες και δεν ειναι το μονο που ειναι αναμεσα σε εμενα και τον θανατο ή καποιο σοβαρο εγκεφαλικο τραυματισμο.

Αν πατε ποτε στους αγιους αναργυρους στο ιδρυμα αποκαταστασης αναπηρων και δειτε τα νεα παιδια εκει θα γινετε και εσεις τοσο "ψυχασθενεις" με το κρανος σας.

Η ιστορια με το μειωμενο φπα ειναι αιτημα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Πολλα μπραβο σε οποιον το κανει πραξη και ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σε οποιον βγει στους δρομους και αρχισει να κοβει κ****ς σε οποιον δεν φοραει κρανος ή φοραει κατι πλαστικα που το μονο που μπορει να χρησιμοποιηθουν ειναι για παιδικο γιογιο....

χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης και με γνωμονα το ποστ του Χρηστου.. δεν σου'χει πεσει ποτέ απο τα χερια το κρανος;
και στατιστικα να το παρουμε, αυτο ειναι σχεδον αδυνατο. τουλαχιστον για μενα που μεχρι αυτη την στιγμη εχω φυγει απο τους Αγιους μεχρι τον Ταυρο, ξανα Αγιους, μετα μεχρι τον Κορυδαλλο, ξανα Αγιους και το απογευμα παλι Ταυρο-Αγιους.... πανω κατω καθε μερα τοσες φορες στο μηχανακι. Ε.. δεν θα μου φυγει απο τα χερια να το κυνηγαω; μια σκουπιδια απο το σπιτι θα κραταω παρεα, μια ανακυκλωση, μια τσαντες απο το σουπερ μαρκετ, τα τσιμπραγκαλα μου.. τσιγαρα,πορτοφολι,κινητο... ολα στα χερια παρεα με το κρανος.... δεν θα φαει τις κουτρουβαλες του που και που;;

Την πρωτη φορα μου επεσε ως νεος.

Μετα το αλλαξα πηρα ακομα καλυτερο και εκτοτε απο το κεφαλι μου μπαινει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην μπαγκαζιερα μεσα σε θηκη και μετα παλι στο κεφαλι μου .

Γιατι να μου πεσει ? δεν το εχω ουτε σε αγκωνα αγκαζε ουτε το περιφερω απο εδω και απο κει.

Μεγα λαθος αυτο. Δεν ειναι ενα αντικειμενο , ειναι εξοπλισμος ασφαλειας.

Ξαναλεω ειναι το μονο αντικειμενο που αν γινει η στραβη μπορει να σε σωσει απο θανατο ή εγκεφαλικα τραυματα.
Αν εισουν αστροναυτης δεν θα προσεχες την στολη σου μην σκιστει ? ε το ιδιο ειναι ....

Και 1000 ευρω να ειχε θα το επαιρνα και ας ηταν πιο μπακατελα η μηχανη μου.

@ Kosh.
θα κανω ενα μινι γκαλοπ με μηχανοβιους στον δρομο ρωτωντας τους αν τους πεφτει ποτε το κρανος απο τα χερια.
μετα οταν γυρισω στην δουλεια απο την αδεια, θα κανω ενα μεγαλυτερο με τους δικυκλους συναδερφους.
να δω μηπως εγω ειμαι ο κουλος ρε παιδι μου...

Status
Not open for further replies.