Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω βρε παιδιά

Κάθε μέρα είμαι και χειρότερα.

Ακούω κάτι και νομίζω πως είναι αυτός.Βλέπω μια αντανάκλαση απ την τηλεόραση και νομίζω πως έρχεται στον καναπέ μου.

Ανοίγω την πόρτα και νομίζω πως θα ξεπροβάλει η μουσούδα του.

Ετοιμάζω φαγητό (όσο αντέχω δηλαδή) και περιμένω να έρθει στο πιάτο μου.

Το δοχείο με το φαγάκι του είναι ακόμα απείραχτο.

Σήμερα πρέπει να πετάξω την άμμο του και μου φαίνεται βουνό

Χαζεύω τηλεόραση σαν ζόμπι να περάσει η ώρα.

Μουσική ούτε γι αστείο να ακούσω.

Το σπίτι είναι φουλ στολισμένο και δεν μου κάνει καμμία αίσθηση γιορτινή.

Τι σκ@τ@ Χριστούγεννα θα κάνω??

Συγγνώμη που σας πρήζω με τα δικά μου...

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν ξέρω βρε παιδιά

Ακούω κάτι και νομίζω πως είναι αυτός.Βλέπω μια αντανάκλαση απ την τηλεόραση και νομίζω πως έρχεται στον καναπέ μου.

πήγαινε έξω με μια σακούλα ξηρά τροφή και στα σημεία που ξέρεις ότι έχει αδέσποτα να τα ταισεις... έτσι λίγο μέσω της βοήθειας προς αυτά θα ξεχαστεις λίγο....

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

δεν πρίζεις κανέναν Δημήτρη! γράφε όσο θέλεις αν σε βοηθάει.
όταν την είχε κοπανήσει ο δικός μου για 2 βδομάδες, νόμιζα ότι τον έβλεπα στο κρεβάτι, στην κουζίνα, στο μπαλκόνι..
έγραψα για αυτό όταν γύρισε. τόσο απαίσια ένιωθα!!

Δεν ξέρω βρε παιδιά

Δημητρη γραφε οτι αισθανεσαι. Εμεις ειμαστε πολλοι που καταλαβαινουμε.
Και οπως λενε για την ευτυχια πως πρεπει να μοιραζεται ετσι ειναι και για τον πονο. Πρεπει να μοιραζεται με ατομα που καταλαβαινουν.
Δεν τον κανει λιγοτερο πονο αλλα, αλλα η κατανοηση της λυπης απο τους αλλους βοηθαει και στην κατανοηση των πραγματων.
Την κατανοηση του κοσμου, και του τι ειμαστε μεσα σ'αυτον.
Βαζε λογια σ'αυτο που αισθανεσαι.

Δημήτρη, να μας τα λες γιατί σου κάνει καλό.

Πάντως σε νοιώθω γιατί και εγώ αυτό έπαθα όταν έχασα το Λενιώ.

Δεν με χώραγε το σπίτι....

Άκουσε τη συμβουλή όλων εδώ μέσα.

Υιοθέτησε ένα γατάκι. Δεν θα αντικαταστήσει τον Ρόμπιν αυτό είναι σίγουρο.

Όμως θα είναι μια καινούρια ζωούλα, με το δικό της χαρακτήρσ, τα δικά της κολπάκια και αγάπες και θα σε γεμίσει.

Το συντομότερο, το καλύτερο.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν κατοικίδιο στο σπίτι παρά το οτι τα αγαπούν. Δεν μπορούν κάθε λίγα χρόνια να έχουν θάνατο μέλους της οικογένειας. Το έχω ακούσει τουλάχιστον απο δύο γνωστα μου άτομα. - "Οχι, τέλος. Δεν θα έχω κηδεία κάθε 5-10 χρόνια..." έλεγε ο ένας και ο άλλος είχε πρόβλημα με την 8χρονη κόρη του που μεγάλωσε μαζί με το μινίκι.

Πράγματι, συμβαίνει αυτό.

Είναι όμως πολύ λάθος λογική.

Προκειμένου να μην λυπηθώ μια φορά στα 15 χρόνια να στερηθώ (και να στερήσω και στο ζωάκι) για μια ζωή τη χαρά που μου δίνει η συντροφιά τους.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν κατοικίδιο στο σπίτι παρά το οτι τα αγαπούν. Δεν μπορούν κάθε λίγα χρόνια να έχουν θάνατο μέλους της οικογένειας. Το έχω ακούσει τουλάχιστον απο δύο γνωστα μου άτομα. - "Οχι, τέλος. Δεν θα έχω κηδεία κάθε 5-10 χρόνια..." έλεγε ο ένας και ο άλλος είχε πρόβλημα με την 8χρονη κόρη του που μεγάλωσε μαζί με το μινίκι.

εγώ τα δικά μου τα βρήκα στον δρόμο ετοιμοθάνατα.
χαίρομαι που τα μάζεψα και ζουν μαζί μας. και ας τα χάσω κάποτε (ελπίζω απο γεράματα).
αν δεν φύγω εγώ πρώτος.......

Σήμερα βγήκα για ψώνια,έτσι για να ξεχαστώ.

Apparently, την ίδια ιδέα είχαν και ένα εκατομμύριο συμπολίτες μου και γινόταν χαμός.

Παιδάκια,σκυλάκια (ήταν μπροστά μου μια φατσούλα υπέροχη, στην σειρά για ταμείο),ΑΜΕΑ,νεαροί,ηλικιωμένοι δηλαδή ΟΛΟΙ !!!

Οπότε σας δίνω μια συμβουλή:

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!!:damnyou::grandpa::smash:

Γιατί ρε σύ ? Γνωρίζεις κόσμο, κάνεις δημόσιες σχέσεις κλπ... :) - Και το βασικότερο, είναι το προχριστουγεννιάτικο δεκαήμερο, ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές - συλλογική και χαρούμενη περίοδος... Να ήταν μια τυχαία Κυριακή , να συμφωνήσω...

Εγώ πάντως, χωρίς καμία υπερβολή, δε θυμάμαι να έχω πάει ποτέ για ψώνια οποιαδήποτε ημέρα εκτός Κυριακής. Το γιατί, εμένα προσωπικά, μου φαίνεται προφανές: Τις καθημερινές ο κόσμος δουλεύει, και μετά τις 4-5 που τελειώνει θέλει να πάρει σπίτι του να αράξει με τους δικούς του (ή να συνεχίσει να δουλεύει, για ορισμένους από μας :D ), το Σάββατο έχει μπαφιάσει μετά από 5 μέρες δουλειάς και απλά θέλει να ξυπνήσει αργά, να χαλαρώσει, να ρίξει κάνα καθάρισμα στο σπίτι, και την Κυριακή έχει όρεξη για βόλτες. Εννοείται ότι κι εδώ γίνεται πανικός τις Κυριακές, αλλά εντάξει, βλέπεις και λίγο κόσμο, αλλιώς ψώνιζες μόνο online.

Αυτό είναι και ένα από τα δυο πράγματα για τα οποία κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα παθαίνω πολιτισμικό σοκ (το άλλο είναι η αίσθηση τεκέ σε κάθε μαγαζί - αυτό ακούω/ελπίζω ότι βελτιώθηκε τελευταία)

Εγώ πάντως, χωρίς καμία υπερβολή, δε θυμάμαι να έχω πάει ποτέ για ψώνια οποιαδήποτε ημέρα εκτός Κυριακής. Το γιατί, εμένα προσωπικά, μου φαίνεται προφανές: Τις καθημερινές ο κόσμος δουλεύει, και μετά τις 4-5 που τελειώνει θέλει να πάρει σπίτι του να αράξει με τους δικούς του (ή να συνεχίσει να δουλεύει, για ορισμένους από μας :D ), το Σάββατο έχει μπαφιάσει μετά από 5 μέρες δουλειάς και απλά θέλει να ξυπνήσει αργά, να χαλαρώσει, να ρίξει κάνα καθάρισμα στο σπίτι, και την Κυριακή έχει όρεξη για βόλτες. Εννοείται ότι κι εδώ γίνεται πανικός τις Κυριακές, αλλά εντάξει, βλέπεις και λίγο κόσμο, αλλιώς ψώνιζες μόνο online.

Αυτό είναι και ένα από τα δυο πράγματα για τα οποία κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα παθαίνω πολιτισμικό σοκ (το άλλο είναι η αίσθηση τεκέ σε κάθε μαγαζί - αυτό ακούω/ελπίζω ότι βελτιώθηκε τελευταία)

Αυτό με την Κυριακή δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό. Ειδικά στη Γερμανία, η Κυριακή είναι 10 φορές πιο ιερή απο ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή που γράφω εκτός από καφετέριες, εστιατόρια και βενζινάδικα δεν είναι ανοιχτό ΤΙΠΟΤΑ. 

Αυτό με την Κυριακή δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό. Ειδικά στη Γερμανία, η Κυριακή είναι 10 φορές πιο ιερή απο ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή που γράφω εκτός από καφετέριες, εστιατόρια και βενζινάδικα δεν είναι ανοιχτό ΤΙΠΟΤΑ.

Στη Γερμανία μπορεί, πανευρωπαϊκά όμως σε καμία περίπτωση:

Τhe following European Union countries currently allow all shops to open for at least part of every Sunday: Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Ireland, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Netherlands, Poland (partial until 2020, thereafter full restrictions[2]), Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden, and the United Kingdom.

(πηγή)

Το ότι η Κυριακή είναι ιερή είναι άλλη συζήτηση. Κι εδώ είναι, προφανώς, και όλες οι υπηρεσίες (δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρίες, κλπ) είναι κλειστές. Τα μαγαζιά όμως είναι διαφορετική υπόθεση, και απευθύνονται ακριβώς στο γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά, και ο κόσμος έχει χρόνο να βγει να ψωνίσει.

Μη μπερδεύετε το 40ωρο με τις Κυριακές, είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Παντως και εδω ειναι οπως στου Ζαγγογιαννη.

Εκτος το καλοκαιρι Ιουλιο Αυγουστο που τα μεγαλα σουπερμαρκετ που ανταγωνιζονται ανοιγουν λογω τουρισμου αλλα μεχρι τι 13:00 Κυριακη τα μαγαζια ειναι κλειστα.
Μπορει να υπαρχει καποια λαϊκη. Αυτο ειναι αλλο θεμα. Δεν ειναι το ιδιο στατους με "μαγαζια".

Και στην Ιταλια που γνωριζω αρκετα γιατι παω συχνα (την βορεια) Κυριακη ειναι νεκρα.
Αντε να ειναι ανοιχτο κανα σουπερμαρκετ με ειδικη αδεια. Η παλι κατι οπως οι λαϊκες. Τελικα ιδια κουλτουρα εχουμε σε γενικες γραμμες.

Κα εδω οι αδειες για τα μαγαζια που δουλευουν δινονται με περιφεριακες (νομαρχιακες ; ) αποφασεις και μεσω "υπολογισμων".

Δεν ειναι σε καθε περιοχη ιδια.

Γιώργο απλά το βρίσκω λίγο υποκριτικό, που βγαίνουμε και κάνουμε κάτι δακρύβρεχτες δηλώσεις (θυμίζω κάτι που'χαν κυκλοφορήσει για τον πωλητή που θέλει να πάει βόλτα με τα παιδιά ή να φάει οικογενειακώς στη γιαγιά, κλπ), αλλά ταυτόχρονα κάνουμε τουμπεκί για τις καφετέριες, ταβέρνες, θέατρα, κινηματογράφους, κλπ κλπ κλπ.

Καλώς ή κακώς, μια σύγχρονη κοινωνία δε μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως, ούτε για ένα λεπτό. Είτε για λόγους απολύτως αναγκαίους (νοσοκομεία, ενέργεια, επικοινωνίες κλπ), είτε για λιγότερο αναγκαίους (διασκέδαση, ψώνια, κλπ).

Δε χρειάζεται μια κοινωνία επιλεκτικές ευαισθησίες, αλλά δίκαιους νόμους που να προστατεύουν τους πολίτες της, καθώς και τους εργαζομένους της.

Νομίζω οτι το καθεστώς στην Ελλάδα είναι 5 Κυριακές τον χρόνο ανοιχτά καταστήματα και σίγουρα δυό Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

Οπως είπε και ο Ιάσων,πολύς κόσμος βολεύεται με το να ψωνίζει τις Κυριακές.

Και εγώ το έχω κάνει.

Απλά ,για το σημερινό δεν ήμουν προετοιμασμένος..:damnyou:

Απο την λίστα των "ανοιχτά την Κυριακή" λείπουν οι χώρες που φοβούνται βάσιμα τρομοκρατικά χτυπήματα (Γερμανία Γαλλία, Βέλγιο Σουηδία) πλην της Βρετανίας που εκεί είναι άλλη ήπειρος... Οι συμμαζώξεις της Κυριακής (και των χριστουγέννων, κλπ) είναι η καλύτερη των τρομοκρατών...

Γιώργο απλά το βρίσκω λίγο υποκριτικό, που βγαίνουμε και κάνουμε κάτι δακρύβρεχτες δηλώσεις (θυμίζω κάτι που'χαν κυκλοφορήσει για τον πωλητή που θέλει να πάει βόλτα με τα παιδιά ή να φάει οικογενειακώς στη γιαγιά, κλπ), αλλά ταυτόχρονα κάνουμε τουμπεκί για τις καφετέριες, ταβέρνες, θέατρα, κινηματογράφους, κλπ κλπ κλπ.

Άλλο πράγμα ο πωλητής, άλλο κάποιος που η δουλειά του by default είναι ενεργή τα Σαββατοκύριακα.
Σε αυτές τις δουλειές παίζουν κυλιόμενα ωράρια και το γνωρίζεις πριν πιάσεις δουλειά.
Σκέψου να φύγεις Παρασκευή για υπερατλαντικό, στις 12 ο καπετάνιος να πει "παίδες, δένουμε Ισπανία για Σαββατοκύριακο και συνεχίζουμε την Δευτέρα πάλι".
Ή να σπάσεις το πόδι σου Σαββατιάτικα και να περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα να πας στο νοσοκομείο.
Πιτσαρίες και καφετέριες που είναι ανοιχτές, σε πληροφορώ ότι τα καλύτερα ρεπό είναι μέσα στην εβδομάδα.
Τι; Όχι;
Όταν δούλευα πιτσαρία, έβγαινα τις Τετάρτες για ποτό στο Folie και το Palenque παρέα με όλη την Βραζιλιάνικη κοινότητα.
Τα Σάββατα τα πάρτι μεταφέρονταν σε σπίτια για να αποφεύγουμε τους "ξενέρωτους".
Ακόμη πιστεύεις ότι υποφέραμε όσοι δουλεύαμε τα ΣΚ; :D

Άλλο πράγμα ο πωλητής, άλλο κάποιος που η δουλειά του by default είναι ενεργή τα Σαββατοκύριακα.
Σε αυτές τις δουλειές παίζουν κυλιόμενα ωράρια και το γνωρίζεις πριν πιάσεις δουλειά.
Σκέψου να φύγεις Παρασκευή για υπερατλαντικό, στις 12 ο καπετάνιος να πει "παίδες, δένουμε Ισπανία για Σαββατοκύριακο και συνεχίζουμε την Δευτέρα πάλι".
Ή να σπάσεις το πόδι σου Σαββατιάτικα και να περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα να πας στο νοσοκομείο.
Πιτσαρίες και καφετέριες που είναι ανοιχτές, σε πληροφορώ ότι τα καλύτερα ρεπό είναι μέσα στην εβδομάδα.
Τι; Όχι;
Όταν δούλευα πιτσαρία, έβγαινα τις Τετάρτες για ποτό στο Folie και το Palenque παρέα με όλη την Βραζιλιάνικη κοινότητα.
Τα Σάββατα τα πάρτι μεταφέρονταν σε σπίτια για να αποφεύγουμε τους "ξενέρωτους".
Ακόμη πιστεύεις ότι υποφέραμε όσοι δουλεύαμε τα ΣΚ; :D

Εγώ;;; Εγώ αυτό ακριβώς λέω. 10+ χρόνια δούλευα σα μουσικός πριν φύγω. Ξέρεις πόσα ρεβεγιόν έχω χάσει χωρίς οικογένεια ή κολλητούς επειδή έπρεπε να'μαι στημένος κάπου για να διασκεδάζουν άλλοι; Ε και; Τα πληρώθηκα, και σε λεφτά, και σε ρεπό μεσοβδόμαδα.

Νόμοι χρειάζονται, όχι κλισέ κραυγές και επιλεκτικές ευαισθησίες.

Eσεις μιλατε σαν εργενηδες.
Το μεγιστο ποσοστο αυτων που δουλευυν σε σουπερ μαρκετ και μαγαζια σαν πωλητες ειναι κυριως γυναικες 25-45 στην μεγαλη πλειοψηφεια με παιδι η παιδια και πλεον στην μοντερνικοτητα ενα σημαντικο ποσοστο monoparental.

Aν υποθεσουμε οτι σε μια συγχρονη κοινωνια δουλευουν δυο για να ζησουν οικογενεια με παιδια, το Σαββατοκυριακο ειναι οι μονες μερες να δουν και να ασχοληθουν με τα παιδια τους.
Αν αυτο σημανει ακομα κατι.

Ειμαι υπερ της εργασιας το ΣΒ/K αλλα με ορισμενες προυποθεσεις και νομους.
Νομους δηλαδη αν ο μανατζερ κανει ψυχολογικη πιεση σε καποια υπαλληλο, η ακομα χειροτερο εαν απολυσει, ενω θα πρεπει να ειναι με προδιαγραφες διαθεσιμοτητας, τοτε να του κοβουν τον κωλο.

Status
Not open for further replies.