Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Eσεις μιλατε σαν εργενηδες.
Το μεγιστο ποσοστο αυτων που δουλευυν σε σουπερ μαρκετ και μαγαζια σαν πωλητες ειναι κυριως γυναικες 25-45 στην μεγαλη πλειοψηφεια με παιδι η παιδια και πλεον στην μοντερνικοτητα ενα σημαντικο ποσοστο monoparental.

Aν υποθεσουμε οτι σε μια συγχρονη κοινωνια δουλευουν δυο για να ζησουν οικογενεια με παιδια, το Σαββατοκυριακο ειναι οι μονες μερες να δουν και να ασχοληθουν με τα παιδια τους.
Αν αυτο σημανει ακομα κατι.

Ειμαι υπερ της εργασιας το ΣΒ/K αλλα με ορισμενες προυποθεσεις και νομους.
Νομους δηλαδη αν ο μανατζερ κανει ψυχολογικη πιεση σε καποια υπαλληλο, η ακομα χειροτερο εαν απολυσει, ενω θα πρεπει να ειναι με προδιαγραφες διαθεσιμοτητας, τοτε να του κοβουν τον κωλο.

Εννοείται με νόμους. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι σε κάτι τέτοια σοβαρά ζητήματα, αντί να κάτσουμε να δούμε πως θα τα ρυθμίσουμε σωστά, απλά τα κρύβουμε κάτω απ'το χαλί και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.

Το ίδιο που γίνεται εξάλλου και με ιδιωτικά πανεπιστήμια, που απαγορεύονται από ένα άρθρο που κανείς δεν τολμάει να αγγίξει, με αποτέλεσμα να'χουμε γεμίσει με εκατοντάδες κολλεγιάκια του κώλου σε πατάρια και ημιυπόγεια στην Ομόνοια, αφού οτιδήποτε πιο σοβαρό ή οργανωμένο είναι παράνομο.

Και στα καλά καθούμενα,χαλάει ο εκτυπωτής μου.!

Βγάζει λευκές σελίδες.Κοίταξα τα μελάνια του όλα εντάξει,

καθάρισα τα ακροφύσια,ρύθμισα την κεφαλή..τίποτα..

Τον πήγα στο Πλαίσιο το μεσημέρι,θα το στείλουν στην EPSON και θα με ειδοποιήσουν σε 15 ημέρες.

καλά Χριστούγεννα δηλαδή (κυριολεκτικά!)

Μάλλον με το νέο έτος με βλέπω να εκτυπώνω πάλι και όχι τίποτα άλλο αλλά περιμένω να μου στείλει ο λογιστής μου τις 120 δόσεις για το πρώην Ταμείο μου.

Η προθεσμία λήγει 31/12 αλλά πώς θα τις τυπώσω χωρίς εκτυπωτή?

Τελικά αυτός ο μήνας δεν μου πήγε καλά.Καθόλου καλά...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Epson ήταν ο πρώτος μου εκτυπωτής και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος...
Από τότε μόνο HP και σπίτι και στη δουλειά

ΗP 1220C ηταν και ο δικος μου (Α3 περικαλω) αλλα πριν ενα χρονο ... παρεδωσε πνευμα.
Βεβαια ... επειδη ειμαι μπαμπεσης και ζαβολιαρης (του κερατεως) ΩΦΕΙΛΩ να αποκαταστησω
την τιμη του ! Ηταν απο τα λιγα μαραφετια που δουλεψε ΑΟΚΝΑ απο το 2001 μεχρι ... το 2018.
ΜΑΚΑΡΙ την αντοχη και αξιοπιστια του ... να την ειχε και ο εκτυπωτης του Δημητρη !

Πρεπει να ειμαι απο τα λιγα ατομα (συνεπικουρουμενης της αδυναμιας μου να ΜΗΝ μπορω να
τα αγορασω ολα) που επεσα σε ΠΟΛΥ αξιοπιστα μαραφετια. Ειναι και ενας απο τους λογους
που ο Teddy743 τραβαει τα μαλλια του (!!!) με μενα !

Εγώ;;; Εγώ αυτό ακριβώς λέω. 10+ χρόνια δούλευα σα μουσικός πριν φύγω. Ξέρεις πόσα ρεβεγιόν έχω χάσει χωρίς οικογένεια ή κολλητούς επειδή έπρεπε να'μαι στημένος κάπου για να διασκεδάζουν άλλοι; Ε και; Τα πληρώθηκα, και σε λεφτά, και σε ρεπό μεσοβδόμαδα.

E, τότε λέμε το ίδιο πράγμα.
Αν έχεις αποφασίσει να γίνεις μουσικός, πιλότος, γιατρός, δεν μπορείς να περιμένεις να βρεις μία δουλειά 9 - 5 με ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα.
Οπότε η όλη γκρίνια περί δουλειάς την Κυριακή δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα και να λέμε "Ναι, αλλά αυτοί που δουλεύουν στις καφετέριες...."

Eσεις μιλατε σαν εργενηδες.
Το μεγιστο ποσοστο αυτων που δουλευυν σε σουπερ μαρκετ και μαγαζια σαν πωλητες ειναι κυριως γυναικες 25-45 στην μεγαλη πλειοψηφεια με παιδι η παιδια και πλεον στην μοντερνικοτητα ενα σημαντικο ποσοστο monoparental.

Προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ να ψωνίσω Κυριακή από Super Market και συγκεκριμένα ο Σκλαβενίτης με έχει κερδίσει σαν πελάτη επειδή σέβεται ακριβώς αυτό που λες.
Όπως και από μαγαζιά, εκτός αν είναι η εορταστική περίοδος, αυτές οι δύο συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου.
Και όχι σαν σύστημα, απλά έχει τύχει να βγω για βόλτα με τα πιτσιρίκια και να δω κάτι.
Στο χέρι μας είναι να "τιμωρήσουμε" σαν καταναλωτές αυτούς τους μαγαζάτορες.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δημήτρη μάλλον παίρνει παράταση ως τον Μάρτιο..

Είμαι ικανός να αγοράσω καινούριο μέχρι να φτιαχτεί ο προβληματικός.

Τόσο "ψυχάκιας " είμαι..

Μπορει καποιος λογιστης να μου εξηγησει κατι?
Γινεται το δωρο Χριστουγεννων να πληρωθει πχ μεχρι σημερα και οι υπολοιπες μερες μεχρι τις 31/12 να πληρωθουν πχ τον Γεναρη?

Γινεται, στα 30 χρονια εργασιας που εχω μου εχει τυχει τις περισσοτερες φορες..

Antonis F

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Γινεται, στα 30 χρονια εργασιας που εχω μου εχει τυχει τις περισσοτερες φορες..

Antonis F

Ευχαριστω, κατι ειχα διαβασει οτι μπορει ο εργοδοτης να μην καταβαλλει τις υπολοιπες μερες μεχρι 31/12 και να τις δωσει αργοτερα...

Ωπα, λαθος καταλαβα !! Νομιζα οτι εννοουσες και το μισθο...

Το δωρο πρεπει να μπαινει ολόκληρο και η τελευταία ημέρα καταβολής του είναι 21 Δεκ..

Ωπα, λαθος καταλαβα !! Νομιζα οτι εννοουσες και το μισθο...

Το δωρο πρεπει να μπαινει ολόκληρο και η τελευταία ημέρα καταβολής του είναι 21 Δεκ..

Τι εννοεις ΚΑΙ το μισθο?
Πχ ας πουμε οτι ειναι 1000 ο μισθος και 1000 το δωρο και θελει να πληρωσει στις 20 το δωρο, πρεπει να σου βαλει τα 1000 του δωρου και τις 20 μερες του μισθου ή το δωρο υπολογισμενο μεχρι τις 20/12 και τον μισθο επισης μεχρι τις 20/12?

Το δωρο ειναι ολοκληρο και ειναι υποχρεωμενος να στο βαλει εως τις 21 του μηνα.
Ο μισθος μπαινει οπως και οι αλλοι μηνες..

Antonis F

Το δωρο ειναι ολοκληρο και ειναι υποχρεωμενος να στο βαλει εως τις 21 του μηνα.
Ο μισθος μπαινει οπως και οι αλλοι μηνες..

Antonis F
Κι εγώ που δεν είμαι λογιστής αυτό ξέρω...
Θα πάρω το λογιστήριο να δω αν έκαναν λάθος υπέρ μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κι εγώ που δεν είμαι λογιστής αυτό ξέρω...
Θα πάρω το λογιστήριο να δω αν έκαναν λάθος υπέρ μου
Μπορεί να έκαναν και συμψηφισμό με υπερωρίες, να έκαναν κάποια διόρθωση στο φόρο μισθωτών υπηρεσιών που σου κράτησαν όλη τη χρονιά. Μήπως πήρες και κάποιο μπόνους? Για ρώτα τους.
Καλοφάγωτα !

...Από την ειδησεογραφία : .... πάει κι' η Κλωντίν Οζέ

images

...το πρώτο κορίτσι του 007.....("Επιχείρηση κεραυνός").....

Status
Not open for further replies.