Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Πολύ καλός φίλος τα τελευταία 5 χρόνια ζεί μόνιμα στο Γκέτεμποργκ.
Είδε και απόειδε εισοδηματικώς και την έκανε γιά πάνω.
Σε γενικές γραμμές, τα ίδια μου λέει.
Μεγάλη πίεση από γονείς κτλπ. σε όλα τα επίπεδα τους οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών και καταθλίψεων.

Ιδιαίτερα οι Φινλανδές είναι case study. Στον οργανισμό όπου εργάζομαι έχουμε μερικές, όπου ακόμα και οι Γερμανοί-Αυστριακοί και Ολλανδοί τους ρίχνουν μαύρο, χαρακτηρίζοντας τες ως robots/ice queens.
Είναι εντυπωσιακό όταν τους μιλάς να σε κοιτούν με αυτό το ''κενό'' ύφος, μην μπορώντας να αντιληφθούν το χιούμορ, την ειρωνία και γενικά συναισθήματα που οι Νότιοι αντιλαμβάνονται στο δευτερόλεπτο.

Ολα αυτα ισχυουν που λετε, αλλα δεν ειναι εξ αιτιας της ρατσας η της ιδιοσυγκρασιας των υπερβοριων. Που οι αντιστιχοι που εχουν εποικησει τις USA (και ειναι περισσοτεροι οι εκτος Βικινγκς απο τους εντος στον κοσμο) δεν ειναι καθολου ετσι.

Αλλοι παραγοντες τους οδηγησαν σε αυτη την κατασταση. Τους ευνουχισαν οπως εχω πει καποτε. Γιατι και το πνευμα ευνουχιζεται, κυριως αυτο, και παντα με τον κανονα των καλυτερων προθεσεων.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μεγάλη πίεση από γονείς κτλπ. σε όλα τα επίπεδα τους οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών και καταθλίψεων.

Mου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες !

Απο τον ιδιο τον φιλο μου, που γυρισε απο Στοκχολμη
"Το παιδια, μετα τα 18, ΔΕΝ μενουν στο σπιτι των γονιων,
ουτε οι γονεις τρομαζουν τι θα κανουν χωρις τα παιδια τους,
ουτε υπαρχουν περιουσιες/ακινητα για αλισβερισια και εκβιασμους,
απαξ και το παιδι εφυγε .... εφυγε" ....

Αληθευει ?

Μου έλεγε φίλος από τη Φινλανδία ότι τα παιδιά, με το που μπαίνουν πανεπιστήμιο, το κράτος τους κόβει μισθό.
Και δεν μιλάμε για μισθό ελληνικών δεδομένων, αλλά μισθό που μπορεί να ζήσει μόνο του και να συντηρήσει σπίτι.
Οπότε, γιατί να μένουν με τους δικούς τους;
Δεν είναι και αυτής της φιλοσοφίας.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ιδιαίτερα οι Φινλανδές...οργανισμό

Το ομολογώ...διάβασα οργασμό!

Mου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες !

Απο τον ιδιο τον φιλο μου, που γυρισε απο Στοκχολμη
"Το παιδια, μετα τα 18, ΔΕΝ μενουν στο σπιτι των γονιων,
ουτε οι γονεις τρομαζουν τι θα κανουν χωρις τα παιδια τους,
ουτε υπαρχουν περιουσιες/ακινητα για αλισβερισια και εκβιασμους,
απαξ και το παιδι εφυγε .... εφυγε" ....

Αληθευει ?

Ναι μεν αλλά...μου έχει πει πως ισχύει το πρώτο κομμάτι αλλά σχετικά με το αν φύγει έφυγε, συνεχίζει να ισχύει το ό,τι πρέπει τουλάχιστον να ματσάρουν τις κατακτήσεις/πτυχία/επιτυχίες των παιδιών των οικογενειακών φίλων...το λιγότερο.
Οπότε εκεί περιπλέκεται το ζήτημα...

To να ματσαρουν ... ισχυει για ολες τις οικογενειες .... η μονο γιαυτες οπου οι γονεις ειναι πετυχημενοι/πτυχιουχοι/καριεριστες ... κλπ ?
Γιατι στην Ελλαδα ... ακομα και η καθαριστρια αξιωνει το παιδι της να γινει πυρηνικος φυσικος ... για να "ρεφαρει" με τις ντροπες της !
Εκει ? .... Ακομα και η καθαριστρια νιωθει το παιδι της αποτυχημενο που δεν απεκτησε πτυχιο ?

Δεν απάντησα γιά να ζητήσω παραοάνω λεπτομέρειες.
Κυρίως στους πετυχημένους.
Οι άλλοι είναι συνειδητοποιημένοι.
Κυρίως σε επίπεδο κατάκρισης των αποφάσεων των παιδιών συμβαίνει.
Όχι σαν εδώ, που αν αναπνέεις διαφορετικά από αυτό που θέλουν οι γονείς, θα στην πουν.

Μεγαλώνοντας απόμακρα και μη κρατόντας ουσιαστικές σχέσεις, αποξενώνονται και κοινωνικά γίνονται παγοκολώνες όπως προαναφέρθηκε.

Ε κλασσικά...άλλωστε δεν ξέρω που ΔΕΝ έχει εφαρμογή το γνωμικό.

Σίγουρα αλλάζουν καρριέρες εν μία νυκτί, ακόμα και οι μετανάστες, δεν έχουν κολλήματα σε θέματα ντροπών κτλπ.
Καλή ώρα, δεν υπάρχουν κουρτίνες στα σπίτια ή αν υπάρχουν είναι μόνιμα ανοιχτές (λόγω νεφοκάλυψης βέβαια) αλλά δεν θα δεις ποτέ κανέναν μα κανέναν να κοιτάει μέσα στα σπίτια.
Δηλαδή 1-2 μέτρα μέσα από την πόρτα στον κήπο ή τέλοσπντων το μπροστινό μέρος του σπιτιού, αυτοί το αντιμετωπίζουν σαν ζωγραφιά. Δεν ασχολούνται με τίποτα ιδιωτικό.

Ελληνική επιχειρηματικότητα...

Αφού είμαι μέσα αρκετά είπα να το ρίξω στο κατσαβίδιασμα ρολογιών. Κοιτάω στο eBay, βλέπω ένα ενδιαφέρον ρολόι τσέπης, καλό για αρχάριο.
Μετά βλέπω μεταφορικά 30 ντολαρς, και μετά βλέπω πως ο πωλητής (μάλλον) πωλήτρια είναι από Θεσσαλονίκη. Οπότε λέω ας στείλω μια ερώτηση, και γράφω:

"Καλησπέρα,
ποια είναι τα μεταφορικά για Ελλάδα, και επίσης αν μπορώ να το παραλάβω ο ίδιος αφού βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη συνήθως.
Χρήστος"

και μου γράφει...
"oti lei i dimoprasia" (τελεία)

άντε από δω κυρά μου, κρέμαστο στο λαιμό σου! (και έτσι μάλλον έληξε και απότομα η καριέρα μου ως ρολογάς :flipout:)

...Νομίζω ότι η ιδιάζουσα συμπεριφορά των Nordics οφείλεται στο ότι τα υπερ-οργανωμένα κράτη τους τους έχουν συνηθίσει να αισθάνονται ότι πάντοτε υπάρχει "κάποιος" που σκέπτεται και φροντίζει "πριν απ' αυτούς γι' αυτούς". Τα ασταμάτητα δικά μας "τρεχάματα" γιά την αντιμετώπιση του....τέρατος της πολυνομίας και γραφειοκρατίας, τους είναι αδιανόητα. Εμείς γιά την αντιμετώπιση καταφεύγουμε στο χιούμορ, αυτοί....απλά κομπλάρουν!

Το κλείσαμε το μαγαζί. Για δυο βδομάδες work from home.
Κολλήσαμε 15ήμερο στην 25η Μαρτίου! Οϋτε επί ΠΑΣΟΚ δεν γίνονταν αυτά. Να τα λέμε κι αυτά. (δεν είναι δικό μου).
https://i.imgur.com/ouNK7cz.jpg
Έκλεισαν κι οι καφετέριες. Τέρμα οι βόλτες στο κέντρο.
Πως θα περάσει η μέρα....
Θα εμβαθύνω στην Python. Θα τακτοποιήσω τα metadata στα mp3, θα κάνω defrag τον NVMe

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

.....
Πως θα περάσει η μέρα....
.....

Μη αποθαρυνεσαι. Εχει ο μπαξες...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα παιδια δεν εχουν Play Station ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

@Cicadelic Ranger
Merci. Το "παιδί" είναι 26 χρονών και δεν έχει play station πιά.
Φοβάμαι ότι θα πέσω στην τρύπα του youtube. Κάποια πρόταση για netflix ?

Ευχαριστώ Νίκο. Το έχω δεί. Τα είχα δει στη σειρά, αυτό και το ξέπλυμα.
Άλλο?

Status
Not open for further replies.