Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

91+88+87+82+70
Πολύ φονικός δε λέω.
Χωρίς ίχνος πλακάς όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πριν χρόνια που είχα έμμεση σχέση με ανθρώπους που ασχολούνται με δουλειές μετά θάνατο, οι περισσότεροι -άντρες ειδικά- δύσκολο ξεπερνούσαν τα 70 χρόνια.

Δεν κατάλαβα το πνεύμα του ποστ. Η γιαγιά μου έφυγε στα 93, θα'πρεπε να είμαι 'οκ' αν πέθαινε στα 75 της επειδή κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς να στοιβάζονται σα σαρδέλες σε κλαμπίδια;

Δεν κατάλαβα το πνεύμα του ποστ. Η γιαγιά μου έφυγε στα 93, θα'πρεπε να είμαι 'οκ' αν πέθαινε στα 75 της επειδή κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς να στοιβάζονται σα σαρδέλες σε κλαμπίδια;
Οκ να συμπληρώσω λοιπόν:

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη*ΜΕΘ*του*ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδα και προστάτη (δεν ήταν από τον οίκο ευγηρίας).

Η 88χρονη νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Ο κορωνοϊός φταίει κατά τα αλλά..

Το πνεύμα μου είναι να μην φτάνουμε στην υπερβολή.

Οκ να συμπληρώσω λοιπόν:

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη*ΜΕΘ*του*ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδα και προστάτη (δεν ήταν από τον οίκο ευγηρίας).

Η 88χρονη νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Γνωριζεις ότι δε φταίει; Δηλαδή χωρις τον ιό θα πέθαινε σήμερα ή θα μπορούσε να παλέψει για όσο μπορεί ακόμα;

Άρα μια χαρά κατάλαβα: το ότι κάποιος παλεύει με μια αρρώστια, σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα πεθάνει κάποια στιγμή, οπότε δεν τρέχει δα και τίποτα. Δηλαδή ο άλλος που είναι αδύναμος επειδή κάνει χημειοθεραπείες κακώς αγωνίζεται, αφού θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα, μη μας χαλάει και τα νούμερα της θνητότητας.

Θα το προσπέρναγα αλλά δεν είσαι ο πρώτος από τον οποίο το ακούω. Θλιβερό. Νόμιζα πως κάτι τέτοιες απόψεις βρίσκουν απήχηση μόνο στις ΗΠΑ, που τα πάντα είναι μπίζνες.

Iασωνα

ελπιζω να καταλαβαινεις (αυτο που εγραψα και παλαιοτερα) οτι ΟΛΑ ειναι θεμα χρονου.
Οι αντοχες των νεων (στο ΝΑ μην συγχρωτιζονται, σχεδον να τριβονται μεταξυ τους)
μπορει να διαρκεσει δυο μηνες, μπορει να διαρκεσει τεσσερεις μηνες, μπορει να
διαρκεσει εξι μηνες. Θα ερθει καποια εποχη (το επομενο καλοκαιρι ?) που ΑΝ
δεν εχει βρεθει το εμβολιο ... οι νεοι (κατω των 30) δεν θα πρεπει να καρπωθουν
ολο το φταιξιμο και αναθεμα αυτου του κοσμου ....

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Η ΦΥΣΗ TOYΣ .... ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ !

Η το ξεχασαμε ?

Iασωνα

ελπιζω να καταλαβαινεις (αυτο που εγραψα παλαιοτερα) οτι ΟΛΑ ειναι θεμα χρονου.
Οι αντοχες των νεων (στο ΝΑ μην συγχρωτιζονται, σχεδον τριβονται μεταξυ τους)
μπορει να διαρκεσει δυο μηνες, μπορει να διαρκεσει τεσσερεις μηνες, μπορει να
διαρκεσει εξι μηνες. Θα υπαρξει καποιο διαστημα (το επομενο καλοκαιρι) που ΑΝ
δεν εχει βρεθει το εμβολιο ... οι νεοι (κατω των 30) δεν θα πρεπει να καρπωθουν
ολο το φταιξιμο.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΦΥΣΗ ΣTOYΣ ΝΕΟΥΣ .... ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ !

Η το ξεχασαμε ?

Μάνο, δυο πράγματα:

1. είμαι στην Ελλάδα κοντά ένα μήνα. Έχω δει σχεδόν όλους τους φίλους μου, έχουμε φάει, πιει, συζητήσει, περάσει όμορφα, και όλα αυτά -ειδικά φέτος- επιλέξαμε να τα κάνουμε σε βεράντες/μπαλκόνια/κήπους, χωρίς αγκαλιές και φιλιά, και με σχετική προσοχή. Δεν είμαι τόσο μούχλας όσο νομίζεις, κι εγώ έχω ανάγκη να τραγουδήσω, να χορέψω, να πιω το κρασί μου σ'εναν τεκέ, να στριμωχτώ σένα γήπεδο να δω ποδόσφαιρο. Το να "τριφτώ" με άγνωστο κόσμο μπορεί να´χει τελειώσει σαν ανάγκη για μένα λόγω γάμου, αλλά το καταλαβαίνω απόλυτα.

Απλά για ενα καλοκαίρι χρειάστηκε να τη δούμε όλοι μας λίγο αλλιώς.

2. Επίσης (το κυριότερο), δεν τα βάζω με τους νέους. Τα βάζω μ'αυτούς που υποκινούν τους νέους. Και δε θα το συνεχίσω γιατί περνάμε σε πολιτική.

Ένα παράδειγμα μόνο, παρατηρήστε τον τίτλο στο ακόλουθο άρθρο:

Ευθύνες στους νέους ακόμα και για τα δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Ιασωνα

επιτρεψε μου και εμενα δυο πραγματα

1) ποτε δεν υπονοησα οτι εσαι μουχλας (αλλωστε ΤΙ ξερω απο σενα ?)
2) δεν εχει νοημα ποιοι υποκινουν τους νεους γιατι ... την αναγκη του στενου συγχρωτισμου ΠΑΝΤΑ καποιος θα βρεθει να την καλυπτει
(και ας ειναι ενα τσαρδι στην κορυφη ενος βουνου). Το θεμα ειναι να βρεις ενα τροπο οι νεοι να βρισκονται μεταξυ τους και να τηρουν
αποσταση δυο μετρων ... το οποιο ειναι παραπανω απο αστειο να συζηταμε ! Εξω στον δρομο (εδω στην γειτονια μου) και μαζευονται
κατα δεκαδες γυρω απο την μπασκετα (του γυμνασιου) ο ενας αγκαλια με τον αλλον !

Και κατι ακομα ...
για ΑΥΤΟ το καλοκαιρι (και μονο για αυτο) ειμαι ΚΑΙ ΕΓΩ ενοχλημενος απο την ανυπαρκτη ευαισθησια τους (πανω στο προβλημα).
Αλλωστε, πως μπορω να ΜΗΝ ειμαι ? Η μανα μου ειναι 82 ετων και τρεμουμε την στιγμη που θα ξαναγυρισει στην Θεσσαλονικη !!!
Ομως ειμαι παντα ατομο που προεκτεινω ισως λιγο επιτακτικοτερα και λιγο βιαστικοτερα ..... στο μελλον. Επιτρεψε μου αυτην την
ιδιαιτεροτητα, please.

Γνωριζεις ότι δε φταίει; Δηλαδή χωρις τον ιό θα πέθαινε σήμερα ή θα μπορούσε να παλέψει για όσο μπορεί ακόμα;

Άρα μια χαρά κατάλαβα: το ότι κάποιος παλεύει με μια αρρώστια, σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα πεθάνει κάποια στιγμή, οπότε δεν τρέχει δα και τίποτα. Δηλαδή ο άλλος που είναι αδύναμος επειδή κάνει χημειοθεραπείες κακώς αγωνίζεται, αφού θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα, μη μας χαλάει και τα νούμερα της θνητότητας.

Θα το προσπέρναγα αλλά δεν είσαι ο πρώτος από τον οποίο το ακούω. Θλιβερό. Νόμιζα πως κάτι τέτοιες απόψεις βρίσκουν απήχηση μόνο στις ΗΠΑ, που τα πάντα είναι μπίζνες.

Ημουν ακριβής σε αυτά που είπα. Μίλησα για συγκεκριμένα άτομα και είπα ότι -προσωπικά τουλάχιστον- θεωρώ αστείο να μου βάζεις 90χρόνους με 150 προβλήματα (που λέει ο λόγος) στη λίστα με τους νεκρούς από κορωνοϊό και με τίτλους του στυλ "μεγαλώνει η λίστα θανάτου" και άλλοι βαρύγδουποι τίτλοι κ να έρχεται κ ο άλλος να μιλάει για εκατόμβη νεκρών. Εχω τους ενδοιασμούς μου λίγο με το θέμα νεκροί από κορωνοϊό. Η ζωή για μένα έχει αξία και δεν την αγνοώ. Εχω γονείς 83 & 77.

Ξέρεις τι θα ήταν χρήσιμο; Ενα στατιστικός πίνακας από Μάρτη μέχρι σήμερα με 3 στήλες: αριθμός tests, θετικά, αρνητικά. Ανά ήμερα.

Ημουν ακριβής σε αυτά που είπα. Μίλησα για συγκεκριμένα άτομα και είπα ότι -προσωπικά τουλάχιστον- θεωρώ αστείο να μου βάζεις 90χρόνους με 150 προβλήματα (που λέει ο λόγος) στη λίστα με τους νεκρούς από κορωνοϊό και με τίτλους του στυλ "μεγαλώνει η λίστα θανάτου" και άλλοι βαρύγδουποι τίτλοι κ να έρχεται κ ο άλλος να μιλάει για εκατόμβη νεκρών. Εχω τους ενδοιασμούς μου λίγο με το θέμα νεκροί από κορωνοϊό. Η ζωή για μένα έχει αξία και δεν την αγνοώ. Εχω γονείς 83 & 77.

To ίδιο θα μπορούσες να πεις και για κάθε άλλη αιτία θανάτου: Ότι επειδή πέθανε 90χρονος απο αυτή δεν παίζει ρόλο, είτε πρόκειται για καρδια, είτε για καρκίνο, είτε για εγκεφαλικό.

Λυπάμαι που θα σου το χαλάσω, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από κορωνοϊό, τελεία και παύλα. Κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν ζήσει πολλά χρόνια ακόμα με τα υποκείμενα νοσήματα τους, το διαβήτη, τα καρδιακά τους, και οτιδήποτε άλλο.

Οκ να συμπληρώσω λοιπόν:

Eχω ενα "προσωπικο" παραδειγμα, ενα κυριο γνωστο πανω απο 85 σιγουρα, ηταν φιλος και γειτονας των γωνιων της συμβιας.

Μπηκε νοσοκομειο με ουρολοιμοξη, κολλησε κορωνοϊο ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, θεραπευτηκε απο την ουρολοιμοξη, θεραπευτηκε και απο τον κορονοϊο...
Μετα απο λιγο διαστημα (καμμια βδομαδα) ξαναμπηκε νοσοκομειο με ουρολοιμοξη... και αυτη τη φορα πεθανε.

Οι γιατροι ειπαν οτι εφταιξε ο ιος... Δεν εχω καμμια γνωση για να πω ναι η οχι. Παντως ο ανθρωπος ηταν στην ηλικια του "φευγα".

Αντιθετα οταν ξερεις για καποιον 46 χρονων με απταιστη υγεια και φυσικη κατασταση και πεθαινει ξεφνικα, οι γιατροι απο τα συμπτωματα καταλαβαινουν εμφραγμα, αλλα η οικογενεια επιμενει για βιοψια και εκει ανακαλυπουν οτι ειχε κορονοϊο που ειχε κανει ινφεξιον την καρδια του και την κατεστρεψε λες τι στο διαολο ειναι αυτη η αρρωστεια.
Απο ερωτηση που εκανα μου ειπαν οτι αυτος ο ιος βρισκει fails του γενετικου κωδικα, που κανεις ποτε δεν βρισκει ουτε ποτε εκδηλονεται (τρεχα γυρευε) αλλα αυτος μπορει να το βρει.
Αρα εχουμε ακτος του αναπνευστικου, των νεφρων, του νευρικου συστηματος και...καποιες επιλεκτικες διαθεσεις στον κωδικα των γωνιδιωματων...οπου και καταστροφες καρδιων, νεφρων και αλλων οπου νεοι χωρις παθησεις πεθαινουν. Λαχειο ;

Τεσπα. Σημερα ακουσα στς ειδησεις μια ντοκτρεσσα ενδοκρινολογο (γιατι ειναι λαθος να πιστευουμε οτι μονο οι επιδημιολογοι ειναι ειδικοι και ερευνουν επ'αυτου).
Ειπε για τους νεους. Οι οποιοι ειναι αναμφισβητητα ΤΟ προβλημα κα οχι μονο για την εξαπλωση του ιου αλλα και για την εξαπλωση της βιας που παει μαζι οταν τους ζητουν να φορουν μασκα.
Το μεταφερω οπως το ακουσα...ειπε, οι νεοι που νομιζουν οτι ειναι ατρωτοι, εμεις εχουμε διαπιστωσει οτι φορεις ασυμπτωματικοι, μετα απο 4-6 βδομαδες παρουσιαζουν φαινομενα οπως μιας συνεχους κουρασης, αδυνατοτητας συγκεντρωσης, και διαφορα αλλα...

Ειναι πολυ μπαγασας ο ιος αυτος και οπως ειχε πει καποιος ειδικος βιολογικου πολεμου του Νατο του οποιου το αρθρο ειχα βαλει εδω μεσα καπου Απριλη μερια....
Υπαρχουν δυο ειδη που χτυπουν σε βιολογικο πολεμο. Το ενα ειναι το πιο τρομερο και το πιο απλο αρα και αμεσα καταπολεμουμενο. Ειναι της οικογενειας Letal (Lethal).
To αλλο ειδος που ειναι και το πιο υπουλο και το πιο καταστρφικο σε τελικη αναλυση γιατι αποδιοργανωνει ολες τις λειτουργιες, μπλοκαρει καθε αλυσιδα παραγωγης και μηδενιζει σιγα σιγα την δυνατοτητα του "εχθρου" μην ξεροντας πως να αντιδρασει : ειναι η ομαδα των Incapacitant (Incapacitating)
Αμα βρειτε το ποστ ξαναδιαβαστε το. Στρατηγος που ειχε κανει σχολη βιολογικου πολεμου του Νατο.

Απο τον Απριλη που τα ειχε γραψει αυτα μεχρι σημερα αυτα που βλεπω μαθαινω και διαβαζω μου ερχεται στην σκεψη οτι αυτο ζουμε.

Αμα ξαναπαρει πανω του τον Οκτωβρη Νοεμβρη οπως αναμενεται (στην Ευρωπη τουλαχιστον)...αφηνω την φαντασια του καθενος να λειτουργησει.

Πάντως έχω συναντήσει και νέους που προσέχουν υπερβολικά θα έλεγα (25-30) και μεγαλύτερους άνω των 65 που είναι πέρα βρέχει.. Δεν είναι όλοι οι νέοι clubbing και συνωστισμός δίχως αύριο. Εκτός αν μιλάμε για παιδάκια όταν λέμε νέοι..
Χτες είδα στο Ρέθυμνο ουζερί χωρίς καμία ουσιαστική απόσταση με ηλικίες άνω των 50. Πιο δίπλα είχε καφε-μπαρ με αποστάσεις νεότερες ηλικίες, το προσωπικό πολύ τυπικό κτλ..
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με την ηλικία..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αυτό που γράφει ο baspav, έχει μια λογική. Το προβλημα με τη λογική αυτή, για μένα, είναι που σταματάει αυτή.

Όλοι οι άνθρωποι ελπίζουμε ότι όταν έχουμε ανάγκη τη φροντίδα και την προσοχή των νεώτερων θα την έχουμε. Αν σπάσει αυτή η προσδοκία, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο πώς συμπεριφερόμαστε πριν φτάσουμε στη 3η ηλικία. Γιατί δανεικά είναι τελικά όλα σ' αυτή τη ζωή. Μεταξύ άλλων και το YOLO.

Όλοι οι άνθρωποι ελπίζουμε ότι όταν έχουμε ανάγκη τη φροντίδα και την προσοχή των νεώτερων θα την έχουμε.

ΠΟΛΥ μεγαλη κουβεντα αυτη !
Και οχι εξαιτιας του ιου .... αλλα αναριθμητων αλλων παραγοντων.
Ας πουμε οτι το ελπιζουμε (οπως πολυ σωστα το εγραψες) αλλα οχι οτι το αναμενουμε (νομοτελειακως).
Ισως να ειναι πιο ευκολο για μενα να το πω (αφου δεν ειμαι γονεας) αλλα ... διαφορετικες εποχες, διαφορετικες νοοτροπιες.

Δυστυχως ....

1. είμαι στην Ελλάδα κοντά ένα μήνα. Έχω δει σχεδόν όλους τους φίλους μου, έχουμε φάει, πιει, συζητήσει, περάσει όμορφα, και όλα αυτά -ειδικά φέτος- επιλέξαμε να τα κάνουμε σε βεράντες/μπαλκόνια/κήπους, χωρίς αγκαλιές και φιλιά, και με σχετική προσοχή. Δεν είμαι τόσο μούχλας όσο νομίζεις, κι εγώ έχω ανάγκη να τραγουδήσω, να χορέψω, να πιω το κρασί μου σ'εναν τεκέ, να στριμωχτώ σένα γήπεδο να δω ποδόσφαιρο. Το να "τριφτώ" με άγνωστο κόσμο μπορεί να´χει τελειώσει σαν ανάγκη για μένα λόγω γάμου, αλλά το καταλαβαίνω απόλυτα.
Απλά για ενα καλοκαίρι χρειάστηκε να τη δούμε όλοι μας λίγο αλλιώς.

Να προσθέσω/ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί ξαναδιάβασα το ποστ μου και είναι λες και το παίζω ώριμος/αλάνθαστος:

Ούτε εγώ είμαι σωστός, κανονικά θα'πρεπε να'χω κάτσει σπίτι μου στη Νεμπράσκα και να μην έρθω καν εδώ πέρα. Ή να έρθω και να κλειστώ σπίτι μου. Το θέμα είναι πως, ακριβώς επειδή είναι αδύνατον να πάψουμε να ζούμε, να κάνουμε τουλάχιστον αυτά τα λίγα απλά, που δε μας χαλάνε ούτε τις διακοπές ούτε την καλοπέρασή μας, ώστε να μειώσουμε ο καθένας όσο μπορεί τις πιθανότητες να διασπείρουμε αυτό το πράγμα.

Δε θα το σταματήσουμε τελείως, με τίποτα. Να το μειώσουμε είναι το θέμα.

Αυτό που γράφει ο baspav, έχει μια λογική. Το προβλημα με τη λογική αυτή, για μένα, είναι που σταματάει αυτή.

Θα μπορούσα να δεχθώ λογική μόνο για τα εντελώς ερείπια που θα μπορούσαν κάλλιστα να φυγουν στο επομενο... φτάρνισμα. Πολύ λίγες περιπτώσεις.... Η μητέρα γνωστού μου ήταν φυτό, κατάκοιτη 4 χρόνια και δεν έλεγε να φύγει, μέναμε έκπληκτοι. Εάν στον πρώτο χρόνο έφευγε από κορώνα, τι θα λεγαμε υπό την ανωτέρω λογική, ότι δεν μπορούμε να καταλογισουμε στη νόσο την απώλεια τέτοιου ερειπίου που θα ήταν θέμα χρόνου να φύγει; Ξέρεις πόσους γνωρίζω ότι "έθαψε" το παραπάνω ερείπιο όσο ήταν κατάκοιτη, όσο έλεγαν "θέμα χρόνου"

ΠΟΛΥ μεγαλη κουβεντα αυτη !
Και οχι εξαιτιας του ιου .... αλλα αναριθμητων αλλων παραγοντων.
Ας πουμε οτι το ελπιζουμε (οπως πολυ σωστα το εγραψες) αλλα οχι οτι το αναμενουμε (νομοτελειακως).
Ισως να ειναι πιο ευκολο για μενα να το πω (αφου δεν ειμαι γονεας) αλλα ... διαφορετικες εποχες, διαφορετικες νοοτροπιες.

Δυστυχως ....
Μάνο σε αυτή τη σύμβαση έχει βασιστεί η λειτουργία της ελληνικής οικογένειας και του Ελληνικού κράτους. Στη Σουηδία πχ η μέση ηλικία που ένας άνθρωπος αφήνει την πατρική του εστία είναι 17,8 ετών. Στην Αγγλία είναι τα 24,6. https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=yth_demo_030&lang=en
Έχεις ακούσει για τους Άγγλους πως πενθούν όταν χάσουν τους γονείς τους ? Στέλνουν δικηγόρους να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους.
Δυσάρεστη κουβέντα αυτή.
Τώρα να μου πεις τι ζωή ζουν κι αυτοί οι 90άρηδες στους οίκους ευγηρίας... Δεν ξέρω.
Ο πεθερός μου έφυγε από άνοια στα 77 του. Ουσιαστικά είχε πεθάνει 3 χρόνια νωρίτερα όταν πια το έχασε τελείως κι έμεινε ένα αδειανό σακί με τη μορφή του.

Όλοι οι άνθρωποι ελπίζουμε ότι όταν έχουμε ανάγκη τη φροντίδα και την προσοχή των νεώτερων θα την έχουμε. Αν σπάσει αυτή η προσδοκία, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο πώς συμπεριφερόμαστε πριν φτάσουμε στη 3η ηλικία. Γιατί δανεικά είναι τελικά όλα σ' αυτή τη ζωή. Μεταξύ άλλων και το YOLO.

Δε βλέπω καμία λογική. Το τι ποιότητα ζωής έχει ένας κατακοιτος άνθρωπος στα 90 και το τι κοστίζει στην οικογένειά του ή το κράτος είναι μια σοβαρή συζήτηση μεν, τελείως διαφορετική όμως από το κατά πόσο ο COVID είναι θανατηφόρος. Συμφωνώ ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι και να επιτρέπουν σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο να επιλέξει να φύγει, ή στην οικογένειά του υπό προϋποθέσεις να πάρει την απόφαση γι'αυτόν. Αλλά ξαναλέω, αυτά είναι άλλη συζήτηση.

Ένας θειός μου στο χωριό, στα 96 του ήταν η πρώτη φορά που πήρε βοήθεια για να μαζέψει τις ελιές του. Γιατί δηλαδή ένας τέτοιος άνθρωπος να πάει αδιάβαστος από κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει;

Μα τωρα το συζηταμε σοβαρα αυτο επειδη το ανεφερε καποιος ?

Παντα θα υπαρχει μια παραλογη αποψη μεταξυ ολων. Σιγα μην την κανουμε και σημειο αναφορας του κοινωνικου ιστου τωρα.

Μα τωρα το συζηταμε σοβαρα αυτο επειδη το ανεφερε καποιος ?
Παντα θα υπαρχει μια παραλογη αποψη μεταξυ ολων. Σιγα μην την κανουμε και σημειο αναφορας του κοινωνικου ιστου τωρα.

Δεν είναι κάποιος Ναθ, αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη άποψη στις ΗΠΑ, και εσχάτως και εδώ. Εδώ ευτυχώς όχι κυρίαρχη, έχουμε άλλους πιο 'ελληνικούς' λόγους να υποβαθμίζουμε τον Covid.

Eχω ενα "προσωπικο" παραδειγμα, ενα κυριο γνωστο πανω απο 85 σιγουρα, ηταν φιλος και γειτονας των γωνιων της συμβιας.

Μπηκε νοσοκομειο με ουρολοιμοξη, κολλησε κορωνοϊο ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, θεραπευτηκε απο την ουρολοιμοξη, θεραπευτηκε και απο τον κορονοϊο....

Τελικα το τι σημαινει θεραπευομαι απο τον ιο ειναι κατι σχετικο για τον καθε εναν .

Αν ειχαμε την γνωση που θα εχουμε μετα απο λιγα χρονια ισως θα μπορουσαμε να μιλαμε πιο σοβαρα.

Τωρα το μονο που ξερουμε οπως ειπες ειναι οτι προκαλει αλλοιωσεις στην καρδια που κανεις δεν ξερει αν μπορουν να ξεπεραστουν καποτε ή θα αποβουν μοιραιες στο πρωτο τσαφ.

Status
Not open for further replies.