Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει και αυτό διαδικτυακά όπως πχ το πράιντ.
Δεν αντιλαμβανόμαστε μάλλον το τραγικό της κατάστασης.
Υπομονή. Θα πεθάνουν μερικές εκατοντάδες ακόμη μέχρι τέλος μήνα, θα αρχίσουμε να το νιώθουμε το αυγό καλύτερα.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει και αυτό διαδικτυακά όπως πχ το πράιντ.
Υπομονή. Θα πεθάνουν μερικές εκατοντάδες ακόμη μέχρι τέλος μήνα, θα αρχίσουμε να το νιώθουμε το αυγό καλύτερα.

Εμεις το αντιλαμβανομαστε.

Αλλα τωρα μιλαμε για μαγαζακια.....και οπαδους .

Δυσκολες καταστασεις να διαχειριστει ενας Τσιοδρας με την ευγενεια του και την επιστημη του.

Ισως αν οι σακουλες νεκρων παρελασουν μπροστα απο τα ματια μας να πειστουμε οτι οντως ζουμε σε αλλον κοσμο απο αυτον που νομιζαμε.

Είναι σαν να πήγαμε χιλιάδες χρόνια πίσω, σε αυτό που οι ψυχολόγοι-ανθρωπολόγοι αποκαλούν "μαγική σκέψη".

Δηλαδή ο συμβολισμός να έχει μεγαλύτερη σημασία από την πραγματικότητα και την λογική.

Το συμβολικό να γίνεται raison d'etre.

Είναι να ντρέπεται κανείς για αυτή την κατάντια.

Δεν τους ενδιαφερει. Απλα.
Αυτη την πραματια εχουν να πουλησουν, τι να κανουν ; Να τους μεινει "στοκ" ;
Τεσπα. Διαβαζουμε και ειδησεις και καταλαβαινουμε τι γινεται.

"Μπαινουμε ολοι σε καραντινα αλλα οχι η δημοκρατια" το σλογκαν... Στο newspeek μαστορες, οπως το ειχε αναφερει ο μπαρμπα Οργουελ.
Που ξερεις ισως καποιον τον πιασει και κανα ριγος...δημοκρατια το λενε τωρα.
Λαθος μου...ετσι το λεγαν παντα.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, ας μην εθελοτυφλούμε. Πολλά τα παραδείγματα.

Νικο,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ .... να ικανοποιηθουν και οι δυο συνθηκες. Και η υγειονομικη και ο τιμητικη.
Θα παει ΕΝΑΣ ... που θα εκπροσωπει ΑΠΑΝΤΕΣ, ολοκληρο τον ελληνικο λαο ... να καταθεσει ΕΝΑ στεφανι.

ΕΝΦΙΑ?

Αυτο ειναι φορος.

Πολλοι μπαινουν και βγαινουν.

Αλλα ειπες πολλα τα παραδειγματα. Αλλο ?

Για νομους και συνταγματικοτητα ειναι η κουβεντα (χωρις να μπουμε στην ουσια λογω πολιτικης κουβεντας παντα) που μπηκαν στην ζωη των πολιτων ως εκτακτα μετρα και εμειναν.

Ξέρεις πολύ καλά πως ρωτάς εκ του ασφαλούς καθώς δε μπορώ να αναφερθώ χωρίς να δώσω πολιτική χροιά, και δε θα το κάνω. Εν τω μεταξύ φέρε μου εσύ με αντιπαράδειγμα περίπτωση έκτακτου νομοθετήματος που ανακλήθηκε. Και γιατί δε μας κάνει το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ; Έκτακτος προσωρινός φόρος δεν ήταν υποθετικά;

Ξέρεις πολύ καλά πως ρωτάς εκ του ασφαλούς καθώς δε μπορώ να αναφερθώ χωρίς να δώσω πολιτική χροιά, και δε θα το κάνω. Εν τω μεταξύ φέρε μου εσύ με αντιπαράδειγμα περίπτωση έκτακτου νομοθετήματος που ανακλήθηκε. Και γιατί δε μας κάνει το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ; Έκτακτος προσωρινός φόρος δεν ήταν υποθετικά;

Ρε συ Νικο τις κουμπαρες θα παιζουμε τωρα ? Ενηλικοι ειμαστε .

Δεν χρειαζεται να δωσεις πολιτικη χροια αν δεν το θες.

Ονομαστικα δεν χρειαζονται πολλα λογια, οπως το παραδειγμα του ΕΝΦΙΑ που ειναι ομως δημοσιονομικο μετρο.

Εν ολιγοις δεν υπαρχει αυτο που λες για την κακια κυβερνηση αυτην ή τις προηγουμενες γιατι οι λογοι επιβολης της συγκεκριμενης διαταξης ειναι απολυτως υγειονομικοι.

Αυτο δηλαδη που δεν παραδεχεστε οσοι βλεπετε συνεχεια οτι ολα γινονται για αλλους λογους απο αυτους που λενε επισημως.

Πεθαινει κοσμος καθημερινα εξω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Είναι σαν να πήγαμε χιλιάδες χρόνια πίσω, σε αυτό που οι ψυχολόγοι-ανθρωπολόγοι αποκαλούν "μαγική σκέψη".

Δηλαδή ο συμβολισμός να έχει μεγαλύτερη σημασία από την πραγματικότητα και την λογική.

Το συμβολικό να γίνεται raison d'etre.

Είναι να ντρέπεται κανείς για αυτή την κατάντια.

Αν εννοείτε την πορεία έχετε δίκιο, η προγματικότητα προέχει.
Αν εννοείτε τη συνταγματικότητα ή όχι μιας απόφασης φυσικά και έχει μεγαλή(τερη) σημασία ο συμβολισμός και εξήγησα πιο πάνω γιατί.

Ποιός σου είπε ρε Ναθαναήλ πως βλέπω φαντάσματα, και ποιοί είμαστε "εμείς"; Κατ´αρχήν εγώ προσωπικά ήμουν ανέκαθεν και θα είμαι εκ πεποιθήσεως αντίθετος με τις συγκεντρώσεις για την 17 Νοεμβρίου για διάφορους λόγους, που άπτονται της πολιτικής και άρα δε μπορώ να τους εξηγήσω. Δε μου λες με την ευκαιρία, εκείνος ο τρομονόμος που επέτρεπε στα όργανα να σε μπουζουριάζουν αν κυκλοφορούσες με μαντίλι (μάσκα) στη μούρη, είναι σε ισχύ ή νομοθέτησαν για την προσωρινή του άρση;

Νίκο εντελώς αδόκιμο παράδειγμα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία που αφήνει ήδη 70 νεκρούς τη μέρα. Καταλαβαίνουμε ότι ο 1 στους 5 Έλληνες χθες πέθανε από κορωνοϊό; Και ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας (εδώ -ελπίζω!- είμαστε) θα γίνει ο ένας στους 4;

Καταλαβαίνουμε ότι η λατρεία, η οποία αναφέρεται σε κάτι το υπερβατικό, και έχει υπέρτερη συνταγματική προστασία από τις συναθροίσεις (ο καθένας μπορεί να διαβάσει το άρθρο 11 και το άρθρο 13 του Συντάγματος: "....Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων...") έχει λόγω της κατάστασης περιοριστεί σοβαρότατα; Αλλά δεν δεχόμαστε με τίποτα να εγκαταλειφθεί η πορεία του Πολυτεχνείου;

Οιονεί θρησκεία, πραγματικά.

Λόγω της πανδημίας θεωρώ απολύτως αυτονόητη τόσο την επιβολή, όσο και το έκτακτο των μέτρων. Άρα δεν νοείται, κατά την ταπεινή μου άποψη, με την πρώτη απόπειρα εφαρμογής τους να φωνάζουμε για κίνδυνο μονιμοποίησής τους όταν βαραίνει η αδήριτη αναγκαιότητα της επιβολής τους. Εάν περάσει ο κίνδυνος και επιχειρηθεί να παραμείνουν τα μέτρα, το συζητάμε.

Μα Τάσο, εγώ θέλω να εγκαταληφθεί οριστικά, το έγραψα. Το θέμα μου είναι πως η συλλήβδην απαγόρευση συναθροίσεων οδηγεί σε άλλα μονοπάτια, ο νοών νοείτω.

Αμα εισαι υπερ των συναθροισεων, τοτε πρεπει να εισαι υπερ ολων των συναθροισεων. Και φυσικα κατα του λοκνταουν. Ειδαλως δεν εχει κανενα νοημα.
Γιιατι δηλαδη να κλεισουν τοσα μαγαζια, να κατεβασουν δια παντως ρολα τοσες επιχειρησεις εστιατορια, να μεινει τοσος κοσμος ανεργος, και που ο λογαριασμος δε θα πληρωθει αμεσα τωρα. Το ωστικο κυμα θα ερθει μετα, και θα καταστρεψει μια ολοκληρη γεννια...γιατι λοιπον ολα αυτα αμα ειναι για να συναθροιζονται καποιοι οποτε τους κανει κουκου ;
Αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις ;
Εαν εισαι κατα των μετρων προστασιας ΟΚ. Το καταλαβαινω. Καποιοι ειναι. Αλλα ολων, πεστο ετσι. Οτι εισαι υπερ να γινονται ολα οπως πριν.
Ολες οι γνωμες ειναι σεβαστες να ακουγονται (αλλα οχι και να ακολουθουνται υποχρεωτικα).
Αλλα οχι να μιλαμε για λοκνταουν και "παλι αργησαμε" και μετα να λεμε "ναι αλλα οι συναθροισεις ειναι δικαιωμα".

.........................................................................................................................................................

Εγω για παραδειγμα ειμαι κατα του λοκνταουν. Το λεω ξεκαθαρα.
Οχι ομως υπερ των συναθροισεων που ειναι οι κυριες εστειες διαδωσης και δημιουργιας clusters.
Αλλα το τι ειμαι εγω υπερ η κατα δεν εχει καμμια σημασια οταν το κρατος χαραξει μια στρατηγικη και παρει μια αποφαση για να διαβει την κριση.

Οταν ακουσω οτι η επιβολη ερχεται μεσα στην "προσωπικη μου εστια", οτι ο στρατος (λεμε τωρα) και κανει πορτ-ά-πορτ για υποχρεωτικο εμβολιασμο τοτε θα παρω την προσωπικη μου αποφαση να φυγω νυχτα, η οχι...Τοτε, και οχι να καθομαι να ασχολουμαι με συναθροισεις που ονειρευονται καποιοι και προβαλουν "συνταγματα". Μεχρι τοτε βλεπουμε.

Ποιός σου είπε ρε Ναθαναήλ πως βλέπω φαντάσματα, και ποιοί είμαστε "εμείς"; Κατ´αρχήν εγώ προσωπικά ήμουν ανέκαθεν και θα είμαι εκ πεποιθήσεως αντίθετος με τις συγκεντρώσεις για την 17 Νοεμβρίου για διάφορους λόγους, που άπτονται της πολιτικής και άρα δε μπορώ να τους εξηγήσω. Δε μου λες με την ευκαιρία, εκείνος ο τρομονόμος που επέτρεπε στα όργανα να σε μπουζουριάζουν αν κυκλοφορούσες με μαντίλι (μάσκα) στη μούρη, είναι σε ισχύ ή νομοθέτησαν για την προσωρινή του άρση;

Μια το παραδειγμα με τον ΕΝΦΙΑ μια αυτο με το μαντηλι στο προσωπο νομιζω οτι τελικα δεν εχεις παραδειγματα και το εφερες ως υπερβολη στον λογο σου.

Ξαναλεω οχι μονον αυτο που λεμε για την αυριανη ημερα αλλα και πολυ πιο αυστηρες διαταξεις μπορει να επιβαλλει για υγειονομικους λογους η εκαστοτε κυβερνηση.

Και πολυ καλα θα κανει. Ειδικα οταν καθε μερα μπαινουν σε σακουλες τοσο μεγαλος αριθμος συμπολιτων μας.

υγ

Ο CR δεν μας ελεγε οτι στο προηγουμενο lockdown δεν τους αφηναν παρα λιγα μετρα εξω απο το σπιτι τους να βγουν ?

Εάν περάσει ο κίνδυνος και επιχειρηθεί να παραμείνουν τα μέτρα, το συζητάμε.

Ακριβως.

Αν υπαρχει ενεργεια καλο θαταν να διοχετευθει να πεισουμε τους συμπολιτες μας να προσπαθησουν περισσοτερο.

Πως τοπε ο Αυστριακος καγκελαριος ?

Στοχος ειναι να μην συναντησουμε κανεναν απο σημερα.

Status
Not open for further replies.