Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Είπαμε οικονομικό, Ναθαναήλ, αλλά ειδικά στις σημερινές συνθήκες δεν θα στηριζόμουν σε κάτι τέτοιο.
Καλό είναι, όπως σε κάθε σπίτι υπάρχει θερμόμετρο, έτσι να υπάρχει και οξύμετρο.
Οικονομικό μεν, αλλά κανονικό.
Πάντως κι εγώ τσεκαρα το S8 με 2 οξυμετρα σε διαφορετικές ημέρες και έδειχνε το ιδιο

Σωκράτη ευχαριστώ αλλά έχω ήδη αγοράσει αυτό που είχα παραθέσει στο πρώτο λινκ και λογικά σήμερα θα το παραλάβω.
Χτες ηταν η πρώτη μέρα που επέστρεψα στην δροσιά του 36. 6 αλλά σήμερα ξύπνησα με έντονο πόνο στον λαιμό.
Επίσης μπορεί να μην έχω χάσει την όσφρηση μου αλλά πρέπει να πλησιάζω πολύ κοντά για να τις καταλάβαινω
Όταν είμαι μακρυα έχω την αίσθηση ότι όλα μυρίζουν σαν νεοκτιστη οικοδομή ( όπως μυρίζει ο φρέσκο βαμμένος τοίχος και η κόλλα πλακιδίων)
Ένα ακόμα παράξενο σύμπτωμα είναι ο πονος στα μάτια.
Αυτά είναι πράγματα που δεν τα έχω περάσει ποτέ ούτε σε γρίπη ούτε σε κάποιο απλό κρύωμα.
Είμαι κατά 90 % βέβαιος ότι περνώ ελαφριά covid με την σύντροφο μου να ακολουθεί με μιάμιση μέρα καθυστέρηση στα συμπτώματα.

Σωκράτη ευχαριστώ αλλά έχω ήδη αγοράσει αυτό που είχα παραθέσει στο πρώτο λινκ και λογικά σήμερα θα το παραλάβω.
Χτες ηταν η πρώτη μέρα που επέστρεψα στην δροσιά του 36. 6 αλλά σήμερα ξύπνησα με έντονο πόνο στον λαιμό.
Επίσης μπορεί να μην έχω χάσει την όσφρηση μου αλλά πρέπει να πλησιάζω πολύ κοντά για να τις καταλάβαινω
Όταν είμαι μακρυα έχω την αίσθηση ότι όλα μυρίζουν σαν νεοκτιστη οικοδομή ( όπως μυρίζει ο φρέσκο βαμμένος τοίχος και η κόλλα πλακιδίων)
Ένα ακόμα παράξενο σύμπτωμα είναι ο πονος στα μάτια.
Αυτά είναι πράγματα που δεν τα έχω περάσει ποτέ ούτε σε γρίπη ούτε σε κάποιο απλό κρύωμα.
Είμαι κατά 90 % βέβαιος ότι περνώ ελαφριά covid με την σύντροφο μου να ακολουθεί με μιάμιση μέρα καθυστέρηση στα συμπτώματα.

Λιγη βιταμινη D παραπανω (περα απο την C).
Εγω παιρνω Vitamin D3 (της Doctor's Formula).
Καπου πηρε το ματι μια προσφορα (απο την συγκεκριμενη εταιρια).

Ομως ολα αυτα .... ειναι δεκανικια.
Την κυρια ΜΑΧΗ την δινεις εσυ με το ανοσοποιητικο σου.
Δεν ειναι σε ολους το ιδιο αποτελεσματικο (το ανοσοποιητικο τους).

Να ερχεσαι σε επαφη με οσο το δυνατον λιγοτερους ανθρωπους !!!!!!
Το ξερω οτι ειναι δυσκολο ... αλλα ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος να ελεγξεις ΔΡΑΣΤΙΚΑ
το ιικο φορτιο πανω σου. Ολα τα αλλα .... ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Ο ιός δεν κάνει πέντε μήνες να εκκολαφτεί.
Το ότι τώρα έχουμε spike δεν φταίει το άνοιγμα των συνόρων τον Ιούνιο αλλά κάτι που έγινε (χονδρικά) πριν από 20 ημέρες.
Για σκέψου τι γιορτάζατε εκεί πάνω τότε και με ποιο τρόπο...

Μπορει να εχεις δικιο (στο μεγαλυτερο ποσοστο) αλλα μεσα σ'αυτους τους 5 μηνες
ενδεχεται οι εκκολαψεις να ηταν ασυμπτωματικα "κυλλιομενες" σε πλειστους φορεις.
Δηλαδη, 14 μερες στον ενα, 14 μερες στον αλλο, αλλες 14 μερες στον επομενο ... κοκ.
Ολο αυτο εσκασε σαν ντομινο οταν αρχισαμε (ελαχιστα, τον Σεπτεμβριο) να μαζευομαστε
σπιτια μας. Γιατι ηδη στις 12 Οκτωβριου ειχαμε 500% αυξηση ιικου φορτιου (Θεσ/νικη)!
Απο τον Σεπτεμβριο ξεκινησε η κατρακυλα (οταν ηρθαν οι περισσοτεροι πισω).

Τωρα,
το γιατι δεν συνεβη ΚΑΙ στην Αθηνα, δεν το γνωριζω. Ισως στην Βορεια Ελλαδα εχουμε
λιγο παραπανω παρε-δωσε με Αλβανια, Σκοπια, Βουλγαρια ... ισως να ειναι και κατι αλλο.
Ισως στην Αθηνα να μην ψυχρανε ο καιρος (2-3 βαθμους λιγοτερο) οπως εκανε στην Θεσσαλονικη.
Ομως, για καποιον λογο (που αυτη την στιγμη δεν ειναι προφανης και ισως κανουμε και χρονια
να μαθουμε) η Θεσσαλονικη παρουσιασε πολλαπλασιο ιικο φορτιο απο καθε αλλη πολη της Ελλαδας.

Καποια πολυ συγκεκριμενη παραμετρος βαρυνε την πλαστιγγα !

Σαν κακοπροαίρετος λέω δεν ήθελαν να κλείσει το μαγαζί για Αγ. Δημητρίου και 28η, και κουκούλωσαν τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τα ευρήματα στα λύματα.

Αυτοί από τους οποίους βαρέθηκα να ακούω για το "καμπανάκι" ή τον ¨κώδωνα" του κινδύνου σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ειδικά κάθε φορά που πρόκειται να εφαρμοστούν νέα μέτρα, τότε είχαν πάθει προσωρινή κώφωση.

Ομως ... αυτο εννοει και ο Μιχαλης ?

Δυο ακομα παραμετροι (συγκριτικα με Μαρτιο) ειναι οτι
1) το lockdown δεν ειναι ΚΑΘΟΛΙΚΟ,
2) ο κοσμος δεν φοβαται, οποτε δεν αυτοπεριοριζεται (οσο θα πρεπε)

Ομως αυτα ... ισχυουν για ΟΛΗ την Ελλαδα (οχι αποκλειστικα την Θεσσαλονικη)

Έχω την αίσθηση ότι σας έφαγε το πολύ "χαλλαρά" στην Θεσσαλονίκη Μανο.

Σύσκατα τα κάνανε οι συμπολίτες σου.

Πρώην μαθητές και μαθήτριές μου που πλέον σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και την επιβολή του τοπικού lockdown (και σε κάποιες περιπτώσεις και μετά) ανέβαζαν κατά ριπάς insta-stories από πάρτυ, παρεάκια, sllep-overs, και άλλα χαριτωμένα, κατα προτίμηση σε συστάδες των 5-6. Αυτά.

Πρώην μαθητές και μαθήτριές μου που πλέον σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και την επιβολή του τοπικού lockdown (και σε κάποιες περιπτώσεις και μετά) ανέβαζαν κατά ριπάς insta-stories από πάρτυ, παρεάκια, sllep-overs, και άλλα χαριτωμένα, κατα προτίμηση σε συστάδες των 5-6. Αυτά.

Γιατί εδώ μόνο οι νεαροί βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν ότι τους κατέβει?

Άλλη παράμετρος εγγυημένης αποτυχίας περιορισμού του ιου:
Εγώ και κάποιοι άλλοι είμαστε τυχεροί που δεν χρησιμοποιούμε λεωφορεία και μερικά πράγματα μπορούμε να τα βλέπουμε εύκολα.
Για χρόνιους λόγους τα λεωφορεία ήταν αρκετά μόνο στο πρώτο καθολικό λοκντάουν. Τραγική κατάσταση και από παλιότερα που προσπάθησαν να μπαλωθεί με την "ευκαιρία" του ιου.
(Τα είχαν παρατήσει όλα γιατί και καλά τώρα θα είχαμε μετρό)

Αν δεν έχεις άλλο τρόπο και μπαίνεις 2 φορές τη μέρα (τουλάχιστον) με τον άλλον να αναπνέει επάνω σου δεν μένουν και πολλά για να ξεφύγεις.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχω την αίσθηση ότι σας έφαγε το πολύ "χαλλαρά" στην Θεσσαλονίκη Μανο.

Σύσκατα τα κάνανε οι συμπολίτες σου.

Μα εγω δεν σας εγραφα τοσες μερες για τα σουλατσα και ασυμμαζευτες εξοδους των συμπολιτων μου ?
Ιδιως των νεοτερων ? ..... (οχι οτι οι μεγαλυτεροι, μεχρι και 1 Νοεμβριου, μαζευοντουσαν σπιτια τους).
Αλλα ... σε ποια πολη πειθαρχουσαν (τοσο πολυ) ? Αθηνα ? :flipout: ....

Bαζω (με το μυαλο μου) οτι πολλοι που εκαναν τεστ αντιγονου (σε ιδιωτικο ιατρειο) μετα, στο καπακι,
πηγαν να κανουν και rapid test (το οποιο ΦΑΙΝΕΤΑΙ στον ΕΟΔΥ) και ετσι αυξηθηκαν κατακορυφα
οι καθημερινες καταμετρησει κρουσματων. Ολοι αυτοι (που τυχγανει να ειναι και ασυμπτωματικοι)
θα εμεναν σπιτια τους .... χωρις να φαινονται πουθενα (αφου δεν θα εκαναν ΚΑΝΕΝΑ τεστ).

Just a thought !

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

) μετα, στο καπακι,
πηγαν να κανουν και rapid test (το οποιο ΦΑΙΝΕΤΑΙ στον ΕΟΔΥ) και ετσι αυξηθηκαν κατακορυφα
οι καθημερινες καταμετρησει κρουσματων. !

Τα rapid test σαν και αυτά που είχαν ξεκινήσει στην παραλία δεν τα υπολόγιζαν στα κρούσματα που ανακοίνωνε την επόμενη μέρα ο ΕΟΔΥ.
Αν έβγαινες όμως θετικός σε στέλνανε να κάνεις το μοριακό και αν έβγαινε και τότε θετικός τότε έμπαινες την επόμενη μέρα στην λίστα με τα νέα κρούσματα.

Status
Not open for further replies.