Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Λοιπόν, εγώ που έχω υπάρξει καπνιστής, μπορώ να σου πω ότι μια χαρά μπορείς να το περιορίσεις, να το ρυθμίσεις, να το ελέγξεις ώστε να μην καπνίζεις σε εσωτερικούς χώρους ή εκεί που απαγορεύεται. Και σίγουρα δεν σου υπαγορεύει ο εθισμός σου το να πας να φυσίξεις τον καπνό στα μούτρα του άλλου την ώρα που δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση. Αυτό είναι απλά γαϊδουριά. Τα περί συζήτησης με την απειλή μπαν κάνω πως δεν τα διάβασα.

Ναι αλλα αντιλαμβανεσαι την παραπλανηση, ετσι δεν ειναι ?
ΔΕΚΑ πειθαρχημενοι καπνιστες (η πρωην καπνιστες) να γραψουν τα ιδια με σενα
ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ δημιουργειται η πεποιθηση οτι .... ΟΛΟΙ μπορουν να το ελεγξουν.
Αυτοι που ΔΕΝ μπορουν να το ελεγξουν (στην απειροελαχιστη πιθανοτητα που
θα το παραδεχονταν οι ιδιοι) θα μπουν να γραψουν οτι ΔΕΝ τους αντιπροσωπευεις ?
Εγω απο ΠΟΙΟΥΣ απεκτησα ασθμα ? Απο τους δεκα νοματεους που το περιορισαν,
το ρυθμισαν, το ηλεγξαν και εκαναν ντα την γαιδουρια τους ? Τοσα χρονια, απο ποιους ?

Κατι εγραψα ... "παντα θα υπαρχουν καποιοι λιγοι που θα περισωζουν την τιμη των ΠΟΛΛΩΝ".

......

Δεν περίμενα καλύτερα από τον εθνικό (κατα)κριτή.

Εγω απο αυτην δεν περιμενω τιποτα, πολυ περισσοτερο τη γνωμη της σε οτιδηποτε, πολυ περισσοτερο να μας δηιγειται οτι οταν ηταν νεα ο Μοκης την επαιρνε μαζι του στις περιοδιες στην Γαλλια, λες και ειχαμε καμμια σκασιλα αν γνωριζει ολον τον καλο κοσμο και ειναι φιλη με ολους ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ναι αλλα αντιλαμβανεσαι την παραπλανηση, ετσι δεν ειναι ?
ΔΕΚΑ πειθαρχημενοι καπνιστες (η πρωην καπνιστες) να γραψουν τα ιδια με σενα
ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ δημιουργειται η πεποιθηση οτι .... ΟΛΟΙ μπορουν να το ελεγξουν.
Αυτοι που ΔΕΝ μπορουν να το ελεγξουν (στην απειροελαχιστη πιθανοτητα που
θα το παραδεχονταν οι ιδιοι) θα μπουν να γραψουν οτι ΔΕΝ τους αντιπροσωπευεις ?
Εγω απο ΠΟΙΟΥΣ απεκτησα ασθμα ? Απο τους δεκα νοματεους που το περιορισαν,
το ρυθμισαν, το ηλεγξαν και εκαναν ντα την γαιδουρια τους ? Τοσα χρονια, απο ποιους ?

Κατι εγραψα ... "παντα θα υπαρχουν καποιοι λιγοι που θα περισωζουν την τιμη των ΠΟΛΛΩΝ".

ΟΛΟΙ μπορούν να το ελέγξουν, απλά μερικοί βρίσκουν και τα κάνουν. Και στη δουλειά τη δική μου στην Ελλάδα, σε κατάστημα τράπεζας, κάπνιζαν όλοι μέσα στο χώρο εργασίας. Σε άλλα καταστήματα απαγορευόταν δια ροπάλου και όποιος ήθελε να καπνίσει έβγαινε έξω. Δέν είναι θέμα φυσιολογίας, είναι θέμα παιδείας. Και αγωγής.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Πολύ σκληρή -απάνθρωπα ίσως- η Ακρίτα.

Θα μπορούσε να γράψει χωρίς να μηδενίσει την κόρη του Μίκη.

.

Ή κόρη Θεοδωρακη μια χαρά μόνη της κατάφερε να μηδενισει τον εαυτο της.
Μακάρι να κατάλαβε έστω και τώρα πόσο λάθος έκανε που βγήκε και είπε όσα είπε.
Εντελώς απαράδεκτη και χωρίς καθόλου ντροπή.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που με βρίσκει σύμφωνο ένα άρθρο της Ακρίτα. Όχι τόσο για τα γεγονότα που αναφέρει-δε μπορώ ούτε να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα διαψεύσω- αλλά από την κοινή λογική, που μου λέει ότι δε μπορεί μια γυναίκα 62 ετών να περιμένει ακόμη να ζήσει από τα πνευματικά δικαιώματα έργων και της συναυλίες του πατέρα της.

Συμφώνω.
Και όπως γράφω και παραπάνω απορώ που δεν ντράπηκε.

Τί λέτε, βρε παιδιά; Σοβαρά; Εδώ υπάρχουν, ακόμα, ουκ ολίγες "άγαμες θυγατέρες", που ζούν από τη σύνταξη του μακαρίτη πατέρά τους. Και το χειρότερο, κάποιες απ' αυτές συζούν εκτός γάμου με τον πατέρα των παιδιών τους κανονικότατα! Μή χάσουν το "κοκό". Η Μαργαρίτα σας πείραξε...;

Τί λέτε, βρε παιδιά; Σοβαρά; Εδώ υπάρχουν, ακόμα, ουκ ολίγες "άγαμες θυγατέρες", που ζούν από τη σύνταξη του μακαρίτη πατέρά τους. Ε και; Επειδή το κάνουν αυτές αυτό δικαιώνει και την κόρη του Θεοδωράκη; Και το χειρότερο, κάποιες απ' αυτές συζούν εκτός γάμου με τον πατέρα των παιδιών τους κανονικότατα! Μή χάσουν το "κοκό". Η Μαργαρίτα σας πείραξε...;

Βασικά ναι, μας πείραξε γιατί βγήκε στο Facebook και ζητάει τον οίκτο μας. Γιατί; Τόσοι άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο και το παλεύουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να ζητάν ελεημοσύνη (όπως κάνει εμμέσως πλην σαφώς η κυρία αυτή).

Η "κυρία αυτή", όπως πολλές - πάρα πολλές - άλλες στηρίχθηκε στα όσα "έκτισε" ο πατέρας της. Αυτό λέω! ;Eχει κάποιο μειονέκτημα; Έχει: είναι επώνυμη και αυτοεκτέθηκε, ανοήτως, στο fb.....

Η "κυρία αυτή", όπως πολλές - πάρα πολλές - άλλες στηρίχθηκε στα όσα "έκτισε" ο πατέρας της. Αυτό λέω! ;Eχει κάποιο μειονέκτημα; Έχει: είναι επώνυμη και αυτοεκτέθηκε, ανοήτως, στο fb.....

Μα αν δεν είχε επώνυμο δε θα μιλούσαμε γι αυτήν. Και κάνει χρήση του επωνύμου της ακριβώς γι αυτό, για να μιλήσουμε γι αυτήν. Αν δε μιλάμε όπως θα ήθελε, ας πρόσεχε. Όποιος είναι κάτοχος μεγάλου επωνύμου πρέπει να προσέχει...

Η φωτογραφια που εβαλε να την τραβηξουν ηταν το θεμα για το αν οντως εχει αναγκη ή απλα πουλαει την κατασταση της .

Δεν μπορουμε να ξερουμε στα αληθεια αλλα αυτα που ειπε η Ακριτα μας κανει να υποψιαζομαστε.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ή κόρη Θεοδωρακη μια χαρά μόνη της κατάφερε να μηδενισει τον εαυτο της.
Μακάρι να κατάλαβε έστω και τώρα πόσο λάθος έκανε που βγήκε και είπε όσα είπε.
Εντελώς απαράδεκτη και χωρίς καθόλου ντροπή.

2 πράγματα, όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον:

- ο καθένας έχει το δικαίωμα να μηδενίσει τον εαυτό του. Όσες φορές θέλει. Δική του η ζωή, δικές του οι συνέπειες.

- κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μηδενίσει τον άλλο. Κανένας.

Κανένας μας δεν μπορεί να μπει στην θέση του άλλου.

Και επαναλαμβάνω: το να λέει για την Μαργαρίτα ότι επέλεξε να είναι η κόρη του Μίκη και όχι η Μαργαρίτα το θεωρώ εξαιρετικά σκληρό και άδικο.
Ο καθένας πορεύεται στην ζωή με ότι έχει και κάνει ότι καλύτερο μπορεί.
Αυτά μπόρεσε, αυτά έκανε.

Ξέρει κανείς μας την συναισθηματική και πνευματική κατάσταση της Μαργαρίτας? Είναι κανείς μας σίγουρος ότι μπορούσε καλύτερα?

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι πως είναι "προϊόν" του περιβάλλοντός της και δεν ξέρουμε -ούτε η Ακρίτα- ποιο ήταν το οικογενειακό της περιβάλλον.

Κάποιος μπορεί να είναι σπουδαίος συνθέτης, επιστήμονας, πολιτικός, διανοητής αλλά είναι καλούτσικος έστω επαρκής γονέας?

Μόνο αν είσαι παιδί του μπορείς να ξέρεις.

Και σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις από την εμπειρία σου κατά την διάρκεια της κοινωνικών επαφών στο Παρίσι με τις εκδρομές και τα τραπέζια στη Γαλλική Ριβιέρα.

Μεγάλοι και σπουδαίοι άνθρωποι είναι πολύ συνηθισμένο να αφήνουν κατεστραμμένα παιδιά.

Πολύ εύκολα τραβάμε την σκανδάλη.

Βασικά ναι, μας πείραξε γιατί βγήκε στο Facebook και ζητάει τον οίκτο μας. Γιατί; Τόσοι άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο και το παλεύουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να ζητάν ελεημοσύνη (όπως κάνει εμμέσως πλην σαφώς η κυρία αυτή).

'Έχει δικαίωμα να ζητάει τον οίκτο μας και είναι δικαίωμα μας να μην της δώσουμε βοήθεια.

Η βαθειά κατάκριση -που τόσο προσφιλής είναι στην κα Ακρίτα- δεν είναι δικαίωμα μας.

Ειδικά αν πλασσαρόμαστε ως προοδευτικοί, ανεκτικοί κ.λπ.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που με βρίσκει σύμφωνο ένα άρθρο της Ακρίτα. Όχι τόσο για τα γεγονότα που αναφέρει-δε μπορώ ούτε να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα διαψεύσω- αλλά από την κοινή λογική, που μου λέει ότι δε μπορεί μια γυναίκα 62 ετών να περιμένει ακόμη να ζήσει από τα πνευματικά δικαιώματα έργων και της συναυλίες του πατέρα της.

Γιατι, εφοσον προκειται για συνθετη παγκοσμιας εμβελειας;
Και τιποτε αλλο να μην ειχε κανει, μιλαμε για τον συνθετη του Ζορμπα και του Honeymoon, που ηταν μεγαλες παγκοσμιες επιτυχιες και οχι μονο στην εποχη τους. Το τελευταιο το ηχογραφησαν μεχρι και τα Σκαθαρια, για τετοια παγκοσμια απηχηση μιλαμε. Και αποτελουν ελαχιστο τμημα του εργου του. Δεν θα ηταν καθολου περιεργο να ζει καποιος και μονο απο τα δικαιωματα τετοιου εργου. Αλλα εδω μιλαμε και για σοβαρη περιουσια, περαν του εισοδηματος απο τα δικαιωματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

2 πράγματα, όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον:

- ο καθένας έχει το δικαίωμα να μηδενίσει τον εαυτό του. Όσες φορές θέλει. Δική του η ζωή, δικές του οι συνέπειες.

Εφόσον αποφάσισε να βγάλει στα κοινωνικά δίκτυα τον εαυτο της παρουσιάζοντας τον όπως ακριβώς εκανε , καλο θα ήταν να περίμενε το τι θα ακολουθούσε.
Και κατά την αποψη μου δικαίως της γίνεται η κριτική που της γίνεται
Το ποια είναι η συναισθηματική και πνευματική της κατάσταση όπως και το πόσο καλα την μεγάλωσε ο πατέρα της μου είναι αδιάφορο.
Και ελπίζω τετοιες λεπτομέρειες να μην τις βγαλει στο Facebook γιατι ως τωρα με οτι εχει πει το μονο που εχει καταφέρει είναι εκθέτει εκτος από τον ευατο της και τον πατερα της.
Διάβασα επισης ότι εμφανίστηκε και καποιος αδερφος που ξαφνικα εμαθε μεσω FC πως υπάρχει πρόβλημα.
Ελπιζω να φροντίσει να την μαζεψει οσο είναι καιρος .

Status
Not open for further replies.