Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Το να βάζεις την πολιτική στην ίδια πρόταση με την επιστήμη όσον αφορά την άποψη, είναι τραγικό λάθος και δείχνει έλλειψη κατανόησης των εννοιών.
Ή ακόμη χειρότερα, σκόπιμο μπέρδεμα των εννοιών.
Η πολιτική έχει άποψη.
Η επιστήμη ΔΕΝ έχει. Έχει γεγονότα.

Αλλιώς πήδα από το μπαλκόνι αφού και η βαρύτητα άποψη είναι.

Και καλή ψυχή.

Η αμφισβήτηση δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι δρόμος. Αναζητώντας την αλήθεια. Που ποτέ δεν είναι οριστική. Πάντα υπερβαίνει τον εαυτό της.

Και η αναζήτηση έχει τίμημα.

Ο Σωκράτης το ήπιε το κώνειο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν ήταν όμως η αναζήτησή που προκάλεσε την πόση του κώνειου . Ούτε καν η αμφισβήτηση.Ήταν η αποδόμηση που έκανε στους άλλους (προκειμένου να δείξει αυτό που δίδασκε). Αυτό δεν άρεσε και του την "πέσανε". Όλοι οι φιλόσοφοι αναζητούσανε. Πολλοί αμφισβητούσανε. Μόνο σε αυτόν όμως δώσανε το κώνειο.

Το να βάζεις την πολιτική στην ίδια πρόταση με την επιστήμη όσον αφορά την άποψη, είναι τραγικό λάθος και δείχνει έλλειψη κατανόησης των εννοιών.
Ή ακόμη χειρότερα, σκόπιμο μπέρδεμα των εννοιών.
Η πολιτική έχει άποψη.
Η επιστήμη ΔΕΝ έχει. Έχει γεγονότα.
....

Μα για να εχεις "αποψη" πρεπει πρωτα να εχεις "οψη", Οπτικη. Μετα μπορει να ερθει η αποψη {που ειναι σχετικη, δηλ: απο (που) οψη} η κατοψη κλπ :smile:
Για να επανελθουμε ετσι και στο βιβλιο του Φερρο "Τυφλωση".

Ο Σωκρατης το ηπειε το Κωνιο γιατι ηταν Σωκρατης, και γιατι η Αθηνα ηταν Αθηνα.

Μη κανουμε μπουγαδες με οτι ναναι. Ο Σωκρατης που αναρωτει την προταση για το Αληθινον, και ο βιβλιοκριτικος που αναρρωτιεται "πως ειναι δυνατον ο Φερρο να σκεφτεται ετσι ;" δηλαδη "αντιθετα με οτι εχω εγω ως θεσφατα" στην ιδια κατηγορια... Ημαρτον.

Παιδες μην αρχιζετε να μπερδευετε τα παντα με τα παντα. Ετσι δημιουργειται (και εχει δημιουργηθει) το χαος που βλεπετε γυρω σας.

Ο Σωκρατης το ηπειε το Κωνιο γιατι ηταν Σωκρατης, και γιατι η Αθηνα ηταν Αθηνα.

Μη κανουμε μπουγαδες με οτι ναναι. Ο Σωκρατης που αναρρωτει για το Αληθινον και ο βιβλιοκριτικος που αναρρωτιεται "πως ειναι δυνατον ο Φερρο να σκεφτεται ετσι ;" δηλαδη αντιθετα με οτι εχω εγω ως θεσφατα.

Παιδες μην αρχιζετε να μπερδευετε τα παντα με τα παντα. Ετσι δημιουργειται (και εχει δημιουργηθει) το χαος που βλεπετε γυρω σας.

Dial a cliche.

Η Αθήνα ενοχλήθηκε. Όχι από αυτά που δίδασκε αλλά από τον τρόπο που το έκανε.
Η Αθήνα άντεξε πολύ πιο "άγριους" αμφισβητίες.

Dial a cliche.

Η Αθήνα ενοχλήθηκε. Όχι από αυτά που δίδασκε αλλά από τον τρόπο που το έκανε.
Η Αθήνα άντεξε πολύ πιο "άγριους" αμφισβητίες.

Συμφωνω. Δεν επιριπτω στην Αθηνα την "καταδικη" καποιου σκοταδισμου.
Εννοω οτι ο Σωκρατης το δεχτηκε διοτι η Αθηνα που του το επεβαλε ειχε την αξια που ειχε, Δηλαδη τον εκανε Σωκρατη τον ιδιο.
Ο νομος ηταν ιερος για αυτον, οχι γιατι ηταν νομος αλλα γιατι ηταν νόμος της Αθηνας. Και ετσι εκανε την τεραστεια αυτη κινηση που εκανε.
Βεβαια καποιος μπορει να το καταλαβε και αλλιως οπως το ειπα.

H επιστήμη είναι αμφισβήτηση ειδάλλως θα είχε σταματήσει τα πάντα.
Οι έρευνες θα έπαυαν, αυτά που ήδη γνωρίζαμε θα ήταν γραμμένα σε πέτρα.

Μην συγχέεις την ρηχή αμφισβητηση που βασίζεται σε ρηχή "σκέψη" και έλλειψη γνώσης που οδηγεί σε ανόητη άρνηση.
Αυτό είναι η μόδα της εποχής μας.

Η άρνηση για παράδειγμα αυτών που λένε οι επιστήμονες γιατί κάποιος στο Ίντερνετ με μέτρια νοημοσύνη, χωρίς ικανά στοιχεία, με μηδαμινές ικανότητες ανάλυσης "σκέφτηκε" κάτι.

Την επιστήμη να την αμφισβητείς, αλλά όχι αυθαίρετα ή γιατί βάζεις μπροστά την ασχετίλα σου. (η γενική που χρησιμοποιώ ΔΕΝ αναφέρεται σε εσένα, αλλά στον Χ εκεί έξω που μας έχει φουσκώσει με κοτσάνες).

Δεν μπορεί κάποιος να λέει για ένα επιστημονικό γεγονός "έχω άλλη άποψη".
Δεν είναι θέμα απόψεων, είναι θέμα γεγονότων.

Και έχουμε πρηστεί να ακούμε διάφορους άσχετους "αμφισβητίες" να λένε: έχω άλλη άποψη, δικαίωμα μου δεν είναι?

Όχι! δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη σε κάποια ζητήματα γιατί ή είναι γεγονότα ή δεν είναι.
Δεν είναι θέμα συζήτησης η επιτάχυνση της βαρύτητας.

+10^6

Εγω θεωρω οτι η ΜΕΓΑΛΗ ενοχληση για την επιστημονικη κοινοτητα ... ωφειλεται στο internet (1993 και μετα).
Ο επιστημονας ΔΕΝ ωφειλε να ασχολειται με μπουρδες (τα 7 τσακρα και η μητερα Γαια !!!) γιατι κανεις ποτε
δεν θα τον ρωτουσε κατι τετοιο (prior to 1993). Ο καθεις στον παγκο του (ο μπουρδολογος στον καφενε του
και ο επιστημονας στην επιστημη του).

Τωρα .... και ιδιως μετα το 2000 .... gay και παληκαρια εγιναμε μαλλια κουβαρια.

Ετσι απλα !

bre1_2.jpg

Χαμός στο Λονδίνο λίγο μετά την άρση του lockdown - Ουρές χιλιομέτρων στα καταστήματα

Προκειται περι κρετινων για να μην πω ζωα και αδικησω τα ζωα....

Αφήνω αυτό εδώ μια και στο νήμα των ιών δε θα ξαναγράψω. Θα ήθελα και την τοποθέτηση του Στέλιου επ αυτού μιας και το παλικάρι κάνει εξαιρετική δουλειά στα στατιστικά.

https://www.antilalospress.gr/el/Thema/ekswfreniko-meiwsan-kata-50-000-ta-moriaka-test-koronoiou-se-ena-dekahmero-(pinakas)-10755?fbclid=IwAR0RXjOvVzAtzbpf_Rmgrdq53MKN73_E7CCGxAHqI-zboLi1pjtemMX1rfI

Οταν ο μεσος ημερησιος ορος για τις κανονικες ημερες ειναι απο 21 εως 25 χιλιαδες τεστς τοτε τα 50000 σε ενα δεκαημερο ειναι απλα αστειο νουμερο απλα και για να το γραψει κανεις ως ειδηση.

Οι νεκροι και οι διασωληνωμενοι δεν κρυβονται αλλα ποτε δεν ξερεις κατι θα πουνε και για αυτο σιγα σιγα.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Όχι και αστείο!

5000 τεστς την ημερα διαφορα ? Εννοειται οτι ειναι αστεια ως διαφορα για να στοιχειοθετησει κανεις συνομωσια.

Τα 5000 χιλιάδες τεστ λιγότερα την ημέρα είναι μείωση 20%, δε βλέπω την αστεία πλευρά που λες. Θα έπρεπε να υπάρχει ουσιαστική αύξηση τους, δε νομίζεις;

Μωρε 500.000 την ημερα θαπρεπε να γινονται. Εχουμε το δυναμικο να τα κανει αυτα τα τεστς ?

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αυτο συμπεραινω εγω απο το αρθρο που εβαλες. Για εκει "κινειται" το συμπερασμα του.
Εκτός από "κινήσεις" και "συνωμοσίες" βλέπεις κάποιο στοιχείο στο άρθρο που δεν είναι πραγματικό;

Status
Not open for further replies.