Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Το σύνηθες είναι να έχεις ομάδα (group) και επαγγελματική σελίδα (page) στο facebook εκτός από το προφίλ σου. Αναγκαιότητα εδώ και χρόνια... .

Η ομάδα θέλει και team διαχειριστών και έξτρα ομάδα για τη διαχείριση.

Καθήστε ρε παιδιά, τι εννοείτε παραμύθι; Βγήκε κανείς και είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία; Προφανώς η μείωση κρουσμάτων με μειωμένα τεστ δε λέει τίποτα. Απλά ανακοινώθηκαν τα κρούσματα και τα τεστ, όπως γίνεται κάθε μέρα εδώ και 8 μήνες. Αφού μειώθηκαν, μειώθηκαν. Το τι σημαίνει αυτό με 20% θετικότητα δε θέλει και καμιά ιδιαίτερη σκέψη. Τι να πουν δηλαδή, ψέματα ότι αυξήθηκαν;
Ιάσωνα όντως κάποια σάιτ έβγαλαν "ειδηση" πως μειώνονται τας κρούσματα. Προφανώς ποντάρουν στο ότι πολλοί είναι αλλεργικοι στο να διαβάσουν το άρθρο κάτω από τον τιτλο. Βασιλικοτεροι του βασιλέως ένα πράγμα. Ο Ανδρέας έβγαλε κάμποσα στο ποστ του, αλλά κι εγώ τα είδα στα σάιτ κ εβριζα...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ιάσωνα όντως κάποια σάιτ έβγαλαν "ειδηση" πως μειώνονται τας κρούσματα. Προφανώς ποντάρουν στο ότι πολλοί είναι αλλεργικοι στο να διαβάσουν το άρθρο κάτω από τον τιτλο. Βασιλικοτεροι του βασιλέως ένα πράγμα. Ο Ανδρέας έβγαλε κάμποσα στο ποστ του, αλλά κι εγώ τα είδα στα σάιτ κ εβριζα...

Τη τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου υπήρχε όντως μείωση του δείκτη θετικοτητας. Η δήλωση της Παπαευαγγέλου πιο πάνω στις 29/11 ήταν ολοσωστη.

Του real είναι από τις 30/11.
Γιατί έβριζες?

Last edited:
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Καθήστε ρε παιδιά, τι εννοείτε παραμύθι; Βγήκε κανείς και είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία; Προφανώς η μείωση κρουσμάτων με μειωμένα τεστ δε λέει τίποτα. Απλά ανακοινώθηκαν τα κρούσματα και τα τεστ, όπως γίνεται κάθε μέρα εδώ και 8 μήνες. Αφού μειώθηκαν, μειώθηκαν. Το τι σημαίνει αυτό με 20% θετικότητα δε θέλει και καμιά ιδιαίτερη σκέψη. Τι να πουν δηλαδή, ψέματα ότι αυξήθηκαν;

Το πιο σωστο θαταν να ανακοινωνουν τα κρουσματα ανα τεστ να τελειωνουμε.

Αλλα περιπλεκεται η ανακοινωση με αυτον τον τροπο και η κυρα Χρυσουλα στο χωριο πιθανον να μην καταλαβαινει την συνθηκη αυτη ενω με τα απλα νουμερα τοσα κρουσματα τοσοι θανατοι τοσοι ΜΕΘ να ειχε σαφεστερη εικονα.

Παντως στην παρουσα φαση (οπως ελεγα και στο πρωτο lockdown) οταν ακους τους νεκρους και τους διασωληνομενους εχεις μια καθαρη εικονα του τι γινεται. Δεν εχεις αναγκη καν να ακουσεις κρουσματα.

Ξερεις οτι τα νοσοκομεια ειναι περαν του οριουτους ηδη και οτι 100 συνανθρωποι μας καθε μερα φευγουν.

Τα κρουσματα μας μαραναν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν λέμε αυτό Ιάσων, αυτό ωστόσο που παρατηρώ ως "μήνυμα" είναι ότι τα μέτρα αποδίδουν απλά θέλει υπομονή. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι όντως έχει έτσι το πράγμα, η οριακή μείωση από τόσο υψηλό επίπεδο (που όντως υπάρχει, αλλά είναι ακριβώς αυτό, οριακή) δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί θα οδηγήσει σε μη αποδεκτά υψηλό αριθμό θανάτων με μαθηματική ακρίβεια. Εκεί που άλλες ευρωπαϊκές χώρες είδαν στα διαγράμματά τους κορύφωση και πτώση εν είδει όρους, εμείς μετά από κάποια πραγματική και όντως υπολογίσιμη πτώση, βλέπουμε κάτι σαν οροπέδιο.

Ποια η διαφορα της ατομικης σελιδας ... απο την επαγγελματικη ?

Κυρίως τα εργαλεία που σου δίνει το facebook for bussines.

https://business.facebook.com/

Τα οποία είναι πάρα πολλά σε επίπεδο marketing και σου επιτρέπουν να στοχεύσεις εκεί που θες και να βλέπεις τα αποτελέσματα.
Υπάρχουν και εταιρίες που εξειδικεύονται στη χρήση του τις οποίες φυσικά πληρώνεις για να τις μανατζάρουν τις εταιρικές σελίδες στα social media. Το καλό είναι ότι και το instagram (που είναι του facebook) μπορεί να συνδεθεί με όλο αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κυρίως τα εργαλεία που σου δίνει το facebook for bussines.

https://business.facebook.com/

Τα οποία είναι πάρα πολλά σε επίπεδο marketing και σου επιτρέπουν να στοχεύσεις εκεί που θες και να βλέπεις τα αποτελέσματα.
Υπάρχουν και εταιρίες που εξειδικεύονται στη χρήση του τις οποίες φυσικά πληρώνεις για να τις μανατζάρουν τις εταιρικές σελίδες στα social media. Το καλό είναι ότι και το instagram (που είναι του facebook) μπορεί να συνδεθεί με όλο αυτό.

Nα πω την αληθεια .... ζαλιστηκα !

Thanks anyway -bye-

Μπορούμε μήπως να δωρίσουμε κι' εμείς C-PAP?

avra_6.jpg

«Avra 20» ή Πώς φτιάχτηκε ο πρώτος ελληνικός αναπνευστήρας

Μια ομάδα ελλήνων πολιτών αποφάσισε στην αρχή της πανδημίας να δημιουργήσει τη συσκευή που ίσως αποδειχθεί σωτήρια στο χειρότερο σενάριο.

Αυτές τις μέρες θα προσφερθούν στο Δημόσιο οι πρώτοι πρωτότυποι, ελληνικής κατασκευής αναπνευστήρες, ώστε να αξιολογηθούν από τους ειδικούς. Από εκεί και πέρα, είναι δυνατόν να κατασκευαστούν πολύ γρήγορα στην Ελλάδα, σε χαμηλότατο κόστος, όσοι κριθεί απαραίτητο.

Σημαντικο οτι στην ομαδα ξεχωριζει και το ονομα του Δημήτρη Κορρέ
Δύο είναι τα κύρια προβλήματα.

1. Το κόστος. Αν μπορεί στη βιομηχανική παραγωγή να κρατηθεί γύρω στα 100-150 ευρώ, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

2. Η υποστήριξη. Δυστυχώς το χαμηλό κόστος μόνο δεν επαρκεί. Τα μηχανήματα αυτά, που είναι μηχανήματα υποστήριξης της ζωής και της υγείας, χρειάζονται μόνιμη και διαρκή τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία κατασκευής τους. Για επισκευή και συντήρηση και για τα αναλώσιμα. Αυτό σημαίνει πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, πράγμα που ανεβάζει και το κόστος.

Συγκριτικά μπορούμε να δούμε τιμές των C-PAP που είναι ο απλούστερος, οικονομικότερος και πιο χρήσιμος από όλους τους τύπους αναπνευστήρα, σε αυτήν εδώ την σελίδα.
Μία τιμή ανά μηχάνημα της τάξης των 500-700 ευρώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα υψηλή. Τα μηχανήματα όμως αυτά είναι βέβαιο ότι σώζουν ζωές. Και τώρα υπό συνθήκες πανδημίας. Και στο μέλλον. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι βοηθούν ασθενείς με επιβαρυμένη κατάσταση μεν, αλλά όχι τόσο, ώστε να απαιτείται διασωλήνωση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφορούν ένα στάδιο προ-ΜΕΘ. Και η εκτεταμένη χρήση τους θα μπορούσε να απαλλάξει τις ΜΕΘ, οι οποίες χρησιμοποιούν πολύπλοκο και πολύ ακριβό εξοπλισμό, από ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, ώστε να κρατούν μόνο τους διασωληνωμένους, ενώ η υποστήριξη των υπολοίπων θα γίνεται με τη χρήση των πολύ απλούστερων και οικονομικότερων αναπνευστήρων τύπου C-PAP.

Auto-Cpap-BMC-Resmart-GII-Auto-600x600.jpg

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να συμβάλουμε, έστω και λίγο, με τις δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας μας γενικότερη προσπάθεια. Η σκέψη είναι, αν μπορούσαμε συγκεντρώνοντας χρήματα, να δωρίσουμε 2-3 C-PAP, ειδικά σε κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο, όπου έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη.

Τι λέτε, γίνεται; Μπορούμε;

Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να ακούσω και την άποψη των γιατρών που συμμετέχουν στο forum.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Nα πω την αληθεια .... ζαλιστηκα !

Thanks anyway -bye-

Κοίταξε, κανονικά το social media management είναι ολόκληρο πεδίο επαγγελματικό, ιδιαίτερα ανεπτυγμένο θα έλεγα (καλά όχι τόσο στην Ελλάδα ΟΚ).

Για σένα προτείνω να φτιάξεις μια ομάδα στο facebook (όχι σελίδα) αντί να παλεύεις με το προφίλ σου να αποκτάς followers. Θεματική προφανώς σε αυτό που σε ενδιαφέρει. Κοινωνική, χιουμοριστική, πολιτική whatever... .
Απλώς όπως σε όλα τα πράγματα, όσο περισσότερο ασχοληθεί κάποιος τόσο περισσότερο αναπτύσσεται όλο αυτό. Ούτε βέβαια μεγαλώνει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Λιγο δυσκολο να το κανω αυτο ...
αφου εχω πεισθει (καλως η κακως) οτι το FB σχεδιαστηκε για το πως
θα κανει η μια ζουζουνα την αλλη ζουζουνα, να σκασει απο την ζηλια της
για το που πηγε, τι εκανε και ποιους εχει διπλα της.

Αν ημουν 16 ετων και ζουζουνα .... ισως εβλεπα διαφορετικα το θεμα !

Λιγο δυσκολο να το κανω αυτο ...
αφου εχω πεισθει (καλως η κακως) οτι το FB σχεδιαστηκε για το πως
θα κανει η μια ζουζουνα την αλλη ζουζουνα, να σκασει απο την ζηλια της
για το που πηγε, τι εκανε και ποιους εχει διπλα της.

Αν ημουν 16 ετων και ζουζουνα .... ισως εβλεπα διαφορετικα το θεμα !

Σαν να λες "δεν παίρνω αυτοκίνητο γιατί έχουν οι κάγκουρες".

Το FB δεν είναι μόνο αυτό και με απλή σελίδα χρήστη μπορείς να έχεις πολλά ωφέλη.

Τωρα ... αν σου πω οτι ΟΝΤΩΣ ...
δεν αγορασα αυτοκινητο επειδη ειδα ποσες φορες
εχασα γκομενες απο καγκουρες που "διεθεταν ροδα"
... θα μου πεις ... "ειναι δυνατον να εισαι τοσο μ...... ?"

Ειπε κανεις οτι ειμαι κατι αλλο ? :rolleyes:

Δεν διαφωνω οτι ΔΕΝ το χω ψαξει καθολου με την σελιδα μου (στο FB).
Για την ακριβεια, ειμαι facebookικα ανεπιδεκτος. Ειναι κατι που σπρωχτηκα
να κανω. Eπειδη αρχισαν να μαζευονται πολλοι που δυσανασχετουσαν.
Δεν με ενθουσιασε ποτε. Μου δημιουργειται ενα ΑΦΟΡΗΤΟ συναισθημα
απο οσους μου κανουν αιτηση φιλιας ΧΩΡΙΣ να τους ξερω (και να πρεπει
να ψαξω απο ποιον κοινο φιλο με βρηκαν). Γεροξουκατιαζω (το ξερω :rolleyes:)

Σαν να λες "δεν παίρνω αυτοκίνητο γιατί έχουν οι κάγκουρες".

Το FB δεν είναι μόνο αυτό και με απλή σελίδα χρήστη μπορείς να έχεις πολλά ωφέλη.

+1000. Ειδικά στους χαλεπούς μας καιρούς το fb έχει σώσει πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να στήσουν ηλεκρονικό μαγαζί. Κάθε εργαλείο έχει την ορθή και τη μ@λακισμένη χρήση του.

Eρωτηση αφελους :rolleyes:

εφοσον το ιικο φορτιο ειναι ΤΟΣΟ μεγαλο μεσα στα λεωφορεια ...
γιατι δεν δινουν 240 ευρω για εναν UV απολυμαντη αερα ... σε καθε λεωφορειο ?
Τοσο δυσβαστακτο ειναι το κοστος ? 240 ευρω ? Ποσα λεωφορεια εχουμε ? 200 ? 300 ?
(για τον ΟΑΣΘ ομιλω)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Την περασμένη εβδομάδα κάνανε πάρτι όλα τα site και οι ειδήσεις από τα κανάλια με τα δήθεν μειωμένα κρούσματα.
Αυτο λέμε...
Πουλούσαν ένα ανόητο παραμύθι.

Παιδιά, το τι κάνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι τελείως άλλη κουβέντα από "παραμύθι που μας πουλάνε" από την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι αρμόδιοι βγαίνουν και λένε ξεκάθαρα ότι είμαστε σε πολύ κακή κατάσταση, και τα κλειδώματα πρέπει να συνεχίσουν. Δεν περιμέναμε τώρα να μάθουμε ότι τα ΜΜΕ είναι για τα πανηγύρια, ούτε θα πρέπει να λογοδοτούν υπουργοί και πρωθυπουργοί για το τι έγραψε κάποιος για να πουλήσει. Άλλη είναι η δουλειά τους, και ας τους κριτικάρουμε γι'αυτήν, αφού υπάρχει σαφές περιθώριο βελτίωσης.

Δεν λέμε αυτό Ιάσων, αυτό ωστόσο που παρατηρώ ως "μήνυμα" είναι ότι τα μέτρα αποδίδουν απλά θέλει υπομονή. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι όντως έχει έτσι το πράγμα, η οριακή μείωση από τόσο υψηλό επίπεδο (που όντως υπάρχει, αλλά είναι ακριβώς αυτό, οριακή) δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί θα οδηγήσει σε μη αποδεκτά υψηλό αριθμό θανάτων με μαθηματική ακρίβεια. Εκεί που άλλες ευρωπαϊκές χώρες είδαν στα διαγράμματά τους κορύφωση και πτώση εν είδει όρους, εμείς μετά από κάποια πραγματική και όντως υπολογίσιμη πτώση, βλέπουμε κάτι σαν οροπέδιο.

Δεν ξέρω αν γίνεται να πάρουν περισσότερα μέτρα από αυτά που έχουν πάρει τώρα. Θα βοηθούσε βέβαια αν αυτά τα μέτρα τηρούνταν από όλους, αλλά δεν είναι ότι ήμουν αισιόδοξος γι'αυτό.

Αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι θα μπορούσαν να γίνονται πολλαπλάσια τεστ, και κυρίως, το γεγονός ότι, αν έχω καταλάβει σωστά, δε γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, παρά μόνο αυτοί από πολίτες που προσέρχονται ως συμπτωματικοί.

Last edited:
Status
Not open for further replies.