Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Η κατασταση στη Θεσσαλονικη είχε συμμαζευτεί καπως οχι απο το λοκνταουν αλλα απο τον φόβο. Πολλοι "πιστεψαν" επειδη το ειδαν με τα ματια τους. Θα δεις οτι στη χρηση μασκας ειναι πολυ πιο σωστοι. Αλλο το οτι ο κοσμος αρχιζει και ξεθαρρευει και αυξανεται η κυκλοφορια στους δρόμους. Πιστευει οτι αυτο δεν πειραζει.
Οσο ομως δεν πεφτουν δραματικα τα κρουσματα, θα διατηρουνται ψηλα τα θυματα, αρα και ολο και περισσοτεροι θα συμμορφωθουν "the hard way". Ουδεν κακον αμιγες καλου.

Με ΚΝ95 κυκλοφορείτε στην πολυκοσμία στη Θεσσαλονίκη ? Εγώ όταν ανεβαίνω στο κέντρο με μια τέτοια είμαι.

Εγώ εδώ και 2 μήνες φοράω διπλή μάσκα .Η από κάτω μιας χρήσεως και μία που πλένεται και σιδερώνεται από πάνω.Ιδιαίτερη δυσκολία στην αναπνοή δεν έχω καθώς περπατάω.

Καλημέρα!
Αφού μας επισκέφτηκε ο covid όλους στην πολυκατοικία (ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτωματα) αρχίζουν οι προβληματισμοί....
Πρώτα μας πήρε τηλ ο Εοδυ.. Ενημερώσαμε για τα πως και τα γιατί και μας είπαν για 10 μέρες καραντίνα και μετά ελεύθεροι (εφόσον τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχεις συμπτώματα).
Ακολούθησε τηλ από την Πολιτική προστασία, όπου πάνω κάτω είπαν τα ίδια... Σε ερώτηση μας αν πρέπει να κάνουμε ξανά τεστ στην λήξη και πριν την έξοδο από το σπίτι, μας είπαν όχι γιατί υπάρχει περίπτωση για 3 μήνες μετά να βγαίνουμε θετικοί, οπότε δεν έχει νόημα το τσετ....
Ενημερώσαμε την παθολόγο μας και τον αλλεργιολογο μας, και αυτό που μας είπαν και οι 2 είναι ότι δεν τους εμπιστευονται και για να είμαστε σίγουροι πρέπει να κάνουμε τεστ αντιγονου και όχι αντισωμάτων (δείχνει αν είναι μεταδοτικό ακόμα ο ιός)
Any thoughts!!

Στάλθηκε από το SM-G770F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστούμε!! Πειραϊκή είμαστε.. Εντωμεταξύ ένας μεγάλος λόγος προβληματισμου, είναι το γεγονός ότι η κόρη μου έχει διαβήτη τύπου 1 και ευτυχώς απουσιάζει εκτός Αθηνών και πρέπει να είμαι σίγουρος για να της δώσω το οκ για να επιστρέψει..

@kermitlabros
Σας έδωσαν αναλυτικές οδηγίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία για το χρόνο παραμονής σε καραντίνα; Με ποιο τρόπο πρέπει να παρακολουθείτε τα συμπτώματα και την κατάστασή σας;
Σε περίπτωση ανάγκης, ό μή γένοιτο, πού πρέπει να αποτανθείτε και με ποια διαδικασία;

@kermitlabros
Σας έδωσαν αναλυτικές οδηγίες ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία για το χρόνο παραμονής σε καραντίνα; Με ποιο τρόπο πρέπει να παρακολουθείτε τα συμπτώματα και την κατάστασή σας;
Σε περίπτωση ανάγκης, ό μή γένοιτο, πού πρέπει να αποτανθείτε και με ποια διαδικασία;
Αναλυτικές; Δεν θα το έλεγα... 10 μέρες από την ημερομηνία εκδήλωσης των συμπτωματων(η οποία σε εμάς συμπίπτει με την ημερομηνία του τεστ). Αυτά..

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Καλημέρα!
Αφού μας επισκέφτηκε ο covid όλους στην πολυκατοικία (ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτωματα) αρχίζουν οι προβληματισμοί....
Πρώτα μας πήρε τηλ ο Εοδυ.. Ενημερώσαμε για τα πως και τα γιατί και μας είπαν για 10 μέρες καραντίνα και μετά ελεύθεροι (εφόσον τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχεις συμπτώματα).
Ακολούθησε τηλ από την Πολιτική προστασία, όπου πάνω κάτω είπαν τα ίδια... Σε ερώτηση μας αν πρέπει να κάνουμε ξανά τεστ στην λήξη και πριν την έξοδο από το σπίτι, μας είπαν όχι γιατί υπάρχει περίπτωση για 3 μήνες μετά να βγαίνουμε θετικοί, οπότε δεν έχει νόημα το τσετ....
Ενημερώσαμε την παθολόγο μας και τον αλλεργιολογο μας, και αυτό που μας είπαν και οι 2 είναι ότι δεν τους εμπιστευονται και για να είμαστε σίγουροι πρέπει να κάνουμε τεστ αντιγονου και όχι αντισωμάτων (δείχνει αν είναι μεταδοτικό ακόμα ο ιός)
Any thoughts!!

Φαντάζομαι πως δεν αμφιβάλεις για αυτό που σου είπαν οι γιατροί σου.
Προφανώς και αυτό θα πρέπει να κάνεις - να κάνουμε- ειδικά αν έχουμε μεγάλους ανθρώπους στην οικογένεια και διστάζουμε να τους επισκεφτούμε μετά από συμπτώματα covid.
Ούτε οι 14 μέρες ούτε οι 10 μέρες ( απορώ γιατί μείωσαν τις μέρες καραντίνας) προσφέρουν κάποια ασφάλεια.
Εγω πχ που το πέρασα σε μια βδομάδα ( και τελικά έκατσα μέσα 24 μέρες) πιστεύω πως ακόμα δεν είναι ασφαλής η παρουσία μου σε χώρους με άλλους ανθρώπους χωρίς να πάρω τα απαραίτητα μέτρα.
Ή σύζυγος μου μάλιστα, ακόμα και σήμερα κάνει λίγο βήχα ( 27 μέρες μετά το πρώτο σύμπτωμα) απαγορεύεται να πλησιάσει τους γονείς της.
Ειμαι βέβαιος πως όσοι το έχουμε περάσει συνεχίζουμε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από 10 ή 14 μέρες να έχουμε τον ιό και δυστυχώς να τον μεταδίδουμε.
Στα παραπανω δεν μπορώ να φανταστώ την μετάδοση που κάνουν οι ανυποψίαστοι μη συμπτωματικοι.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Στα παραπανω δεν μπορώ να φανταστώ την μετάδοση που κάνουν οι ανυποψίαστοι μη συμπτωματικοι.

Μα αυτο ειναι το υπουλο χαρακτηριστικο του ιου αυτου . Ο τροπος μεταδοσης του και κυριως οτι δεν το ξερουν οτι τον μεταδιδουν οι ασυμπτωματικοι.

Πρώην μαθητής μου, 25 χρονών παλικάρι, διατηρεί βήχα 45 μέρες μετά τη διάγνωση. Σπαστικό μου λέει, αλλά κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Περαστικά σε όλους.

Εγω που ειμαι 35 μερες με δυσπνοια ... τι να πω ?
Σπιρομετρηση ΟΥΤΕ σε ιδιωτικο ιατρειο !!!!!
Εχω κατατρομοκρατηθει.

Εχω κανει backpack την δυσπνοια μου και προχωραω.
Μεχρι να πεσουν κρουσματα και μετρησεις (στα λυμματα).

50 τα κρούσματα στο Γηροκομείο Λαμίας - Εισαγγελική παρέμβαση

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές καθώς εντοπίστηκαν ακόμη 35 κρούσματα - Αρχικά ανιχνεύθηκε θετική μόνο μία υπάλληλος και σε ελάχιστες ημέρες καταγράφηκαν 50 κρούσματα

Ενας μονον υπαλληλος το εκανε αυτο. Δεν εχει σημασια αν το καταλαβε οτι ρισκαρε ή αν ηταν ασυμπτωματικος.

Μάνο δεν έχεις τον ιό έτσι; Άσθμα αν θυμάμαι καλά. Άρα σε ένα βαθμό έχεις μάθει να ζεις με αυτό.. Και νομίζω πως κάνεις λάθος που δεν πας σε γιατρό.

Δεν πηγα να κανω το PCR τεστ (ουτε το απλο rapid).
Αρα δεν ξερω αν εχω (η ειχα) τον ιο.

Καθε φορα που με επιανε δυσπνοια (2-3 φορες τον χρονο)
κρατουσε ΟΧΙ πανω απο τεσσερεις μερες.

50 τα κρούσματα στο Γηροκομείο Λαμίας - Εισαγγελική παρέμβαση

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές καθώς εντοπίστηκαν ακόμη 35 κρούσματα - Αρχικά ανιχνεύθηκε θετική μόνο μία υπάλληλος και σε ελάχιστες ημέρες καταγράφηκαν 50 κρούσματα

Ενας μονον υπαλληλος το εκανε αυτο. Δεν εχει σημασια αν το καταλαβε οτι ρισκαρε ή αν ηταν ασυμπτωματικος.

Παρενεβη η εισαγγελια ;;; Γιατι ; Θα ποινικοποιουνται τωρα και αυτοι που φερουν τον ιο ; Καλα εχει ξεφυγει το πραγμα.

Παρενεβη η εισαγγελια ;;; Γιατι ; Θα ποινικοποιουνται τωρα και αυτοι που φερουν τον ιο ; Καλα εχει ξεφυγει το πραγμα.

Η εγώ δεν κατάλαβα τι θες να πείς η εσύ αστειεύεσαι, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Δηλαδή ΑΝ, λέω ΑΝ, ένας υπάλληλος, ξέροντας οτι έχει τον ιό, ήταν αιτία να μολυνθούν 50 υπερήλικες δεν τρέχει τίποτε;

Οι υπαλληλοι τετοιων μοναδων και γενικα οι υγειονομικοι πρεπει να τηρουν καποια πρωτοκολλα.

Αν δεν το κανουν οπως πιθανον εγινε τωρα να τα αποτελεσματα. Η ερευνα θα ψαξει αν δεν τηρησε αυτα τα πρωτοκολλα οχι αν κολλησε απο καπου και δεν εγινε αντιληπτο και ετσι μολυνε ολη την μοναδα.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Η εγώ δεν κατάλαβα τι θες να πείς η εσύ αστειεύεσαι, δεν γίνεται διαφορετικά.

Δηλαδή ΑΝ, λέω ΑΝ, ένας υπάλληλος, ξέροντας οτι έχει τον ιό, ήταν αιτία να μολυνθούν 50 υπερήλικες δεν τρέχει τίποτε;

Ενας υπαλληλος που ξερει οτι εχει τον ιο, δεν παει να δουλεψει. Τοσο απλα. Μενει σπιτι και πληρωνεται απο το ασφαλιστικο ταμειο.

Παντου σε χωρους κλειστους υπαρχει καποιος που εχει τον ιο, δεν το ξερει, και μετα τον κολλανε ολοι.

Εδω στην περιοχη μου, ετσι εκλεισε ολοκληρο αστυνομικο τμημα. Ολοκληρο σχολειο...κλπ...
Ο γιος του γιατρου και φιλου μου, δουλευει στην Σιτυ του Λονδινου. Μεγαλο τραπεζικο συμπλεγμα...κολησαν ολοι μου ειπε χτες.
Καποιος ειχε τον ιο και μετα παει....
Λες να επενεβη εισαγγελια ; Ημαρτον.
Εγω αυτο που βλεπω ειναι μια μαζικη ψυχωση.

Status
Not open for further replies.