Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα" κτλ. Η αγένεια πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή νομίζω.

Δεν είναι όμως έτσι Νίκο και θα το εξηγήσω αναλυτικά γιατί είσαι πολύ αγαπητός φίλος.

Αυτό που εκλαμβάνεται ως αγένεια δεν είναι παρά αγωνία και μπούχτισμα πάνω σε θεωρίες που δεν έχουν καμμία χειροπιαστή βάση.

Που είναι η πραγματική αφετηρία για την συζήτηση περι αποποίησης ευθυνών των εταιρειών. Που είναι το πραγματικό γεγονός (συμβόλαιο ή επίσημη ανακοίνωση κράτους/φορέα/οργανισμού)?

Κατανοώ ότι η χρήση τεχνολογίας mRNA προβληματίζει (κακώς ΙΜΟ) και φοβίζει (καλώς, είναι ανθρώπινη αντίδραση) πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

Η συζήτηση αυτή, όχι μόνο δεν γίνεται μόνο εδώ ή μεταφέρεται (και από εδώ) αλλά είναι η πιο διαδεδομένη πλέον και στα social media και στις παρέες στην πραγματική ζωή.
Και μπερδεύει κόσμο και θα δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα (θα πω παρακάτω ποιο*).

Πολύ καλώς εσύ κατέληξες ότι προτιμάς τον κλασικό τύπο εμβολίου. Η λογική συνέχεια είναι να αναζητήσεις τέτοιο εμβόλιο λοιπόν.

Με βάση ποια λογική θα επιλέξεις ποιό εμβόλιο εξασθενημένου αντιγόνου θα κάνεις?
Υπάρχουν 3:
- το εμβόλιο της Οξφόρδης για το οποίο έχουμε όλα τα δεδομένα της έρευνας και των κλινικών δοκιμών
- το Κινέζικο εμβόλιο για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτε ουσιαστικά.
- το Ρώσικο για το οποίο γνωρίζουμε μόνο 2 προειδοποιήσεις που δώσανε οι ίδιοι: να μην πίνουν για 2 μήνες και να μην κάνουν παιδί τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα εμβολιασμού.

Σε μια λογική διαδικασία -το να αποφασίσει να κάνει κάποιος "κλασικό" εμβόλιο, βάζει στο τέλος μια συναισθηματική απόφαση και επιλέγει το εντελώς άγνωστο!
Είτε πρόκειται για το ρώσικο είτε για το κινέζικο.

Τι οδηγεί σε αυτή την συναισθηματική απόφαση?
Δεν νομίζω το όνομα, ούτε το παρελθόν της Ρωσίας.

Σκέψου όμως, τι οδηγεί τελικά σε αυτή την απόφαση?
Επειδή το έχω δει άπειρες φορές στα social media και το έχω ακούσει πολλές φορές irl κατέληξα στο εξής:
είναι ή όλη αρνητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Σημαντική ευθυνη για αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα έχει και η παραφιλολογία "περί αποποίησης ευθυνών". Για την οποία δεν έχουμε δει ούτε ένα γεγονός που να την στηρίζει.

Η λογική δεν είναι λοιπόν το "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το". Στο κάτω κάτω έχεις την επιλογή να μην εμβολιαστείς με τα εμβόλια που θα παράσχει το κράτος και να παραγγείλεις όποιο θέλεις.
Η λογική είναι να πάρει κανείς την απόφαση στηριζόμενος σε λογική διαδικασία και όχι σε συναισθηματική.

*

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πλέον -και είναι σχεδόν βέβαιο αυτό- είναι ότι με όλα αυτά, θα αποτύχουμε να καταφέρουμε έγκαιρα την ανοσία της αγέλης.
Δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστεί το 70% που είναι το ελάχιστο απαιτούμενο. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο (εκτός ίσως Κίνας).
Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για έναν ιό που θα τριγυρίζει για χρόνια, θα μεταλλάσεται και θα γίνει ενδημικός.
Θα ζούμε με επαναλαμβανόμενα lock-downs και... όποιος επιζήσει.

Φυσικά και ψυχολογικά.

Προσωπικά ελπίζω να είμαι από τους τυχερούς που θα κάνουν το mRNA εμβόλιο.
Για τους εξής λόγους:
- κατανοώ την διαδικασία δράσης και ξέρω ότι είναι αδύνατο να προκαλέσει αλλοιώσεις στο DNA. Βασικά αν κάποιος με mRNA καταφέρει να αλλοιώσει το DNA ακόμη και σε ένα κύτταρο στο εργαστήριο θα πάρει nobel.
- ο μηχανισμός δράσης τους είναι πολύ πιο ουσιαστικός: εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό να μάχεται τις ακίδες του ιού και όχι τον ίδιο τον ιό. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει και όποιες μεταλλάξεις προκύψουν αφού οι ακίδες είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όλες.
- τέλος ενεργοποιεί τα Τ λεμφοκύτταρα που είναι το ζητούμενο ερευνών εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην μάχη εναντίον του καρκίνου. Το πολύ πολύ -είναι longshot αλλά δεν ξέρεις- να με προστατεύσει και από κανένα καρκίνο.

Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου επιλογή και να μην επηρρεαστεί κανένας από αυτή.
Αποφασίστε μόνοι σας.
Ψάξτε όμως, ενημερωθείτε σωστά (όχι με θεωρίες και κουβέντες του ενός και το άλλου) και πάρτε την απόφαση με βάση τη λογική και μόνο.

Να πω και εγώ κατι που έχω παρατηρήσει και εδώ και στα social media. Κάποιοι χωρίζουνε τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες: τους σωστούς και τους ψεκασμένους. Δεν είναι έτσι. Όποιος διαφωνεί με επιμέρους θέματα ή έχει τις ανησυχίες του εντάσσεται στους ψεκασμένους. Όποιος παρακολουθεί τα γεγονότα και λεει παναγία μου μακρία από εμας και ανυπομονεί για το εμβόλιο ή του έχει φτάσει το σκ@τ0 στον αστράγαλο θεωρείται φυσιολογικός. Είναι λάθος και δυστυχώς είναι από τις πληγές που θα αφήσει αυτός ο ιός. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ψεκασμένοι (ναι υπάρχουν αλλά δεν είναι όλοι). Οι πληγές του ιού δεν θα είναι μόνο οι νεκροί από τον ίδιο. Οι άλλες παρενέργειες και οι παράπλευρες απώλιες σε βάθος χρόνου θα είναι ίσως μεγαλύτερες.

Μια από τις παραπομπές στον μη εμβολιασμό σε ασθενείς που κάνουν χρήση κορτιζόνης

https://www.ethnos.gr/ellada/137349...boliastoyn-osoi-kanoyn-therapeia-me-kortizoni

Προσωπικά κλείνω στο να μην το κάνω θα περιμένω έτσι και αλλιώς να δω αν βγάλει τίποτα παρενέργειες στους πρώτους και βλέπουμε αλλά δύσκολα με κόβω να εμβολιαστώ

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Από το άρθρο που έβαλες:
"Όπως διευκρίνισε, όσοι παίρνουν κορτιζόνη είναι σε ανοσοκαταστολή, πράγμα που σημαίνει ότι για όσο βρίσκονται σε κορτιζονούχα θεραπεία το εμβόλιο δεν θα δράσει, οπότε θα πρέπει να το κάνουν αφού τελειώσουν τη θεραπεία τους."
Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Μην το κάνεις αν δεν θέλεις. Μη ζητάς όμως καραντίνες μετά απ' όσους το έχουν κάνει για να μη σε κολλήσουν.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Να πω και εγώ κατι που έχω παρατηρήσει και εδώ και στα social media. Κάποιοι χωρίζουνε τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες: τους σωστούς και τους ψεκασμένους. Δεν είναι έτσι. Όποιος διαφωνεί με επιμέρους θέματα ή έχει τις ανησυχίες του εντάσσεται στους ψεκασμένους. Όποιος παρακολουθεί τα γεγονότα και λεει παναγία μου μακρία από εμας και ανυπομονεί για το εμβόλιο ή του έχει φτάσει το σκ@τ0 στον αστράγαλο θεωρείται φυσιολογικός. Είναι λάθος και δυστυχώς είναι από τις πληγές που θα αφήσει αυτός ο ιός. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ψεκασμένοι (ναι υπάρχουν αλλά δεν είναι όλοι). Οι πληγές του ιού δεν θα είναι μόνο οι νεκροί από τον ίδιο. Οι άλλες παρενέργειες και οι παράπλευρες απώλιες σε βάθος χρόνου θα είναι ίσως μεγαλύτερες.

Η ανησυχία δεν σε κάνει ψεκασμένο. Όλοι ανησυχούν με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Και εγώ ανησυχώ μήπως έχω καμιά αλεργία που δεν ξέρω/δεν έχει εκδηλωθεί και κάνοντας το εμβόλιο πάθω κάτι. Αυτό όμως συμβαίνει/μπορεί να συμβεί με τα πάντα.
Και ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι πολλές τάξεις (χιλιάδες φορές) μεγαλύτερος.
Αυτό που κάνει κάποιον ψεκασμένο είναι ο λόγος που επικαλείται.

Έχεις δει τι επικαλούνται και μάλιστα ωσάν να πρόκειται για κρυφή μεν, απόλυτη δε αλήθεια?

- Σχέδιο του Gates για να μας βάλουν τσιπάκια να μας παρακολουθούν και να μας κάνουν ρομπότ.
- Σχέδιο των κυβερνήσεων για να μας ελέγχουν.
- Σχέδιο των κυβερνήσεων για να μας ξεπαστρέψουν και να μας αντικαταστήσουν με άλλους πιο πειθήνιους
- το mRNA αλλάζει το DNA. Αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Δεν θα είσαι πλέον 100% άνθρωπος. Μέχρι και το ότι ακυρώνει την βάπτιση ακούς.
- Οι εταιρείες δεν θα έχουν ευθύνη. Θα έχουν τα κράτη. Γιατί όμως τα κράτη να αναλάβουν την ευθύνη και την ίδια στιγμή να θέσουν σε κίνδυνο τις κοινωνίες τους?
- Η κυβέρνηση τα προωθεί για να πάρουν μίζες. Ξεφεύγει βέβαια ότι η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση δεν θα διαχειριστεί χρήμα, θα τα παραλάβει δωρεάν).

Όλα αυτά μετά από μήνες μούμπλε μούμπλε. Από το αν ο ιός είναι προϊόν εργαστηρίου μέχρι την επανάσταση κατά της μάσκας.

Και σε ρωτώ λοιπόν.

Τι απο τα παραπάνω ΔΕΝ είναι ψεκασμένο?

Πάλι το " το σκ@τ0 στον αστράγαλο" έφτασε? Ποιος χωρίζει τώρα το κόσμο σε γενναίους με ανησυχίες και φοβισμένους που τα έχουν κάνει πάνω τους ?

Μια από τις παραπομπές στον μη εμβολιασμό σε ασθενείς που κάνουν χρήση κορτιζόνης

https://www.ethnos.gr/ellada/137349...boliastoyn-osoi-kanoyn-therapeia-me-kortizoni

Προσωπικά κλείνω στο να μην το κάνω θα περιμένω έτσι και αλλιώς να δω αν βγάλει τίποτα παρενέργειες στους πρώτους και βλέπουμε αλλά δύσκολα με κόβω να εμβολιαστώ

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εάν κάνεις περιστασιακή χρήση κορτιζόνης και όχι συστηματικά (δηλαδή σε καθημερινή βάση) δεν έχεις πρόβλημα ανοσοκαταστολής και μπορείς να κάνει το εμβόλιο εάν το επιθυμείς.

@ikaros13, εδώ έχει κι άλλη δήλωση του ίδιου καθηγητή.
18/11/2020
Δεν πρόκειται να έρθει τον Ιανουάριο στη χώρα μας το εμβόλιο εκτιμά ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, ενώ θεωρεί ότι ξεκάθαρα ο τουρισμός συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας δηλώνει στο ethnos.gr ότι σήμερα δεν υπάρχει εργοστάσιο που να μπορεί να παράξει τα εμβόλια για τον κορονοϊό με ταχύτητα, καθώς για πρώτη φορά θα παραχθεί εμβόλιο με τη μέθοδο του RNA (αξιοποίηση γενετικού υλικού του κορονοϊού).

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Εδώ όμως "μάθαμε" τη λογική "κάνε ότι υπάρχει και βούλωσέ το, Ρώσικο λέει με πιασάρικο όνομα" κτλ. Η αγένεια πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή νομίζω.

Έστω πως κάποιος είναι βιολόγος και έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη κατά των mRNA εμβολίων -που δεν λένε οι επιστήμωνες με κύρος στον χώρο κάτι τέτοιο αλλά ας έχει, συνεπώς και θέλει να κάνει κάποιο εξασθενιμένου ιού. Αυτή τη περίοδο, ρυθμιστικά, πρακτικά τα εμβόλια δεν ελέγχονται, ή, πιο ορθά, ελέγχονται βάσει δεδομένων που παρέχουν οι εταιρίες παραγωγής τους αποτέλεσμα κλινικών δοκιμών.

Ειλικρινής ερώτηση. Έχεις λοιπόν από τη μια, ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε και παράγεται από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, εκ των πραγμάτων από τα καλύτερα του κόσμου και από την άλλη έχεις κάτι αντίστοιχο από την Ρωσία. Σε αυτή τη περίοδο λοιπόν, με ποιά λογική μπορεί κάποιος να προτιμήσει το Ρωσικό a priori; Υπάρχουν αντίστοιχα δείγματα διαφάνειας και κράτους δικαίου στη Ρωσία; Με καμία διάθεση αγένειας, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως για το εθνικό της πρεστίζ ανεξαρτήτως κλινικών αποτελεσμάτων θα συνέχιζε.

Εάν αναλάμβανε τις κλινικές τους δοκιμές, Ευρωπαϊκός οργανισμός και επαληθευόταν το αποτέλεσμα, δεν θα είχα καμία επιφύλαξη.

Ένας λόγος που με στενοχωρεί η ιστορία με τα εμβόλια είναι κάτι το οποίο δεν έχει αναφερθεί πουθενά:
η διαθεσιμότητά τους σε όλους όσους θέλουν (εξάλλου ο εμβολιασμός πουθενά δεν θα είναι υποχρεωτικός).

Τι γίνεται όμως με τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό? Στην Αφρική, στην Ασία και αλλού.

Καθόμαστε εμείς εδώ και "φιλοσοφούμεν και φιλοκαλούμεν μετ ευτελείας και άνευ μαλακίας" και υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι εκτεθειμένοι που θα έχουν πρόσβαση (αν έχουν ποτέ) μετά από χρόνια.

Αν μας βλέπανε θα μας δέρνανε και θα είχαν δίκιο.

Εντελώς ανάλογο:

0fb648023b2d64ad4f9d44f1ca807e8e.jpg

Αντρέα τό άνέφερε ό Χρήστος πιό πάνω τό έμβόλιο τής όξφόρδης είναι κλασικό...

Το ερώτημα το έθεσα κάπου παραπάνω, αλλά απάντηση δεν πήρα, ακόμη! Τί πιστεύετε τελικά "ή Pfizer ή τίποτα" ; Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό θα έρθει (...ίσως και μόνο αυτό).
Ούτε καν ακούστηκε αν θα έρθουν διάφορες παρτίδες διαφορετικών τύπων, ενώ θα θυμάστε, φυσικά, ότι ο Κικίλιας γιά κάθε καινούργιο, που αναγγελόταν έλεγε θα το πάρουμε....μέσω κομισσιόν κλπ...

Επίσημα θα έρθουν και τα 3.

Ανάλογα με το πως θα φτάνουν οι παρτίδες. Δεν έχει έλεγχο σε αυτό η πολιτεία.

Επίσης είπανε ότι δεν θα μπορείς να επιλέξεις.

Μπορείς να επιλέξεις να μην κάνεις και φυσικά μετά να βρεις μόνος σου την άκρη να παραγγείλεις αυτό που θέλεις.
Όταν και άμα μπορέσεις εννοείται.

Αυτό ξέρω εγώ.

Ένας λόγος που με στενοχωρεί η ιστορία με τα εμβόλια είναι κάτι το οποίο δεν έχει αναφερθεί πουθενά:
η διαθεσιμότητά τους σε όλους όσους θέλουν (εξάλλου ο εμβολιασμός πουθενά δεν θα είναι υποχρεωτικός).

Τι γίνεται όμως με τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό? Στην Αφρική, στην Ασία και αλλού.

Η αφρικη αν δεν κανω τραγικο λαθος ειναι η ηπειρος που το περναει πιο απαλα ?

Σαν να τους λυπηθηκε ο θεος....

Το ερώτημα το έθεσα κάπου παραπάνω, αλλά απάντηση δεν πήρα, ακόμη! Τί πιστεύετε τελικά "ή Pfizer ή τίποτα" ; Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό θα έρθει (...ίσως και μόνο αυτό).
Ούτε καν ακούστηκε αν θα έρθουν διάφορες παρτίδες διαφορετικών τύπων, ενώ θα θυμάστε, φυσικά, ότι ο Κικίλιας γιά κάθε καινούργιο, που αναγγελόταν έλεγε θα το πάρουμε....μέσω κομισσιόν κλπ...

Ολα γραφονται το θεμα ειναι απο που ενημερωνομαστε.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/43908-Ιοί?p=1058595358&viewfull=1#post1058595358

Η αφρικη αν δεν κανω τραγικο λαθος ειναι η ηπειρος που το περναει πιο απαλα ?

Σαν να τους λυπηθηκε ο θεος....

Ή απλά δεν καταγράφονται και δεν έχουμε πληροφόρηση.

Ή απλά δεν καταγράφονται και δεν έχουμε πληροφόρηση.

Δεν μιλαμε για Β.ΚΟΡΕΑ τωρα ή για καθεστωτα τυπου Κινας,Τουρκιας,Ρωσιας που ελεγχουν οτι βγαινει εξω.

Μιλαμε για διατρητες χωρες που εχουν και οργανωσεις υγειας οι οποιες αν μη τι αλλο θα ειχαν αναφερει τυχον δραματικες εξαρσεις της πανδημιας.

Ετσι λεει η λογικη δηλαδη.

Επίσης είπανε ότι δεν θα μπορείς να επιλέξεις.
..............................

Αυτό ξέρω εγώ.
Επ' αυτού αντιλαμβάνομαι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, στο ιατρείο που θα προσέλθεις γιά τον εμβολιασμό θα υπάρχει ένα είδος εμβολίου. Αν όμως υπάρχουν περισσότερα είναι τελείως ακατανόητο το να μην μπορείς να διαλέξεις......

Από όσο κατάλαβα θα έρχεται μια παρτίδα σε ένα κέντρο.
Θα κάνεις από αυτή.

Σε άλλο κέντρο μπορεί να υπάρχει παρτίδα από άλλο εμβόλιο.

Από τη σιγμή που κλείσεις ραντεβού, δεν νομίζω να μην πας στο ραντεβού σου και να τρέχεις αλλού,

Status
Not open for further replies.