Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Eμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca: Απίθανο να εγκριθεί στην ΕΕ εντός του Ιανουαρίου

Πολυ περιεργη η πορεια του παντως. Ειναι το μονο που εχει αναφερθει για σοβαρες παρενεργειες κατα την δοκιμη του, εχει αναφερθει πιθανη συνεργασια του /συμπαραγωγη του με τους Ρωσους με τους Τουρκους .....

Λογικα εχουν προβλημα να χρηματοδοτησουν την εξελιξη/παραγωγη του σε ικανες ποσοτητες.

Αμάν και πότε να γλυτώσει η ανθρωπότητα από αυτόν τον εφιάλτη...

Δεν προκειται... ουτε το 2021.

Ακομα κι αν εμβολιαστουν περισσοτεροι απο τα διαθεσιμα προβλεπομενα εμβολια.

Ιδου λογος..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eπιπλεον, σε ολες τις χωρες ο ρυθμος του εμβολιασμου ειναι πολυ κατωθεν του προγραμματισμενου. Εκτος απο Ισραηλ και επισης οι Γερμανοι τα πανε σχετικα καλα.

Οι αλλες χωρες ειναι πολυ κατω απο τις μετρησεις τους. Στις ΗΠΑ για παραδειγμα εχουν γινει 2 000 000 εμβολιασμοι. Φαινεται εντυπωσιακο αλλα στην ουσια ειναι πολυ μικρος αριθμος γιατι στην στρατηγικη εμβολιασμου ο στοχος που ειχαν θεσει για τον αντιστοιχο χρονο ηταν 20 000 000.

Ο κυκλος γινεται πολυυυ μεγαλος. Μαλλον θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τον ιο η αν "απο μονος" του ανισχυροποιηθει.

Προσεξτε το βιντεο και αν δεν καταλαβαινετε Γαλλικα δειτε τα σχηματα και καταλαβαιτε. Και αυτο βαση υπολογισμου ενος εμβολιου αποτελεσματικου πανω απο 90%...

Αμάν και πότε να γλυτώσει η ανθρωπότητα από αυτόν τον εφιάλτη...

Εγώ αρχίζω ήδη να φοβάμαι για τον επόμενο. Φάνηκε πόσο ανοχύρωτη είναι η ανθρωπότητα, και shit can happen at any time. Για να μη μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει επίτηδες από κάποιον μουρλό.

Εγώ αρχίζω ήδη να φοβάμαι για τον επόμενο. Φάνηκε πόσο ανοχύρωτη είναι η ανθρωπότητα, και shit can happen at any time. Για να μη μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει επίτηδες από κάποιον μουρλό.

Μας δινουν και κουραγιο και ελπιδα

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: «Ο κόσμος να προετοιμαστεί για την επόμενη πανδημία»

+1

Mε όλα αυτά, αισθάνομαι ότι πριν τον covid ζούσαμε στην γαλήνη του ανίδεου.

Εννοεί όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ. Δηλαδή όσους δεν είναι Έλληνες Πολίτες. Προβλέπεται ο εμβολιασμός και των αιτούντες άσυλο ή σε όσους είναι σ' προαναχωρησιακό καθεστώς ή σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν ΑΜΚΑ. Αυτούς εννοεί.

Ποιοι ειναι οι πολίτες που δεν είναι πολίτες; Γιατί για "εμβολιασμό πολιτών" κάνει λόγο.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

"Ανήκουν"?

Στο ΕΣΥ ανήκουν κρεβάτια, κτίρια, μηχανήματα, γάζες κ.λπ.

"ΑΝΉΚΟΥΝ" και άνθρωποι?!?

Λάθος επιλογή ρήματος άμα μιλάς για ανθρώπους εκτός και αν αναφέρεσαι σε ομάδα (ανθρώπων) της οποίας ένα μέρος.

Το ΕΣΥ όμως δεν είναι ομάδα ανθρώπων.

Είναι κάτι ευρύτερο για να ταυτίζεται με ομάδα ανθρώπων.
Τους πουλάει κιόλας άμα θέλει?

:bang:

Εισαι λιγο τσιτωμενος .... η μου φαινεται ?
Ανηκουν, οπως εγω στους ανεργους ... στους 50αρηδες ... στους μικροαστους ... στους Γουκαδες.
Δεν με πουλανε οι Γουκαδες :laugh: .... για ονομα !

Αυτοι οι αλλοδαποι δεν ανηκουν σε καποιο αλλο συστημα υγειας ? Της χωρας τους ?
Πως θες να τους πω ? Εγγεγραμμενους ?

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εισαι λιγο τσιτωμενος .... η μου φαινεται ?
Ανηκουν, οπως εγω στους ανεργους ... στους 50αρηδες ... στους μικροαστους ... στους Γουκαδες.
Δεν με πουλανε οι Γουκαδες :laugh: .... για ονομα !

Αυτοι οι αλλοδαποι δεν ανηκουν σε καποιο αλλο συστημα υγειας ? Της χωρας τους ?
Πως θες να τους πω ? Εγγεγραμμενους ?

Mανο, όλα αυτά που αναφέρεις είναι ομάδες/σύνολα ανθρώπων. Και η χρήση του "ανήκω" σε ομάδα ανθρώπων είναι θεμιτή (όπως έγραψα και πριν αλλά δεν το κατάλαβες μάλλον).
Ανήκεις σε κάποιο κόμμα, την κοινωνία κ.λπ, όχι όμως στο πολιτικό σύστημα.

Οι μαθητές ανήκουν στους εκπαιδευόμενους πολίτες όχι στο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όχι στο πανεπιστήμιο κ.λπ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όμως , δεν είναι ομάδα ανθρώπων.

Για να το καταλάβεις καλύτερα: έχεις ακούσει ποτέ να λέμε ότι κάποιοι πολίτες ανήκουν στο... τραπεζικό σύστημα για παράδειγμα?

Ούτε αναφέρεται στους αλλοδαπούς.

Η χαλαρή χρήση των εννοιών και της γλώσσας, ίσως να είναι αποδεκτή σε κουβεντούλες για να περάσει η ώρα, αλλά στην δημοσιογραφία είναι απαράδεκτη.

Καθόλου τσιτωμένος δεν είμαι.

Μπουχτισμένος? Σίγουρα.

You belong to the city

:)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άλλη γλώσσα με διαφορετική λειτουργία.

Πχ στα αγγλικά είναι σωστό να λες: chair me please.

Ή αλλαγή και μιας πρόθεσης μόνο αλλάζει το νόημα: πχ standing tall in the saddle vs standing tall on the saddle.

Σωστά μου ακούγονται αυτά που λέτε, αλλά:

"3. Στο ιατρικό προσωπικό του κλάδου Ε.Σ.Υ. περιλαμβάνονται και οι οδοντίατροι, καθώς και οι ιατροί που ανήκουν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και στις κλινικές, τμήματα, εργαστήρια και μονάδες αυτού.»"

http://www.opengov.gr/yyka/?p=30

Σωστά μου ακούγονται αυτά που λέτε, αλλά:

"3. Στο ιατρικό προσωπικό του κλάδου Ε.Σ.Υ. περιλαμβάνονται και οι οδοντίατροι, καθώς και οι ιατροί που ανήκουν στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τουΝοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και στις κλινικές, τμήματα, εργαστήρια και μονάδες αυτού.»"

http://www.opengov.gr/yyka/?p=30

Το σωστό είναι με τις παραπάνω διορθώσεις. Δυστυχώς έχουν πελεκήσει τη γλώσσα κουτσουρεύοντας έννοιες.

Και αυτό είναι μεγάλο θέμα.

Γιατί σκεφτόμαστε με λέξεις.

Όλα στο περίπου... και μετά απορούν πως βγαίνουν τόσοι πολλοί λειτουργικά αναλφάβητοι μετά από 12 χρόνια στο σχολείο.

Τους δίνεις να συμπληρώσουν ένα έντυπο ή μια αίτηση και τα χάνουν.

Παρεπιπτόντως ... έχει και άλλα λάθη πάντως αλλά δεν θα ασχοληθώ.

Ανεξάρτητα του τί πιστεύουμε εμείς ότι σημαίνει το ρήμα "ανήκω", θα επικαλεστώ τον Μπαμπινιώτη, αν και δεν τον θεωρώ αναμφισβήτητη αυθεντία :

ανήκω ρ. αΒϴετβ. {παρατ. ανήκα} (+σε) 1. είΒϴαι κτήΒϴα (κάποιου), ιδιοκτησία ή
εξάρτηΒϴα του: η θαλαΒϴηγός ανήκει σε έναν εφοπλιστή 2. αποτελώ τΒϴήΒϴα ή
Βϴέρος (ευρύτερου συνόλου), είΒϴαι Βϴέλος (συλλόγου, κόΒϴΒϴατος, οΒϴοσπονδίας,
θρησκείας κ.λπ.): ανήκει στη βˆ†εξιά | στην Αριστερά | στην κίνηση για τα
ανθρώπινα δικαιώΒϴατα | στους προτεστάντες 3. (για τιΒϴές, δικαιώΒϴατα,
προνόΒϴια κ.ά.) προσιδιάζω, συνήθ. αναφέροΒϴαι ή αποδίδοΒϴαι σε
(κάποιον/κάτι): έγινε δεκτός Βϴε τιΒϴές που ανήκουν σε αρχηγό κράτους· (κατ'
επέκτ.) αρΒϴόζω, ταιριάζω κατεξοχήν: στους Βϴαχητές τής ελευθερίας ανήκει
κυρίως ο δηΒϴόσιος έπαινος ΣΥΝ. ταιριάζω, πρέπω ANT. είναι ανάρΒϴοστο 4.
αναφέροΒϴαι ή ανάγοΒϴαι σε (κάποιον/κάτι): οι ισχυρισΒϴοί σου ανήκουν στη
σφαίρα τής φαντασίας || η έχθρα ανάΒϴεσα στις δύο παρατάξεις ανήκει πια στο
παρελθόν ΣΥΝ. αφορώ.

...Απ' ότι φαίνεται η έννοια 2 είναι αυτή, που χρησιμοποίησαν οι συντάκτες των επιμάχων κειμένων, ημιμαθείς ή όχι. Αυτά τα γράμματα έμαθαν!

(Πού είσαι βρέ Γιάννη Χ''γεωργίου που πάντα είχες κάτι να πείς στο άκουσμα της λέξης "Μπαμπινιώτης"......:ciao: )

Status
Not open for further replies.