Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ότι γινόταν γίνεται....

Η διαφορα ειναι οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες τοτε δεν κυκλοφορουσαν επισημως απο ενα σημειο και μετα.

Λουκετο σε ολα.

Η διαφορα ειναι οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες τοτε δεν κυκλοφορουσαν επισημως απο ενα σημειο και μετα.

Λουκετο σε ολα.

Σ' αυτό έχεις κάποιο δίκιο! Κι' εγώ μένω με την εντύπωση ότι κυκλοφορούν περισσότερα επαγγελματικά στο δρόμο.
...Όμως τότε δεν υπήρχε ο περιορισμός του ενός επιβάτη ανά ΤΑΧΙ ή 1 εκτός του οδηγού σε ΙΧ.

Δυο ειναι οι περιπτωσεις παντως για την αναγγελια των νεων μετρων που ξεκινουν απο αυριο :

1) Eιτε λογω περιορισμενων τεστς την περιοδο των γιορτων δεν ξερουν αυτην την στιγμη που βρισκονται και τι μας ξημερωνει και κλεινουν προληπτικα μεχρι να ξαναγινουν τεστς και να επαναπροσδιορισουν την κατασταση

2) Ειτε οντως θα ανοιξουν τα σχολεια στις 11 για ενα "ξεμπουκωμα" ψυχολογικο κυριως για τα παιδια που εχουν να δουν τους εκπαιδευτικους τους πανω απο 2 μηνες και να ξανακλεισουν μετα απο κανα 15μερο οπου θα εκτιμηθει αν τα σχολεια επιβαρυνουν την κατασταση.

Αυτο το ξεμπουκωμα το εδωσαν πανω κατω σε ολους πλην της εστιασης.

Στα κομμωτηρια και νυχαδικα , στα καταστηματα λιανικης και εποχιακων ειδων εστω με click away, στους κυνηγους (θου κυριε) και λογης αλλες δραστηριοτητες.

Σ' αυτό έχεις κάποιο δίκιο! Κι' εγώ μένω με την εντύπωση ότι κυκλοφορούν περισσότερα επαγγελματικά στο δρόμο.
...Όμως τότε δεν υπήρχε ο περιορισμός του ενός επιβάτη ανά ΤΑΧΙ ή 1 εκτός του οδηγού σε ΙΧ.

Της π....... γινεται ρε συ.....καταρχην το ξερω απο τον εαυτο μου ....που εχω ελευθερα χαρτι να παω οπου χρειαζεται. Το ειχα αυτο τον μαρτιο ? ΟΧΙ.

Αυτοματως μια μεγαλη μεριδα πολιτων ειναι στους δρομους....το οτι επιβαρυνουν ειναι βεβαιο αλλα οχι οπως η εστιαση ας πουμε.

Προτιμησαν το ρισκο αυτο απο το να παγωσουν ολη την οικονομια που θα ειχε και αλλο αντικτυπο στα δημοσιονομικα της χωρας.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τί πλαφόν; Να σου πούν έχεις 5λ να ψωνίσεις....; Οι έλεγχοι οι ίδιοι είναι, και τότε και τώρα γίνονταν στην Πανεπιστημίου, στην Τσιμισκή, στην Κηφισιάς....και στα διόδια! Ή προτείνετε να προσλάβουν κανένα 100χιλιάδες στην αστυνομία; Έλεος πιά! Δέν βλέπετε ότι όλο αυτό είναι πέρα απ' το ανθρώπινο; Προφυλάσσουμε όσο και όπως μπορούμε τους εαυτούς μας.....
Όλα τα άλλα είναι Οργουελική τρέλλα!
Ελεγχοι δεν γίνονται.
Δεν γίνονται όπως γινοταν στο πρώτο lockdown.
Εδώ και ένα χρόνο δεν άλλαξαν οι αριθμοί των αστυνομικών παρόλα αυτά πλέον δεν κάνουν την δουλειά που έκαναν
Ακόμα και αυτούς που έχουν στημένους σε κάποια σημεία δεν κάνουν καν την προσπάθεια για έλεγχο.
Και τέλος πλαφον σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να μπορεις να στέλνεις 10 SMS για τον ίδιο λόγο την ίδια μέρα.
Το έχουν αφήσει στο χαλαρό έτσι ώστε να μπορεί να βγαίνει οποιος θέλεις δεκα φορές την ημέρα δήθεν για να πάει στο σούπερ μάρκετ, δήθεν για να αθληθει, δήθεν για να πάει βοήθεια σε ηλικιωμένο..

Τί πλαφόν; Να σου πούν έχεις 5λ να ψωνίσεις...!

πλαφον δεν μπορει να λειτουργησει για εναν και μονον λογο : Oποιος θελει να το παρακανει θα γραφει χαρτι αντι για sms.

Πως θα το ελεγξεις αν εχω γραψει εγω 10 χαρτια την ημερα ? σαμπως μπαινουν σε κανα συστημα ?

Ηλιθιοι λετε να ειναι ? Ακροβατουν οπως μπορουν με τις απαγορευσεις.

πλαφον δεν μπορει να λειτουργησει για εναν και μονον λογο : Oποιος θελει να το παρακανει θα γραφει χαρτι αντι για sms.

Πως θα το ελεγξεις αν εχω γραψει εγω 10 χαρτια την ημερα ? σαμπως μπαινουν σε κανα συστημα ?

Ηλιθιοι λετε να ειναι ? Ακροβατουν οπως μπορουν με τις απαγορευσεις.
Αει! Γειά σου!

Οι ανθρωποι αυτοι εκπαιδευτηκαν για να παρεχουν υπηρεσιες υγειας.

Αυτο δεν τους καθιστα ολους αυτους ειδικους λοιμωξιολογους ομως .

Και παντα υπαρχει ο αντιλογος : Aν δεν εμβολιασεις τον γενικο πληθυσμο ακομα και προχειρα (μεχρι να προχωρησουν κι αλλο οι ερευνες για θεραπεια και πιο μακρα δοκιμασμενα εμβολια ) τι κανεις ? Απλα σκαβεις ταφους να χωρεσουν περισσοτεροι ?

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις τα αυτονόητα (ειδικότερα δε όταν είσαι στην πρώτη γραμμή κινδύνου).

Χρειάζεται μυαλό και κοινωνική συνείδηση.

Δηλαδή το «σκληρό» lockdown μιας εβδομάδας έγινε για να ανοίξουν τα σχολεία; Και τι θα γίνει σε μια εβδομάδα που δεν θα πατάει έτσι και αλλιώς κόσμος σε μαγαζιά και κομμωτήρια;
Μπαρούφες ολκής. Κάποιοι έχουν εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω χειμώνα που έρχεται. Λες και δεν κυκλοφορούν τώρα πέρα δώθε, λες και πήγαιναν στα μαγαζιά που βάρεσαν μύγες
Έτσι και ξεφύγει δεν θα μαζεύεται με τίποτα πλέον.. Για εκεί πάει
Αντί να εφαρμόσουν σκληρή αστυνόμευση βάλανε μέτρα αλλά χωρίς επίβλεψη.. Κόψε εκεί πρόστιμα σε σε κάθε βόλτα σε κάθε γειτονιά κάθε μέρα (1-2 ομάδες Δίας να περάσουν κάποια στιγμή δεν θέλει άλλο) να δεις πως συμμορφώνονται.
Κάθονταν και είχαν ντουντούκες στο Σύνταγμα αντί να τους ελέγχουν και να τους κόβουν πρόστιμο

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Κάθονταν και είχαν ντουντούκες στο Σύνταγμα αντί να τους ελέγχουν και να τους κόβουν πρόστιμο

Προφανως ειναι επιλογη η "μη ολικη συγκρουση" με τον κοσμο.

Αξιολογουν τι εχουν να χασουν και τι να κερδισουν απο αυτο. Αφηνοντας το πολιτικο κομματι εκτος , ο πολιτης ακομα πιθανον να υπακουει πιο ευκολα σε μια κυβερνηση που δειχνει στο προσπαθει να τον διευκολυνει με περιορισμους παρα σε μια κυβερνηση που ειναι a priori εχθρικη με τους πολιτες.

Υγειονομικα λοιπον ισως ειναι πιο εξυπνη τακτικη αυτη.

Επισης εχουν πει ποτε τοτε θα κλεισουμε για 2 μηνες ? (παρολο που το ξεραμε και στο πρωτο και στο δευτερο τωρινο lockdown)

Ποτε.

Ολα πανε σιγα σιγα.

μια εβδομαδα, 10 ημερες, 15 ημερες κοκ....

Ειναι απολυτως βεβαιο οτι και ειδικοι επι της ψυχολογιας των μαζων συνδραμουν στην συμβουλη των κυβερνητων.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Κάποιοι έχουν εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω χειμώνα που έρχεται.

Aρκετοι γονεις (ευχομαι οχι πλειοψηφια) ΔΕΝ εχει μαθει να συνυπαρχει με τα παιδια του (σε τεσσερεις τοιχους) ΠΑΝΩ απο 3-4 ωρες.
Το πολυασχολο προγραμμα των γονεων, τους κρατουσε μακρια απο το σπιτι, για το μεγαλυτερο διαστημα της ημερας.
Το σχολειο σ'αυτην την περιπτωση (που δεν γνωριζω ποσο σπανια ειναι) δρουσε ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ μιας βραδυφλεγους κλιμακωσης.
Κλιμακωσης που μονο τα παιδια θα ζημιωνε ...

Αρα ...

τα παιδια ΔΕΝ πανε σχολειο ... μονο για να μαθουν γραμματα ! :nounder:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υπαρχει αντιλογος σε αυτο το σκεπτικο ?

Πες τι θα εκανες εσυ δηλαδη. Καλα τα λεμε τωρα εμεις .

Και που τα γράφω τι αλλάζει;
Πάντα θα μπαίνει "το ναι μεν αλλά" .
Ε, με ναι μεν αλλά δεν κάνουμε τίποτα.
Ας κόψουν το χαρτί και ας το αφήσουν μόνο για τους συνταξιούχος άνω των 65 ετών
Ας ξεκινήσουν επιτέλους ελέγχους και όχι δήθεν ελέγχους ( έχω βαρεθεί να τους βλέπω να κάνουν πηγαδάκια με κινητό και καφέ στο χέρι)
Να λειτουργήσει επιτέλους σωστά αυτό το ρημαδι sms που μπορείς να στέλνεις όσα θέλεις αλλιώς ας το σταματήσουν . Είναι κοροϊδία έτσι όπως το έχουν.
Πραγματικά όμως απορώ που με ρωτάς;
Δεν σου κάνει εντύπωση πως μετά από τόσο καιρό υπάρχει αυτή η απονευρωμενη κατάσταση στις κινήσεις της πολιτείας;
Δηλαδή τι καταλαβαίνουν μετά από δύο μήνες με 50-60 νεκρούς την μερα και να έχουν αδειάσει μόλις 170 ΜΕΘ;
Αυτο είναι πρόοδος;
Έτσι θα πορευτούμε ως την άνοιξη;
Με αυστηρούς τίτλους για δήθεν lockdown;
Θα πούμε απλά "και τι να κάνουμε παραπάνω; 'και τέλος;;
Δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξουν ;

Ας κόψουν το χαρτί και ας το αφήσουν μόνο για τους συνταξιούχος άνω των 65 ετών

Δεν ειμαι βεβαιος οτι κατι τετοια θα περνουσε.....μπορει καλλιστα ενας 30αρης να πει δεν ξερω να στελνω μηνυματα.....καταλαβαινεις ποσο ευθραστο ειναι αυτο ετσι ?

Ας ξεκινήσουν επιτέλους ελέγχους και όχι δήθεν ελέγχους ( έχω βαρεθεί να τους βλέπω να κάνουν πηγαδάκια με κινητό και καφέ στο χέρι)

Εγω να δεις. Καθε φορα που πεφτω πανω τους ειμαι στο τσακ να παρω αστυνομια. Δεν το κανω επειδη δεν θα αλλαξει και κατι, μιλαμε για πολυ κοσμο με τετοια νοοτροπια.

Δεν σου κάνει εντύπωση πως μετά από τόσο καιρό υπάρχει αυτή η απονευρωμενη κατάσταση στις κινήσεις της πολιτείας;

Οχι γιατι καταλαβαινω και τις δικες τους προθεσεις ισορροπιας μεταξυ οικονομιας και υγειας.

Δηλαδή τι καταλαβαίνουν μετά από δύο μήνες με 50-60 νεκρούς την μερα και να έχουν αδειάσει μόλις 170 ΜΕΘ;
Αυτο είναι πρόοδος;

Καθε ασθενης ειτε βγαινει σε λιγες ημερες απο την ΜΕΘ ειτε περναει εβδομαδες μεσα. Δεν υπαρχει στανταρ σε αυτο ουτε ελεγχεται.

Τι θες να κανουν ? Μην ξεχνας οτι οτι κανουμε εμεις δεν το κανουν μονο τα δικα μας καμαρια αλλα το συνολο των κυβερνησεων στην ΕΕ .Δεν μπορει να ειναι τελικα ολοι τοσο ηλιθιοι
.

Έτσι θα πορευτούμε ως την άνοιξη;
Με αυστηρούς τίτλους για δήθεν lockdown;
Θα πούμε απλά "και τι να κάνουμε παραπάνω; 'και τέλος;;
Δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξουν ;

Αν ειναι μεχρι την ανοιξη θα ειμαστε τυχεροι Ανδρεα.
Δεν θα πουν ποτε οπως ειπα πιο πανω κατι τετοιο γιατι θα πανικοβαλλει/εκνευρισει τον πολιτη και θα εχει ισως αντιδρασεις εκτος ελεγχου.

Ολα γινονται λαου λαου και καθε εβδομαδα αξιολογειται.

...Πριν λίγες μέρες έγραφα μεταξύ άλλων, γιά πλάκα, να δούμε αν θα ξεμπερδέψουμε το "δεκαπενταύγουστο"... Τώρα μ' όλες αυτές τις δυσκολίες και στη διανομή των εμβολίων, φοβάμαι ότι στο τέλος της χρονιάς, που μόλις άρχισε πάλι τα ίδια θα λέμε...εκτός αν προκύψει καμμιά μαζική μέθοδος εμβολιασμού με αεροψεκασμό.:BDGBGDB55:

Προφανώς όλοι έχουμε φτάσει και ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας, γι' αυτό και τούτη η συζήτηση.

Ερώτηση: Το βασικό πρόβλημα είναι οι απείθαρχοι; Αυτή είναι η κύρια αιτία για την κατάσταση;
Άλλες αιτίες εξίσου και πιο σοβαρές δεν υπάρχουν;

Ακόμα κι' έτσι. Ας κάνουμε μία δημοσκόπηση, ένα γκάλοπ αναμεταξύ μας. 120 άνθρωποι που συζητάμε εδώ μέσα, είμαστε κι' εμείς ένα δείγμα.

Πόσους απείθαρχους ξέρετε στο δικό σας προσωπικό περιβάλλον;
Εγώ δεν γνωρίζω κανένα.
Ξέρω ανθρώπους απρόσεχτους.
Ξέρω ανθρώπους που δεν κόβει το μυαλό τους και δεν καταλαβαίνουν. Που δεν μπορούν να καταλάβουν πως και από που προέρχεται ο κίνδυνος. Που δεν καταλαβαίνουν με ποιό τρόπο θα προφυλαχτούν, ούτε το σωστό τρόπο προφύλαξης.
Απείθαρχο με την κυριολεκτική σημασία, να θέλει να είναι απείθαρχος, δε γνωρίζω κανένα.

Εσείς πόσους απείθαρχους γνωρίζετε στο δικό σας προσωπικό περιβάλλον;

Πόσους απείθαρχους ξέρετε στο δικό σας προσωπικό περιβάλλον;
Εγώ δεν γνωρίζω κανένα.

Εσυ δεν εισαι αντιπροσωπευτικο δειγμα ομως . Απο την αποψη οτι φυλαγεσαι και αρα δεν σουλατσαρεις πολυ εξω να δεις τι γινεται. Στο κατω κατω δεν εχει σημασια ποσους ξερουμε.

Αλλα ποσους βλεπουμε ακομα και να μην τους ξερουμε.

Και τα κρουσματα ακομα και σε lockdown μιλουν απο μονα τους τελικα .

Status
Not open for further replies.