Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οχι φιλε μου... Δεν τρώγονται τέτοιες ανοησίες απο κανεναν.
Να το δεχτω απο έναν ηλικιωμένο οκ ( αλλωστε για αυτο βγηκε το χαρτί) αλλα να το πει ενας 30αρης ειναι κουτοπονηριά και του αξιζει το 300 αρι για να μαθει να στέλνει sms.
Αν του ελεγαν πως καθε μηνα θα παιρνει 800 ευρω και θα καθεται στέλνοντας απλως sms ,θα ηξερε να στέλνει και ταχυδρομικο περιστέρι

Ανδρεα μαλλον δεν εχεις πολυ εμπειρια απο ανθρωπους με "ειδικες αναγκες" .

Μην κρινεις απο τον εαυτο σου και τις ικανοτητες του. Ενας κριτης οπως η κυβερνηση δεν αποφασιζει με τον μεσο ορο πρεπει να βρει λυσεις για ολες τις περιπτωσεις που θα προκυψουν.

Αν δεν μπορεις να φανταστεις οτι υπαρχουν 30αρηδες ή τελος παντων ανθρωπο κατω των 60-65 με ανικανοτητα να διαχειριστουν κινητο τηλεφωνο σου λεω οτι υπαρχουν.

Και το να τους τιμωρησεις για αυτο αντι να βρεις εναλλακτικη ειναι ακριβως αυτο που δεν θες ουτε εσυ ουτε εγω.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Απ' ότι φαίνεται ο μόνος τρόπος που δουλεύει είναι ο Κινέζικος τρόπος + σφράγισμα συνόρων μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.

Ακριβως.

Και ξυλο και μπουζουριασμα σε οποιον το παιζει αρνητης εξω .

Αυτο επρεπε να γινει εξαρχης. Αντεχει μια κοινωνια σαν την δικη μας κατι τετοιο ?

Δεν το αντεχει εκτιμω εγω.

Το ερώτημα Στέλιο είναι πώς;
Και για να απαντηθεί στα σοβαρά πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς ποιες είναι οι εστίες μετάδοσης και ποιες είναι οι διαδρομές τους. Όλες!

Μόνο με αυτή τη γνώση μπορούν να ληφθούν σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα.

Μιχαλη αυτο εχει απαντηθει απο ολους τους ειδικους.

Τις διαδρομες τους απο οσο ξερουμε τις ιχνηλατουν στην βαση της λογικης παντα. Δεν ειμαστε το Minority Report για την φτωχη μας χωρα μια χαρα τα καταφερνουν οι του υγειονομικου κυκλου.

Συγκριτικα με οτι βλεπω με αλλες χωρες το λεω αυτο παντα.

Για καθίστε ρε παιδια , δηλαδη τον Μαρτιο και τον Απρίλιο ειχαμε κινέζικη πειθαρχία;
Οι άδειοι δρομοι στην πρωτη καραντινα , που στην Τσιμισκη ενιωθες μερα μεσημέρι σαν να είναι 15 Αύγουστος από την ερημια και μαλιστα με ελαχιστα κρούσματα και νεκρους σε σχεση με σημερα και με μεγαλύτερη αμφισβήτηση , ηταν επειδή βγηκε ο στρατός στους δρομους και έσερνε απο τα μαλλια οσους κυκλοφορούσαν στου δρομους;
Το αντεπιχείρημα για την σημερινή χαλάρωση είναι κινεζοποίηση;
Ε όχι δεν λεμε αυτο.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Για καθίστε ρε παιδια , δηλαδη τον Μαρτιο και τον Απρίλιο ειχαμε κινέζικη πειθαρχία;
Οι άδειοι δρομοι στην πρωτη καραντινα , που στην Τσιμισκη ενιωθες μερα μεσημέρι σαν να είναι 15 Αύγουστος από την ερημια και μαλιστα με ελαχιστα κρούσματα και νεκρους σε σχεση με σημερα και με μεγαλύτερη αμφισβήτηση , ηταν επειδή βγηκε ο στρατός στους δρομους και έσερνε απο τα μαλλια οσους κυκλοφορούσαν στου δρομους;
Ε όχι δεν λεμε αυτο.

Eιχε ο πληθυσμος την ιδια αντιδραση τοτε ?

(συν αυτο που εγραψα για τους ελευθερους επαγγελματιες σημερα)

Δεν νομιζω. Ολοι ειμασταν (γενικα μιλω) χεσμεντέν και μεσα.

Ηταν το αγνωστο.

Η καλη πορεια που ειχαμε εκανε πολλους να πιστεψουν οτι ειναι μια ακομα ιωσουλα τελικα.Και βαλε και την ψυχολογικη κουραση των νεαρων και την θεωρηση οτι δεν τρεχει μια τελικα.....

Αντρεα

ειναι εξαιρετικα απλο : ο κοσμος αντιλαμβανεται τι γινεται ... αλλα εχει κουραστει να ΜΗΝ βλεπει φως στο τουνελ.
Τον Μαρτιο/Απριλιο απο τι να κουραστει ? Ηταν η πρωτη φορα ! Θεωρουσε οτι το φως στο τουνελ ηταν το καλοκαιρι
(που μας περασε). Τωρα δεν ξερει (καν) αν θα ειναι το καλοκαιρι (που μας ερχεται).

Μιχαλη ο λογος σου ειναι απολυτως ελλειπης τοτε. Η μαλλον η εκφραση σου.

Γραψε τι εννοεις να μην το παρανοουμε.

Τι νοημα να βγαλω εγω απο την φραση σου αυτη ? πυθια ειμαι ?

Εκφρασου πληρεστερα εχεις απολυτως την ικανοτητα.
Λοιπόν αναφέρομαι σε δύο θέματα:

1) Ότι τα νοσοκομεία καλώς ή κακώς, είναι κατά μεγάλο ποσοστό οι χώροι που γίνονται τα τεστ Covid.
Ποιοί πηγαίνουν για τεστ;
Όσοι έχουν ήδη υπόνοιες, δηλαδή πιθανά συμπτώματα.
Που γίνονται τα τεστ;
Σε χώρους μακριά από το κυρίως νοσοκομείο, σε συνθήκες ασφάλειας που να μη δημιουργείται συνωστισμός;
Εξαρτάται από το συγκεκριμένο κάθε φορά νοσοκομείο, αλλά όλοι λίγο-πολύ έχουμε επισκεφθεί η ζήσει σε νοσοκομείο και ξέρουμε τους χώρους και τις δυνατότητες.
Πώς θα ήθελα να είναι;
Θα ήθελα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία να έρχεται το βανάκι του ΕΟΔΥ έξω από την πόρτα μου και να κάνω το τεστ. Ούτε εγώ να μπω σε κίνδυνο λόγω συνωστισμού, αν είμαι αρνητικός, ούτε να κινδυνεύσουν άλλοι εξαιτίας μου, αν είμαι θετικός στον κορωνοϊό.
Κοστίζει αυτό;
Είναι δύσκολο;
Ναί, αλλά το όφελος σε ανθρώπινες ζωές ΚΑΙ το οικονομικό όφελος που θα προκύψει στο τέλος υπερκαλύπτει.

2) Στο δεύτερο μεγάλο θέμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι περισσότεροι ασθενείς με ελαφριά συμπτώματα να παρακολουθούνται όσο παραμένουν στο σπίτι. Να έχουν κάποιον που να γνωρίζει το ιστορικό τους για να μπορεί άμεσα να τους συμβουλεύσει τι θα κάνουν. Πριν επιδεινωθεί η κατάσταση και φθάσει στο νοσοκομείο σε κακά χάλια, όπως γίνεται πολύ συχνά. Και αυτή η Πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει επιτέλους να οργανωθεί. Αν δεν οργανώθηκε μέχρι τώρα, ας οργανωθεί από δω και μπρος. Έτσι θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Η γνώμη μου -η οποία δεν μετράει- είναι ότι πρέπει να επιστρατευθεί όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και μέσα. Ιδιώτες γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, όλα τα κατάλληλα πανεπιστημιακά και ιδιωτικά εργαστήρια, εθελοντές. Και να τεθούν όλα κάτω από ένα γενικό συντονισμό. Και ας μη μας τρομάζει η λέξη επιστράτευση.
Σε πόλεμο βρισκόμαστε.

Και τα δύο θέματα είναι πασίγνωστα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά. Αλλά εντάξει, δεν είναι κακό να αναφερθούν αναλυτικά...

Λοιπόν αναφέρομαι σε δύο θέματα:

1) Ότι τα νοσοκομεία καλώς ή κακώς, είναι κατά μεγάλο ποσοστό οι χώροι που γίνονται τα τεστ Covid.
Ποιοί πηγαίνουν για τεστ;
Όσοι έχουν ήδη υπόνοιες, δηλαδή πιθανά συμπτώματα.
Που γίνονται τα τεστ;
Σε χώρους μακριά από το κυρίως νοσοκομείο, σε συνθήκες ασφάλειας που να μη δημιουργείται συνωστισμός;
Εξαρτάται από το συγκεκριμένο κάθε φορά νοσοκομείο, αλλά όλοι λίγο-πολύ έχουμε επισκεφθεί η ζήσει σε νοσοκομείο και ξέρουμε τους χώρους και τις δυνατότητες.
Πώς θα ήθελα να είναι;
Θα ήθελα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία να έρχεται το βανάκι του ΕΟΔΥ έξω από την πόρτα μου και να κάνω το τεστ. Ούτε εγώ να μπω σε κίνδυνο λόγω συνωστισμού, αν είμαι αρνητικός, ούτε να κινδυνεύσουν άλλοι εξαιτίας μου, αν είμαι θετικός στον κορωνοϊό.
Κοστίζει αυτό;
Είναι δύσκολο;
Ναί, αλλά το όφελος σε ανθρώπινες ζωές ΚΑΙ το οικονομικό όφελος που θα προκύψει στο τέλος υπερκαλύπτει.

2) Στο δεύτερο μεγάλο θέμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι περισσότεροι ασθενείς με ελαφριά συμπτώματα να παρακολουθούνται όσο παραμένουν στο σπίτι. Να έχουν κάποιον που να γνωρίζει το ιστορικό τους για να μπορεί άμεσα να τους συμβουλεύσει τι θα κάνουν. Πριν επιδεινωθεί η κατάσταση και φθάσει στο νοσοκομείο σε κακά χάλια, όπως γίνεται πολύ συχνά. Και αυτή η Πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει επιτέλους να οργανωθεί. Αν δεν οργανώθηκε μέχρι τώρα, ας οργανωθεί από δω και μπρος. Έτσι θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Η γνώμη μου -η οποία δεν μετράει- είναι ότι πρέπει να επιστρατευθεί όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και μέσα. Ιδιώτες γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, όλα τα κατάλληλα πανεπιστημιακά και ιδιωτικά εργαστήρια, εθελοντές. Και να τεθούν όλα κάτω από ένα γενικό συντονισμό. Και ας μη μας τρομάζει η λέξη επιστράτευση.
Σε πόλεμο βρισκόμαστε.

Και τα δύο θέματα είναι πασίγνωστα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά. Αλλά εντάξει, δεν είναι κακό να αναφερθούν αναλυτικά...

Τωρα μαλιστα.

Λοιπον εκτιμησεις δικες μου :

1) Δεν υπαρχουν οι ποροι για αυτο που θαθελες εσυ και νομιζω ολοι μας. Δεν κοστιζει απλα. Ειναι αδυνατον.

Αρα τι κανουμε ? αναγκαστικα οτι κανουμε εως τωρα

2) Ουτε για αυτο υπαρχει η δυνατοτητα. Εδω εναν οικογενειακο γιατρο - σε κανονικες συνθηκες τωρα οχι σε καθεστως παγκοσμιας πανδημιας- δεν μπορεσαμε ποτε να εφαρμοσουμε και περιμενεις να γινει αυτο στην παρουσα φαση ? Δες ποσοι τελικα δηλωσαν να προσληφθουν εκτακτως.

Ειναι ουτοπια η φαση. Τουλαχιστον για αυτο που περναμε. Και δεν περναμε πολεμο . Οχι ακομα . Μαχες δινουμε.

Ε όχι δεν λεμε αυτο.
Αυτό ο ιός μου φαίνεται ότι είναι σαν το ψύλλο. Το θέμα είναι να μην μπει στο σπίτι. Αν μπει, θα πολλαπλασιάζεται μέχρι να φέρεις συνεργείο απολύμανσης.
Το Μάρτιο, ξεκινήσαμε με πολύ λιγότερα κρούσματα. Μια εκδρομή στους Αγίους Τόπους και μερικούς επαγγελματίες που πήγαν στο Μιλάνο. Έκλεισαν τα σύνορα, η διασπορά στην κοινότητα ήταν ελάχιστη με 2 βδομάδες καλό Lock Down το θέμα μπήκε σε έλεγχο. Το διάστημα 26/10 με 8/11 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 26.000. Δεν μαζεύεται αυτό το πράγμα και οι νεότερες ηλικίες κουράστηκαν με αυτή την ιστορία τόσους μήνες.
Δεν είμαι υπερ της Κινεζοποίησης και νομίζω ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Η χύτρα που βράζουμε όλοι τόσους μήνες, δεν ξέρω αν έχει τόσο γερό καπάκι για να αντέξει τόση πίεση.

O κοσμος θα βαστηξει αλλον ενα μηνα .... χωρις δουλειες και με κλειστα μαγαζια.
Νομιζω οτι εχει ξεκινησει αγωνας δρομου .. και νικητης ειναι αυτος που προλαβε
και εκανε διμερη συμφωνια (κρατος-φαρμακευτικη) για εξτρα παρτιδες.
Προσωπικη ταπεινη εκτιμηση ...

Αντρεα

ειναι εξαιρετικα απλο : ο κοσμος αντιλαμβανεται τι γινεται ... αλλα εχει κουραστει να ΜΗΝ βλεπει φως στο τουνελ.
Τον Μαρτιο/Απριλιο απο τι να κουραστει ? Ηταν η πρωτη φορα ! Θεωρουσε οτι το φως στο τουνελ ηταν το καλοκαιρι
(που μας περασε). Τωρα δεν ξερει (καν) αν θα ειναι το καλοκαιρι (που μας ερχεται).

Ε αφού ο κόσμος εχει κουραστεί τοτε καλα κανουν και δεν ασχολούνται οι αρχες με ελέγχους.
Επισης καλα κανουν και ανακοινώνουν απλως μετρα.
Απο οτι φαινεται δεν κουραστηκε μονο ο κοσμος. Ολοι κουράστηκαν.

Να θυμίσω μονο πως μεγάλο μερος του πληθυσμου τοτε δεν πιστευε καν ότι υπάρχει ιος.
Μαλιστα ηταν ελάχιστοι αυτοί που φορούσαν μασκες σε σχεση με σήμερα.
Τωρα μπορει να ακούμε άλλες κοτσανες όπως ότι το εμβόλιο εχει τσιπακια κτλ , αλλα τοτε έπαιζε η αμφισβήτηση για την ύπαρξη του ιου (δηλαδη για το ιδιο το προβλημα)
Εχεις ακουσει κανεναν τελευταία να λεει όπως τοτε , ότι ο ιος δεν υπαρχει;
Παει αυτό μας τελείωσε.
Τοτε όμως ειχες τους μισούς να λενε πως ολο αυτό είναι ένα ψεμα ,αλλα παρολο που δεν πίστευαν οι δρόμοι ηταν άδειοι.
Και όλα αυτα χωρις να μετραμε κάθε μερα 100 νεκρούς.
Δηλαδή τοτε ήμασταν χεσμεντέν και τωρα με 100 νεκρους την μερα και κοντεύοντας να πιασουμε τους 5000 στο συνολο η κουραση επικράτησε ολων.

Αχ Μανο να ξερες ποσο εχω κουραστεί…
Ετσι μου ερχεται να παψω να λεω πλεον καλη χρονια και να λεω καλη ξεκούραση.

Δεν μας μενει αλλη επιλογη ..... απο το να παρουμε μια βαθεια εισπνοη και να "καταδυθουμε".
Ισως το υπογειο σπηλαιο δεν ειναι τοσο μακρυ ..... και κατορθωσουμε να βγουμε στην αλλη ακρη.

Η αλλη επιλογη βεβαια ειναι .... γαια πυρι μιχθητω !

Η διαφορά με την πρώτη καραντίνα είναι ότι η κοινωνία δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Δεν την αφορά το θέμα όταν δεν την αγγίζει. Τι και αν πεθαίνουν 100 την ημέρα, αφού δεν είναι στο άμεσο περιβάλλον είναι απλά ένας αριθμός.
Την πρώτη φορά με αστεία κρούσματα είχαν πανικοβληθεί όλοι. Έβλεπαν τα φορτηγά στην Ιταλία και νόμιζαν ότι είναι προ των πυλών
Επαγγελματίες προέρχονταν από κανονικότητα και σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης έμοιαζε με διακοπές πιο πολύ η φάση παρά με ανησυχία για την οικονομία
Από την άλλη βλέποντας το πόσοι καταλήγουν καθημερινά σκέφτομαι καμία φορά μπας και το σύστημα υγείας μας είναι χάλια και η φροντίδα περίθαλψης υποτυπώδες. Το λέω συγκρίνοντας άλλες χώρες με πολλαπλάσια κρούσματα αλλά λιγότερους θανάτους

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Eιναι στο αμεσο περιβαλλον ... μην το λες αυτο.

Οι λογοι σχετιζονται καθαρα με ψυχικες αντοχες.
Ποσοι και ποιοι εχουν την ψυχικη αντοχη
να κλειστουν μεσα ... και για ΠΟΣΟ.

Η λογικη και ευθυκρισια δεν ειναι ανεξαντλητες δεξαμενες.

Παντως (φτου, φτου, φτου) ο κοσμος, στην πλειοψηφια του,
και φοβαται και πειθαρχει και συνετιζεται ... ΑΚΟΜΑ.
Τι να πουμε για ΗΠΑ .... (ας μην πουμε !)

Σε ένα λεωφορείο τίγκα στον κόσμο, οι απρόσεκτοι και οι απείθαρχοι φταίνε; Το ίδιο σε ένα Σ.Μ. που καταφανώς έχει μέσα ταυτόχρονα περισσότερους πελάτες απ' όσους οι επιεικέστεροι περιορισμοί (πελάτες / τ.μ.) επιτρέπουν.....Θέλουμε κι άλλα;

Εχει γινει λιγο καραμέλα αυτο με τα λεωφορεία.
Σημερα πηγα να παραλαβω τον σκυλακο της μητερας μου απο την κλινικη. Αργια, αλλα εξω γεματο κοσμο που εκοβε βολτες, σε παρεες, σαν να μη συμβαινει τιποτα. Και με κατεβασμενες ή μισοκατεβασμενες τις μασκες παρα πολλοι. Δυο φιλοι που περπατούν διπλα διπλα, στο μισο μετρο, και διχως μασκα, και ειδα αρκετους τετοιους, δεν ειναι επικινδυνοι;

Θελεις να πεις οτι ολος αυτος ο εξαιρετικα απειθαρχος και απροσεκτος και ελαφρομυαλος, δεδομενης της σοβαρότητας τς καταστασης, κομσος, δεν ειναι προβλημα παρα μονο οταν αναγκαστει να στοιβαχτει στο λεωφορείο;
Θα το δεχομουν, εαν μιλουσαμε για ενα αλλο επιπεδο υπευθυνοτητας.

Εννοείται ότι έχουν χαλαρώσει όλοι σε σχέση με τον Μάρτιο. Δεν θέλει ανάλυση.
Ξέρετε πως ξεχαλαρωνουμε σε χρόνο dt;
Αν είχαμε πρόστιμο 1650 δολλάρια που είναι στην Αυστραλία, με το που θα σε δουν. Κανένα sms και βλακείες. Όσο και να θέλουμε να το παίζουμε Ευρωπαίοι, δυστυχώς είμαστε λαός που μόνο με τα προστίματα καταλαβαίνουμε από ένα σημείο και μετά.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Έλα που δεν γίνονται και τα δύο.

Προσπαθούν να μην τους κατηγορήσει ολόκληρη η κοινωνία ότι αδιαφορούν για την υγεία και από την άλλη προσπαθούν να μην τους κατηγορήσουν οι επιχειρήσεις για οικονομική καταστροφή.

Εφόσον δεν θέλουν να ακολουθήσουν σοβαρά κάποιο δρόμο, θα συνεχίσουμε να ζούμε με αυτό τον τρόπο και ως γνωστόν Ο σώσον εαυτό σωθητο.

Για εμβολιασμό όλης της χώρας; Happy new year. Για το 2022 μιλάω.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εχει γινει λιγο καραμέλα αυτο με τα λεωφορεία.
Σημερα πηγα να παραλαβω τον σκυλακο της μητερας μου απο την κλινικη. Αργια, αλλα εξω γεματο κοσμο που εκοβε βολτες, σε παρεες, σαν να μη συμβαινει τιποτα. Και με κατεβασμενες ή μισοκατεβασμενες τις μασκες παρα πολλοι. Δυο φιλοι που περπατούν διπλα διπλα, στο μισο μετρο, και διχως μασκα, και ειδα αρκετους τετοιους, δεν ειναι επικινδυνοι;

Θελεις να πεις οτι ολος αυτος ο εξαιρετικα απειθαρχος και απροσεκτος και ελαφρομυαλος, δεδομενης της σοβαρότητας τς καταστασης, κομσος, δεν ειναι προβλημα παρα μονο οταν αναγκαστει να στοιβαχτει στο λεωφορείο;
Θα το δεχομουν, εαν μιλουσαμε για ενα αλλο επιπεδο υπευθυνοτητας.

Μάλλον δεν με κατάλαβες καθόλου :
-Θέλω να πώ ότι δεν είμαι καθόλου βέβαιος εγώ, δεν ξέρω γιά σένα, αν κινδυνεύω περισσότερο όταν βγώ μιά βόλτα σε πάρκο και πετύχω και μερικούς (μειοψηφία αυτοί) που στραβοφοράνε τη μάσκα τους, που θα τους προσπεράσω όσο μακριά γίνεται ή βρεθώ σε λεωφορείο "αγκαλιασμένος" με "δυστυχείς" συνεπιβάτες που όμως φοράνε όλοι, ανεξαιρέτως τη μάσκα τους...
-Συμπερασματικά : δεν μπαίνω ποτέ σε λεωφορείο και στο Σ.Μ. όλο μανούβρες και ντρίπλες κάνω γιά ν' αποφύγω τις εκ του πλησίον επαφές...

ΥΓ: Ούτε σε πάρκα και πλατείες συχνάζω....

Eιδα "σκηνες" απο τον εορτασμο της υποδοχης του νεου ετους στην πλατεια συνταγματος...(Αθηνων).

Ωραιες φασεις... πολυ χαϊ καταστασεις...

Status
Not open for further replies.