Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Χρήστο στη κινητή είχαμε τις υψηλότερες τιμές ανά GB. Αν και πλέον παίρνεις απεριόριστα με 50ε, οπότε δεν νομίζω να ισχύει ακόμη.

Ιασωνα, αν εχουν ανταγωνισμο πιεσε τους. Εγω εχω RCN 250mbit (πραγματικα 320-350 γιατι εχω δικο μου ρουτερ κ τρωω το bandwidth που θα εκαναν share). Μου αυξησαν τη συνδρομη στα $76 (μονο ιντερνετ, οχι cable) τους τηλ κ το κατεβασαν στα $65 τελικη.

Χρήστο στη κινητή είχαμε τις υψηλότερες τιμές ανά GB. Αν και πλέον παίρνεις απεριόριστα με 50ε, οπότε δεν νομίζω να ισχύει ακόμη.

Στην κινητή ναι.

Στην σπιτική σύνδεση internet ... hesta™

Μας πουλάνε ακριβά τα φύκια.

Τι ταχύτητες έχεις Ιάσωνα?

Πάντως το ακριβότερο ίντερνετ στην Ευρώπη το έχουμε εμείς.

Όσο για την "καλή σύνδεση"... άμα είσαι από τους τυχερούς.

Στους υπόλοιπους, είναι η DSL με "ταχύτητες έως 25 mbps" που σημαίνει από 1,5 έως 5,5.

Αφήστε τα, έχω κατ'ονομα 150ΜΒ, που στην πράξη ήταν γύρω στα 50-60, και τελευταία έχουν πέσει στα 30.

Δεν το'χα πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα ότι υπήρχε θέμα πτώσης της ταχύτητας, μέχρι που αρχίσαμε δυο άτομα να δουλεύουμε από το σπίτι φουλ. Η απάντηση της εταιρίας είναι να στείλει τεχνικό (με δική σου χρέωση πάντα), οπότε δέσαμε.

Ιασωνα, αν εχουν ανταγωνισμο πιεσε τους. Εγω εχω RCN 250mbit (πραγματικα 320-350 γιατι εχω δικο μου ρουτερ κ τρωω το bandwidth που θα εκαναν share). Μου αυξησαν τη συνδρομη στα $76 (μονο ιντερνετ, οχι cable) τους τηλ κ το κατεβασαν στα $65 τελικη.

Ναι βρε, αυτά τα κάνω κάθε χρόνο, όταν και αυξάνουν την τιμή μονομερώς κατά $40-50 έτσι, επειδή τους κάπνισε. Οπότε κάθε χρόνο, εκεί φθινόπωρο μεριά, παίρνω τηλέφωνο, τους ξεχέζω και το ξαναγυρνάνε εκεί που ήταν, μαζί με γλοιώδεις ευχαριστίες που είμαι loyal customer.

Το θέμα είναι ότι ανταγωνισμός υπάρχει μόνο τελείως no name, και με τη δουλειά μου πλέον να εξαρτάται από το ίντερνετ, δεν ξέρω αν το ρισκάρω.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το cost of living είναι σε άλλα επίπεδα σε εσάς.

Mε προλαβες ! -bye-

$120 ? :blink: .... $170 ? :blink: .... $76 ? :blink: .... $65 ? :blink:

Παιδια, μην τα πετατε ετσι .... τα διαβαζει αυτα ο ΟΤΕ .... και θολωνουν τα ματια του (απο φθονο).

Ναι βρε, αυτά τα κάνω κάθε χρόνο, όταν και αυξάνουν την τιμή μονομερώς κατά $40-50 έτσι, επειδή τους κάπνισε. Οπότε κάθε χρόνο, εκεί φθινόπωρο μεριά, παίρνω τηλέφωνο, τους ξεχέζω και το ξαναγυρνάνε εκεί που ήταν, μαζί με γλοιώδεις ευχαριστίες που είμαι loyal customer.

Το θέμα είναι ότι ανταγωνισμός υπάρχει μόνο τελείως no name, και με τη δουλειά μου πλέον να εξαρτάται από το ίντερνετ, δεν ξέρω αν το ρισκάρω.

FIOS δεν παιζει εκει? Το ειχα για 2 χρονια στο Μανχαταν και δεν συγκρινεται. Ειχε ιδιες ταχυτητες upload/download κατι που δεν εχω τωρα.
Στη θεση σου θα εφερνα τεχνικο, αλλα θα διαπραγματευομουνα την χρεωση ή θα τους απειλουσα με καταγγελια. Δε μπορει να πληρωνεις για 150 κ να εχει <50. Να φανταστεις η RCN μου στελνει δωρεαν τεχνικο αν η ταχυτητα πεσει <70% της ονομαστικης (δεν εχει συμβει ποτε)

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μανο, να σου πω ποσο εχουν τα ενοικια στη Νεα Υορκη? :BDGBGDB55:
Το ιντερνετ ειναι τιποτα σε σχεση με αυτα

Tα 3αρια στο Tucson (δηλαδη, 2 υπνοδωματια + 1 σαλοτραπεζαρια) ξεκινουν απο τα 1200 $ (φτανουν μεχρι και 1800 $)
Στο NYC ................ να μην ειναι 2μισυ με 3 φορες πανω ?

Ομως, επαψε προ πολλου να με απασχολει το θεμα ΟΤΑΝ πληροφορηθηκα οτι αμετρητα εκατομμυρια πληβειων (αμερικανων)
ζουν ...... σε τροχοσπιτα !

Εμένα η cosmote vdsl 50, μου ανανέωσε το συμβόλαιο για δύο χρόνια κάνοντάς μου δώρο Cosmote TV Cinema.

Και για εδώ και για το Ξυλόκαστρο!

Δεν είπα όχι (άσε που δεν θα έφευγα ουτώς η αλλέως)

FIOS δεν παιζει εκει? Το ειχα για 2 χρονια στο Μανχαταν και δεν συγκρινεται. Ειχε ιδιες ταχυτητες upload/download κατι που δεν εχω τωρα.
Στη θεση σου θα εφερνα τεχνικο, αλλα θα διαπραγματευομουνα την χρεωση ή θα τους απειλουσα με καταγγελια. Δε μπορει να πληρωνεις για 150 κ να εχει <50. Να φανταστεις η RCN μου στελνει δωρεαν τεχνικο αν η ταχυτητα πεσει <70% της ονομαστικης (δεν εχει συμβει ποτε)

Όχι, δεν έχει. Τεχνικό δεν ξαναφέρνω σπίτι, την προηγούμενη φορά που το έκανα ο τύπος απλά είδε ότι χρησιμοποιώ δικό μου modem-router και όχι αυτό που η εταιρία χρεώνει $10-15 το μήνα, και μου είπε ότι 'δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αν έχεις δικό σου equipment'.

Περιμένω ένα ανταπτοράκι usb-c -> ethernet, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω υπολογιστή με θύρα ethernet, να καταλάβω τουλάχιστον ποια είναι η κανονική ταχύτητα που πιάνω, μήπως χαλάει τη σούπα το (κάκιστο) router μου.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εμένα η cosmote vdsl 50, μου ανανέωσε το συμβόλαιο για δύο χρόνια κάνοντάς μου δώρο Cosmote TV Cinema.

Και για εδώ και για το Ξυλόκαστρο!

Δεν είπα όχι (άσε που δεν θα έφευγα ουτώς η αλλέως)

Mε τι αντιτιμο ως τελικη τιμη ?

το ιδιο ανανεωσα και εγω μολις αναμενοντας ομως την fiber μεχρι την πριζα του σπιτιου μου για 100αρα.

Όχι, δεν έχει. Τεχνικό δεν ξαναφέρνω σπίτι, την προηγούμενη φορά που το έκανα ο τύπος απλά είδε ότι χρησιμοποιώ δικό μου modem-router και όχι αυτό που η εταιρία χρεώνει $10-15 το μήνα, και μου είπε ότι 'δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αν έχεις δικό σου equipment'.

Περιμένω ένα ανταπτοράκι usb-c -> ethernet, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω υπολογιστή με θύρα ethernet, να καταλάβω τουλάχιστον ποια είναι η κανονική ταχύτητα που πιάνω, μήπως χαλάει τη σούπα το (κάκιστο) router μου.

Μπορείς να μας δώσεις τα στατιστικά της γραμμής;

https://www.amazon.com/TP-Link-AC17...ds=AC1750&qid=1610653369&s=electronics&sr=1-3

Λιγοτερα απο τον τεχνικο. Εχω το προηγουμενο απο το 2015 κ ειναι μια χαρα (φτου-φτου). Αυτο βεβαια, αφου μετρησεις το μοντεμ, μηπως ειναι εκει το προβλημα (το Archer ειναι μονο router)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Mε τι αντιτιμο ως τελικη τιμη ?

το ιδιο ανανεωσα και εγω μολις αναμενοντας ομως την fiber μεχρι την πριζα του σπιτιου μου για 100αρα.

Δεν θυμαμαι ακριβώς.50-55 ευρώ,κάπου εκεί.Μπορεί και λιγότερο με τα νούμερα δεν το χω.

Fiber δεν υποστηρίζει η περιοχή μου,πράγμα περίεργο μιας και είμαι καρακέντρο..:damnyou:

https://www.amazon.com/TP-Link-AC17...ds=AC1750&qid=1610653369&s=electronics&sr=1-3

Λιγοτερα απο τον τεχνικο. Εχω το προηγουμενο απο το 2015 κ ειναι μια χαρα (φτου-φτου). Αυτο βεβαια, αφου μετρησεις το μοντεμ, μηπως ειναι εκει το προβλημα (το Archer ειναι μονο router)

To σχέδιο έχει ως εξής:

1. παραλαμβάνω το ανταπτοράκι και μετράω hard wired μπας και καταλάβω τι γίνεται ανεξαρτήτως προβλημάτων στο WiFi.
2. αν δω ότι σέρνεται κι έτσι, αλλάζω θέση στο modem και δοκιμάζω (έχω 3 πρίζες στο σπίτι για cable).
3. αν δω ότι σέρνεται και στις 3, τότε αγοράζω μοντεμάκι και ψάχνομαι εξαρχής (αν τελικά δε φταίει αυτό, long live the free returns!)
4. αν δω ότι τα πράγματα δε φτιάχνουν, τους παίρνω και τους ξεχέ, στέλνουν τεχνικό, μου φορτώνουν modem με $12 το μήνα (τόσα είναι τελικά), άρα είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν τη γραμμή, και μόλις το κάνουν, τους ακυρώνω τη συνδρομή του modem και γυρνάω στο δικό μου, με διορθωμένη γραμμή.
5. εν τω μεταξύ, επειδή είχα και διάφορα θέματα με το Wifi (και άπειρες συσκευές που'ναι συνδεδεμένες), έχω ήδη παραγγείλει και ένα HUAWEI WiFi 6 Plus S AX3 , για την περίπτωση που απλά φταίει το WiFi κομμάτι της αλυσίδας, στο οποίο θα κάνω δοκιμές και θα έχει την τύχη του 3 (keep if it works, return otherwise).

Κοινώς θα πονοκεφαλιάσω και θα φάω πολύ περισσότερο χρόνο, αλλά τη χάρη δεν τους την κάνω.

Εν τω μεταξύ, οι προσφορές τους έιναι τόσο ηλίθιες που με έχουν αναγκάσει να έχω ένα τραγικό cable service που δε χρησιμοποιώ ποτέ (κάτι απίθανα ρεντνεκ-κάναλα και κάτι teleevangelists), απλά και μόνο επειδή αν το αφαιρέσω, θα πρέπει να πληρώνω παραπάνω για το ίντερνετ (από όσα πληρώνω τώρα συνολικά). Ό,τι να'ναι.

Last edited:
Μπορείς να μας δώσεις τα στατιστικά της γραμμής;

Τι ακριβώς στατιστικά θέλεις; (είμαι και άσχετος με δίκτυα..) Πάντως, έβαλα τον αδερφό μου που αυτά τα παίζει στα δάχτυλα να κάνει μια επίσκεψη με teamviewer και μου είπε ότι δε βλέπει κάτι το ανησυχητικό.

Λοιπόν, γράψτε άκυρο, ήρθε το ανταπτοράκι και hard wired στο router πιάνω.... 175 Mbps, που είναι και ελάχιστα παραπάνω από αυτό για το οποίο πληρώνω (150). Άρα, ευτυχώς, η τραγωδία συμβαίνει στο Wi-Fi κομμάτι, και περιμένω αύριο το Huawei να δω μήπως βελτιώσει αισθητά την κατάσταση.

Βρε συ...μπας κ εκπέμπεις σε κάποιο καναλι μαζί με άλλους 10? Δεν έχει κανένα εργαλείο το iOS όπως το WiFi Tool του android να ελέγξεις?

Δείχνει ποια κανάλια είναι υπερκορεσμένα κ προτείνει που να το γυρίσεις. Επίσης η 5Ghz μπάντα ίσως είναι λιγότερο κορεσμένη αλλα αν είσαι στο ίδιο κανάλι με αλλον....

Βρε συ...μπας κ εκπέμπεις σε κάποιο καναλι μαζί με άλλους 10? Δεν έχει κανένα εργαλείο το iOS όπως το WiFi Tool του android να ελέγξεις?

Δείχνει ποια κανάλια είναι υπερκορεσμένα κ προτείνει που να το γυρίσεις. Επίσης η 5Ghz μπάντα ίσως είναι λιγότερο κορεσμένη αλλα αν είσαι στο ίδιο κανάλι με αλλον....

Τα κοίταξα αυτά, έκανα μικροαλλαγές αλλά δεν. 5Ghz δεν είχε το ρούτερ μου, μιλάμε για μηχάνημα που είχα από το 2015 και βγάλε, όπου έπιανα με το ζόρι 10mbit επίσημα.

Η λύση τελικά ήρθε με το Huawei Wifi6 router. Πλέον όλα μου τα devices πιάνουν γύρω στα 150, μιλάμε αισθάνομαι σχεδόν την ικανοποίηση που είχα όταν πρώτη φορά έβαλα DSL :BDGBGDB55:

Last edited:
Status
Not open for further replies.