Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ευχήθηκα καλή χρονιά αρχές Φεβρουαρίου σε έναν γνωστό μου στο Χονγκ Κονγκ και συζητάγαμε για την πανδημία και του έλεγα τι γίνεται εδώ για την φάση με τα sms. Νομίζω ακόμα γελάει. :flipout:

Αυτο γινεται σε ολο τον δυτικο κοσμο Τασο.

Η εναλλακτικη ειναι αυτα που γινονται στην κινα.

Νομίζω ότι πλέον πέραν από τον κόσμο, οι κυβερνώντες δεν πιστεύουν ότι ο ιός πραγματικά θερίζει..Όχι τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να σαρώνουν τα πάντα με ελέγχους.. Για αυτό θεωρώ ότι υπάρχει αυτή η τάση χαλάρωσης. Κλείσανε κομβικά σημεία υπέρ μετάδοσης κυρίως εστίαση και μετά λιανεμπόριο και στα υπόλοιπα κάνουν κάπως τα στραβά μάτια..
Στηρίξαμε πολλά στο φιλότιμο και στην ατομική ευθύνη που στην πράξη αποδείχθηκαν φλούδες ελπίδες. Μεγάλο μέρους ευθύνης σε αυτό παίζει και το επικοινωνιακό κομμάτι που δεν κατάφεραν να περάσουν στην κοινωνία την κρισιμότητα της κατάστασης.. Εκτός αν δεν είναι τελικά
Πάντως αν εφαρμόζονταν στον δυτικό κόσμο μέτρα στυλ Κίνας ίσως σήμερα ο ιός αποτελούσε παρελθόν.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αυτό δηλαδή?
Να μπαίνουν στο σπίτι σου και να σε αρπάζουν?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευτυχώς καμία δυτική κοινωνία δεν το ανέχεται και καμία δυτική κυβέρνηση δεν το τολμάει.

Στην αρχή αν δίνανε την απαραίτητη προσοχή θα μπορούσαν.. Τώρα είναι αργά, εκτός και αν στραβώνανε τόσο μα τόσο πολύ τα πράγματα που δεν υπήρχε άλλη λύση

Αν στην Κίνα δίνανε την απαραίτητη προσοχή δεν θα τους είχε ξεφύγει από το εργαστήριο ο ιός .

Δεν ξέρω αν ξέφυγε από εργαστήριο είναι βιολογικό όπλο η από νυχτερίδες, αυτό που ξέρω είναι ότι μια χώρα 1,5δις είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα, και έσβησε τον ιό (που από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη εστία) σε λίγους μήνες.. Αλήθεια χρειάζονται εμβόλια εκεί;
Οι υπόλοιποι τον υποδέχθηκαν γιατί μάλλον πίστευαν στην αρχή ότι δεν είναι και τόσο φονικός

Δεν ξέρω αν ξέφυγε από εργαστήριο είναι βιολογικό όπλο η από νυχτερίδες, αυτό που ξέρω είναι ότι μια χώρα 1,5δις είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα, και έσβησε τον ιό (που από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη εστία) σε λίγους μήνες.. Αλήθεια χρειάζονται εμβόλια εκεί;
Οι υπόλοιποι τον υποδέχθηκαν γιατί μάλλον πίστευαν στην αρχή ότι δεν είναι και τόσο φονικός

Γιατί φέρνουμε συνεχώς παράδειγμα την Κίνα; Υπάρχουν κι' άλλες χώρες που τα πηγαίνουν καλά. Με διάφορετικά καθεστώτα. Δημοκρατικά ή λιγότερο. Νότια Κορέα, Σινγκαπούρη, Ταϊβάν, Αυστραλία, Κούβα...
Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι όλες εφαρμόζουν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Διαφορετικό η καθε μία χώρα, αλλά πάντως καλά οργανωμένο και εκτελεσμένο σχέδιο.

Γιατί φέρνουμε συνεχώς παράδειγμα την Κίνα; Υπάρχουν κι' άλλες χώρες που τα πηγαίνουν καλά. Με διάφορετικά καθεστώτα. Δημοκρατικά ή λιγότερο. Νότια Κορέα, Σινγκαπούρη, Ταϊβάν, Αυστραλία, Κούβα...
Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι όλες εφαρμόζουν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Διαφορετικό η καθε μία χώρα, αλλά πάντως καλά οργανωμένο και εκτελεσμένο σχέδιο.

+ Iαπωνια- Οι οποιες (Ιαπωνια, Ταϊβαν, Σινγκαπουρη, Ν Κορεα) δεν εφρμοσαν καν εγκλεισμο.

Δεν είναι όμως το "σχέδιο" που είναι καλό και λειτουργεί.

Είναι θέμα νοοτροπίας. Συγκεκριμμένα στο ποια είναι η θέση σου απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία (είναι πιο περίπλοκο αλλά δεν θα το αναλύσω).

Στην Ιαπωνία, το Hong Kong κ.λπ. φορούσαν ιατρική μάσκα εδώ και δεκαετίες όποτε είχαν συνάχι (ή γρίπη κ.λπ.).

Χωρίς να υπάρχει σχέδιο ή να τους το επιβάλλει κάποιος κ.λπ.

Αυτό βέβαια δεν έρχεται μόνο του αλλά παράγεται και συνοδεύεται από άλλες νοοτροπίες.

Η σούμα δεν ξέρω αν είναι θετική ή αρνητική (αυτό και αν είναι μεγάλη κουβέντα).

Έχω την άποψή μου αλλά δεν είναι για κουβέντα εδώ.

Σωστά και από την άλλη υπάρχουν χώρες με αρκετά πιο απείθαρχη κοινωνία βλέπε Λατινική Αμερική όπου γίνεται ο κακός χαμός (Βραζιλία, Μεξικό πχ)
Από την άλλη αν αφήσουμε τα άκρα ενδιαφέρον ίσως έχει η περίπτωση της Αυστραλίας που αντιμετώπισε τον ιό με δυτικού τύπου μέτρα βέβαια μακράς διαρκείας αρκετές φορές. (Ίσως βέβαια παίζει και ρόλο ότι είναι μια απομακρυσμένη ήπειρος και αραιοκατοικημένη)

Σωστά και από την άλλη υπάρχουν χώρες με αρκετά πιο απείθαρχη κοινωνία βλέπε Λατινική Αμερική όπου γίνεται ο κακός χαμός (Βραζιλία, Μεξικό πχ)
Από την άλλη αν αφήσουμε τα άκρα ενδιαφέρον ίσως έχει η περίπτωση της Αυστραλίας που αντιμετώπισε τον ιό με δυτικού τύπου μέτρα βέβαια μακράς διαρκείας αρκετές φορές. (Ίσως βέβαια παίζει και ρόλο ότι είναι μια απομακρυσμένη ήπειρος και αραιοκατοικημένη)

Στην Βραζιλια που δεν εγινε ποτε κανενας εγκλεισμος και ειναι αρκετα ενθουσωδεις και αυθορμητοι, εχουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο το συνολο των Ευρωπαϊκων με εγκλεισμους και συσκωτισεις...

Κανε ενα υπολογισμο να δεις.

Στην Βραζιλια που δεν εγινε ποτε κανενας εγκλεισμος και ειναι αρκετα ενθουσωδεις και αυθορμητοι, εχουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο το συνολο των Ευρωπαϊκων με εγκλεισμους και συσκωτισεις...

Κανε ενα υπολογισμο να δεις.
Με συγχωρείς αλλά τα στοιχεία της Βραζιλίας τα θεωρώ σχεδόν πιο αναξιόπιστα κι από αυτά της Κίνας.

Eλα ρε Ναθ. Μορφωμενα παιδια εισαστε μην κανετε sensationism (να την κανω και γω την αμερικανια μου λοιπον) με αριθμους.
Τελειωσαν και τις εκλογες στις ΗΠΑ πλεον.
Ο φιλος σαν "πρωτοδεσμιος" ηδη καταλαβε. Κανε μια απλη μεθοδο των τριων

Με συγχωρείς αλλά τα στοιχεία της Βραζιλίας τα θεωρώ σχεδόν πιο αναξιόπιστα κι από αυτά της Κίνας.

Δες του Μεξικου τοτε. Η του Πουερτο Ρικο.

Eλα ρε Ναθ. Μορφωμενα παιδια εισαστε μην κανετε sensationism (να την κανω και γω την αμερικανια μου λοιπον) με αριθμους.
Τελειωσαν και τις εκλογες στις ΗΠΑ πλεον.
Ο φιλος σαν "πρωτοδεσμιος" ηδη καταλαβε. Κανε μια απλη μεθοδο των τριων

Pardon?

Εννοείς ότι τα ποσοστά δείχνουν την πραγματικότητα καλύτερα?

Status
Not open for further replies.