Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Ευχαριστώ Ηλία. Μα τότε η χρησιμότητά του μειώνεται δραματικά..3 μέρες και βάλε λένε χρειάζονται απο την μόλυνση και μετά για να αναπτυχθεί ιικό φορτίο ανιχνεύσιμο απο rapid ..
Ευχαριστώ Ηλία. Μα τότε η χρησιμότητά του μειώνεται δραματικά..3 μέρες και βάλε λένε χρειάζονται απο την μόλυνση και μετά για να αναπτυχθεί ιικό φορτίο ανιχνεύσιμο απο rapid ..
Xρήστε, αν μπορείς βάλε λινκ απο το άρθρο που έχει τον πίνακα .. φαίνεται πολύ παράξενος .. να δούμε τι παραδοχές έχει κάνει.Έβαλα ένα πίνακα πιο πάνω.
Ας κάνει κανείς σύγκριση της Σουηδίας (όπου λίγο πολύ μείνανε ανοιχτοί) με εμάς που είχαμε lockdown.
Έχουμε διαφορά 8,9% .
Με απλά λόγια αν δεν είχανε γίνει τα προηγούμενα lockdown θα είχαμε 125.000 (τόσοι νεκροί υπήρχαν στην χώρα μας/έτος πριν την πανδημία) Χ 8,9% = 11.125 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ νεκρούς.
Το ότι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι την χρησιμότητα/σκοπιμότητα των μέτρων είναι δικό τους έλλειμα όχι των μέτρων.
ΟΥΦ!
Εμ .. δες τι λένε τα πατριωτάκια σου .. 5:30Ευχαριστώ Ηλία. Μα τότε η χρησιμότητά του μειώνεται δραματίκά
Νικο δεν νομιζω πως ξερουν ακριβως τους χρονους.Ευχαριστώ Ηλία. Μα τότε η χρησιμότητά του μειώνεται δραματικά..
Ανδρέα, μήπως μπέδεψες την αρχή με το τέλος .. έως 20 μέρες το πολύ είναι ανιχνεύσιμος με τα PCR .. σύνηθως είναι ανιχνεύσιμος απο την 2η έως την 15η αλλά μπορεί να τραβήξει και παραπάνω. Ανιψιά που νόσησε έκανε τεστ είχε συμπτώματα για καμιά βδομάδα .. μετά απο 15 μέρες νιώθοντας καλά έκανε PCR και την έβγαλε θετική .. στις 20 ξαναέκανε και πήρε αρνητικό.Νικο δεν νομιζω πως ξερουν ακριβως τους χρονους.
Γισ μοριακο που ειχα ρωτήσει μου ειπαν πως σε καποιες περιπτώσεις μπορει να περασουν και 20 μερες ωσπου να ειναι ανιχνευσιμος ο ιος ( εκτος και αν μου το ειπαν για να ειναι καλυμμένοι)
Τα στοιχεία για τα γηροκομεία .. https://www.ecdc.europa.eu/en/all-t...aks/covid-19/prevention-and-control/LTCF-dataΈβαλα ένα πίνακα πιο πάνω.
Ας κάνει κανείς σύγκριση της Σουηδίας (όπου λίγο πολύ μείνανε ανοιχτοί) με εμάς που είχαμε lockdown.
Έχουμε διαφορά 8,9% .
Με απλά λόγια αν δεν είχανε γίνει τα προηγούμενα lockdown θα είχαμε 125.000 (τόσοι νεκροί υπήρχαν στην χώρα μας/έτος πριν την πανδημία) Χ 8,9% = 11.125 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ νεκρούς.
Το ότι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι την χρησιμότητα/σκοπιμότητα των μέτρων είναι δικό τους έλλειμα όχι των μέτρων.
ΟΥΦ!
Για το μοριακό υπάρχει μία προδιαγραφή σε κύκλους -αν θυμάμαι σωστά 40?- πάνω από τους οποίους δεν πρέπει να γίνεται μέτρηση, διότι δεν έχει νόημα και τα αποτελέσματα δεν έχουν πρακτική αξία (ανίχνευσή μορίων υπολειμμάτων και όχι ενεργού ιού).Νικο δεν νομιζω πως ξερουν ακριβως τους χρονους.
Γισ μοριακο που ειχα ρωτήσει μου ειπαν πως σε καποιες περιπτώσεις μπορει να περασουν και 20 μερες ωσπου να ειναι ανιχνευσιμος ο ιος ( εκτος και αν μου το ειπαν για να ειναι καλυμμένοι)
Η μητερα μου μπηκε για αλλη αιτία σε νοσοκομείο με αρνητικο μοριακό τεστ και μετα απο 15 μερες νοσηλείας 2 μοριακά τεστ και ενα Rapid ,στο τεταρτο που ηταν και αυτο μοριακο την βρηκαν θετικη. Οταν τους ρωτησα πως μπορει εντος νοσοκομείου να βρεθει θετικη η απάντηση ηταν αυτο του μπουρδούκλωμα με τις ημερομηνίες ...Ανδρέα, μήπως μπέδεψες την αρχή με το τέλος .. έως 20 μέρες το πολύ είναι ανιχνεύσιμος με τα PCR .. σύνηθως είναι ανιχνεύσιμος απο την 2η έως την 15η αλλά μπορεί να τραβήξει και παραπάνω. Ανιψιά που νόσησε έκανε τεστ είχε συμπτώματα για καμιά βδομάδα .. μετά απο 15 μέρες νιώθοντας καλά έκανε PCR και την έβγαλε θετική .. στις 20 ξαναέκανε και πήρε αρνητικό.
Η μητερα μου μπηκε για αλλη αιτία σε νοσοκομείο με αρνητικο μοριακό τεστ και μετα απο 15 μερες νοσηλείας 2 μοριακά τεστ και ενα Rapid ,στο τεταρτο που ηταν και αυτο μοριακο την βρηκαν θετικη. Οταν τους ρωτησα πως μπορει εντος νοσοκομείου να βρεθει θετικη η απάντηση ηταν αυτο του μπουρδούκλωμα με τις ημερομηνίες ...
--Ο ιός λενε μπορεί να υπήρχε εδώ και 20 μερες. Συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ως και 30 μερες από το πρώτο θετικό τεστ
Έχει εμβολιαστεί το 100% του προσωπικού του νοσοκομείου?
Εκεί τι έχουν να πουν?
Η μητέρα σου είναι καλά?Τα παραπάνω έγιναν Νοέμβριο Δεκέμβριο
Δεν υπήρχαν εμβόλια τότε.
εαν πας την αντίδραση στους 40 κύκλους (amplification) τότε μπορεί να βγεί θετικό και το νερό.Για το μοριακό υπάρχει μία προδιαγραφή σε κύκλους -αν θυμάμαι σωστά 40?- πάνω από τους οποίους δεν πρέπει να γίνεται μέτρηση, διότι δεν έχει νόημα και τα αποτελέσματα δεν έχουν πρακτική αξία (ανίχνευσή μορίων υπολειμμάτων και όχι ενεργού ιού).
Κάπου το έχουμε αναλυτικά γράψει στο νήμα των ιών, δεν μπορώ να θυμηθώ και να βρω πού ακριβώς.
εαν πας την αντίδραση στους 40 κύκλους (amplification) τότε μπορεί να βγεί θετικό και το νερό.
35 κύκλοι πρέπει να είναι maximum για να υπάρχει κάποια εμπιστοσύνη (και πάλι είναι πολλοί)
εαν βγει θετικό γύρω στους 30 κύκλους τότε είναι σίγουρα
εαν βγαίνει θετικό σε λιγότερους σημαίνει υψηλό φορτίο
αυτά λέει η θεωρία του quantitative PCR,
Βέβαια δεν ξέρω τι προγράμματα χρησιμοποιούν στα διαγνωστικά για να βγάλουν αυτοματοποιημένα ένα αποτέλεσμα άσπρο-μαύρο (+/-) αλλά σε μερικές περιπτώσεις τα πράγματα είναι ποιό πολύπλοκα και κανονικά θα πρέπει να πάει κανείς να εξετάσει το γράφημα του PCR ανα κύκλο manually.
αλλά με τόσες χιλιαδες τεστ που κάνουν, τέτοια ώρα τέτοια λόγια
Εδώ είναι όλο το ζουμί, ανάλογα τη μεθοδολογία βγάζεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Όλα τα θετικά ανεξαρτήτως ιικού φορτίου λογικά δηλώνονται ως κρούσματα.
Το ερώτημα το δικό μου είναι τι γίνεται αν πάει κάποιος στα επείγοντα με εγκεφαλικό, καρδιακό κλπ και βγει θετικός το pcr. Περιμένουν και το μοριακό με κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος?
Αλλά και περιπτώσεις με υποκείμενα νοσήματα που χρήζουν τακτική επίσκεψη στο νοσοκομείο και βγουν θετικοί. Ακόμα και ασυμπτωματικοί που θα πάνε για μια εξέταση ρουτίνας. Πάνε όλοι σε πτέρυγα covid ανεξαρτήτως ιικού φορτίου?
Η μητέρα σου είναι καλά?
Ελπίζω να είναι.
Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος και εννοείται ότι δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις αν δεν το επιθυμείς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.