Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Ομοίως αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες ήταν μαύροι, αφού έτσι ήταν ζωγραφισμένοι στα αγγεία της εποχής του Ομήρου!
Έμπνευση είπα.. Όχι αντιγραφή.

Στο original ναι συμφωνώ, για την ταινια λέω οτι ηταν ok, κινηματογραφικά θες το κερασάκι στο τέλος.

Το έχω γράψει ήδη. :)

Άντε για το δραματικό της υπόθεσης, δεν θα με χάλαγε να τραυματίσει τον Αντίνοο για να του πετάξει καμιά ατάκα την ώρα που πεθαίνει.

Όπως το βλέπω, ή ο ίδιος την βλέπει Legolas, σκοτώνει 5-6 με το τόξο και οι άλλοι παραδίνονται, ή πας κατά γράμμα, βάζεις 3-4 ακόμη να τον βοηθάνε και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλα όπλα στην αίθουσα τους καθαρίζουν.
Τώρα, σκοτώνει κάποιους, τον κυνηγάνε, τον ρίχνουν κάτω, τον πλακώνουν στα κλωτσίδια, ο άλλος τους πετάει όπλα, αυτός τους τα παίρνει, τον στριμώχνουν κλπ κλπ είναι λίγο...
Ε, στην τελική βρε παιδί μου είναι έμπειρος πολεμιστής που έδινε μάχες για 10 χρόνια και αυτοί είναι μπόλικοι άχρηστοι μέθυσοι που παίζει να μην έχουν ακουμπήσει σπαθί στη ζωή τους.
Εντωμεταξύ όποιον ρωτήσεις που έχει ασχοληθεί ποτέ με μάχη, από τη στιγμή που έπεσες και οι άλλοι είναι όρθιοι, απλά τελείωσε το πανηγύρι.

Αλλά ok, όπως λες γούστα είναι αυτά, απλά εμένα οι σκηνές μαχών μου φάνηκαν παιδικές και b-movie style.

• Wow
Reactions: Φρα.Πε.
Όσοι θέλετε πιστή μεταφορά της Οδύσσειας, ακούστε λίγο την κυρία αυτή και ξανασκεφτείτε το.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όσοι θέλετε πιστή μεταφορά της Οδύσσειας, ακούστε λίγο την κυρία αυτή και ξανασκεφτείτε το.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το τι ηλιθιότητες και κοτσάνες αμολάει αυτή η κυρία είναι κάτι το εκπληκτικό. Λέει κάπου ότι σε μια ρεαλιστική αναπαράσταση της Οδύσσειας οι ηθοποιοί θα πρέπει να μιλάνε σε δακτυλικό εξάμετρο. Αγνοεί ότι το έπος δεν είναι θεατρικό έργο (όπως οι τραγωδίες φερ' ειπείν, για να υπάρχει τέτοια απαίτηση) και ότι η γλωσσική μορφή των επών δεν μιλήθηκε ποτέ σε καθημερινές συνθήκες (είναι μια μίξη στοιχείων αιολικής και ιωνικής διαλέκτου). Μέχρι εδώ άντεξα να ακούσω, καθώς δεν βοηθάει και το παραληρηματικό της ύφος.

Άντε τράβα κυρά μου στην Λουπίτα, να σου κάνει κάνα μάθημα περί Οδύσσειας!

.οσο πιο πολύ ταυτιζόμαστε με κάτι που τελειώνει σε -ισμός τόσο πιο δύσκολα θα απεμπλακούμε από τον σκοταδισμό που μας διακατέχει…
Τον αλτρουϊσμό επιτρέπεται να ενστερνισθούμε;

Ξεκολλήστε, ρε παιδιά, από τις ετοιματζήδικες εκφράσεις και σκέψεις! Διαβάστε καμμιά καλή μετάφραση της "Πολιτείας" του Πλάτωνος ή του "Συμποσίου". Η επαφή με τα πρωτότυπα ανοίγει στο μυαλό ευρύτερους ορίζοντες.

• Like
Reactions: Tzimisce and FSword
Το τι ηλιθιότητες και κοτσάνες αμολάει αυτή η κυρία είναι κάτι το εκπληκτικό. Λέει κάπου ότι σε μια ρεαλιστική αναπαράσταση της Οδύσσειας οι ηθοποιοί θα πρέπει να μιλάνε σε δακτυλικό εξάμετρο.

Σε μοια ρεαλιστική αναπαράσταση της Οδύσσειας θα βγει ένας τύπος με χλαμύδες, θα την απαγγέλει και θα σερβίρουν στο σινεμά γουρουνοπούλες και οινόμελο.
Γιατί όχι; Πληρώνει για να πετάξει τις κοτσάνες της;

Πάντως και την Ιλιάδα και την Οδύσσεια την έχουν απαγγείλει ολόκληρη με ζωντανη ραδιοφωνική μετάδοση. ΝομιΩ είχαν καμία 20αρια αναγνώστες που εναλλάσσονταν.

• Like
Reactions: Tzimisce