Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Εγώ θα έλεγα τον David Lynch, David ο ένας, David και ο άλλος. Για τον Lean μπορώ να βρω "αδύναμες" ταινίες για τον Lynch όχι.
O Lean θα μπορούσε θεωρητικά να γυρίσει Οδύσσεια, όντας επικός το ταμπεραμέντο. Ο Lynch όχι, χωρίς να τον υποτιμώ εννοείται.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτοί θα μπορούσαν να αποδώσουν την Οδύσσεια με τον διαφορετικό τρόπο που πάντα μας βάζει ο Νόλαν στις ταινίες του να μπαίνουμε.
Μια ακόμη υπερπαραγωγή δεν θα έφερνε διάφορα. Δηλαδή θα έμενε κι αυτή στην ιστορία προφανώς αλλά όχι με τον τρόπο που ξέρουμε από τον Νόλαν.

Και είναι και το timing, δηλαδή η εποχή που βρισκόμαστε που θεωρώ ότι όλα συνέπεσαν και είχαμε την τύχη αυτή.

Για να γυρισει ενας σκηνοθετης τυπου Lean αν ζουσε και ηταν σε παραγωγικη ας πουμε ηλικια θα επρεπε να ενδιαφερεται φυσικα.

Ο Νολαν μαθαμε απο τον ιδιο οτι του στριφογυριζε δεκαετιες το θεμα. Το πως θα το διαχειριζοταν καθε σκηνοθετης φυσικα εξαρταται απο πολλες παραμετρους

Ολα ειναι κουβεντα να κανουμε φυσικα. Σιγουρα και ο Σμαραγδης θα ενδιαφεροταν να το κανει αλλα μαλλον το γλυτωσαμε αυτο το φαινομενο

Είναι πολλές οι αναφορές και οι εμπνεύσεις του Νόλαν στην Οδύσσεια όπως είδαμε από τόσες πηγές πια, αλλά και από τον ίδιο.
Αυτό είναι που μου έχει εξιτάρει την περιέργεια προσωπικά και για αυτό και θέλω να τη δω όσο το δυνατόν γίνεται με τον καλύτερο τεχνικά τρόπο, για να μην χάσω καμία λεπτομέρεια.

O Lean θα μπορούσε θεωρητικά να γυρίσει Οδύσσεια, όντας επικός το ταμπεραμέντο. Ο Lynch όχι, χωρίς να τον υποτιμώ εννοείται.
Θα προτιμούσα να γυρίσει το Nostromo, είχε το πρότζεκτ στα σκαριά αλλά δυστυχώς τόν πρόλαβε ο θάνατος.

Θα προτιμούσα να γυρίσει το Nostromo, είχε το πρότζεκτ στα σκαριά αλλά δυστυχώς τόν πρόλαβε ο θάνατος.
Εδώ που τα λέμε ο Νόλαν είναι πραγματικά ο μόνος μεγάλος σκηνοθέτης που ήθελε να μεταφέρει την Οδύσσεια. Το Νοστρόμο διάβασα ότι είχε ξεκινήσει να το σχεδιάζει με παραγωγό τον Spielberg, αλλά δεν πρόλαβε...

Το Νοστρόμο διάβασα ότι είχε ξεκινήσει να το σχεδιάζει με παραγωγό τον Spielberg, αλλά δεν πρόλαβε...

Ηταν ετοιμο να γυριστει βασικα

Εδώ που τα λέμε ο Νόλαν είναι πραγματικά ο μόνος μεγάλος σκηνοθέτης που ήθελε να μεταφέρει την Οδύσσεια. Το Νοστρόμο διάβασα ότι είχε ξεκινήσει να το σχεδιάζει με παραγωγό τον Spielberg, αλλά δεν πρόλαβε...
Υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται αυτό το θέμα αλλά δεν το έχω δει.