Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Μικρή διόρθωση: Ορείχαλκος, μίγμα χαλκού και κασσίτερου. Τα πρώτα ορυχεία κασσίτερου είναι στην Ανατολία και την Κύπρο, αλλά το εμπόριο του φτάνει τους θαλασσοπόρους ως τις Κασσιτερίδες νησους, την Βρετανια. Ο Μπρούντζος είναι μίγμα χαλκού και ψευδαργύρου και εφευρέθηκε κάπου στην μέση Ανατολή ή στην Περσία της ύστερης ελληνιστική ή ρωμαϊκή περίοδο.
Bronze - Ορείχαλκος
Brass - Μπρούντζος

ΥΓ Έχετε διαβάσει το "Age of Bronze"; Εγώ μόνο τον πρώτο τόμο "A Thousand Ships", δυστυχώς.
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου. Η απουσια μου απο τα Ελληνικα επι δεκαετιες επιφερουν συγχυσεις.

Το συγκεκριμενο δεν το εχω διαβασει αλλα χαριν εσου δεν θα το χασω. (y)

Και ο Αριστοτέλης Ίωνας ήταν . Ο Πλάτων το είχε παράπονο: «Ἀριστοτέλης ἡμᾶς ἀπελάκτισε, καθαπερεί τὰ πωλάρια γεννηθέντα τὴν μητέρα».
Σταγειριτης και Ιωανας ! ; !

Αλλα αφου το λες εσυ και κυριως το καταγγελει ο Μεγας των εποχων σιγουρα ετσι ειναι.

Καλα γουστα ειναι αυτα, εγω απολαυσα τους 300 επειδη ειμαι φανατικος του Φρανκ ΜΙλλερ αλλα μεχρι εκει.....μια ταινια σε στουντιο ηταν ολη που η αποστειρωση της φαινοταν σε καθε πλανο κανενα συναισθημα παρα μονον ο ενθουσιασμος για την πιστη αντιγραφη του κομικ

Απο την αλλη η συνεχεια ηταν το μεγιστο σκουπιδι που βγηκε μονο για να βγει καμια σχεση με την πρωτη ταινια , ουτε σε αποδοχη απο τους φανς ουτε σε εισπραξεις ουτε σε καλλιτεχνικο αποτελεσμα ουτε σε τιποτα, μην πω οτι ηταν και πολυ "φτηνο" με την προσεγγιση του.

Οπως το λες, ειναι γουστα. Καταλαβαινω οτι για καποιον που η Ιστορια δεν του λεει τιποτα η συνεχεια (δηλαδη η Ανωδος των Αθηνων στην ολη της ουσια) δεν του λεει τιποτα.
Ειναι απο τις λειγες ταινιες που εχω δει 2 φορες σε σινεμα.
Και μου εδωσες την ιδεα, με τον τροπο σου, να την ξαναδω. Αλλα οχι αποψε, μετα απο μπανια και τσιμπυσια. Ισως αυριο.
Γουστα ειναι, ετσι και γω λεω σκουπιδαριο το τι εκανε ο Νολαν. Και πλεον γενικα οχι μονο με το τελευταιο του.
Οτι χειροτερο μπορει να κανει ενα παρακμιακο χολλυγουντ με ενα εκπατρισμενο αγγλο οππορτουνιστη.

• Like
Reactions: Deneb