Παντως για όσους απο εμας δεν εχουν τρομερές απαιτησεις ή μηχανες με τρελλα Mp, οι νεοι αυτοι φακοι ισως δωσουν την ευκαιρια σε πτώσεις τιμών ή σε καλές ευκαιριες σε μεταχειρισμενα σε καποιους από τους απερχόμενους...
Π.χ ο τρεχον Sigma 70-200 f2.8 II EX DG Macro λογικά θα βρισκεται σε πολύ καλές τιμες πλεον σαν μεταχειρισμενος. Εγω τον αγορασα πριν 20 μερες λιγο κατω απο 400 Ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση (ελπιζω να βρω χρονο το επομενο Σ/Κ να μεταφερω εντυπώσεις..). Να πω την αμαρτια μου το περιμενα οτι η Sigma θα βγαλει νεο 70-200 με σταθεροποιηση αλλά η τιμή που βρήκα τον μεταχειρισμενο (που ειναι ακομα σε εγγύηση) ηταν μεγάλο δελεαρ. Τωρα μονοποδο, στηριγμα οπου βρισκομαι, αναπνοες και .. σοκολάτα
Ισως πιεστει λιγο τιμολογιακά και ο Tamron 17-50 αλλά και η δική μου γνώμη είναι οτι δυσκολα ο νεος Sigma θα τον χτυπήσει...
Ειμαι περιεργος να δω εαν ο 85άρης θα πλησιασει την εξαιρετική οπτική απόδοση και ειδικά το εκπληκτικό bokeh που εχει ο Nikon 85mm f1.4 (παρά τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του...) Αν ναι τοτε η Nikon θα πρέπει να επισπευσει τον αντικαταστάτη του.
Ο 8-16 ειναι μεγάλο στοιχημα.. Να δουμε..
Αυτό το FLD Glass που τοσο εντονα διαφήμισε η Sigma καταλάβατε τι ειναι ;