Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά δεν θα έλεγα ότι θα είναι πολύ χαμηλά.
Ο 85ρης μπορεί να παίξει κοντά στα 800, θα έλεγα... ίσως και παραπάνω. Ο 70-200, δεν θα είναι τουλάχιστον στο χιλιάρικο; Και ο 8-16 τουλάχιστον στα 700;

Δεν μιλάμε για υποκατάστατα των Canon/Nikon πλέον.

Αυτός είναι πιο προσγειωμένος σε χαρακτηριστικά, αλλά αμφιβάλλω εάν θα είναι έστω στα ίδια επίπεδο με τον νέο Τάμρον.

4 κατοστάρικα με τίποτα.
Εδώ στα 370 παίζει ο 18-50/2.8 τον οποίον υποτίθεται πως αντικαθιστά ο νέος φακός. Και υπάρχει και ο φθηνότερος 18-50/2.8-4.5 ΟS ο οποίος παίζει στα 290.
Άρα ο νέος θα καταλήξει πάνω από τα 500, δύσκολα το βλέπω για παρακάτω.

Αληθεια σε τι τιμες θα παιζουν αυτοι ?

άγνωστο κι ίσως αργήσουμε κάπως να τους δούμε. Π.χ. δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ούτε το βάρος των φακών (TBC λέει), άρα μάλλον δεν έχουν καταλήξει στο σύνολο των υλικών των φακών.

Παντως για όσους απο εμας δεν εχουν τρομερές απαιτησεις ή μηχανες με τρελλα Mp, οι νεοι αυτοι φακοι ισως δωσουν την ευκαιρια σε πτώσεις τιμών ή σε καλές ευκαιριες σε μεταχειρισμενα σε καποιους από τους απερχόμενους...

Π.χ ο τρεχον Sigma 70-200 f2.8 II EX DG Macro λογικά θα βρισκεται σε πολύ καλές τιμες πλεον σαν μεταχειρισμενος. Εγω τον αγορασα πριν 20 μερες λιγο κατω απο 400 Ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση (ελπιζω να βρω χρονο το επομενο Σ/Κ να μεταφερω εντυπώσεις..). Να πω την αμαρτια μου το περιμενα οτι η Sigma θα βγαλει νεο 70-200 με σταθεροποιηση αλλά η τιμή που βρήκα τον μεταχειρισμενο (που ειναι ακομα σε εγγύηση) ηταν μεγάλο δελεαρ. Τωρα μονοποδο, στηριγμα οπου βρισκομαι, αναπνοες και .. σοκολάτα :flipout:

Ισως πιεστει λιγο τιμολογιακά και ο Tamron 17-50 αλλά και η δική μου γνώμη είναι οτι δυσκολα ο νεος Sigma θα τον χτυπήσει...

Ειμαι περιεργος να δω εαν ο 85άρης θα πλησιασει την εξαιρετική οπτική απόδοση και ειδικά το εκπληκτικό bokeh που εχει ο Nikon 85mm f1.4 (παρά τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του...) Αν ναι τοτε η Nikon θα πρέπει να επισπευσει τον αντικαταστάτη του.

Ο 8-16 ειναι μεγάλο στοιχημα.. Να δουμε..

Αυτό το FLD Glass που τοσο εντονα διαφήμισε η Sigma καταλάβατε τι ειναι ;

Παντως για όσους απο εμας δεν εχουν τρομερές απαιτησεις ή μηχανες με τρελλα Mp, οι νεοι αυτοι φακοι ισως δωσουν την ευκαιρια σε πτώσεις τιμών ή σε καλές ευκαιριες σε μεταχειρισμενα σε καποιους από τους απερχόμενους...

Π.χ ο τρεχον Sigma 70-200 f2.8 II EX DG Macro λογικά θα βρισκεται σε πολύ καλές τιμες πλεον σαν μεταχειρισμενος. Εγω τον αγορασα πριν 20 μερες λιγο κατω απο 400 Ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση (ελπιζω να βρω χρονο το επομενο Σ/Κ να μεταφερω εντυπώσεις..). Να πω την αμαρτια μου το περιμενα οτι η Sigma θα βγαλει νεο 70-200 με σταθεροποιηση αλλά η τιμή που βρήκα τον μεταχειρισμενο (που ειναι ακομα σε εγγύηση) ηταν μεγάλο δελεαρ. Τωρα μονοποδο, στηριγμα οπου βρισκομαι, αναπνοες και .. σοκολάτα :flipout:

Ισως πιεστει λιγο τιμολογιακά και ο Tamron 17-50 αλλά και η δική μου γνώμη είναι οτι δυσκολα ο νεος Sigma θα τον χτυπήσει...

Ειμαι περιεργος να δω εαν ο 85άρης θα πλησιασει την εξαιρετική οπτική απόδοση και ειδικά το εκπληκτικό bokeh που εχει ο Nikon 85mm f1.4 (παρά τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του...) Αν ναι τοτε η Nikon θα πρέπει να επισπευσει τον αντικαταστάτη του.

Ο 8-16 ειναι μεγάλο στοιχημα.. Να δουμε..

έ όχι ρε Γιώργο και σοκολάτα. Τί σοκολάτα.... με 2.8 τηλεφακό, έχεις άνετα ταχύτητες από 250 και πάνω. Ούτε να το συζητάς... μάλλον δεν τον έχεις δουλέψει καθόλου. Προσωπικά με 2.8 τηλεφακό ίδιας εστιακής απόστασης μέχρι σήμερα ζήτημα είναι αν χρειάστηκε να ανεβάσω πάνω από 800 το iso.

Bλαση οντως δεν τον εχω δουλέψει καθολου ακομα πέρα απο καμμια 20ρια φωτογραφίες που εβγαλα για να δω εαν ειναι ΟΚ... Ε, μεχρι να του παρω τον αέρα εχω λιγο άγχος......

Κι εγω αναρωτιεμαι....

SLD (special Low Dispersion) και ΕLD (Extraordinary Low Dispersion) ηταν τα "καθαροτερα" στοιχεια εως τωρα.

Μπας και ακολουθει την Canon και ειναι συνθετικα ?

Bλαση οντως δεν τον εχω δουλέψει καθολου ακομα πέρα απο καμμια 20ρια φωτογραφίες που εβγαλα για να δω εαν ειναι ΟΚ... Ε, μεχρι να του παρω τον αέρα εχω λιγο άγχος......

Γιώργο, μέχρι πριν μερικά χρόνια (10-12) τέτοιο ή αυτό το φακό είχαν μόνο οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερς, ούτε καν οι καλοί επαγγελματίες φωτογράφοι εκδηλώσεων. Και ήταν σούπερ ευχαριστημένοι και περήφανοι που τον είχαν. Τώρα κοντεύουμε όλοι οι ερασιτέχνες να έχουμε ένα τέτοιο μπουρί στην τσάντα μας, ή και δεύτερο (π.χ. έναν 300άρη 2.8 ή 4.0) και γκρινιάζουμε ότι θα τον χρησιμοποιούμε αλλά έχουμε αμφιβολίες;

θα μας ακούει ο Βασίλης και θα χαμογελά...

Βρηκα το δελτιο τυπου για τα νεα στοιχεια.(σημερινη δημοσιευση)

The Sigma Corporation (COO: Kazuto Yamaki, Kawasaki-Shi, Kanagawa) is pleased to announce that FLD (“F” Low Dispersion) glass, which has a performance equal to fluorite glass, has been adopted and used in our new high performance lenses.

FLD glass is the highest level low dispersion glass available with extremely high light transmission. This optical glass has a performance equal to fluorite glass which has a low refractive index and low dispersion compared to current optical glass. It also benefits from high anomalous dispersion. Using these characteristics gives excellent correction for residual chromatic aberration (secondary spectrum) which cannot be corrected by ordinary optical glass and ensures high definition and high contrast images.

FLD glass offers superior optical performance, equal to fluorite, at an affordable price. The density of FLD glass is lower than traditional optical glass, ensuring a lighter construction of large aperture lenses.

FLD glass has been incorporated into some of our recently announced lenses; 4 elements have been included in the Sigma 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM as well as 2 elements in both the Sigma APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM and the Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM.

Sigma, as a leading manufacturer of lenses, is continually innovative in the use of new materials and lens designs.

Last edited:
Μα δεν εχω παράπονο Βλάση, αλοίμονο. Μακάρι να μπορέσω να τον αξιοποιήσω οπως πρέπει. Εξαλλου εαν δεν ειχα να φωτογραφίζω τα συγκεκριμενα θεματα που εχουμε συζητησει και παλαιοτερα (παραστάσεις σε χωρους με μετριο και περιεργο φωτισμο ) δεν θα σκεφτομουν να αγοράσω ενα τετοιο φακο ..

Ουτε εχω αμφιβολιες για το φακο (περισσοτερο για μενα μεχρι να τον μαθω..)

Aντικατεστησε τα κορυφαια της ELD με τα FLD απο οτι αντιλαμβανομαι .

Ναι αυτο φαινεται και στην ανακοινωση.. Παντως ο 70-200 εχει πολύ γυαλι αλλα πρέπει να εχει δικιο ο Βλασης οτι καποιες λεπτομερειες ισως δεν εχουν κλεισει ακομα γιατι στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αναφερεται το βαρος...

To 95αρι φιλτρο του 50-500 το προσεξατε ? ??

ο παλιοτερος ειχε 86mm πουταν και παλι τεραστια διαμετρος...

Για ποιό λόγο να βάλει κανείς φίλτρα σε ένα τέτοιο φακό; Πολωτικό αποκλείεται, και uv επίσης είναι άχρηστο σε τέτοια εστιακά μήκη.

Εστιαζει γρηγορα και με ακριβεια ο sigma 70-200 ?
Μ ενδιαφερει και μενα ενας τετοιος φακος, αλλα δεν εχω ακουσει α καλυτερα ..

Μεταξυ αυτου κι ταμρον 70-200 ?