Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Συνηθως οι ανοιχτοι φακοι εχουν και κορυφαια οπτικα αρκετα καλυτερα απο τις πιο νορμαλ εκδοσεις.

Εάν τη μία σειρά τη θεωρεί επαγγελματική και την άλλη την έχει για την πλέμπα, επόμενο δεν είναι να έχουν και διαφορά οπτικά;

Αλλά στους 50ρηδες αυτό δεν ισχύει, καθώς μιλάμε για σχετικά απλές σχεδιάσεις. Κι όμως, τι τεράστια διαφορά υπάρχει από τον 1.8 στον 1.4....

Φαντασου οτι για αυτο το ενα στοπ πλεον θα πληρωνεις υπερδιπλασια χρηματα. Εκτος αν επαληθευτουν οι φημες και αντικατασταθει και ο φανταστικος 70-200/4L is με νεωτερη εκδοση που θα φερει και συνθετικα στοιχεια που λογικα θα ειναι και ακριβοτερος.

Για ερασιτεχνες μιλαω και μονο.
Λογω μεγεθους, βαρους και τιμης, ειναι υπερβολη το να πας σε 2.8.

Οταν εισαι επαγγελματιας και για το λιγο ακομη εισαι σε θεση να πληρωσεις τα πολυ παραπανω χρηματα, απλα γιατι δεν μπορεις να κανεις συμβιβασμους.

Κατα τα αλλα, ολα μετρανε και τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Τη διαφορα την καταλαβα κι εγω οταν προσπαθησα να τραβηξω βολλευ.

πιστεύετε οτι θα πέσει πιο κάτω από την σημερινή τιμή (583 adorama)? αξίζει να περιμένω?

Για ερασιτεχνες μιλαω και μονο.
Λογω μεγεθους, βαρους και τιμης, ειναι υπερβολη το να πας σε 2.8.

Οταν εισαι επαγγελματιας και για το λιγο ακομη εισαι σε θεση να πληρωσεις τα πολυ παραπανω χρηματα, απλα γιατι δεν μπορεις να κανεις συμβιβασμους.

Κατα τα αλλα, ολα μετρανε και τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Τη διαφορα την καταλαβα κι εγω οταν προσπαθησα να τραβηξω βολλευ.

Στα μεγάλα εστιακά μήκη έχει βέβαια πολύ μεγαλύτερη σημασία το 1 στοπ, γιατί υπάρχει και το θέμα της χρήσης πολλαπλασιαστών. Εγώ φοράω τον 1.4χ και ο φακός μου γίνεται φ/4, ο δικός σου θα γίνει φ/5.6 που παραείναι σκοτεινό για χρήση αξιώσεων. Αλλά το θέμα του μεγέθους που λες, είναι μεγάλο πράγμα για έναν ερασιτέχνη μη ειδικών απαιτήσεων (θέλω να πω ότι, εάν φωτογραφίζει πουλιά, είναι δεδομένο, και είναι προετοιμασμένος ότι θα κουβαλάει μπουριά).

Για τον Non-is μιλας.

Ο is παντως βλεπω εχει ακριβυνει. 1060 ειχε πριν κανα 6μηνο.

Ακριβυνε το γιεν και οσα προιοντα εξαγονται απο Ιαπωνια. Ολα τα εξ'Ιαπωνιας πηραν πανω περιπου 15% κατα μεσο ορο.

Εάν ισχύσει αυτό με τα προϊόντα "πολυτελείας" που ακούγεται, την κάτσαμε. 10% πάνω δεν είναι και λίγο στις ακριβές σειρές.

πιστεύετε οτι θα πέσει πιο κάτω από την σημερινή τιμή (583 adorama)? αξίζει να περιμένω?

Για 35 ευρω παραπανω εγω θα προτιμουσα να το παρω απο αλλου. Το αν αξιζει εσυ το ξερεις. Αν προκειται να τον αξιοποιησεις αμεσα τοτε να τον παρεις. Οι φωτο που πιθανον να τον χρησιμοποιησεις ειναι αναντικαταστατες ισως. Αλλωστε δεν ακουστηκε και για αυτον αντικατασταση οποτε ποιος ο λογος να να περιμενεις ?

Εάν ισχύσει αυτό με τα προϊόντα "πολυτελείας" που ακούγεται, την κάτσαμε. 10% πάνω δεν είναι και λίγο στις ακριβές σειρές.

Θα παει το εξωτερικο και το χωρις αποδειξη, "συννεφο".

Κατι για 23% ειχε ακουστει, ειδατε κατι αλλο ?

εκτός θέματος αλλά πως είναι δυνατόν αυτά τα μέτρα πανικού να μας βγάλουν από την κρίση? η αγορά θέλει τόνωση, αυτό είναι καταστολή!
και για να μην είμαι εντελώς εκτός θέματος αλλά και για να τονώσω την αγορά, πάω να πάρω το φακό.

thanks kosh.

Εγω περιμενω τον 8-16 και έκλεισα απο εστιακά μηκη .. Μετά ενα SB-900 ( η 800 μεταχειρισμένο) και τέλος..

Α, και ενα δικηγόρο γιατί το διαζύγιο δεν το γλυτώνω :flipout::flipout:

Ξερει κανεις ποτε θα βγουν οι νεοι φακοι ?
Τοσο καιρο και δεν εχουν πει τιποτα... περιμενω πως και πως το νεο 70-200 OS .

Σε 70-200 θα πρεπει να ειναι παααρα πολυ καλος, για να τον προτιμησει κανεις απο τον L/4is της CANON.