σωστη ειναι η σκεψη σου εφοσον δεν εχεις τελικους ...
Παναγιώτη, δεν είναι μόνο θέμα της δύναμης οδήγησης, αλά και της ποιότητας οδήγησης...μην το ξεχνάμε αυτό.Ακριβώς!
Είναι γεγονός ότι ο συνδυασμός του AV pro και ενός πολυκάναλου ή περισσοτέρων τελικών σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, εφ' όσον βέβαια συνοδεύεται από ανάλογης ποιότητας και μεγέθους ηχεία.
Το αν θα επιλέξεις τη λύση "pro + τελικός (ή τελικοί)" ή τη λύση "ολοκληρωμένος" εξαρτάται από το πόσο είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις (σαφώς ο πρώτος συνδυασμός είναι ακριβότερος), τί χώρο έχεις να καλύψεις και εν κατακλείδει τί ηχεία θα οδηγήσεις.
Ο ολοκληρωμένος πάντως - για να λέμε λίγο τα πράγματα με το όνομά τους και πιο προσγειωμένα - είναι αρκετά ισχυρός και θα οδηγήσει επαρκώς τα περισσότερα ηχεία μέσης κατηγορίας τιμής και μεγέθους.
Αν βέβαια έχεις τίποτα B&W 801 ή κάτι παρόμοιο, ίσως ο ολοκληρωμένος φανεί λίγο αναιμικός. Και πάλι, ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, το πόσο καλά μπορούν να οδηγηθούν τέτοιου είδους - δύστροπα, από άποψη ωμικής αντίστασης και ευαισθησίας - ηχεία εξαρτάται εν πολλοίς και από το μέγεθος του χώρου, στον οποίο βρίσκονται και παίζουν.
Παναγιώτη, δεν είναι μόνο θέμα της δύναμης οδήγησης, αλά και της ποιότητας οδήγησης...μην το ξεχνάμε αυτό.
θα συμφωνισω με τον Γιαννη ,και η δικη μου γνωμη ειναι να παρης τον προ και εναν 3καναλο μεταχιρισμενω και θα εισε στο ιδιο ποσο περιπου και σε αλλη κατιγορια
Μόλις μπόρεσα να γράψω γιατί γέννησε η κόρη μου , λοιπόν παράγγειλα τον 5007 την Δευτέρα που μας πέρασε και μου έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα . Για τα δυο κυρίως ηχεία , Martin Logan Assent , θα τα οδηγήσω με ένα τελικό Musical Fidelity αρκετά δυνατό και τα αλλά θα οδηγηθούν από τον 5007 . Νομίζω πως είναι μια καλή λογική. Μέχρι τώρα είχα έναν Sony DA 9000 ES 7 Χ 200 Watts ψηφιακό , τελευταία μου έδωσε ένας φίλος τον τελικό και είδα την υγειά μου , όχι από πλευράς ισχύος αλλά από πλευράς ποιότητας.
Ευχαριστώ Γιάννη .Πρώτα πρώτα καλός Παππούς!!!
μετά......καλορίζικος και καλή παραλαβή να έχεις...απο τις καλύτερες επιλογές που είχες....
Σήμερα το απόγευμα, αφού επιστρέψαμε με το γιο μου από το νοσοκομείο (έκοψε τα ράμματα της πρόσφατης επέμβασης), μου χτύπησε το κουδούνι η UPS και μου παράδωσε το μηχάνημα.
Έχω προβεί σε γενική αναδιάταξη των μηχανημάτων και γίνεται ένας χαμός. Και βέβαια, αναδιαμορφώνω και τα ρακς.
Πάντως, το μηχανάκι, όπως το είχα πρωτοδεί στου Βασίλη, δίνει εξ αρχής την εντύπωση για πολύ σοβαρή κατασκευή.
Από αισθητική θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο, αν και η εικόνα του είναι πολύ φουτουριστική. Εμένα πάντως, προσωπικά, μ' αρέσει. Γενικώς, βέβαια "de gustibus non est disputantum".
Αργότερα, που θα μπουν τα μηχανήματα στη θέση τους, θα έχουμε κι εντυπώσεις.
-
Kαλοριζικο Παναγιωτη.![]()
Καλορίζικος Παναγιώτη. Ο δικός μου προσγειώθηκε πριν 40 λεπτά στο Ελευθέριος Βενιζέλος , τους πήρα τηλέφωνο μήπως και τον παραλάβω σήμερα αλλά αδύνατον , την παλέτα με τα πακέτα θα την παραλάβουν Δευτέρα πρωί και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας , όπως μου είπαν , θα είναι σπίτι. Ουφ άντε να περάσει το Σαββατοκύριακο .
Σας ευχαριστώ και τους δύο.
Τάκη, με το καλό να παραλάβεις.
Να πω τις πρώτες μου εντυπώσεις. Όχι τις λειτουργικές - αυτές τις έχω αποκομίσει από το μηχάνημα του Βασίλη και είναι άριστες - αλλά τις εργονομικές.
Λοιπόν:
- Μου αρέσει το 9.2. Φαντάζομαι πως με μια ανάλογη διάταξη ηχείων (εγώ πάω για 8.1) θα υπάρχει σαφώς καλύτερη ολογραφική ηχητική εικόνα.
- Μου αρέσει η ύπαρξη τριών (3) εξόδων trigger 12V DC. Μπορείς να κάνεις remote starting σε τρεις συσκευές, ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν αντίστοιχη είσοδο, αρκεί να γνωρίζεις πως θα φτιάξεις ένα απλό κύκλωμα με ρελεδάκια 12V DC.
- Μου αρέσει το εξελιγμένο Multi Zone.
- Μου αρέσει η ύπαρξη εισόδου VGA για υπολογιστή
- Μου αρέσει η ύπαρξη εισόδων USB & Ethernet
- Μου αρέσουν φυσικά οι έξοδοι balanced
- Και βέβαια και η είσοδος balanced
- Μου αρέσουν οι πολλές είσοδοι HDMI
- Μου αρέσουν οι δύο έξοδοι HDMI
- Μου αρέσει που ενσωματώνει tuner, και δεν χρειάζεσαι εξωτερική μονάδα
- Μου αρέσει η είσοδος phono, και μάλιστα ξεχωριστή για MM & MC.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω τα ήξερα ήδη, αλλά τώρα που τον έχω στα χέρια μου, βλέπω πόσο διευκολύνουν όλα μαζί.
- Δεν μου αρέσει που δεν έχει καμιά βοηθητική έξοδο 220V, για να μπορείς να συνδέσεις άλλη ή άλλες συσκευές μικρής ισχύος, όταν δεν υπάρχουν πρίζες στο χώρο.
- Δεν μου αρέσει που δεν έχουν και οι τρεις έξοδοι triggering των 12V DC, την ίδια αντοχή σε ρεύμα. Η μία μόνο είναι στα 125mA, ενώ οι άλλες δύο είναι μόνο στα 25mA. Αυτό σημαίνει πως αν το βοηθητικό κύκλωμα triggering κάποιας συσκευής είναι λίγο ισχυρό (μεγάλο το πηνίο του ρελαί), τότε μόνο μια συσκευή μπορεί να οδηγηθεί.
- Δεν μου αρέσει που υπάρχουν μόνο 3 ομοαξονικές και τρεις οπτικές ψηφιακές είσοδοι SPDIF. Μα την υπάρχουσα πληθώρα συσκευών θα μπορούσε να έχει 1-2 ακόμα.
- Δεν μου αρέσει που δεν έχει είσοδο AC-3 RF, για LaserDisc. Έτσι απαξιώνονται κάποιες συσκευές που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν σε κάποιους.
- Δεν μου αρέσει που δεν μπορείς να ρυθμίσεις την ανάλυση του σήματος video ξεχωριστά για κάθε έξοδο HDMI, εφ' όσον είναι και οι δύο ενεργοποιημένες. Για το τελευταίο, έτσι κατάλαβα από μια γρήγορη ανάγνωση του manual. Μπορεί να κάνω και λάθος. Παρακαλούνται οι ήδη χρήστες να επιβεβαιώσουν ή να με διορθώσουν.
- Δεν μου αρέσει που η είσοδος USB δεν μπορεί να δεχτεί και video streaming. Δεν ξέρω αν ΚΑΙ η είσοδος Ethernet δέχεται. Δεν έχω ακόμα φτάσει μέχρι εκεί.
- Θα μπορούσε ίσως να έχει μία ακόμη είσοδο balanced. Αλλά εντάξει, ας μην γίνομαι και υπερβολικός.
- Και κάτι τελευταίο. Το manual είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό. Θα μπορούσε σε κάποια πράγματα να ήταν πιο περιληπτικό, ενώ σε άλλα πιο αναλυτικό. Στην πορεία θα τα εντοπίσω και θα τα αναφέρω. Δέχομαι πάντως πως για μια τέτοια μηχανή, μικρό manual δεν μπορούσε να γίνει.
Αυτά έχω προς το παρόν εντοπίσει.
Έπεται συνέχεια.
-
Η υπαρξη Internet radio δεν σου αρεσει? Βασικη διαφορα σε σχεση με τον προκατοχο του.:grandpa:. Μια φορα αν ακουσεις δεν θα θες να ξανακουσεις απλο ραδιο.
Έχεις δίκαιο Παναγιώτη , εγώ νόμιζα , το είχα σίγουρο , πως είχε έξοδο ρεύματος και είχα σκεφτεί να δώσω από αυτή σε ένα ρελεδάκι , στο πηνίο του , για να γίνετε on και ο power amp. Τώρα θα βρω ένα ρελέ με 12 volts στο πηνίο , αυτά τα 12 θα τα πάρω από το trigger out. Δεν ξέρω αν αντεχουν αυτα τα ρελεδάκια να περάσουν πολλά αμπέρ απο τις επαφές του.
Και βέβαια μου αρέσει, Βασίλη μου.
Απλά το ξέχασα να το αναφέρω. Εν πάσει περιπτώσει, δέχομαι να αυτομαστιγωθώ με καμιά 30αριά βουρδουλιές για την παράλειψη αυτή. Αν επιζήσω, θα ακούω ραδιόφωνο με μεγαλύτερη προσοχή!perator:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.