ONKYO-PR-SC5507 (Ερωτήσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: ONKYO-PR-SC5507

Λοιπόν η αντιστοίχιση γίνεται πατώντας το κουμπί "receiver" και ακολούθως το "setup". Στο menu που εμφανίζεται, με τα βελάκια up/down επιλέγεις "input/output assign" και εν συνεχεία "enter". Επιλέγεις "analog audio input" και εν συνεχεία "enter". Επέλεξε μία είσοδο π.χ. την AUX2 και πάτα "setup" για να αποθηκευτεί η ρύθμιση.

Aκολούθως, πάτησε το κουμπί [AUDIO] και επέλεξε "audio selector". Βγάλε το "auto" που είναι default, και επέλεξε το "Multich".

Αν έκανες όλα τα παραπάνω και το πρόβλημα εξακολουθεί, κοίταξε τις ρυθμίσεις του player.....

Ενημέρωσέ μας. -bye-

Απάντηση: Re: ONKYO-PR-SC5507

Λοιπόν η αντιστοίχιση γίνεται πατώντας το κουμπί "receiver" και ακολούθως το "setup". Στο menu που εμφανίζεται, με τα βελάκια up/down επιλέγεις "input/output assign" και εν συνεχεία "enter". Επιλέγεις "analog audio input" και εν συνεχεία "enter". Επέλεξε μία είσοδο π.χ. την AUX2 και πάτα "setup" για να αποθηκευτεί η ρύθμιση.

Aκολούθως, πάτησε το κουμπί [AUDIO] και επέλεξε "audio selector". Βγάλε το "auto" που είναι default, και επέλεξε το "Multich".

Αν έκανες όλα τα παραπάνω και το πρόβλημα εξακολουθεί, κοίταξε τις ρυθμίσεις του player.....

Ενημέρωσέ μας. -bye-

Αυτη ειναι η σωστη μεθοδος που ελεγα να κανει ο Τακης απο χθες. Απλα δεν θυμομουν το κομματι παραπανω.

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ , πράγματι έτσι ήταν η ρύθμιση . Το λάθος μου ήταν ότι όταν πήγαινα στο Audio δεν χρησιμοποιούσα τα βελάκια πάνω κάτω γιατί δεν εξηγούσε καλά και το Manual. Εγώ το πατούσα στο κέντρο και περίμενα 8 sec κάπου έγραφε και δεν γινόταν τίποτα και πάλι μετά που μου το έγραψες την πρώτη φορά το έβαλα στο analog και δεν έπαιζε μετά την δεύτερη φορά πήγε στην multichannel και μετά επιτελούς φως . Ο εκπληκτικός ήχος του SACD της DENON. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για αυτό οι Χιώτες πάνε δυο δυο .

Το ξαναδιάβασα και πάλι και δεν είναι αρκετά διευκρινιστικό ,για αυτό την πάτησα . Και όταν μου το έγραψες πάλι την πρώτη φορά δεν το κατάλαβα . Το δεύτερο κομμάτι με το Audio.

Last edited:
Multi-channel analog input στον PR-SC5507. Ρυθμίσεις

Κατ' αρχάς, και προς άρσιν παρεξηγήσεων, θέλω να πω πως το θέμα το συζητώ και στο διπλανό φόρουμ, καθαρά για λόγους ενημέρωσης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλειψα στην επαρχία και το στήσιμο πήγε πίσω. Είχα όμως την ευκαιρία να ρίξω μια εκτεταμένη ματιά στο manual, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να έχεις και το μηχάνημα δίπλα και να κάνεις πράξη τις οδηγίες.

Δεν βρήκα κάπου το πώς διαχειρίζεται τα αναλογικά σήματα από πηγή πολυκάναλη (SACD, DVD-Audio, κλπ.).

Με ενδιαφέρει να ξέρω εάν η διαχείριση αυτών των - αναλογικών - σημάτων είναι η ίδια με τα ψηφιακά σήματα, στα βασικά, ήτοι:
- Εάν τα ηχεία που είναι ήδη δηλωμένα στο αρχικό σετάπ (δηλ. συχνότητες αποκοπής, ύπαρξη ή μη, κλπ.) διατηρούνται αναλοίωτα και για τα σήματα της πολυκάναλης αναλογικής εισόδου.
- Εάν διατηρείται το ίδιο bass management, ήτοι η ύπαρξη ή όχι του subwoofer, η συχνότητα αποκοπής του, κλπ.
- Εάν διατηρείται η ρύθμιση των αποστάσεων των ηχείων ή όχι.

Συνεχίζοντας να διαβάζω, μετά από τις επί πλέον διευκρινήσεις που μου έδωσε ο Βασίλης (Βασίλη, ευχαριστώ!), και μετά από μια πιο προσεκτική ανάγνωση του μανουαλίου, ανακάλυψα ότι το μόνο που μπορείς είναι το να ρυθμίσεις την απόδοση του subwoofer ανάλογα με την ευαισθησία του.

Δεν βλέπω πουθενά κάποια άλλη ρύθμιση.

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον ακολουθείται η πεπατημένη, δηλαδή, αφήνει στην πηγή τις ρυθμίσεις (παρουσία και απόσταση ηχείων, συχνότητες αποκοπής, στάθμες ακρόασης - πλην αυτής του subwoofer ίσως).

Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν διευκρινίζεται κάπου ΚΑΘΑΡΑ, για να ξέρει ο χρήστης τί του γίνεται.

Επειδή όμως ακόμα στήνω, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Ο Βασίλης μου μίλησε για κάποιο pop-up μενού που εμφανίζεται όταν πατήσεις το κουμπί του audio.

Θα συνεχίζω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω αργότερα.
-

Re: Multi-channel analog input στον PR-SC5507. Ρυθμίσεις

.......
Δεν βρήκα κάπου το πώς διαχειρίζεται τα αναλογικά σήματα από πηγή πολυκάναλη (SACD, DVD-Audio, κλπ.).

Με ενδιαφέρει να ξέρω εάν η διαχείριση αυτών των - αναλογικών - σημάτων είναι η ίδια με τα ψηφιακά σήματα, στα βασικά, ήτοι:
- Εάν τα ηχεία που είναι ήδη δηλωμένα στο αρχικό σετάπ (δηλ. συχνότητες αποκοπής, ύπαρξη ή μη, κλπ.) διατηρούνται αναλοίωτα και για τα σήματα της πολυκάναλης αναλογικής εισόδου.
- Εάν διατηρείται το ίδιο bass management, ήτοι η ύπαρξη ή όχι του subwoofer, η συχνότητα αποκοπής του, κλπ.

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον ακολουθείται η πεπατημένη, δηλαδή, αφήνει στην πηγή τις ρυθμίσεις (παρουσία και απόσταση ηχείων, συχνότητες αποκοπής, στάθμες ακρόασης - πλην αυτής του subwoofer ίσως).

To απάντησες μόνος σου Παναγιώτη. Στην πολυκάναλη αναλογική σύνδεση, όλα γίνονται από το player. Τώρα αν εδώ γίνεται κάτι διαφορετικό θα είναι πραγματικά άξιο λόγου.

Καλημέρα , μου έχει τύχει δυο φορές να ανάψω από Standby τον ενισχυτή και να μην παίζει , δεν είχε καθόλου έξοδο στα ηχεία . Αναγκαστικά τον έσβησα από το On/OFF διακόπτη που είναι μέσα στο πορτάκι και επανηλθε . Κάτι από Hard Reset του computer μου θυμίζει . Έχει τύχει σε κανένα άλλο αυτό το ατυχές περιστατικό.

Καλημέρα Παναγιώτη , η στάθμη της έντασης των ηχείων ρυθμίζετε από το Setup. Η απόσταση που δοκίμασα δεν μου έφερε καμία διαφορά .Το Multichannel είναι σαν Pure Direct οπότε μάλλον άλλες ρυθμίσεις δεν γίνονται από τον ενισχυτή.

Last edited:

Καλημέρα , μου έχει τύχει δυο φορές να ανάψω από Standby τον ενισχυτή και να μην παίζει , δεν είχε καθόλου έξοδο στα ηχεία . Αναγκαστικά τον έσβησα από το On/OFF διακόπτη που είναι μέσα στο πορτάκι και επανηλθε . Κάτι από Hard Reset του computer μου θυμίζει . Έχει τύχει σε κανένα άλλο αυτό το ατυχές περιστατικό.

Moυ έχει τύχει 2-3 φορές στον 905 που έχω αλλά με ένα on/off δουλευει.

Απλά τον πήρα την προηγουμένη Δευτέρα , περίπου οκτώ μέρες , και μου το έκανε δυο φορές , σήμερα ήταν η δεύτερη. Ευχαριστώ για την απάντηση.

στον 3007 μου το έχει κάνει μια φορά και τον έχω κάπου 3 μήνες, μάλλον είναι γενικό κόλλημα των onkyo....

Multi-channel analog input στον PR-SC5507. Gain στις κύριες εξόδους σήματος.

...................

.....................

Προς ενημέρωσή σας, ρώτησα την Onkyo-Europe για αυτό το ζήτημα, καθώς και για το αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των εξόδων balanced (XLR) και unbalanced (RCA) pre-out στο gain και πήρα την εξής απάντηση:

1. The analog multichannel input is a direct input, so Audyssey function is not available at this input.
Therefore all sound setings must be done at the source.
To use the multichannel input you have to assign this input to source like "CD" for example.
You find this setting in the OSD at " 1-5"

2.
XLR = 2 V/ 490 ohm
RCA= 1 V/ 470 ohm

Που σημαίνει ότι όλες οι ρυθμίσεις στην πολυκάναλη αναλογική είσοδο γίνονται ΑΠΟ την ΠΗΓΗ και ΜΟΝΟ και ότι ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά στο gain μεταξύ των δύο κυρίων εξόδων του προενισχυτή, με την έξοδο balanced να προσφέρει περίπου διπλάσιο gain.

Αυτά προς ενημέρωση των χρηστών.
-

Χρήση της βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output). Ερώτηση

Εδώ και μέρες υποφέρω από έντονο αυχενικό σύνδρομο και οι πρόσφατες εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρή δισκοπάθεια μεταξύ σπονδύλων Α5-Α6. Μάλιστα, ο γιατρός συνέστησε χειρουργείο, και το σκέφτομαι σοβαρά. Γι αυτό το λόγο, η εγκατάσταση έχει πάει πίσω.

Παρ' όλα αυτά, δεν σταμάτησα να ασχολούμαι, έστω και "φιλολογικά" με το μηχάνημα και το σύστημα και η τελευταία μου απορία έχει να κάνει με την χρήση της - τριπλής - βοηθητικής εξόδου 12VDC (trigger output) A, B & C.

Στην αρχή, πριν διαβάσω το manual, είχα την εντύπωση ότι η έξοδος "A" των 12VDC, ενεργοποιείτο αμέσως μόλις ο προενισχυτής έμπαινε στο "ON" (και βέβαια, στη συνέχεια και οι έξοδοι "B" και "C", εφ' όσον ο χρήστης τις έχει σετάρει).

Στο manual, όμως, διαβάζω:

"The 12V triggers A, B and C can be used to turn on 12V trigger-capabe components automatically when they are selected as the input source...."

Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει τελικός ενισχυτής με τέτοια είσοδο (12VDC), όπως π.χ. ο Anthem MCA-5, που έχω, ΔΕΝ μπορεί να τεθεί "ON" αν δεν δηλωθεί η έξοδος του προ σε κάποια πηγή, την οποία μάλιστα ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αμέσως μετά το "ΟΝ" του προενισχυτή.

Και καλά για την έξοδο "A", ας πούμε πως αυτό είναι εύκολη διαδικασία. Τί γίνεται όμως αν ο χρήστης έχει συνδεδεμένους περισσότερους από έναν τελικούς (όπως π.χ. εγώ); Υποτίθεται πως οι έξοδοι "B" και "C" χρησιμοποιούνται αντίστοιχα για τις ζώνες 2 και 3, άρα για να ενεργοποιηθούν πρέπει ο χρήστης να έχει δηλώσει και στις ζώνες αυτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι αν αλλάξεις ζώνη, χάνεται η ενεργοποίηση της προηγούμενης ζώνης και ο όποιος τελικός, που έχει επιλεχθεί για τη ζώνη 1, σβύνει. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Έχει κανείς ασχοληθεί με αυτό;

Ευχαριστώ
-