ONKYO-PR-SC5507 (Ερωτήσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: ONKYO-PR-SC5507

Παναγιώτη, πράγματι αυτός ο ενισχυτής που έχω δεν έχει είσοδο διέγερσης , αλλά είμαι ηλεκτρονικός οπότε τα καταφέρνω με κάτι τέτοια , και πολλά αλλά βέβαια .

Τον παρέλαβα και τον έχω σπίτι περίπου δυο ώρες και τον ακούω σε Pure direct με CD input , ανάμικτα συναισθήματα . Σαν μόνος του παίζει χειρότερα από τον Sony που είχα σαν Pre πρέπει να κάνω πολλές δοκιμές , θέλει βέβαια πολύ διάβασμα.

Απάντηση: Re: ONKYO-PR-SC5507

Τον παρέλαβα και τον έχω σπίτι περίπου δυο ώρες και τον ακούω σε Pure direct με CD input , ανάμικτα συναισθήματα . Σαν μόνος του παίζει χειρότερα από τον Sony που είχα σαν Pre πρέπει να κάνω πολλές δοκιμές , θέλει βέβαια πολύ διάβασμα.

Kανε λιγο υπομονη Τακη για να δουλεψει το μηχανημα. Το απογευμα θα τα πουμε και τηλεφωνικα.

ΥΓ. Καλοριζικο το εργαλειο.

Καλημέρα κάνω ότι γράφει για να μου παίξει το SACD σε Multichannel και δεν παίζει . Ξέρει κάποιος κάτι , υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κόλπο η είναι χαλασμένος ;;;

Xρησιμοποιείς αναλογική σύνδεση με το player; Αν ναι, δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο, απλώς επιλογή της multichannel input στον 5507 (και όχι του cd input).

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση , πες μου έχω ορίσει την Aux 2 για Multichannel στο setup , πατώ την AUX 2 έχω συνδεδεμένο το SACD με τα πέντε RCA και δεν έχω έξοδο αλλά δεν βλέπω πουθενά μπροστά στο πάνελ να γράφει Multichannel .Τι μπορεί να κάνω λάθος , ή παίζει να έχει βλάβη ;; ή μήπως θέλει Fimware update ;; Έγραψα στο service στη Γερμανία και περιμένω απάντηση , δεν ξέρω αν απαντούν.

Μάλλον κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Σε πρώτη φάση ρίξε μια ματιά στο manual...

Το sacd ποιό είναι; Μήπως είναι κάποιο universal player που έχει και HDMI; Αν ναι, ρίξε μία ματιά στο player μήπως έχει οριστεί έξοδος ήχου η HDMI αντί για multichannel (αν και από default πρέπει να είναι ορισμένη η multichannel για sacd).

Αλλιώς περίμενε λίγο, πιστεύω θα σου απαντήσει και ο Βασίλης (mr rebelos) που έχει ήδη τον 5507....

Μάλλον κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Σε πρώτη φάση ρίξε μια ματιά στο manual...

Το sacd ποιό είναι; Μήπως είναι κάποιο universal player που έχει και HDMI; Αν ναι, ρίξε μία ματιά στο player μήπως έχει οριστεί έξοδος ήχου η HDMI αντί για multichannel (αν και από default πρέπει να είναι ορισμένη η multichannel για sacd).

Αλλιώς περίμενε λίγο, πιστεύω θα σου απαντήσει και ο Βασίλης (mr rebelos) που έχει ήδη τον 5507....

Μαζι μου τα λεει με τις ωρες :flipout::flipout:.
Πραγματι καπου εχει κανει λαθος στις ρυθμισεις.
Τακη λιγο υπομονη και θα σου ερθω να το δουμε απο κοντα.

Παίδες Καλημέρα , σίγουρα δεν κάνω λάθος με έχουν ζώσει τα φίδια έχω κάνει τα πάντα , έχω δοκιμάσει και την έξοδο του Multichannel από το Denon 3910 και την έχω δώσει σε αναλογική είσοδο και παίζει κανονικά . Άρα το θέμα είναι στον Onkyo , Στο πανελ εμπρός δεν γράφει τίποτα για Multichannel. Όταν κάνω ρύθμιση και ορίζω την AUX 2 και την TV/Tape εκεί ακούω τα ρελεδακια που ρυθμίζονται αλλά μετά τίποτα δεν μου δείχνει να είναι ΟΚ.

Re: Απάντηση: ONKYO-PR-SC5507

Το sacd θα το συνδεσης στο cd με δυο rca

Γιάννη, έτσι συνδέεται αναλογικά ένα απλό cd player για stereo ακροάσεις.
Ενα universal player (sacd/DVD Audio) συνδέεται με 6 καλώδια RCA για μεταφορά και αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου.

Φίλε μου Γιάννη το SACD της Denon βγάζει πέντε εξόδους , δυο μπροστά δυο πίσω ,center και subwoofer οπότε αν το συνδέσω με δυο RCA χάνω τις υπόλοιπες πληροφορίες εκτός και αν ορίσω στο SACD να βγάζει μονό δυο channels πράγμα που δεν είχα κάνει μέχρι τώρα γιατί με τον AV Sony 9000 που είχα, υπήρχαν δυο Multichannel είσοδοι και ήταν Hardware ενώ εδώ είναι Software και μάλλον εκεί είναι η ζημιά.

Ο Βασίλης μου πρότεινε να αφήσω μονό την Multichannel σύνδεση και να ξαναδοκιμάσω ,το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο γιατί δεν είχα και κάτι άλλο σπουδαίο να μπερδεύει τον AV . Έκανα Firmware update όλα ωραία και καλά τελείωσε αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει . Μάλλον είμαι άτυχος.

Η μόνη ρύθμιση multichannel που κατάφερα είναι μέσω της HDMI να ρυθμίσω στο SACD την έξοδο multichannel LPCM και τότε μου έδωσε στον AV στο AUX 2 στις ρυθμίσεις του ήχου την ένδειξη multichannel. Αλλιώς αναλογικά δεν βλέπει τον αναλογικό ήχο.Οι Γερμανοί δεν λένε να μου απαντήσουν , τους εχω στείλει E-mail από το πρωί.

Last edited:

Η μόνη ρύθμιση multichannel που κατάφερα είναι μέσω της HDMI να ρυθμίσω στο SACD την έξοδο multichannel LPCM και τότε μου έδωσε στον AV στο AUX 2 στις ρυθμίσεις του ήχου την ένδειξη multichannel. Αλλιώς αναλογικά δεν βλέπει τον αναλογικό ήχο.Οι Γερμανοί δεν λένε να μου απαντήσουν , τους εχω στείλει E-mail από το πρωί.

Τότε ο ορισμός του multichannel στο Aux2 έχει να κάνει με την αντιστοίχιση των ψηφιακών εισόδων.

Πολύ δύσκολο να έχει πρόβλημα από τις αναλογικές. Θεωρώ πως δεν έχεις επιλέξει τη σωστή είσοδο.

Το πρόβλημα είναι πως συνδέει την Multichannel με κάποια είσοδο , μέσω software , δεν έχει διακόπτη (Push button) να συνδέεται μηχανικά , άρα είναι βλάβη σε κάποιο ολοκληρωμένο η κακό software. Στο software εκανα uptdate και δεν εφτιαξε.

Το πρόβλημα είναι πως συνδέει την Multichannel με κάποια είσοδο , μέσω software , δεν έχει διακόπτη (Push button) να συνδέεται μηχανικά , άρα είναι βλάβη σε κάποιο ολοκληρωμένο η κακό software. Στο software εκανα uptdate και δεν εφτιαξε.

Συνήθως η multichannel in επιλέγεται μηχανικά με κάποιο κουμπί, είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο; Δεν είναι ψηφιακή σύνδεση για να γίνει αντιστοίχηση σε κάποια είσοδο απ' το μενού του ενισχυτή....

Κανε υπομονη μεχρι το απογευμα για να τσεκαρω τον δικο μου.

Συνήθως η multichannel in επιλέγεται μηχανικά με κάποιο κουμπί, είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο; Δεν είναι ψηφιακή σύνδεση για να γίνει αντιστοίχιση σε κάποια είσοδο απ' το μενού του ενισχυτή....

Ακυρο το παραπάνω. Μόλις κατέβασα το manual, και είδα ότι πρέπει να αντιστοιχίσεις την Multichannel σε μία είσοδο. Αρα καλώς έπραξες και την έχεις κάνει assign στην aux2. Κάτσε να δω παρακάτω και επανέρχομαι.....