ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Σήμερα έιπα να ασχοληθώ λίγο με τον ενισχύτη που τον έχω καιρό τώρα να κάθεται και να περιμένει. Η μόνη πηγή μου αυτή τη στιγμή είναι το WD TV και επομένως ξεκίνησα.

HDMI και Optical συνδεση (δεν ήμουν σίγουρος αν χρειάζεται optical για ήχο, αλλά πήγα πήρα ένα καλώδιο) απο WDTV σε Α/V και HDMI για το Monitor Out σύνδεση με τηλεόραση.

Έχω εικόνα μια χαρά, αλλά ήχος τίποτα. Δοκίμασα να βάλω στο setup ως πηγή και VCR/DVR (και για ήχο και για εικόνα) όπως επίσης και DVD.

Πιστεύω ότι συνδεσιμολογία πρεπει να είναι σωστή αν και πολύ λίγο ασχολήθηκα και είναι ο 1ος μου ενισχυτής. Το Setup πρέπει να το έκανα λάθος.

Παρόλαυτα θα μπορούσε κάποιος που έχει αυτές τις συσκευές, να μου εξηγήσει πώς τα συνέδεσε και πώς τα σετάρισε (με απλά λόγια σαν νέος που είμαι στο χώρο);

Επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω συνδέση τα ηχεία ακόμα, επομένως ο ήχος έρχεται από την τηλεόραση.

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια.

Last edited by a moderator:
Re: Λίγη Βοήθεια: Onkyo TX-NR906 και Western Digital TV HD Media Player

Δες σε ποιά είσοδο optical τον σύνδεσες (optical 1, 2, 3 ...) και κοίταξε στο setup του ενισχυτή σου που αντιστοιχεί η συγκεκριμένη είσοδος (DVD, CD, VCR κ.λ.π.). Πάτα το ανάλογο κουμπί και θα ακούσεις ήχο. Αν δεν σε βολεύει η default ρύθμιση, άλλαξε την από το menu -> input assign του ενισχυτή.
-bye-

εφοσον δεν εχεις συνδεσει τα ηχεια ακομα που θα στειλεις τον ηχο ?
γιατι δεν συνδεεις το wd πανω στην tv ?
η tv εχει optical in ? εαν δεν εχει πως θα παρει ηχο απο τον av ?

Επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω συνδέση τα ηχεία ακόμα, επομένως ο ήχος έρχεται από την τηλεόραση.

Ωχ! αυτό τώρα το είδα. Εεεεε!!! πως θα ακούσεις ήχο απ' τον ενισχυτή χωρίς να έχεις συνδέσει ηχεία;;;;;; :slapface:
Οπότε μόνο απ' την τηλεόραση με την HDMI. Kαι μόνο αν το αρχείο που αναπαράγει το wd δεν έχει ήχο dts.

Last edited:

ε σκατά.......:AFADF0:

maki έχω αρκετά αρχεία με dts ήχο

νόμιζα ότι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να περάσει πάλι ο ήχος μέσω HDMI από ενισχυτή σε TV(πολλά θέλω ε;). H TV έχει μία θήρα Digital Audio Out (Οptical).

Έχω επιλογές (εκτός από το να στήσω τα ηχεία) για να ακούσω ήχο από TV;

ε σκατά.......:AFADF0:
maki έχω αρκετά αρχεία με dts ήχο
νόμιζα ότι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να περάσει πάλι ο ήχος μέσω HDMI από ενισχυτή σε TV(πολλά θέλω ε;). H TV έχει μία θήρα Digital Audio Out (Οptical).
Έχω επιλογές (εκτός από το να στήσω τα ηχεία) για να ακούσω ήχο από TV;

Οχι! Μόνο μέσω HDMI και σε αρχεία που έχουν ήχο Dolby Digital. Για αρχεία με ήχο dts χρειάζεσαι σύνδεση στον ενισχυτή με οπτική ίνα (οπότε και ηχεία συνδεδεμένα στον ενισχυτή).

μάλιστα.....άντε εμπρός δουλειά με τα ηχεία λοιπόν.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις kblachos - makis1973.

Μπορεί να σας ξαναχρειαστώ πάλι κάποια στιγμή....μην απομακρυνθείτε :D

Απάντηση: Λίγη Βοήθεια: Onkyo TX-NR906 και Western Digital TV HD Media Player

Εαν δεν συνδεσεις τα ηχεια στον ενισχυτη δεν υπαρχει και λογος να συνδεσεις αλλη πηγη επανω του.
Ειδικα το wd δεν παιζει αρχεια με dts ηχο εαν δεν συνδεθει με ενισχυτη που να αναλαμβανει την αποδικωποιηση τους καθως δεν εχουν πληρωθει δικαιωματα για dts .
Μην βιαζεσαι κανε ολες τι συνδεσεις και τρεξε το setup. Μετα συνδεεις το wd με το hdmi και τελειωσες

HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Καλημέρα σας, άντιμετωπιζω ένα θέμα με τον ενισχυτή και χρειάζομαι τα φώτα σας.

Έχω 5.1 σύστημα και το πίσω δεξιά ηχείο, αλλά και το subwoofer δε δουλεύουν.

Από τη στιγμή που εβαλα το ηχείο σε άλλη θέση δούλεψε καλά. Αρα το πρόβλημα ειναι του ενισχυτή. Και συμφωνα με τον aragorn, πολλοι απ'αυτους που το παρρηγγειλάν απο Γερμανια (οπως κι εγω) είχαν παρομοια προβληματα διοτι ειχαν ξεκουμπωυθει πλακετες.

Λοιπον θελω να το ανοιξω και να το τσεκαρω, αλλα δε θελω να κανω ζημια τιποτα και επισης γινεται μια κολαση μεσα, με μια γρηγορη ματια που εριξα. Θελω βοηθεια, καθοδηγηση, κατι να με παει στη πηγη βημα βημα.

Επικοινωνησα με [email protected] αλλα δεν βοηθησαν καθολου, μου ειπαν να επικοινωνησω τον "local dealer" (ναι καλυτερα να επικοινωνησω με το μαναβη μου).

Επισης μπορειτε να μου πειτε οποιοι εχετε το συγκεκριμενο Οnkyo και 5.1 ηχοσυστημα, που εχετε συνδεσει τα πισω ηχεια.

HELP HELP HELP!!

Re: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Ψαξατε καλα τα προηγουμενα posts ? Ειχαν βαλει και φωτογραφιες με τις καρτες που πρεπει να πατηθουν (φυσικα προσεκτικα) και μαλιστα το περιεγραφαν σαν σχετικα απλη διαδικασια !
Για αρχιστε να ξαναψαχνετε ....

Είναι όντως πολύ απλή η διαδικασία - την έκανα και εγώ στον 876 μου, όπου επίσης δεν έπαιζε το ένα κανάλι (και σε μένα το πίσω δεξιό.. :chinscratch: )

Μεγάλη προσοχή να έχει βγει ο ενισχυτής από την πρίζα!! Υπάρχουν εκτεθειμένες υψηλές τάσεις στο εσωτερικό του.

Το κανάλι του sub σου που δεν παίζει με προβληματίζει περισσότερο.. Σίγουρα έχεις κάνει όλες τις ρυθμίσεις σωστά; Το Audyssey σου λέει ότι δεν βρίσκει ηχείο;

Πρόσεξε το sub να είναι συνδεδεμένο στη σωστή έξοδο, γιατι εχει 2.
Το είχα πάθει κι εγώ.

Απάντηση: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Θελει μεγαλη προσοχη στις συνδεσεις και στις πολικοτητες.Εχει μια πολυ καλη "αφισουλα" μεσα στο κουτι με την πισω πλευρα του ενισχυτη,βοηθαει πολυ στην εγκατασταση.Απλα κοιταξε το με τις συνδεσμολογιες,γιατι εγω παλι δεν εχω κανενα προβλημα και στο 7καναλο

δε μπορω να καταλαβω.

Ανοιξα τον ενισχυτη, ίσα που εσπρωξα πολύ ελαφρα οτι πλακετα εβλεπα προς τις εξοδους και το πισω δεξια ηχειο λειτουργει. Δε ξερω καν αν ηταν αυτος ο λογος η κατι αλλο.

Το Αudyssey όμως μου δειχνει οτι εχω 6 ηχεια και no-sub, ενω έχω 5.1. Επισης μου βγαζει κατι errors σε speakers που δε καταλαβαινω ακριβως που απευθυνοντε.

Το sub ο μόνος ηχος που μου δίνει είναι όταν το κλεινω και ακουγεται ενα βαθυ στιγμαιο μπασο, δε ξερω αν αυτο λεει τιποτα. Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι το sub το εχω συνδεσει στο σωστο μερος, διπλα στο PRE OUT.

Περπατω τελειως στα τυφλα εδω περα πλεον, και τρωω ωρες χωρις κανενα αποτελεσμα. Ειναι κανεις θεσσαλονικη που μπορει να βοηθησει τον απειρο + αμοιρο;

δε μπορω να καταλαβω.

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι το sub το εχω συνδεσει στο σωστο μερος, διπλα στο PRE OUT.

Το sub πρέπει να το συνδέσεις στο pre out και όχι δίπλα στο pre out.

Στείλε μου με ΠΜ το τηλέφωνό σου να σε πάρω το απόγευμα !

Απάντηση: Re: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

δε μπορω να καταλαβω.

Ανοιξα τον ενισχυτη, ίσα που εσπρωξα πολύ ελαφρα οτι πλακετα εβλεπα προς τις εξοδους και το πισω δεξια ηχειο λειτουργει. Δε ξερω καν αν ηταν αυτος ο λογος η κατι αλλο.

Το Αudyssey όμως μου δειχνει οτι εχω 6 ηχεια και no-sub, ενω έχω 5.1. Επισης μου βγαζει κατι errors σε speakers που δε καταλαβαινω ακριβως που απευθυνοντε.

Το sub ο μόνος ηχος που μου δίνει είναι όταν το κλεινω και ακουγεται ενα βαθυ στιγμαιο μπασο, δε ξερω αν αυτο λεει τιποτα. Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι το sub το εχω συνδεσει στο σωστο μερος, διπλα στο PRE OUT.

Περπατω τελειως στα τυφλα εδω περα πλεον, και τρωω ωρες χωρις κανενα αποτελεσμα. Ειναι κανεις θεσσαλονικη που μπορει να βοηθησει τον απειρο + αμοιρο;

Το οτι σου δειχνει 6 ηχεια σημαινει οτι εχεις συνδεσει σε λαθος θεση το sub .
To sub συνδεεται σε μια απο τις θεσεις που εχουν ενδειξη pre out και σγκεκριμενα σε αυτην που αναγραφει subwoofer και ειναι ακριβως κατω απο το κεντρικο pre out .
(Υπαρχει αλλη μια συνδεση rca καλωδιου με ενδειξη subwoofer στο κομματι multi channel input multi ch αναγραφεται και ειναι ακριβως διπλα και μαλλον εκει εχεις συνδεσει το sub )
Ανοιξε ξανα τον 906 και σπρωξε καλα τις πλακετες να εισαι σιγουρος οτι πατανε καλα προσεξε μονο να αποβαλεις τον στατικο ηλεκτρισμο απο επανω σου και να βγαλεις την πριζα .

Ειναι η τριτη φορα που ψαχνουμε τα ποστς με τις φωτογραφιες απο τις καρτες εαν τα βρει καποιος να τα στικαρουμε ρε παιδια

Ορίστε δυο φωτο από τον 876 μου:

Μιλάμε για τις κάθετες πλακέτες που είναι κάτω από τα transistor εξόδου:

attachment.php

Εδώ οι δύο από αυτές στο οριζόντιο.
Πιέζουμε στην δεξιά άκρη της πλακέτας, εκεί που είναι λίγο "λοξή".

attachment.php

Attachments

• IMG_3345_resize.JPG
    IMG_3345_resize.JPG
    245.2 KB · Views: 162
  • IMG_3346_resize.JPG
    IMG_3346_resize.JPG
    196.7 KB · Views: 162

Aaaa ok, καταλαβα, ευχαριστω Δημητρη που μπηκες στον κοπο. Θα το δοκιμασω σημερα και ελπιζω να βγαλω ακρη.

Οσο για το sub, οταν ειπα οτι ειναι διπλα στο preout, αλλο εννοουσα, τελοςπανων. Ελπιζω σημερα να εχουμε καλη καταληξη.

Ευγε Δημητρη .
Πιεζουμε με φορα προς τα κατω η προς τα εξω ?
Που κουμπωνουν προς την πισω μερια του ενισχυτη η προς τα ποδια στηριξης στο ραφι ?