Οπερα

Re: Απάντηση: Οπερα

Σπύρος Σούρλας said:
1)Rigoletto.H εκτέλεση που προτεινει ο Δαμιανός ειναι αξεπέραστη.Κορυφαια λυρική -δραματική όπερα.Οι ερμηνευτές με πρώτο τον Gobbi,συγκλονιστικοί
2)Κουρέας της Σεβίλλης.Δαμιανός speaking again.Δροσερή-κωμική-ανάλαφρη.
3)Norma-Bellini.Callas,Stignani,Filippesci EMI.Tulio Serafin.(στην μονοφωνική εκδοχή).H καλύτερη Norma ολων των εποχών.Η Calas ειναι η Norma.Oπερα με σπουδαίες άριες και εκπληκτικά νουέτα και τρίο.
4)La sonnambula-Bellini.EMI.Callas,Monti,Cossotto,Zaccaria.Votto.Πολυ ευχάριστη και μελωδική κωμωδία παρεξηγήσεων.Στο φινάλε η diva ειναι μαγευτική.
5)Tosca-Puccini.Callas-Di Stefano-Gobbi.Victor De Sabata.Oλο το βαρύ πυροβολικό μαζί.Φοβερό δράμα .Για μένα η καλύτερη Tosca.EMI
6)Αida-Verdi.Callas,Tucker,Barbieri,Gobbi.Serafin.Κλασσική δραματική όπερα με συναρπαστική εξέλιξη,και πανέμορφες άριες.EMI
7)Τraviata-Verdi.Ileana Cotrubas,Placido Domingo,Sherrill Milnes,Stefania Malagu.Bavarian state opera chorus and orchestra.Carlos Kleiber.D.G.Για να μην προτείνω Τraviata με Callas κατι σημαίνει;) .Η Cotrubas καθοδηγείται απο εναν εκπληκτικό Kleiber και ειναι super.Η ολη εκτέλεση, είναι για μένα η πιό πλήρης Traviata πού έχω ακούσει.
8)IL Trovatore-Verdi.Callas-Di Stefano,Panerai,Barbieri,Zaccaria.Herbert Von Karajan.Σπουδαίο μελόδραμα .Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
9)Mαγικός Αυλός.Οπως το προτείνει ο Δαμιανός.Ολη η ομάδα υπο τον Klemperer πετάει.
10)Lucia diLammermoor-Donizetti.Callas,Tagliavini,Cappuccilli,Ladysz.Serafin.EMI.Κλασσικό μελόδραμα με μιά Callas συγκλονιστική στην περίφημη ´σκηνή τής τρέλλας´,μιά απο τις πιό δραματικές τού οπερατικού ρεπερτορίου.

Πάλι σε έξοδα θα μπούμε... Ευχαριστούμε για τις προτάσεις.:grinning-smiley-043
Αν θελήσουμε τα ASIN/LABELS (καλά αυτά τα δίνεις στα περισσότερα), των cd, είναι εύκολο ή ζητάω πολλά? Όχι τίποτε άλλο, αλλά να βοηθήσουμε τον στόκο πωλητή στο δισκάδικο.:slapface:

Μεταξύ μας, και καμιά πρόταση για καλό eshop μια χαρά θα μου έρθει.:Banane0:

Δημήτρης Ιωάννου said:
Να συμπληρώσω με την σειρά μου οτι για "αρχαρίους" το μπελκάντο προέχει γιατί είναι μελωδικότερο και πιο κατανοητό.
Ετσι εκτός από τον "Κουρέα" του Ροσίννι με την Κάλλας,σου προτείνω και το "Nabucco" του Verdi ,απ τις πρώτες του όπερες ,που δεν πετάς τίποτα απ την αρχή ως το τέλος.Ολο μελωδίες,απίστευτα χορωδιακά και "μικρές" άριες ώστε να μη σε κουράσουν σε πρώτη ακρόαση.Είναι μαγική όπερα και χωρίς να ξέρεις το λιμπρέτο (όπως και ο Κουρέας.)

Το διπλό LP που έχω της EMI με διευθυντή τον Muti και ερμηνεύτρια την Renata Scotto είναι απλά καταπληκτικό και με άψογη ηχογράφηση !

Πάρτο και αν δεν σ αρέσει μου το πουλάς.!!!:grinning-smiley-043
Υ.Γ. Υπάρχει και σε διπλό CD..

Η δική μου η πρόταση ΔΕΝ μετράει ???
Αφήστε τις πολλές άριες για αργότερα,αφού μυηθεί ο άνθρωπος.
Αξεπέραστη η Κάλλας δεν λέω αλλά εδώ έχουμε ενα entry level ακροατή.
Τα ατελείωτα ρετσιτατιβα του Mozart θα τον κάνουν να σκυλοβαρεθεί τον Παναγιώτη.Ασε που αν δεν βλέπεις τον Mozart χανεις πολλά ..

Πααγιώτη αν σ ενδιαφέρει και το θέαμα έχω τέσσερεις παραστάσεις του Rigoletto σε DVD .Ευχαρίστως να σου δώσω μία να δείς και να σχηματίσεις άποψη.Και το Nabucco έχω και τον "Mαγικό Αυλό" και δύο Τραβιάτες κλπ.
Η οπτική βοηθάει πολύ στην αρχή.

Στείλε μου πμ. ή θα σε πάρω τηλεφωνο..

Απάντηση: Re: Οπερα

Panagiotis Manopoulos said:
Ο Don Giovanni δε στελνει Ελλαδα, ο μαγικος αυλος σε πρωτη εκδοση εχει 99$ τιμη εναρξης, δυσκολο πραγμα η οπερα. Παρολα αυτα δε μασαω και συνεχιζω. Η διαφημηση του Jumbo, υπαρχει σε βινυλιο;:flipout:

Παναγιώτη ψάξε εδώ: www.philrees.org. Υποτυπώδες μαγαζί με τεράστια ποικιλία. Δέχεται paypal και στέλνει στην Ελλάδα. Τον Ντον Τζιοβάννι τον πήρα από εκεί.

Κάνε και ένα crash test με τα dvd που σου προσφέρει ο Δημήτρης, να πάρεις μια ιδέα, μην μας την πέσεις μετά και ζητάς τα ρέστα! ;)

Τώρα για το Βάγκνερ, δε θέλω κρυάδες! :slapface: Απλά είμαστε κάπως αρχάριοι ακόμη... Μόνο ο Ντοκ είναι πεπειραμένος και του 'μεινε μετά ο εφιάλτης με τις κυρίες που στριγγλίζουν! :flipout:

Άντε, γιατί σκεφτόμουν να σας ξαμολήσω μες το κατακαλόκαιρο κανένα αφιέρωμα στο Ριχάρδο! :twoguns: Ευθύμιεεε! :grandpa: βρήκες τίποτε για το Δαχτυλίδι; -bye-

τελευταία φορά γιά το δαχτυλίδι είχε γράψει ο φουνταριστός....
αλλά....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπερα

valhala said:
Πάλι σε έξοδα θα μπούμε... Ευχαριστούμε για τις προτάσεις.:grinning-smiley-043
Αν θελήσουμε τα ASIN/LABELS (καλά αυτά τα δίνεις στα περισσότερα), των cd, είναι εύκολο ή ζητάω πολλά? Όχι τίποτε άλλο, αλλά να βοηθήσουμε τον στόκο πωλητή στο δισκάδικο.:slapface:

Μεταξύ μας, και καμιά πρόταση για καλό eshop μια χαρά θα μου έρθει.:Banane0:

Πες ποιά θές και σού απαντώ.Εχει ο μπαξές.;)
Θα έλεγα να δοκιμάσεις το mdt.co.uk
Καλό service .Oι Εγγλέζοι σε αυτά είναι οκ.Δές ΕΜΙ,για Callas.Nομίζω ότι έχουν τα remasters.Εγώ έχω τα πιο παλιά.Την Callas,τον Gobbi και τον Di Stefano,θελω να τούς ακούω με τήν ´παλιά´αίσθηση.Εκεί καταλαβαινω την διαφορά κλάσης απο κατι σημερινούς-ες Γκεοργκίου και Αλάνια:twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπερα

Σπύρος Σούρλας said:
Oι Εγγλέζοι σε αυτά είναι οκ.

και σε άλλα -πολλά- είναι ΟΚ οι Εγγλέζοι.
και η εν γένει σχέση τους με τη Μουσική είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του μέσου Ελληνα.;)

Δ. Παναγιωτίδης said:
τελευταία φορά γιά το δαχτυλίδι είχε γράψει ο φουνταριστός....
αλλά....

Τι εννοείς έγραψε???Παρέπεμψε σε link:flipout: :flipout:
Αρχηγέ να αρχίσω να ανησυχώ για την μνήμη σου???:grandpa:

ναι παρέπεμψε...
αμάν πιά...αφού καταλάβατε τι εννοούσα...
γιατί θα έγραφε δηλαδή....?

Για προτάσεις σε καινούριο ακροατή θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη τον Ιωάννου.
Ο λόγος που και εγώ πρότεινα όπερες του Ιταλικου Ρεπερτορίου,είναι ότι σε ´βάζουν ´καλύτερα στο κλίμα.Καποιες απο αυτές πάντως ειναι και αριστουργήματα.
Υ.Γ
Εγώ προειδοποίησα απο χτές για τον Ντοκ,αλλά οι σεκιουριτάδες έλειπαν απο την θέση τους.
Αν αρχίσει να εκφέρει γνώμη ο Ντοκ για όπερα ,απο αύριο εγώ υπόσχομαι να κάνω παρουσιάσεις για Hi-end και για γιαπωνέζους.Θα διαβάζω τον εαυτό μου μόνος μου.:flipout: :flipout: :flipout:

σόρρυ γιά την απουσία....

θα τον μαστιγώσω το Σ?Κ

πάντως γιά την ώρα εγώ θα κρατήσω τη λίστα του Σπύρου (σόρρυ Δαμιανέ) και τη συμβουλή του Λύμπε, που άλλωστε είναι αρχή μου.
(ξετινάξτε ένα δίσκο και μετά πάτε στον επόμενο).
Εξ ού και η μικρή μου δισκοθήκη....)

Δαμιανέεε...έχω πήξει με άλλα, αλλά ...τον παλεύω το Βάγκνερ.Ψάχνομαι, για dvd της παράστασης των Μπουλέζ - Σερώ και μετά βινύλιο Φουρτβαίνγκλερ (πολύ καλός τον άκουσα σε λάιβ από το Μπαϊρόιτ), cd Σόλτι (το στάνταρ, πολύ δυναμικός, δε μου έκανε τρομερή εντύπωση) και μάλλον Κριπς (μου λένε ότι έχει φοβερό καστ-δεν το έχω ακούσει ούτε το έχω βρει).
Τώρα έχω κολλήσει με το Μαγεμένο αυλό του Κλέμπερερ (και το καταπληκτικό dvd της ταινίας του Bergman στην Criterion) και το Έτσι κάνουν όλες του Μπεμ.Βοήθειά μας...Είναι πολλά τα λεφτά Δαμιανέ.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Ψάχνομαι, για dvd της παράστασης των Μπουλέζ - Σερώ...

Αυτά τα ...τιμημένα μ' έχουν στοιχειώσει! :blink: Μόλις σταματήσει η υπερχείλιση των καρτών, θα τα πετάξω μέσα! :food-smiley-005:

Όσο για τον Παναγιώτη, μεγάλο παιδί είναι, θα προσέχει! ;) Εξάλλου το έγραφε στην είσοδο... κατάλληλο από 17! :popcorn:

Πάντως τα βινυλιάκια στην όπερα είναι ανπέκταμπλ! :grinning-smiley-043 Μέσα από τα τσάκα, τσούκα, ακούς τις φωνές να πάλλονται κι' ανατριχιάζεις! :aktion033:

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Η μόνη ηχογράφηση της Κάλλας που γνωρίζω (και έχω), στην Κάρμεν, είναι με το Ζωρζ Πρετρ στην ΕΜΙ, του 1964. Δεν είναι όμως μονοφωνική.

Αν πρόκειται γι' αυτή, είναι μια πολύ ιδιόρρυθμη Κάρμεν και δε συστήνεται για κάποιον που θέλει να γνωρίσει την όπερα. Η Κάρμεν της είναι σκοτεινή, γεμάτη μνησικακία, με μηδέν αισθησιασμό. Μ' αρέσει να την ακούω, αλλά σίγουρα δεν είναι η αντιπροσωπευτική Κάρμεν.

Τώρα για την Κάρμεν, μην ακούς το Σπύρο, άκου το Νίτσε που ήταν ενθουσιασμένος με την όπερα! ;) Δεν υπάρχει δισκοθήκη όπερας χωρίς την Κάρμεν... :lehrer:
Oπως και ´δισκοθήκη ´κλασσικής χωρίς το Adagio τού Albinoni:flipout: :flipout:
Δαμιανέ τήν έχω πάντως στην δισκοθήκη μου,και σε βινύλλιο.Πέρα απο την πλάκα πάντως δέν είναι απο τίς πρώτες μου επιλογές,παρ´ότι είναι κλασσική όπερα.Kάτι δεν μου πάει.Iσως όλη αυτή η φιλολογία γύρο απο την ηρωίδα...Φυσικά όμως ειναι στίς βασικές προτάσεις.
Από τίς Γαλλικές όπερες προτιμώ τού Τρώες τού Μπερλιόζ ,υπό τόν Collin Davis,σε μιά πολύ καλή ηχογράφηση τής Philips.

Όλα έχουν και την μυθολογία τους....
Έτσι και ο Μπιζέ.
Οι ''ψαράδες μαργαριταριών' είναι υπέροχο έργο, με Ε-Κ-Π-Λ-Η-ΚΤ-Ι-Κ-Ο κεντρικό θέμα, αλλά όλοι θυμούντια την Κάρμεν, κυρίως για το ταπεραμέντο του κεντρικού ρόλου.....

Ωραίες οι προτάσεις σας παιδιά, αλλά ξεχάσατε να του πείτε το σημαντικότερο: να μην ξεχάσει να πάρει μαζί με τα δισκάκια και μπόλικα πακέτα ....χαρτομάντηλα!!!

Καμιά φορά χρειάζονται και γάζες, μην ξεχνάμε τους Σικελικούς Εσπερινούς, το Φιντέλιο, τον Αντρέα Σενιέ, το Βότσεκ...
Ζηλεύω πολύ κάθε φορά που κάποιος καλότυχος ξεκινά το ωραίο ταξίδι. Υπέροχη γεύση και ενθουσιασμός που για τα περισσότερα πράγματα χάνεται δια παντός στην αρχή της ενηλικίωσης και στην κατάκτησh της εμπειρίας.Όσο περνούν τα χρόνια οι δόσεις δυστυχώς μικραίνουν.

Δηλαδή , αγαπητοί κύριε maverick και Νέος Πανιώνιος , ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε ότι μπορεί να ακούσετε όπερα και να συγκινηθείτε μέχρι δακρύων , ώστε να σας χρειαστούν χαρτομάντηλα και γάζες ;
( Δεν είναι μομφή , είναι έκφραση γνήσιας απορίας )