Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Γιατί;
Και αν έχω ένα μεγάλο ενυδρείο;

Θα το έχεις λυμένο στη θήκη του; :grandpa:

Θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι δεν γέρνει κατ' αρχήν. Επίσης θα πρέπει να τσεκάρεις τον αντιδραστήρα συνεχώς. Δεν θες να πάθουν τίποτε τα ψάρια, έτσι δεν είναι; Το άρμα μάχης επίσης δεν είναι καθόλου καλή επιλογή. Γλιστράει η ερπύστρια στο παρκέ... άντε να το ελέγξεις.

Οπλισμένο και ετοιμοπόλεμο!
Και στο ενυδρείο ψάρια πολεμιστές! Όχι τίποτα χάνους!
Και γλύφτες να το συντηρούν.
Μην μπλοκάρει καμία ώρα και έχουμε άλλα!

Στο άρμα θα βάλω σεμεδάκια στις ερπίστριες και δεν θα γλιστράει.

Εγώ να γκρινιάξω; Ποτέ! Ίσα ίσα που δεν πρόκειται να αλλάξει η θέση μου. Με άδεια συγκεκριμένη και με κατηγορίες άδειας και όπλων έχω πει ότι είναι η πρότασή μου. Δεν είμαι υπέρ του ανεξέλεγκτου που υφίσταται σήμερα με το νόμο που υπάρχει. Είμαι γενικότερα υπέρ του ελεγχόμενου. Από το πως κρατάς το όπλο, μέχρι το ίδιο το κράτος να είναι τόσο αποτελεσματικό κατά της εγκληματικότητας που να μην υπάρχει ανάγκη να οπλοφορείς.

Από και και πέρα, τα όρια στη χρήση των όπλων, ποιά και γιατί, είναι συγκεκριμένα καθώς αυτό ορίζεται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Μην ξαναπώ ότι το πυρηνικό υποβρύχιο δεν κάνει για άμυνα στο σπίτι. Είναι προφανές για ποιο λόγο δεν κάνει.
Εδώ το «προφανές» χρησιμοποιείται σωστά.

Μήπως η Πολιτεία θα πρέπει σιγά σιγά να μαζεύει τα κυνηγετικά όπλα και από αυτούς τους περίεργους που σκοτώνονται μεταξύ τους;
Το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι, φυσιολάτρες και άλλα ασύλληπτα...

Τραγωδία στη Λαμία: Σκότωσε τον κουνιάδο του σε καρτέρι για αγριογούρουνα

Μήπως η Πολιτεία θα πρέπει σιγά σιγά να μαζεύει τα κυνηγετικά όπλα και από αυτούς τους περίεργους που σκοτώνονται μεταξύ τους;
Το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι, φυσιολάτρες και άλλα ασύλληπτα...

Eίναι εντελώς οξύμωρο από τη μια να μην επιτρέπει την οπλοκατοχή απο την άλλη να επιτρέπει κυνηγετικά όπλα.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτός που θα πάρει κυνηγετικό όπλο, τη βρίσκει σκοτώνοντας.

Πιο ηθικό και συνεπές θα ήταν να ίσχυε το αντίστροφο.

Πλήρης και οριστική κατάργηση του κυνηγιού χρειάζεται. Οι φυσιολάτρεις μπορούν να πάρουν φωτογραφική μηχανή.

Πλήρης και οριστική κατάργηση του κυνηγιού χρειάζεται. Οι φυσιολάτρεις μπορούν να πάρουν φωτογραφική μηχανή.

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Είναι ντροπή στην εποχή μας να επιτρέπεται το κυνήγι.

Και όπως λες ο πραγματικός φυσιολάτρης μπορεί να χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή.

Η επαφή με την τραυματισμένη πλεον φύση πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα:μην πάρεις τίποτε εκτός από αναμνήσεις, μην αφήσεις τίποτε εκτός από ίχνη που ο άνεμος θα σβήσει.

Kι εγώ συμφωνώ, οτι δεν υπάρχει πιό υποκριτική δικαιολογία απο την "επαφή με την φύση" που επικαλούνται οι κυνηγοί. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εθισμό στην έκριση αδρεναλίνης που συμβαίνει κατα την διάρκεια του κυνηγιού σε συνάρτηση με την υποσυνείδητη ή ενσυνείδητη επιθυμία του κυνηγού να σκοτώσει, με όλη την προετοιμασία που προυποθέτει αυτό - δεν κάθεσαι στάσιμος για ώρες σε ένα "καραούλι" μέσα στο κρύο για φυσιολατρικούς λόγους... Φυσιολατρική ζωή μπορείς να κάνεις με πεζοπορία ή φωτογραφική μηχανή όπως ειπώθηκε ήδη. Το κυνήγι ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη - ειδικά όταν το θήραμα είναι επικίνδυνο όπως ένα αγριογούρουνο. Αυτό πάει πακέτο - προετοιμασία μάχης, έκριση αδρεναλίνης, επίτευξη της θανατικής βολής μέσα σε αντίξοες συνθήκες - αλλιώς θα κάθονταν έξω απο το κοτέτσι τους και θα τουφέκιζαν τις κότες τους... Η αδρεναλίνη εντείνει τις αισθήσεις, επιταχύνει τις κινήσεις, μεταφράζει κάθε ήχο και κάθε κίνηση σαν στοιχείο απειλής ή άμεσης δράσης και... μπαμ - τον έφαγες τον κουνιάδο ή τον φίλο σου...

Τώρα τι σχέση έχει το κυνήγι, με ένα τραγικό ατύχημα; Οι κραυγές, παιδιά, δεν οφελούν! Πόσοι σκοτώνονται ,ετήσια, από παρόμοια ατυχήματα; Σίγουρα πολύ λιγότεροι απ' όσοι σε οδικά ατυχήματα. Θα ήταν τρελό να φωνάζουμε, κατ' αναλογία, γιά την απαγόρευση της αυτοκίνησης! Ατζαμήδες υπάρχουν παντού σε όλα τα χόμπυ και τα επαγγέλματα...

Είναι ντροπή στην εποχή μας να επιτρέπεται το κυνήγι.

Εγώ πιστεύω το ίδιο ακριβώς και για το ψάρεμα.
Και ιδιαίτερα για το ψαροντούφεκο.
Εχω δεί ατύχημα -αυτοτραυματισμό- που θα με κυνηγάει σ όλη μου τη ζωή.
Δεν ξέρω αν επέζησε ο παθών τελικά: το αίμα έτρεχε ποτάμι.

Εγώ πιστεύω το ίδιο ακριβώς και για το ψάρεμα.
Και ιδιαίτερα για το ψαροντούφεκο.
Εχω δεί ατύχημα -αυτοτραυματισμό- που θα με κυνηγάει σ όλη μου τη ζωή.
Δεν ξέρω αν επέζησε ο παθών τελικά: το αίμα έτρεχε ποτάμι.

E μα φυσικά και αυτό.

Όλοι έχουν πλέον τροφή στο πιάτο τους, δεν είναι ανάγκη να καταστρέφουν την πανίδα.

Για τους ίδιους... τι να πω...

Ότι το μυαλό δεν είναι για βάρος πάνω στους ώμους?

Τώρα τι σχέση έχει το κυνήγι, με ένα τραγικό ατύχημα; Οι κραυγές, παιδιά, δεν οφελούν! Πόσοι σκοτώνονται ,ετήσια, από παρόμοια ατυχήματα; Σίγουρα πολύ λιγότεροι απ' όσοι σε οδικά ατυχήματα. Θα ήταν τρελό να φωνάζουμε, κατ' αναλογία, γιά την απαγόρευση της αυτοκίνησης! Ατζαμήδες υπάρχουν παντού σε όλα τα χόμπυ και τα επαγγέλματα...

Πρέπει να βρεις μια καλή χρήση για να το δικαιολογήσεις αυτό. Έχει καμιά καλή χρήση το κυνήγι; Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ κάποια. Ξέρω γω να είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει κάποιος να εξασφαλίσει την τροφή του. Δηλαδή μάλλον απίθανο να συμβαίνει.

Εγώ ας πούμε την οπλοκατοχή μπορώ να την αντιληφθώ ως χρήσιμη για την αυτοάμυνα. Στο κυνήγι είναι αδιανόητη η χρήση. Τι εξυπηρετεί να σκοτώσεις εκεί το 2018; Ίσως μου διαφεύγει κάτι.

ο 51χρονος πυροβόλησε καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς είδε κίνηση μέσα σε δασωμένη έκταση και μετά από λίγο κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τον 38χρονο γιατί τον πέρασε για θήραμα.

Δηλαδή πυροβόλησε πριν δει το θήραμα. Απλά Ηλίθιος, εκτος κι αν το έκανε επίτηδες...

Πρέπει να βρεις μια καλή χρήση για να το δικαιολογήσεις αυτό. Έχει καμιά καλή χρήση το κυνήγι; Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ κάποια. Ξέρω γω να είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει κάποιος να εξασφαλίσει την τροφή του. Δηλαδή μάλλον απίθανο να συμβαίνει.

Εγώ ας πούμε την οπλοκατοχή μπορώ να την αντιληφθώ ως χρήσιμη για την αυτοάμυνα. Στο κυνήγι είναι αδιανόητη η χρήση. Τι εξυπηρετεί να σκοτώσεις εκεί το 2018; Ίσως μου διαφεύγει κάτι.

Τι χρήση, μπρε, χόμπυ είναι! Προσωπικά δεν κυνηγώ, έχω όμως αρκετούς φίλους και συγγενείς, που το κάνουν. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι τους, ανεξαιρέτως, τηρούν όλους τους κανόνες κυνηγητικών συλλόγων, δασαρχείων κλπ και είναι φιλόζωοι. Χωρίς παρεξήγηση, Λεωνίδα, σε φαντάζομαι με στυλάκι Τζών Γουέϊν με τα κόλτ στη ζώνη να διαμαρτύρεσαι γιά όσους κυνηγούν....:flipout:

Τι χρήση, μπρε, χόμπυ είναι! Προσωπικά δεν κυνηγώ, έχω όμως αρκετούς φίλους και συγγενείς, που το κάνουν. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι τους, ανεξαιρέτως, τηρούν όλους τους κανόνες κυνηγητικών συλλόγων, δασαρχείων κλπ και είναι φιλόζωοι.

Φιλόζωοι οι κυνηγοί!!!!!;;;;;;
:bang:

Φιλόζωος είναι όποιος αγαπάει τα ζώα, γενικώς, όχι όποιος αγαπάει τα σκυλιά του. Όσους κυνηγούς ξέρω, η φιλοζωία τους εξαντλείται στα σκυλιά τους αλλά ακόμη και σ'αυτά δεν φέρονται με τον καλύτερο τρόπο.

Τι χρήση, μπρε, χόμπυ είναι! Προσωπικά δεν κυνηγώ, έχω όμως αρκετούς φίλους και συγγενείς, που το κάνουν. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι τους, ανεξαιρέτως, τηρούν όλους τους κανόνες κυνηγητικών συλλόγων, δασαρχείων κλπ και είναι φιλόζωοι. Χωρίς παρεξήγηση, Λεωνίδα, σε φαντάζομαι με στυλάκι Τζών Γουέϊν με τα κόλτ στη ζώνη να διαμαρτύρεσαι γιά όσους κυνηγούν....:flipout:

Δεν είμαι εναντίον των όπλων. Είμαι εναντίον της κακής χρήσης των όπλων.

Μη μου βάζεις ιδέες...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Φιλόζωοι οι κυνηγοί!!!!!;;;;;;
:bang:

Φιλόζωος είναι όποιος αγαπάει τα ζώα, γενικώς, όχι όποιος αγαπάει τα σκυλιά του.

Ίσως αγαπάει και τους άλλος "συναδέλφους".

Κυνηγός και φιλόζωος είναι κάτι σαν το "έμεινα παρθένα για να αφοσιωθώ στα παιδιά μου".

Το ότι είναι χόμπυ, σίγουρα είναι. Είναι και όμως άρρωστο.

Σκοπός του είναι να σκοτώσεις.

Αν αρέσει σε κάποιον η όλη διαδικασία - το πρωινό ξύπνημα, η πεζοπορία στα βουνά, το καρτέρι κ.λπ.- μπορεί κάλλιστα να την χαρεί αναίμακτα με την χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής.