Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

0c1f567b.jpg

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

0c1f567b.jpg

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ελπίζω τα παλαμάκια να έχουν ειρωνική ή σκωπτική σημασία...
Διαφορετικά, ειλικρινά, λυπάμαι... αλλά,
τα όπλα φτιάχτηκαν για να μπορεί κάποιος να σκοτώνει πιο εύκολα, ενώ
τα μολύβια για να γράφει πιο εύκολα,
τα αυτοκίνητα για να μετακινείται πιο εύκολα και
τα κουτάλια για να τρώει πιο εύκολα.

Η διαφορά είναι σαφής ακόμα και για την κοινή λογική (common sense).
Τώρα, αν η λανθασμένη χρήση όλων των παραπάνω οδηγεί σε "ατυχήματα", αυτό είναι διαφορετικό θέμα από τον σαφώς οριζώμενο σκοπό υπαρξής τους.

Η ευφυία του συντάκτη των αναγραφομένων στη φανέλα πρέπει να απέχει πολύ από το να γίνει τριψήφια, μετρημένη με δείκτη IQ, με τον οποίο δείκτη του, μάλλον "δε συμβιβάζεται" όπως δηλώνει ευθαρσώς...

Η ισοπεδωτικά αφελής "λογική" ( ; ) επαγωγή των παραπάνω θα πρέπει να διδάσκεται ως λανθασμένη χρήση της "λογικής των προτάσεων"...

Underdog, κάθε πράγμα κατασκευάζεται για κάποια χρήση. Φυσικά δεν θα αρχίσουμε να τρώμε με τα χέρια επειδή κάποιος σκότωσε κάποιον άλλον με μαχαίρι. Αλλά τα όπλα κατασκευάζονται για να σκοτώνουν, όχι για κάποια άλλη χρήση, υπάρχει διαφορά. Βέβαια ο meletov μίλησε (και) για εκφοβισμό. Αν δεχθούμε ότι αυτή είναι η κύρια χρήση του όπλου, γιατί η προτεινόμενη λύση να είναι τα όπλα και όχι ακίνδυνες ρέπλικες;

Underdog, κάθε πράγμα κατασκευάζεται για κάποια χρήση. Φυσικά δεν θα αρχίσουμε να τρώμε με τα χέρια επειδή κάποιος σκότωσε κάποιον άλλον με μαχαίρι. Αλλά τα όπλα κατασκευάζονται για να σκοτώνουν, όχι για κάποια άλλη χρήση, υπάρχει διαφορά. Βέβαια ο meletov μίλησε (και) για εκφοβισμό. Αν δεχθούμε ότι αυτή είναι η κύρια χρήση του όπλου, γιατί η προτεινόμενη λύση να είναι τα όπλα και όχι ακίνδυνες ρέπλικες;

Lepton αυτό δεν είναι λύση, δυστυχώς.
Ο άγραφος νόμος λέει πώς άν τραβήξεις όπλο πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.
Άν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση ο κλέφτης να είναι οπλισμένος και τραβήξεις εσύ τη ρέπλικα......τι θα γίνει;
Αυτός σίγουρα είναι αδίστακτος χωρίς ηθικούς φραγμούς σε σχέση με τον απλό οικογενειάρχη που ξαφνικά μες τον ύπνο του ήρθε αντιμέτωπος με τον ληστή.
Δέν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο άν δει όταν απειλείται. Οπότε γεννάται το δίλημμα :άοπλος ή ένοπλος. Και τι ένοπλος; Με ρέπλικα;
Εάν είσαι άοπλος μπορεί και να τη γλυτώσεις.
Γι αυτό επαναλαμβάνω και γίνομαι κουραστικός αν όχι σπαστικός:
Το όπλο είναι κακός, πολύ κακός σύμβουλος.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Lepton αυτό δεν είναι λύση, δυστυχώς.
Ο άγραφος νόμος λέει πώς άν τραβήξεις όπλο πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.
Άν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση ο κλέφτης να είναι οπλισμένος και τραβήξεις εσύ τη ρέπλικα......τι θα γίνει;

Κοίταξε, εάν εσύ βρεθείς τετ α τετ με τον εισβολέα και έχεις κανένα επαγγελματικό σώμα με drive 4-5 καρέ το δευτερόλεπτο και ακούσει ο άλλος το κλείστρο να βαράει κατά ριπάς, μπορεί και να τρομάξει...

:flipout::flipout:

Όποιος θέλει μπορεί να επαφίεται στην καλή θέληση των εγκληματιών - συνανθρώπων του. Μπορείτε να φωνάξετε κιόλας "Δεν είμαι οπλισμένος! Είμαι κατά των όπλων και της βίας! Μην μας κλέψετε και βιάσετε ομαδικώς σας παρακαλώ!" (όπως λόγω νόμου θα αναγκαστώ κι εγώ να κάνω σε παρόμοια περίπτωση). Εγώ θα προτιμούσα να επαφίεται ο εγκληματίας στην δική μου αποδεχόμενος τα ρίσκα. Επίσης αν χρειαστεί η σύντροφός μου να κοιμηθεί κάποιο βράδυ μόνη θα ένιωθα καλύτερα αν είχε όπλο στο κομοδίνο παρά αν δεν είχε.

Επίσης όποιος πιστεύει ότι αν πάρει όπλο δεν θα μπορέσει να συγκρατηθεί και θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις ή δεν θα μπορέσει να το χειριστεί ή να το φυλάξει σωστά ας μην πάρει, πρότεινε κανείς την υποχρεωτική οπλοφορία;

Εάν ο πιθανός "κακός" της ιστορίας δεν έχει όπλο και δεν έχεις και εσύ Δεν μπορείς κατά πάσα πιθανότητα να αντισταθείς σε ο,τιδήποτε. Εάν αυτός δεν έχει και εσύ έχεις, είσαι τυχερός. Το μόνο πρόβλημα είναι αν έχετε και οι δύο. Αλλά για να μπουκάρει οπλισμένος κακοποιός στο σπίτι μάλλον σε έχουν στο μάτι ούτως ή άλλως και δεν πρόκειται για τυχαία διάρρηξη.
Είτε μας αρέσει είτε όχι το όπλο είναι ο ΜΟΝΟΣ ρεαλιστικός τρόπος άμυνας του απλού ανθρώπου απέναντι σε κακοποιό, το ΜΟΝΟ που τον φέρνει στα ίσα με αυτόν. Τα υπόλοιπα είναι παθητική στάση και ελπίδα....

Μα καλά κανένας που γράφει σε αυτό το thread δεν έχει τηλέφωνο; Ή μήπως δεν ξέρει τι νούμερο έχει το 100; Λες και δεν μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία.

Με συγχωρείς αλλά το σπίτι μου απέχει 2 λεπτά από το αστυνομικό τμήμα. Ο ληστής τι θα προλάβει να κάνει σε 2 λεπτά;

Και στην τελική, μιας και είσαι και νομικός από ότι κατάλαβα, τι προτείνεται από την κείμενη νομοθεσία ως αντίδραση σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι σου;

Η νομοθεσία δεν διατυπώνει προτάσεις επί του πρακτέου. Η νομολογία πάντως (αποφάσεις δικαστηρίων) είναι επιεικέστατη στις περιπτώσεις νόμιμης άμυνας ακόμα και όταν αυτές υπερβαίνουν το μέτρο αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά τόσο στην ετυμηγορία όσο και στον υπολογισμό της πιθανής ποινής (το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ ή θα επεδίωκα, δηλαδή καταστάσεις τύπου vigilante).

Πόσοι μένουμε μακρύτερα από εσένα από τμήματα; Ποιό το ποσοστό επάνδρωσης των κατά τόπους τμημάτων; Σε τελική ανάλυση, πόση εμπιστοσύνη έχεις στην ΕΛ.ΑΣ. όχι γενικά αλλά για να αφεθείς ολοκληρωτικά στην ετοιμότητά της κατά την κρίσιμη στιγμή;

Μα καλά κανένας που γράφει σε αυτό το thread δεν έχει τηλέφωνο; Ή μήπως δεν ξέρει τι νούμερο έχει το 100; Λες και δεν μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία.

Eλα βρε photis...ελεος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Κοίταξε, εάν εσύ βρεθείς τετ α τετ με τον εισβολέα και έχεις κανένα επαγγελματικό σώμα με drive 4-5 καρέ το δευτερόλεπτο και ακούσει ο άλλος το κλείστρο να βαράει κατά ριπάς, μπορεί και να τρομάξει...

:flipout::flipout:

Σωστός! δεν το σκέφτηκα
Η F2AS βαράει περίπου 10καρέ το δευτερόλεπτο. οπότε... άσε που αμα τού την πετάξω στο κεφάλι θα μείνει στον τόπο:flipout:

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Εάν ο πιθανός "κακός" της ιστορίας δεν έχει όπλο και δεν έχεις και εσύ Δεν μπορείς κατά πάσα πιθανότητα να αντισταθείς σε ο,τιδήποτε. Εάν αυτός δεν έχει και εσύ έχεις, είσαι τυχερός. Το μόνο πρόβλημα είναι αν έχετε και οι δύο. Αλλά για να μπουκάρει οπλισμένος κακοποιός στο σπίτι μάλλον σε έχουν στο μάτι ούτως ή άλλως και δεν πρόκειται για τυχαία διάρρηξη.
Είτε μας αρέσει είτε όχι το όπλο είναι ο ΜΟΝΟΣ ρεαλιστικός τρόπος άμυνας του απλού ανθρώπου απέναντι σε κακοποιό, το ΜΟΝΟ που τον φέρνει στα ίσα με αυτόν. Τα υπόλοιπα είναι παθητική στάση και ελπίδα....

Άρα, φίλε underdog, εσύ δέχεσαι να αναλάβεις το ρίσκο του ατυχήματος, το ρίσκο του να σου πάρουν το όπλο και το ρίσκο του να χάσεις τη ζωή σου σε συμπλοκή, έναντι του ρίσκου να σε κλέψουν. Να με συγχωρείς, αλλά προτιμώ να μείνω... παθητικός.

Last edited:
Δεν μου αρέσει να κάνω λάθη, ή όταν κάνω, να μπορώ τουλάχιστον να τα διορθώνω.Όταν χειρίζεσαι όπλο, πρέπει να είσαι τέλειος δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη...Εγώ δεν τα έχω(τα περιθώρια για λάθη)με την τσίμπλα στο μάτι, την αγωνία στο κατακόρυφο, και τα παιδιά να είναι μισοξύπνια στο διπλανό δωμάτιο...:BDGBGDB55:

Επαναφέρω το νήμα διότι έπεσα τυχαία πάνω σε αυτή την είδηση:

Πυρ εναντίον των συμφοιτητών του στο επαγγελματικό σχολείο της περιοχής Καουχαγιόκι της Φινλανδίας άνοιξε το πρωί της Τρίτης ένας 20χρονος νεαρός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον εννέα άτομα.
Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο κτίριο περίπου 200 άτομα και η Αστυνομία κατάφερε να φυγαδεύσει αρκετά από αυτά.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Φινλανδίας μεταδίδουν ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εννέα άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.
Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται. Ο νεαρός εισήλθε στη σχολή κρατώντας ένα αυτόματο όπλο και φορώντας στο κεφάλι μάσκα του σκι.
Το φινλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STT ανέφερε ότι το κτίριο της σχολής έπιασε φωτιά, ενώ πιστεύεται ότι ο δράστης είχε μαζί του εκρηκτικά.
Έξι μαθητές είχαν χάσει τη ζωή τους σε ανάλογο περιστατικό στη Φινλανδία, τον Νοέμβριο του 2007.

και θυμήθηκα τη συζήτηση που είχαμε προ καιρού.
Τελικά οι στατιστικές μπορεί να κατηγορούνται από πολλούς αλλά αν διαβαστούν σωστά αποκαλύπτουν ή αιτιολογούν κάποια πράγματα.

attachment.php

attachment.php

Όπως πολύ ωραία έγραψε πιο πάνω ο Skakinen δείτε τι έγινε στη Φιλανδία, μια εντελώς πολιτισμένη χώρα. http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=18673576

Όπου υπάρχουν όπλα, υπάρχουν και θάνατοι ή ακρωτηριασμοί.

Και το παρακάτω παράδειγμα: φοιτητής μου (μεγάλος σε ηλικία) από τα Τρίκαλα (περιοχή με πολλά όπλα) με ειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει εργασία, ούτε και να συνεχίσει τη σχολή. Ο λόγος; Έγινε κάποιο λάθος στο αγροτικό σπίτι τους (εξοχικό δηλαδή) και το κυνηγετικό όπλο που είχαν μέσα στο σπίτι για ασφάλεια εκπυρσοκρότησε όπως έπεσε κάτω και ακρωτηρίασε το πόδι του μικρού του γιου (3-5 ετών δεν θυμάμαι καλά).

Και το παρακάτω παράδειγμα: φοιτητής μου (μεγάλος σε ηλικία) από τα Τρίκαλα (περιοχή με πολλά όπλα) με ειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει εργασία, ούτε και να συνεχίσει τη σχολή. Ο λόγος; Έγινε κάποιο λάθος στο αγροτικό σπίτι τους (εξοχικό δηλαδή) και το κυνηγετικό όπλο που είχαν μέσα στο σπίτι για ασφάλεια εκπυρσοκρότησε όπως έπεσε κάτω και ακρωτηρίασε το πόδι του μικρού του γιου (3-5 ετών δεν θυμάμαι καλά).

Θλιβεροτατο γεγονος.

Θα επρεπε να το σκισουν στην δημοσιοτητα ωστε να γινει παραδειγμα προς αποφυγη....

παιδες οτι και να λεμε τα οπλα κατασκευαστηκαν για σκοτωσουν !

τωρα τι θα σκοτωσουν παπιες αγριογουρουνα η ανθρωπους δεν ξερω.....

οποιος εχει οπλο μες το σπιτι και το εχει γεματο κιολας τοτε εχει πολλες πιθανοτητες να συμβει ατυχημα η να γινει φονιας εστω απο λαθος !

το οπλο ειναι για επειδηξη ανδρισμου απο καποιους που νομιζουν οτι οι ανδρες πρεπει να ξερουν πως πυροβολουν .....

προσωπικη αποψη μου...