Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και γιατι να εχει οπλο καποιος και να μην πεταξει καμμια 10αρια συρτες ωστε να χρειαστει ο αλλος να εχει ...πολιορκητικο κριο για να μπει..Με οπλο το πιθανοτερο η να πετυχει πανω στον υπνο του κανα @ η το παιδι του που θα πηγαινει στην τουαλετα.Η την γυναικα του που θα πηγαινει στο ψυγειο για ενα ποτηρι γαλα

Αν αναφερόμαστε στην οπλοφορία στην Ελλάδα, για να μαζικοποιηθεί η οπλοφορία (κάτι που απεύχομαι) πρέπει να αλλάξει και ο ποινικός κώδικας. Τι εννοώ;

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να κρατάει όπλο στο σπίτι του για προσωπική άμυνα (my home is my castle). Εκεί ο κάθε απρόσκλητος εισβολέας θεωρείται εξ ορισμού επικίνδυνος. Αν ο σπιτονοικοκύρης ξυπνήσει τη νύχτα και δει διαρρήκτη στην κουζίνα του έχει το δικαίωμα να του την ανάψει χωρίς προειδοποίηση, βρίσκεται εκ του νόμου σε νόμιμη άμυνα και δεν υποχρεούται να δικαιολογήσει τίποτα.

Στην Ελλάδα το παραπάνω ΔΕΝ ισχύει. Η νόμιμη άμυνα πρέπει να αποδειχθεί σε δίκη. Έχω διαβάσει για περίπτωση όπου 70χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι (στο πόδι) διαρρήκτη σε πάλη στο σπίτι του, ο διαρρήκτης πέθανε μιά εβδομάδα αργότερα από επίπλοκές του τραύματος και ο 70χρονος καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη! Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν αρκεί να πάρεις ένα κουμπούρι και να το φιλάς στο κομοδίνο για να νιώθεις ασφαλής.

Σιγα το αποτρεπτικο του θεματος, απλα οι Αμερικανοι γουσταρουν καουμπουλικια.Και στα σχολεια (δημοσιο χωρο) μαλλον χλιαρες θα ηταν οι αντιδρασεις μπορει και να περναγε κανα νομοσχεδιο.Εκτος αν γινοταν κανα (πολυνεκρο ) ατυχημα την προεκλογικη περιοδο οποτε οι δημοκρατικοι θα επαιρναν τα σωβρακα στους ρεπουμπλικανους.

Σε περίπτωση που νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή σε ευρεία κλίμακα (ω μη γένοιτο) τι έχουν να δουν τα μάτια μας!

Μόνο την επίδειξη μαγκιάς από ανεγκέφαλους να σκεφτείς...

Δεν θα γίνει ποτέ. Θεωρητικώς συζητούμε.

Πως την εννοείς την επίδειξη μαγκιάς; Παύει να υφίσταται μαγκιά για κάποιον που έχει όπλο όταν μπορεί και ο άλλος να έχει όπλο. Μαγκιές συνήθως κάνεις όταν ξέρεις ότι ο άλλος δεν μπορεί να έχει όπλο.

Αν αναφερόμαστε στην οπλοφορία στην Ελλάδα, για να μαζικοποιηθεί η οπλοφορία (κάτι που απεύχομαι) πρέπει να αλλάξει και ο ποινικός κώδικας. Τι εννοώ;

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να κρατάει όπλο στο σπίτι του για προσωπική άμυνα (my home is my castle). Εκεί ο κάθε απρόσκλητος εισβολέας θεωρείται εξ ορισμού επικίνδυνος. Αν ο σπιτονοικοκύρης ξυπνήσει τη νύχτα και δει διαρρήκτη στην κουζίνα του έχει το δικαίωμα να του την ανάψει χωρίς προειδοποίηση, βρίσκεται εκ του νόμου σε νόμιμη άμυνα και δεν υποχρεούται να δικαιολογήσει τίποτα.

Στην Ελλάδα το παραπάνω ΔΕΝ ισχύει. Η νόμιμη άμυνα πρέπει να αποδειχθεί σε δίκη. Έχω διαβάσει για περίπτωση όπου 70χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι (στο πόδι) διαρρήκτη σε πάλη στο σπίτι του, ο διαρρήκτης πέθανε μιά εβδομάδα αργότερα από επίπλοκές του τραύματος και ο 70χρονος καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη! Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν αρκεί να πάρεις ένα κουμπούρι και να το φιλάς στο κομοδίνο για να νιώθεις ασφαλής.

Εν μέρει σωστά, αλλά ακόμα και στην Αμερική δεν μπορείς "να του την ανάψεις" και να τον σκοτώσεις αν είναι μέσα στο σπίτι σου αλλά δεν φέρει όπλο.

Επίσης παίζει ρόλο και η ασκούμενη βία και από τα δύο μέρη, πχ δεν μπορεί ο "νοικοκύρης" να έχει πετύχει τον κακοποιό με πολλές βολές... αυτό θεωρείται ως υπέρμετρη βία και γίνετε σοβαρή έρευνα για τον λόγο.

Πάντως η οπλοφορία είναι τρόπος ζωής και πρέπει όλη η οικογένεια να γνωρίζει (να έχει δλδ εκπαιδευτεί και να έχει κάνει πρόβες) στο τι συμβαίνει σε περίπτωση εισβολέα πχ την νύχτα... είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν αλλά φυσικά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αυτός που κρατάει το όπλο για να μην συμβούν ατυχήματα... και δυστυχώς έχουν συμβεί πολλά τέτοια.

Είναι όλα θέμα εκπαίδευσης και υπευθυνότητας.

Εμείς οι Έλληνες δεν νομίζω να είμαστε έτοιμοι για τέτοια πράγματα γιαυτό και απεύχομαι να γίνει νόμος που να επιτρέπει την οπλοφορία.

Από την άλλη όμως εξετάζουμε τα πιστόλια και τα περίστροφα, αλλά δεν λέμε τίποτε για τα κυνηγετικά που απότι ξέρω κάθε σπίτι σχεδόν έχει τουλάχιστον από ένα...

Η Ελλάδα είναι οπλισμένη αλλά δεν το ξέρουμε.

Θα το σκεφτόταν διπλά πριν τα νευρα του τα αμολήσει και δεν θα έπαιζε το είμαι πιο δυνατός από σένα κι έτσι μπορώ να σου επιβληθώ με τα νεύρα μου.

Δε μπορώ καν να φανταστώ τι θα συμβεί σε μια κοινωνία σαν τη δική μας,όπου τα νεύρα είναι τσίτα και τα ζωνάρια λυμένα,αν ο κάθε ένας έχει κουμπούρι.

Και ναι και όχι,... στη Κρήτη επι παραδείγματι επειδή η κοινωνία είναι οπλισμένη και είναι συνηθισμένη σε αυτό, δεν γίνονται περισσότερα παρατράγουδα από άλλα μέρη...

Να προσθέσω και κάτι στο θέμα του θυμού... όποιος οπλοφορεί και θυμώσει, γυρνάει και φεύγει... αυτό είχα(ω) εφαρμόσει και αυτό είναι το σωστό σε κάθε περίπτωση.

Η χρήση είναι μονάχα για υπεράσπιση της ζωής.

Και ποιος σου λέει ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι λογικοί σαν και σένα?
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ μπορεί - λέμε τώρα - να είμαι τέλειος οδηγός.

Π.χ. τι νόημα έχει αν οι μισοί οδηγοί είναι γυναίκες?
:)

Αυτή είναι η διαφορά του να τους θεωρείς όλους ένοχους πριν αποδειχτεί η ενοχή τους. Μεγάλη υπόθεση.

Επειδή όλοι ενδέχεται να σκοτώσουν με το αυτοκίνητό τους, ας απαγορέψουμε τα αυτοκίνητα.

Και ναι και όχι,... στη Κρήτη επι παραδείγματι επειδή η κοινωνία είναι οπλισμένη και είναι συνηθισμένη σε αυτό, δεν γίνονται περισσότερα παρατράγουδα από άλλα μέρη...
Πίστεψέ με πως έχω δει πολλά..Δε μαθαίνονται τα περισσότερα που γίνονται,η Ομερτά του "σασμού" βλέπεις..

Από την άλλη όμως εξετάζουμε τα πιστόλια και τα περίστροφα, αλλά δεν λέμε τίποτε για τα κυνηγετικά που απότι ξέρω κάθε σπίτι σχεδόν έχει τουλάχιστον από ένα...

Η Ελλάδα είναι οπλισμένη αλλά δεν το ξέρουμε.

Είναι θέμα συγγενικού και φιλικού κύκλου. Εγώ ας πούμε δεν ξέρω προσωπικά κανέναν που να έχει κυνηγετικό (εκτός από ένα μακρινό θείο που γέρασε και έχει χρόνια να κυνηγήσει).

Αυτή είναι η διαφορά του να τους θεωρείς όλους ένοχους πριν αποδειχτεί η ενοχή τους. Μεγάλη υπόθεση.

Επειδή όλοι ενδέχεται να σκοτώσουν με το αυτοκίνητό τους, ας απαγορέψουμε τα αυτοκίνητα.

Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.