Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν ο εισβολέας έχει όπλο και εσύ δεν έχεις όπλο το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρησιμοποιήσει το όπλο του σε μεγαλύτερο βαθμό από το να σε απειλήσει απλά. Αν έχετε και οι δύο όπλο τότε είναι βέβαιο πως ο εισβολέας θα χρησιμοποιήσει το όπλο του. Και μάλιστα γνωρίζοντας εκ τον προτέρων πως έχεις και εσύ όπλο θα προνοήσει να έχει την οπλική ανωτερότητά εφόσον σκοπεύει να εισβάλει (είτε με ισχυρότερο όπλο, είτε με πολλαπλή εισβολή με πολλά όπλα κλπ.). Βέβαιος θάνατος για τον αμυνόμενο δηλαδή.

Έτσι νομίζεις. Πρώτα απ' όλα ποια οπλική ανωτερότητα έχει ο υποτιθέμενος εισβολέας δεν μας είπες. Και δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να σε λυπηθεί κανείς αν είσαι άοπλος. Μπουκάρει ο άλλος με σκοπό να σε σκοτώσει. Μην έχεις αυταπάτες. Για την πολλαπλή εισβολή, ακόμα πιο σπάνιο δηλαδή, μιλάει η χωρητικότητα. Ούτε κι εδώ μου λες κάτι. Και αφήνεις απ' έξω το ποιος γνωρίζει καλύτερα το χώρο του σπιτιού του... στο σκοτάδι. Δεν απάντησες δηλαδή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η πρώτη θεωρία τι λέει?

Να βουτήξω ένα νυστέρι και να μπουκάρω στο Ωνάσειο (είχα από μικρός ταλέντο στις εγχειρήσεις) να εγχειρήσω ένα αγαπημένο πρόσωπο? Έτσι και αλλιώς, δεν εμπιστεύομαι τους αλμπάνηδες, καλύτερη δουλειά θα κάνω μόνος μου μιας και το ξέρω (το έχω το κιλό..).

Δεν σε ειρωνεύομαι, ούτε σε κοροϊδεύω. Πάρε αυτό το τραβηγμένο παράδειγμα, κάνε τους ανάλογους συνειρμούς με την οπλοκατοχή στους πάντες και δες αν καταλήγεις στο Far West.

Βρες μου μια εγχείρηση που να διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα πρώτα. Μαζί με την εισαγωγή και τις εξετάσεις.

Καμία σχέση. Το ένα έχει να κάνει με άκρως ελεγχόμενες συνθήκες, το άλλο έχει να κάνει με δευτερόλεπτα απ' όπου κρέμεται η ζωή σου και δεν υπάρχουν γύρω σου ειδικοί για να σε βοηθήσουν.

8 κύκλους House έχω δει.
Ανοιχτής καρδιάς μπορεί να μην την έχω αλλά μια παρακέντηση την παίζω στα δάχτυλα.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Tουλαχιστον για μια στοιχειωδη αισθηση ασφαλειας και αυτοαμυνας μια λυση ειναι και τα taser guns.
Δεν βλεπω το λογο γιατι να χρειαστει να τραυματισω θανασιμα τον εισβολεα (με οτι αυτο συνεπαγεται) απο την στιγμη που υπαρχουν και αυτα ως εναλλακτικη.

main-qimg-4de3b5d754152b57ea1f8e79d98b2cc5

Ηδη τα πραγματα στην Ελλαδα δεν ειναι οπως τα παλια χρονια. Σημερα μπαινουν στις οικιες για κλοπη και ορισμενοι χρησιμοποιουν τα μαχαιρια.
Πριν την νομιμη οπλοκατοχη για αυτοαμυνα σε τετοιες περιπτωσεις, ισως η νομιμη κατοχη τετοιων οπλων να ηταν προτιμοτερη αντι για ενα οπλο με σφαιρες.

Μην τυχόν και αστοχήσεις μόνο γιατί δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία.

8 κύκλους House έχω δει.
Ανοιχτής καρδιάς μπορεί να μην την έχω αλλά μια παρακέντηση την παίζω στα δάχτυλα.

Ε ναι. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε τους ειδικούς τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε. Την αστυνομία δηλαδή. Δεν μπορούμε. Πόσο είναι η καλύτερη ανταπόκριση; κανα 20άλεπτο; Κι αν καταφέρεις να τους ειδοποιήσεις.

Αν σκάσει με κανένα Sukhoi, ούτε αστυνομία προλαβαίνεις να φωνάξεις ούτε τίποτα...

Το πιο επικίνδυνο είναι να σκάσει με υποβρύχιο. Εκτός των άλλων βουλώνει και η αποχέτευση.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

8 κύκλους House έχω δει.

Aααα...ερασιτέχνης γιατρός κι εσείς ε;:flipout:
Βγάλσιμο ματιού με κουτάλι, εξουδετέρωση απειλής με επαναφορτιζόμενο Skill...
Μήπως έχουμε συναντηθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Praktiker;:flipout:

Ποσους απο εσας δεν θα σας ενοιαζε η ζωη του επιτιθεμενου ωστε να τον αντικρουσετε με ενα οπλο. ?
Αν δηλαδη τον σκοτωνατε, θα κοιμοσασταν ησυχοι το βραδυ επειδη πιθανως σας αθωωσαν. ?

Αλλο πραγμα να μην φροντισουμε και για την σωματικη ακεραιοτητα του εγκληματια (ενταξει, ας του σπασουμε και δυο πλευρα με το ροπαλο πιο πανω) και αλλο πραγμα να γνωριζουμε οτι αφαιρεσαμε μια ζωη με θανασιμο τραυματισμο. Ειναι σιγουρο οτι υστερα η ζωη μας θα ειναι η ιδια. ?

Προσωπικα εαν επιτρεποταν η πωληση/κατοχη στην Ελλαδα, θα ημουν κατοχος ενος taser gun. Το να αυξανεις τις πιθανοτητες να ακινητοποιησεις τον δραστη απο ασφαλη αποσταση δεν ειναι και λιγο.
Και ας μην παμε την κουβεντα αν οι δραστες ειναι ομαδα μπασκετ, δεν προλαβαινεις να αλλαξεις cartrige κλπ.
Το ιδιο θα μπορουσε να συμβει και με οπλο αν αστοχησεις κλπ Εκτος κι αν υιοθετησουμε...χειροβομβιδες.

Επειδη πιστευω οτι ενας κατοχος οπλου με σφαιρες θα γνωριζει οτι αν το εχει για εκφοβισμο, ισως η μπλοδα δεν πιασει ή ακομα χειροτερα αρχισουν ανταλλαγες πυροβολισμων κανεις δεν ξερει την καταληξη, προτιμω να μην εχω οπλο. (αν επιτρεποταν)
Τουλαχιστον στην Ελλαδα του σημερα θα προτιμουσα τροπους ακινητοποιησης και αποτρεπτικες μεθοδους πιθανης εισβολης.

Αν με ρωτουσαν βεβαια αν απο εγκληματικοτητα γινομασταν Σικαγο, ειλικρινα δεν ξερω τι θα απαντουσα στο ερωτημα υπερ ή κατα της οπλοκατοχης.
Μεχρι σημερα και με τα δικα μου βιωματα, τασσομαι κατα της οπλοκατοχης.

Pleo οντως αν αστοχησεις εχεις προβλημα με το taser gun. Για αυτο ομως πρεπει να γινει και μια σχετικη εκπαιδευση χειρισμου/σκοποβολης. Το laser σκοπευτρο που εχει παντως ψιλο βοηθαει.

Eνα αλλο ζητημα ειναι να ΜΗΝ ξερει η γυναικα σου που το εχεις κρυψει, οταν θα της πεις οτι αλλαζεις ηχεια, ενισχυτη, προβολεα. :D

Last edited:
Βασικά τη χειρότερη πόλη διάλεξες για παράδειγμα. Με τις πιο πολλές απαγορεύσεις για τα όπλα σε όλη την αμερική. Μαζί με κανα δυο ακόμη.

Όσα περισσότερα μέτρα ασφαλείας παίρνει ο καθένας, τόσο καλύτερα γι' αυτόν. Τα πυροβόλα όπλα εξακολουθούν να είναι εκείνα που δίνουν και στις δύο πλευρές, ή καλύτερα εκμηδενίζουν το όποιο πλεονέκτημα μπορεί να έχει η μία πλευρά στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Εκτός κι αν η εισβολή στο σπίτι γίνει με διηπειρωτικό πύραυλο.

Pleo οντως αν αστοχησεις εχεις προβλημα με το taser gun. Για αυτο ομως πρεπει να γινει και μια σχετικη εκπαιδευση χειρισμου/σκοποβολης. Το laser σκοπευτρο που εχει παντως ψιλο βοηθαει.

Eνα αλλο ζητημα ειναι να ΜΗΝ ξερει η γυναικα σου που το εχεις κρυψει, οταν θα της πεις οτι αλλαζεις ηχεια, ενισχυτη, προβολεα. :D

Δεν θα βρεις κανένα που να υποστηρίζει την οπλοφορία χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση. Δεν είμαστε αμερική για να συζητάμε γι το ατομικό δικαίωμα όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ξέρω και που να ασχολείται με τα όπλα και να μην θεωρεί την εκπαίδευση απαραίτητη.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μήπως έχουμε συναντηθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Praktiker;:flipout:

Ορθοπεδικός, συχνάζω στο ξυλουργείο.
Παλαιότερα ερασιτέχνης γυναικολόγος αλλά μου έκοψε το χόμπι η γυναίκα. :p

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Βρες μου μια εγχείρηση που να διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα πρώτα. Μαζί με την εισαγωγή και τις εξετάσεις.

Καμία σχέση. Το ένα έχει να κάνει με άκρως ελεγχόμενες συνθήκες, το άλλο έχει να κάνει με δευτερόλεπτα απ' όπου κρέμεται η ζωή σου και δεν υπάρχουν γύρω σου ειδικοί για να σε βοηθήσουν.

Καλά...από το extreme παράδειγμα που έφερα, έμεινες στους χρόνους??

Άλλο ήθελα να καταδείξω..τεσπα..

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Καλά...από το extreme παράδειγμα που έφερα, έμεινες στους χρόνους??

Άλλο ήθελα να καταδείξω..τεσπα..

Καταλαβαίνω τι ήθελες να καταδείξεις, όμως μιλάς σε άνθρωπο που δεν χρησιμοποιεί rule of thumb/κοινή λογική, γιατί γνωρίζει ότι είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνεις λάθος. Μακριά από μένα οι θεωρίες που δήθεν είναι apply για όλα και συνταγές δια πάσαν νόσον.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν δηλαδη τον σκοτωνατε, θα κοιμοσασταν ησυχοι το βραδυ επειδη πιθανως σας αθωωσαν. ?
Ειναι σιγουρο οτι υστερα η ζωη μας θα ειναι η ιδια. ?

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Ειχα δει μαι σχετικη ταινια, οπου συμμορια εσπρωξε μεσα στο σπιτι τον πιο απειρο και αθωο της παρεας ...
να φαει τα φυσιγγια απο την κυνηγετικη καραμπινα του νοικοκυραιου. Αυτον που δεν ηθελε να κανει την ληστεια.
Μετα ..... οι μονοι που μπορουσαν να κοιμηθουν ηταν οι υπαιτιοι (και οχι ολοι).