Αν ο εισβολέας έχει όπλο και εσύ δεν έχεις όπλο το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρησιμοποιήσει το όπλο του σε μεγαλύτερο βαθμό από το να σε απειλήσει απλά. Αν έχετε και οι δύο όπλο τότε είναι βέβαιο πως ο εισβολέας θα χρησιμοποιήσει το όπλο του. Και μάλιστα γνωρίζοντας εκ τον προτέρων πως έχεις και εσύ όπλο θα προνοήσει να έχει την οπλική ανωτερότητά εφόσον σκοπεύει να εισβάλει (είτε με ισχυρότερο όπλο, είτε με πολλαπλή εισβολή με πολλά όπλα κλπ.). Βέβαιος θάνατος για τον αμυνόμενο δηλαδή.
Έτσι νομίζεις. Πρώτα απ' όλα ποια οπλική ανωτερότητα έχει ο υποτιθέμενος εισβολέας δεν μας είπες. Και δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να σε λυπηθεί κανείς αν είσαι άοπλος. Μπουκάρει ο άλλος με σκοπό να σε σκοτώσει. Μην έχεις αυταπάτες. Για την πολλαπλή εισβολή, ακόμα πιο σπάνιο δηλαδή, μιλάει η χωρητικότητα. Ούτε κι εδώ μου λες κάτι. Και αφήνεις απ' έξω το ποιος γνωρίζει καλύτερα το χώρο του σπιτιού του... στο σκοτάδι. Δεν απάντησες δηλαδή.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Η πρώτη θεωρία τι λέει?
Να βουτήξω ένα νυστέρι και να μπουκάρω στο Ωνάσειο (είχα από μικρός ταλέντο στις εγχειρήσεις) να εγχειρήσω ένα αγαπημένο πρόσωπο? Έτσι και αλλιώς, δεν εμπιστεύομαι τους αλμπάνηδες, καλύτερη δουλειά θα κάνω μόνος μου μιας και το ξέρω (το έχω το κιλό..).
Δεν σε ειρωνεύομαι, ούτε σε κοροϊδεύω. Πάρε αυτό το τραβηγμένο παράδειγμα, κάνε τους ανάλογους συνειρμούς με την οπλοκατοχή στους πάντες και δες αν καταλήγεις στο Far West.
Βρες μου μια εγχείρηση που να διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα πρώτα. Μαζί με την εισαγωγή και τις εξετάσεις.
Καμία σχέση. Το ένα έχει να κάνει με άκρως ελεγχόμενες συνθήκες, το άλλο έχει να κάνει με δευτερόλεπτα απ' όπου κρέμεται η ζωή σου και δεν υπάρχουν γύρω σου ειδικοί για να σε βοηθήσουν.