Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Οι υπολοιποι ειναι συνηθως χωρες με αυξημενο ποσοστο κυνηγων (βουνα, χιονια και τα σχετικα ) η κατι ιδιαιτεροτητες σαν τους Ελβετους που παιρνουν το οπλο του στρατου για ..ενθυμιο.Aλλο κεφαλαιο αυτο

Σαν τους Αμερικανους , σαν τους γνησιους σκληροπυρηνικους ιδεολογους της οπλοκατοχης , γαλουχημενους με τον Τζων Γουειν και τον Τζων Ραμπο ,αλλος κανεις :)

H καλύτερη λύση πιστεύω είναι κάποιος που αγαπάει τα όπλα, να γραφτεί σε ένα σύλλογο σκοποβολής και να πάει να ξεδίνει, όχι να το έχει μαζί του λες και είναι ο Bond με licence to kill.

Καλές οι πλάκες και οι αφορισμοί αλλά το θέμα της οπλοκατοχής ούτε ξεκινάει ούτε τελειώνει στη αμερική και την νοοτροπία εκεί.

Δείτε και αυτό. 15 nations with the highest gun ownership

Μεταξύ τους και η Κύπρος με περισσότερα όπλα ανά 100 κατοίκους από ότι το Ιρακ.

Επίσης μεταξύ τους βρίσκονται και κοινωνίες (Ισλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία) που η κοινωνική συνείδηση θα έπρεπε να είναι πρότυπο για εμάς.

Κάποιες χώρες έχουν ιδιαίτερους λόγους για να έχουν τόση οπλοκατοχή. Στις σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ συνηθισμενο το κυνήγι του τάρανδου, οι περισσότεροι Σουηδοί ας πούμε ξέρουν να χειρίζονται κυνηγετικό όπλο για αυτό το λόγο. Κάτι παρόμοιο ισχύει στον Καναδά, από ότι μου είπε ένας φίλος μου όσοι ζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν κυνηγετική καραμπίνα είτε για κυνήγι, είτε για να προστατευτούν απο αρκούδες, οι οποίες αφθονούν και είναι πολύ επικίνδυνες. Στην Ελβετία υπάρχει καθολική οπλοκατοχή γιατί (το αναφέρει και το άρθρο) όλοι οι ενήλικες άρρενες Ελβετοί είναι μέλη της Εθνοφυλακής και έχουν όπλο, στολή και εξάρτηση στο σπίτι τους. Στη Γερμανία όπου ζω με παραξενεύει που υπάρχει τόση οπλοκατοχή, προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν που να έχει όπλο. Άλλωστε όπως λέει το άρθρο, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η αυτοάμυνα δε θεωρείται επαρκής λόγος για την έκδοση άδειας οπλοφορίας (είναι δουλειά του κράτους να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη ζωή σου). Υπάρχουν όμως πολλοί κυνηγοί και σκοπευτικοί σύλλογοι. Για την Κύπρο δεν ξέρω, μήπως ισχυει και εκεί ότι πρέπει οι επίστρατοι να φυλάνε το όπλο στο σπίτι τους;

Παντως ασχετα αν οι βορειες χωρες εχουν οπλα για το κυνηγι, το θεμα ειναι οτι εχουν οπλα.
Αυτο δεν τις κανει χωρες εγκληματος. Το αντιθετο. Παρ'ολ'αυτα εχουν οπλα και πολυ επικινδυνα.

Αντιθετα στην Ονδουρα η το Σαλβαδορ η την Κολομβια η οπλοφορια απαγορευεται...

Οποτε...παμε παλι στο τετραγωνο της εκκινησης.

Στη Γερμανία όπου ζω με παραξενεύει που υπάρχει τόση οπλοκατοχή, προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν που να έχει όπλο.

Ειδες που δε στα λενε ολα ;)

Παντως και στην Γαλλια θα σας παραξενευσει, οτι το πρωτο "σπορ" με τις περισσοτερες licences, δεν ειναι το ποδοσφαιρο αλλα....το κυνηγι.

Και υπαρχουν κυνηγητικα οπλα που εχουν τρομακτικη δυναμη και εμβελεια...ασε τα πυρομαχικα.

Βεβαια και αυτα προκαλουν ζημια, οταν υπαρχουν προβληματικα θεματα (ενδοοικογενιακες αντιθεσεις στα εγκληματα κυριως η ανωριμοτητα χαρακτηρα στα ατυχηματα)

Οι υπολοιποι ειναι συνηθως χωρες με αυξημενο ποσοστο κυνηγων (βουνα, χιονια και τα σχετικα ) η κατι ιδιαιτεροτητες σαν τους Ελβετους που παιρνουν το οπλο του στρατου για ..ενθυμιο.Aλλο κεφαλαιο αυτο

Σαν τους Αμερικανους , σαν τους γνησιους σκληροπυρηνικους ιδεολογους της οπλοκατοχης , γαλουχημενους με τον Τζων Γουειν και τον Τζων Ραμπο ,αλλος κανεις :)

Ενας υπαλληλος σε ψιλικα στην Ελβετια παιρνει 2μιση χηνες(περιστατικο απο φιλο),ενας ειδικευομενος γιατρος ξεκινα απο ταληρο(και αυτο απο φιλη),ανεργια στο 3%, ταμειο ανεργιας παιρνεις το 70% του μισθου σου εσσαει μεχρι να βρεις δουλεια,που βρισκεις γρηγορα,ενας υπαλληλος πολυεθνικης δηλαδη που παιρνε 7 χιλιαρικα μισθο παιρνει ταμειο 5χηνες μεχρι να βρει δουλεια,τι να τα κανουν τα οπλα?
να δωσουμε οπλο στον ελληνα που εν καιρω κρισης ειναι τιγκα στα αντικαταθλιπτικα και παιρνει 500ευρω μισθο?ωραιο ανεκδοτο,
εχουν καταργηθει τα εργατικα δικαιωματα ε να κανουμε και πισωγυρισμα στην αυτοαμυνα να εναρμονιστουμε με την επιστροφη στον μεσαιωνα.
Στην σκανδιναβικες χωρες προσπαθουν να μειωσουν και τα οπλα στην αστυνομια,τι ψαχνετε τωρα?

Δεν το παίρνουν ενθύμιο, ΕΙΝΑΙ στρατιώτες όλη τους τη ζωή, απο τα 18 ως τα 55. Κάνουν μια βασική εκπαίδευση στα 18 και μετά παρουσιάζονται στο στρατό σε τακτά χρονικά διαστήματα, νομίζω ένα μήνα συνολικά το χρόνο. Υπάρχουν ελάχιστοι επαγγελματίες αξιωματικοί, μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη είναι όλοι έφεδροι.

Δεν το παίρνουν ενθύμιο, ΕΙΝΑΙ στρατιώτες όλη τους τη ζωή, απο τα 18 ως τα 55. Κάνουν μια βασική εκπαίδευση στα 18 και μετά παρουσιάζονται στο στρατό σε τακτά χρονικά διαστήματα, νομίζω ένα μήνα συνολικά το χρόνο. Υπάρχουν ελάχιστοι επαγγελματίες αξιωματικοί, μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη είναι όλοι έφεδροι.

Ε ισχυε,απ'οτι διαβαζω,οτι τα επαιρναν σπιτι καιμετα απο μια δολοφονια εγιναν πιο αυστηρα τα πραγματα.Αρα που στρατιωτες ειναι ? Στην κουζινα του σπιτιου τους ?

Εκαναν και ενα δημοψηφισμα και το 53 κατι % ειπε οτι δεν θελουν να κρατηθουν σε δημοσιο οπλοστασιο.Θελουν να τα..βλεπουν και να τα γυαλιζουν προφανως :)

Μου αρέσει πάντως, που οι πολέμιοι της οπλοκατοχής προσπαθούν να εμφανίσουν τους υπέρμαχους της οπλοκατοχής, ως γραφικούς vigilantes (τύπου Τσαρλς Μπρόνσον) ή ως στρ@τοκ@υλους wannabe commando. :violent-smiley-030:

Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού και οι 2 πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους.

Προσωπικά, είμαι κατά της οπλοκατοχής όταν μιλάμε για διαβίωση στο αστικό περιβάλλον πόλης, αλλά είμαι υπέρ όταν κάποιος ζει σε ένα χωριό ή σε κάποια απομακρυσμένη κατοικία (όπου λ.χ. το κοντινότερο σπίτι είναι στα 200-300 μέτρα).

Μου αρέσει πάντως, που οι πολέμιοι της οπλοκατοχής προσπαθούν να εμφανίσουν τους υπέρμαχους της οπλοκατοχής, ως γραφικούς vigilantes (τύπου Τσαρλς Μπρόνσον) ή ως στρ@τοκ@υλους wannabe commando. :violent-smiley-030:

Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού και οι 2 πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους.

Προσωπικά, είμαι κατά της οπλοκατοχής όταν μιλάμε για διαβίωση στο αστικό περιβάλλον πόλης, αλλά είμαι υπέρ όταν κάποιος ζει σε ένα χωριό ή σε κάποια απομακρυσμένη κατοικία (όπου λ.χ. το κοντινότερο σπίτι είναι στα 200-300 μέτρα).

Όπως έγραψα και πριν, αν και είμαι προσωπικά εναντίον, κατανοώ υπο κάποιες συνθήκες, την κατοχή ενός πιστολιού για αυτοάμυνα (αν και πιστεύω ότι στις περισσότερες περιστάσεις θα αποδειχτεί άχρηστο ή και επικίνδυνο). Επίσης έγραψα ότι αν ζούσα σε μια καλύβα στο βουνό θα είχα ένα δίκαννο, έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Οπότε μάλλον συμφωνούμε.

Έναςμεγάλος κίνδυνος με τα όπλα είναι ότι αλλάζει την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.

Έχω δει άνθρωπο επειδή έχει όπλο να είναι πιο επιθετικός πιο θρασύς πιο ανόητος από ότι θα ήταν χωρίς όπλο. Γίνεται απειλητικός, εριστικός, αγνώμων.

Γενικευμένη οπλοκατοχή και θανατική ποινή λοιπόν, έτσι θα μειωθεί η εγκληματικότητα και θα ζούμε όλοι ασφαλείς, όπως έχει δείξει και η διεθνής εμπειρία! Γιατί να φιλοσοφούμε και να μην εφαρμόζουμε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που έχουν αποδεδειγμένα αποτέλεσμα;

Επίσης προσβλητικό να θεωρείται όποιος έχει όπλο κατ ευθείαν εγκληματίας.

Κατόπιν φυσικά τέτοιας προβληματική επιχειρηματολογίας που ακυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν έχει και πολύ νόημα να προσπαθείς να πεις το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα πρέπει να έχεις όσο το δυνατό περισσότερες επιλογές και ειδικά εκείνη που θα σε φέρει στο ίδιο επίπεδο αντιμετώπισης της απειλής.

Μπορείτε να το παίξετε κοιμισμένοι όσο στο διπλανό δωμάτιο βγάζουν το ανήλικο παιδί σας. Η μπορείτε και να μετρήσετε προβατάκια και να σας πάρει ο ύπνος στην πραγματικότητα, όπως προτείνει και η ΕΛΑΣ (γελάει ο κόσμος).
Αν χρειαστεί ευχέλαιο μην ανησυχείτε. Θα το αναλάβουν οι συγγενείς σας... .

Με το που θα υπάρξει κοινωνία χωρίς εγκληματικότητα, τα όπλα θα αχρηστεύουν ως λόγος ύπαρξης. Μέχρι τότε... βλέπουμε και ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τη ζωή του.

Επίσης προσβλητικό να θεωρείται όποιος έχει όπλο κατ ευθείαν εγκληματίας.

Κατόπιν φυσικά τέτοιας προβληματική επιχειρηματολογίας που ακυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν έχει και πολύ νόημα να προσπαθείς να πεις το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα πρέπει να έχεις όσο το δυνατό περισσότερες επιλογές και ειδικά εκείνη που θα σε φέρει στο ίδιο επίπεδο αντιμετώπισης της απειλής.

Μπορείτε να το παίξετε κοιμισμένοι όσο στο διπλανό δωμάτιο βγάζουν το ανήλικο παιδί σας. Η μπορείτε και να μετρήσετε προβατάκια και να σας πάρει ο ύπνος στην πραγματικότητα, όπως προτείνει και η ΕΛΑΣ (γελάει ο κόσμος).
Αν χρειαστεί ευχέλαιο μην ανησυχείτε. Θα το αναλάβουν οι συγγενείς σας... .

Όταν θα βιάζουν το παιδί σου δεν χρειάζεσαι όπλο. Μυαλό χρειάζεται. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πιστεύεις ότι όταν θα βιάζουν το παιδί σου εσύ αν έχεις όπλο και είσαι στο διπλανό δωμάτιο θα σώσεις την κατάσταση; Αντί με λίγο μυαλό να λύσεις ένα πρόβλημα θα πας να τα κάνεις τόσο σκατά; Πες μας κιόλας ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να έχεις ένα όπλο.

Ναι μυαλό χρειάζεται. Σκορπισμένα στο πάτωμα και να είναι του εισβολέα.

Εσύ κάτσε να το απολαύσεις και βάλε ότι αυτό που έγινε, έγινε γιατί είχες μυαλό.

Ξέρω γω θα χεις πάει φαντάρος και θα ξέρεις πολλά περιστατικά διατήρησης τοίχου από τη μία μονοκατοικία στην άλλη και θα καθαρίζεις κανένα γερμα με το σουγιαδάκι στο σκοτεινό δρομακι.

Λέμε τώρα...

πρωτη φορα ακουω για ενοπλη επιθεση με προθεση βιασμο παιδιου,ουτε απαγωγες παιδιων γινονται ,εκτος εαν εισαι ο Γκετι,αλλα εδω μιλαμε για τον μεσο ορο..
οι ληστες ουτε να πυροβολησουν δεν θελουν καν,γιατι τοτε ειναι που εξιχνιαζονται τα αδικηματα,γιατι γινεται πιο ενδελεχης ελεγχος,τα χουμε ξαναβαλει τα στατιστικα για το ποσοστο εξιχνιασης μετα πυροβολισμων,που ειναι πολυ υψηλα
εαν ο αδικοχαμενος στην Κηφισσια δεν ειχε αντισταθει,δυο φορες μαλιστα, ισως να την ειχε γλιτωσει,ενω εαν ειχε οπλο τι θα γινοτανε,το πιο πιθανο θα ηταν να φευγε μαζι του και ενας ληστης μαζι με την γυναικα του απο καμια ξωφαλτση,θα ταν καλυτερα τοτε?η αστυνομια δινει οδηγιες βαση ιστορικων,στατιστικων και αλλων δεδομενων χειροπιαστων και οχι βαση χολιγουτιανων ταινιων.

Ναι μυαλό χρειάζεται. Σκορπισμένα στο πάτωμα και να είναι του εισβολέα.

Εσύ κάτσε να το απολαύσεις και βάλε ότι αυτό που έγινε, έγινε γιατί είχες μυαλό.

Ξέρω γω θα χεις πάει φαντάρος και θα ξέρεις πολλά περιστατικά διατήρησης τοίχου από τη μία μονοκατοικία στην άλλη και θα καθαρίζεις κανένα γερμα με το σουγιαδάκι στο σκοτεινό δρομακι.

Λέμε τώρα...

Ειρωνείες βλέπω. Πολλές ειρωνείες. Μας τέλειωσαν τα επιχειρήματα; Μήπως είχες και ποτέ;

Ειρωνείες βλέπω. Πολλές ειρωνείες. Μας τέλειωσαν τα επιχειρήματα; Μήπως είχες και ποτέ;

Στην άλλη πλευρά τελείωσαν τα επιχειρήματα προ πολλού.

Πες μας κι άλλα για την εμπειρία με το g3 δηλαδή αυτό που έχει πιάσει το σύνολο του πληθυσμού που έχει πάει φαντάρος.

Περιμένω απάντηση και απάντηση δεν έχει ρε συ. Καμία απολύτως.