Οταν τα οπλα δεν διακινουνται ελευθερα τοτε ο ληστης εχει την ιδια ευκολια να βρει ενα.Δεν εχεις ομως εσυ..
Νομίζω ότι πρέπει να επιτρέπεται από την νομοθεσία η εκτελεση της πεθεράς μέσα όμως στο σπίτι του γαμπρού.
Τελικά μήπως μπορούν να μας φωτίσουν οι όποιοι γνωρίζοντες, δικηγόροι και μη, τι ισχύει νομικά αν κάποιον τον σκοτώσεις ΜΕΣΑ στο σπίτι σου;
Νομίζω ότι το σπίτι είναι απαραβίαστο άσυλο. Νομίζω.
Οι αστυνομικοί δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν, παρά μόνο με εισαγγελική διαταγή.
Αν τον σκοτώσεις εφόσον βρίσκεται μέσα, άρα λέγεται παραβίαση οικογενειακού ασύλου, έχεις τις ίδιες συνέπειες σαν να τον σκότωσες απ´έξω;
Γνωρίζει κάποιος τον νόμο;
Φίλος αστυνομικός μου είχε πει παλιά ότι αν είναι μέσα στο σπίτι ο "κακός" έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις. Μέσα όμως.
Ισχύει;
Νομίζω ότι πρέπει να επιτρέπεται από την νομοθεσία η εκτελεση της πεθεράς μέσα όμως στο σπίτι του γαμπρού.
Στην θεωρία όπως τα λέει ο send. Σε πιό απλά ελληνικά, άμα μπουκάρει βραδιάτικα του λες ψηλά τα χέρια. Αν κάνει ένα βήμα προς τα σένα και πλησιάσει απειλητικά του τινάζεις τα μυαλά στον αέρα (γιατί αν σου πάρει το όπλο κλάφτα), βρίσκεις καλό δικηγόρο και δεν κάνεις φυλακή ούτε μία μέρα....ούτε προφυλακιστέος κατά πάσα πιθανότητα... Πάντως καλύτερα και μια ποινή με αναστολή παρά τα θυμαράκια ανάποδα...
Ωραία πράγματα τους μαθαίνουν τους αστυνομικούς...
φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν είναι το σπίτι σου δηλαδή το βασίλειό σου, στο οποίο είσαι ο απόλυτος άρχων και σου ανήκει και η ζωή όποιου πατήσει πόδι σε αυτό.
Αυτό που ισχύει είναι ότι όταν οποιοδήποτε αγαθό σου (ζωή, σωματική ακεραιότητα, ιδιοκτησία) δέχεται επίθεση, το οποίο προφανώς συμβαίνει όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σου για να κλέψει, δικαιούσαι να προβάλλεις άμυνα. Το μέτρο της άμυνας το οποίο δικαιούσαι να προβάλλεις και το οποίο σου συγχωρεί ο νόμος, καθορίζεται από τις περιστάσεις. Πχ εάν μπει κανείς άοπλος μέσα στο σπίτι σου και τον βαρέσεις στο ψαχνό να τον σκοτώσεις, θα θεωρηθεί υπέρβαση άμυνας και θα πας μέσα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εάν τυχαίνει να έχεις όπλο και τον απειλήσεις ή -εάν σταθεί δυνατό να αποδειχθεί αυτό- χρησιμοποιήσεις το όπλο για να τον τραυματίσεις, πολύ πιθανό να θεωρηθεί πως δεν υπερέβης το μέτρο άμυνας. Εάν τώρα εισβάλει κανείς ένοπλος στο σπίτι σου, πάλι θα κριθεί από τις περιστάσεις το μέτρο της άμυνας που δικαιολογείσαι να επιδείξεις, πχ από το κατά πόσο φαινόταν διατεθημένος ο εισβολέας-κλέφτης να καταφύγει σε χρήση του όπλου του ή μπήκε μέσα μόνο για να κλέψει γρήγορα-γρήγορα (ας υποθέσουμε πως μπορούν να αποδειχθούν και τέτοια πράγματα, που στην πραγματικότητα είναι λίγο τρέχα-γύρευε). Ωστόσο, η υπέρβαση άμυνας δικαιολογείται από το νόμο, όταν οφείλεται σε φόβο ή ταραχή από την επίθεση. Με τη λογική ότι, όταν βλέπεις ένοπλο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι να τα κάνεις πάνω σου και να κοιτάξεις να αποσοβήσεις τον κίνδυνο όπως μπορείς και όχι να κάθεσαι να εξετάζεις το προσήκον μέτρο άμυνας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι, ειδικά εάν αποδειχθεί ότι ο εισβολέας ήταν άοπλος, θα κάτσεις στο σκαμνί εάν τον σκοτώσεις, δηλαδή τουλάχιστον θα διωχθείς, άλλο εάν τελικώς καταδικαστείς. Αναλόγως και σε τι ενόρκους θα πέσεις.
Στην θεωρία όπως τα λέει ο send. Σε πιό απλά ελληνικά, άμα μπουκάρει βραδιάτικα του λες ψηλά τα χέρια. Αν κάνει ένα βήμα προς τα σένα και πλησιάσει απειλητικά του τινάζεις τα μυαλά στον αέρα (γιατί αν σου πάρει το όπλο κλάφτα), βρίσκεις καλό δικηγόρο και δεν κάνεις φυλακή ούτε μία μέρα....ούτε προφυλακιστέος κατά πάσα πιθανότητα... Πάντως καλύτερα και μια ποινή με αναστολή παρά τα θυμαράκια ανάποδα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.