Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πραγματικο περιστατικο!!1 Απριλιου 07.Με κλεβουνε ενω κανω ψαροντουφεκο.Μετα απο περιπετειες πραγματικα, στο ιδιο σημειο,τους ανακαλυπτω,με την βοηθεια απο τα 2 αδελφια μου.1 ολοκληρη ημερα με μια στολη 7mm, ξυπολητος ,πεινασμενος,συναντηση με τους κλεφτες 3 φορες την πρωτη μερα.Τετατετ κλεφτες και εμεις,εγω με την στολη και ενα ψαροντουφεκο στα χερια 110 πραγματικο μπαζουκα!Τον κλεφτη τον εχω πραγματικα μπροστα μου μιλαμε.Το ξερει οτι το ξερω,στην πλατη του εχει εναν σακο με τα λεφτα μου και ολα τα χαρτια μου.Τα υπολοιπα μεσα στο σπιτι.Ο αδελφος μου,λεει.ΝΤΟΥ και οτι γινει.Ηρεμα του λεω!(ΔΕΝ ξερω εαν και αυτος ειναι οπλισμενος)Φανταστειτε το σκηνικο.(το οπλο οπλισμενο δευτερη σκαλα και τα 2 λαστιχα)Αυτοι 2 μπροστα μας , και ξαφνικα ανοιγη η πορτα του σπιτιου και βγαινουν εξω γυναικες και μωρα!!(δικατους)ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ημουν ετυμος να του περασω την 2υτερη στο μπουτη.Στην θεα τον μωρων κοκαλωσαμε ολοι πραγματικα.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΣΥΝΕΣΗ.Συνεση με τα οπλα.

εχουμε λιγο ξεφυγει?
και μονο που διαβαζω για προτοπες με βια στην βια νοιωθω ασχημα και μου ερχονται στο νου ,δεν σας το κρυβω, σκηνες απο ρεπορταζ τηις Αμερικανικης τηλεορασης που μεταδιδουν άτυχες αποπειρες επιβολης του νομου απο ιδιωτες με θανασιμες και μην αντιστρέψιμες καταστασεις ....πατεραδες να πυροβολουν παιδια,παιδια να πυροβολουν φιλους και αλλα ανατριχιαστικα

λυπαμαι να διαβαζω μελη να μην γνωριζουν τους νομους , επηρεασμενοι απο Αμερικανικες ταινιες και νομους φτιαγμενους απο το Hollywood

σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να δεις μπροστα σου νυχτιατικα ενα κλεφτη-εισβολεα αλλα σαν πρωτη λυση δεν θα πρεπε να ειναι ενας καλος συναγερμος? επισης να μην εχουμε ιδιαιτερως ακριβα τιμαλφή στο σπιτι?

αν οντως ζοριστουν πολυ τα πραγματα δεν θα πρεπε να προτρεψουμε γνωστους και φιλους να μαθουν σκοποβολη και εξεικειωση με καθε ειδους φονικά μεσα οπως τα πυροβολα οπλα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και αυτο ειναι το μεγαλο λαθος .Κανονικα θα επρεπε να εισαι ο απολυτος αρχοντας σπιτι σου , και να μην μπλεκεις δικαστικα οταν αποδεδειγμενα παραβιασει καποιος το σπιτι σου και τον πυροβολησεις.

Δεν είναι λάθος. Είναι ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό από τη ζούγκλα. Είναι η λογική που προκρίνει τις ληστείες έναντι των θανάτων. Είναι τόσο παράλογο αυτό;

Φίλε a_sxizas, εύγε τόσο για την τότε στάση σου, όσο και για την αναφορά του παραδείγματος.

Εχω 2 περιπτώσεις, ενός πρώην συμμαθητή μου και ενός φίλου, που έμειναν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Επέστρεψαν και οι δυο, ενώ δεν το επιδίωκαν. Ο πρώτος επειδή δεν ήθελε να στείλει τα παιδιά σου σε σχολείο όπου κυκλοφορούν όπλα. Δεν μπορώ να γράψω περισσότερο, διότι άλλος συμμαθητής μου είναι μέλςο στο φόρουμ μας.

Ο δεύτερος επέστρεψε με ένα παιδί λιγότερο. Αντιμετώπισε με όπλο μπουκαδόρο στο σπίτι του. Πυροβόλησε, αλλά αντί για το ληστή (δεν ήταν ληστής, μπουκαδόρος ήταν), χτύπησε το παιδί του. Εκείνο είχε σηκωθεί για να δεί τί έγινε. Η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Ο μπουκαδόρος τραυματίστηκε από σφαίρα. Αποδείχθηκε ότι το μόνο που είχε πάνω του ήταν ένα στυλό. Έφαγε 2 χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή. Ο πατέρας αθωώθηκε. Φυσικά η γυναίκα του δεν τον συγχώρησε που σκότωσε το παιδί του. Χώρισαν. Έχει δικαστική απαγόρευση για να βλέπει το παδί που του απέμεινε από 80 μέτρα απόσταση έτσι ώστε να μην κινδυνεύει το παιδί του.

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι ερχόμενος στην Ελλάδα δεν είχε όπλο, αλλά ένα γκλομπ για ασφάλεια. Πριν 2 χρόνια καταδικάστηκε για απρόκλητη επίθεση εναντίον συνοριακού φρουρού. (σε έλεγχο βρήκαν το γκλομπ στο αυτοκίνητο και αυτός αντέδρασε). Ο φρουρός έμεινε 42 μέρες στο νοσοκομείο.

Συγκλονιστικό!!Κάτι τέτοια ακούω και...Του εύχομαι να το ξεπεράσει με κάποιο τρόπο...Πάντως, ένας καλός συναγερμός κάνει πολλά.Τουλάχιστον αποθαρρύνει τους διαρρήκτες μικρής εμβέλειας.Αν σε βάλουν στο μάτι οι άλλοι...μάλλον δεν έχεις και πολλά περιθώρια...

Είναι όντως αμφίβολη η προστασία που παρέχουν τα πυροβόλα όπλα σε κάποιον που δεν ξέρει καλά τη χρήση τους και δεν έχει την απόλυτη ψυχραιμία (η οποία δύσκολα υπάρχει όταν δέχεσαι εισβολή) να τα χρησιμοποιήσει. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν συντρέχουν, συνηθέστατα, στο πρόσωπο του απλού πολίτη.

Ας έχουμε κανένα ρόπαλο μπέιζμπολ εάν μας κάνει να κοιμόμαστε πιο άνετα.

Η περιπτωσιολογία με αφήνει αδιάφορο, λυπάμαι...

Αν θέλετε τραγικές ιστορίες μπορούμε να βρούμε πολλές και από τις δύο πλευρές, πχ "αν είχα όπλο δεν θα μου βίαζαν το 8χρονο ενω έβλεπα", "αν δεν είχα όπλο δεν θα είχε εκπυρσοκροτήσει κατα λάθος σκοτώνοντας τον προπαππου μου¨κλπ.

Το θέμα είναι ότι έναν σωστό άνθρωπο δεν θα τον κάνει εγκληματία παρά μόνο κατά λάθος το όπλο (κάτι που αποφεύγουμε με εκπαίδευση), άρα δεν το πιστεύω ότι αν επιτραπεί η οπλοκατοχή ξαφνικά θα αρχίσουμε να πυροβολιόμαστε. Απλά θα κάνει τους θρασύδειλους που πλέον μπαίνουν στα σπίτια ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ, κατί που ΠΟΤΕ δεν γινόταν στην Ελλάδα, να το σκεφτούν δύο φορές...

Εχω 2 περιπτώσεις, ενός πρώην συμμαθητή μου και ενός φίλου, που έμειναν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Επέστρεψαν και οι δυο, ενώ δεν το επιδίωκαν. Ο πρώτος επειδή δεν ήθελε να στείλει τα παιδιά σου σε σχολείο όπου κυκλοφορούν όπλα. Δεν μπορώ να γράψω περισσότερο, διότι άλλος συμμαθητής μου είναι μέλςο στο φόρουμ μας.

Ο δεύτερος επέστρεψε με ένα παιδί λιγότερο. Αντιμετώπισε με όπλο μπουκαδόρο στο σπίτι του. Πυροβόλησε, αλλά αντί για το ληστή (δεν ήταν ληστής, μπουκαδόρος ήταν), χτύπησε το παιδί του. Εκείνο είχε σηκωθεί για να δεί τί έγινε. Η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Ο μπουκαδόρος τραυματίστηκε από σφαίρα. Αποδείχθηκε ότι το μόνο που είχε πάνω του ήταν ένα στυλό. Έφαγε 2 χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή. Ο πατέρας αθωώθηκε. Φυσικά η γυναίκα του δεν τον συγχώρησε που σκότωσε το παιδί του. Χώρισαν. Έχει δικαστική απαγόρευση για να βλέπει το παδί που του απέμεινε από 80 μέτρα απόσταση έτσι ώστε να μην κινδυνεύει το παιδί του.

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι ερχόμενος στην Ελλάδα δεν είχε όπλο, αλλά ένα γκλομπ για ασφάλεια. Πριν 2 χρόνια καταδικάστηκε για απρόκλητη επίθεση εναντίον συνοριακού φρουρού. (σε έλεγχο βρήκαν το γκλομπ στο αυτοκίνητο και αυτός αντέδρασε). Ο φρουρός έμεινε 42 μέρες στο νοσοκομείο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα σενάρια που σκαρώνει η ζωή ωχριούν μπροστά στις κινηματογραφικές ταινίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δεν είναι λάθος. Είναι ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό από τη ζούγκλα. Είναι η λογική που προκρίνει τις ληστείες έναντι των θανάτων. Είναι τόσο παράλογο αυτό;

Φίλε a_sxizas, εύγε τόσο για την τότε στάση σου, όσο και για την αναφορά του παραδείγματος.

Eξαιρετικα παραλογο.Ιδιατερως θα ελεγα.Να απειλειται η ζωη σου , η ζωη της οικογενειας σου και να μην ξερεις τι να κανεις .Τοσο παραλογο που οι αναλογες δικαστικες αποφασεις μοιραζονται .

Αν θέλετε τραγικές ιστορίες μπορούμε να βρούμε πολλές και από τις δύο πλευρές, πχ "αν είχα όπλο δεν θα μου βίαζαν το 8χρονο ενω έβλεπα", "αν δεν είχα όπλο δεν θα είχε εκπυρσοκροτήσει κατα λάθος σκοτώνοντας τον προπαππου μου¨κλπ.

Το θέμα είναι ότι έναν σωστό άνθρωπο δεν θα τον κάνει εγκληματία παρά μόνο κατά λάθος το όπλο (κάτι που αποφεύγουμε με εκπαίδευση), άρα δεν το πιστεύω ότι αν επιτραπεί η οπλοκατοχή ξαφνικά θα αρχίσουμε να πυροβολιόμαστε. Απλά θα κάνει τους θρασύδειλους που πλέον μπαίνουν στα σπίτια ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ, κατί που ΠΟΤΕ δεν γινόταν στην Ελλάδα, να το σκεφτούν δύο φορές...

+1000

λυπαμαι να διαβαζω μελη να μην γνωριζουν τους νομους , επηρεασμενοι απο Αμερικανικες ταινιες και νομους φτιαγμενους απο το Hollywood

Επηρεασμενους απο την πραγματικοτητα , την συγχρονη πραγματικοτητα.Εκτος αν νομιζει καποιος οτι ειναι τοσο ευκολο να αντιμετωπισεις ενα και δυο εισβολεις και πιθανοτατα με εντυπωσιακο σωματοτυπο..κοινως γομαρια..με κανα ξυλο η με καμμια ομπρελα..ναι αυτα γινονται στις ταινιες.

σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να δεις μπροστα σου νυχτιατικα ενα κλεφτη-εισβολεα αλλα σαν πρωτη λυση δεν θα πρεπε να ειναι ενας καλος συναγερμος? επισης να μην εχουμε ιδιαιτερως ακριβα τιμαλφή στο σπιτι?

Για κοιτα τι γραψαμε..εγω πρωτος ανεφερα επιγραμματικα ΟΛΑ τα παθητικα μετρα αμυνας που μου ηρθαν στο μυαλο..και τα οποια θεωρω πρωταρχικα οπως και ξεκαθαρισα οτι θεωρω το οπλο την εσχατη λυση οταν ολα τα αλλα εχουν αποτυχει.

αν οντως ζοριστουν πολυ τα πραγματα δεν θα πρεπε να προτρεψουμε γνωστους και φιλους να μαθουν σκοποβολη και εξεικειωση με καθε ειδους φονικά μεσα οπως τα πυροβολα οπλα?

Φυσικα..το τονισαμε ολοι αυτο.

Αλλα βασικα η κουβεντα δεν νομιζω οτι μπορει και να καταληξει καπου γιατι οπως ειπα ειναι θεμα τυχης..η να σε σωσει το οπλο η να σε σκοτωσει..παραδειγματα πολλα ..εγω παντως δινω ενα προβαδισμα στο να σε σωσει..

Last edited:
θα ήθελα να αναφέρω ότι ο δεύτερος φίλος μου ήξερε πολύ καλά το χειρισμό των όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς καθότι ήταν δεινός κυνηγός και μέλος της Εθνοφρουράς στις ΗΠΑ επί 5 χρόνια.

θα ήθελα να αναφέρω ότι ο δεύτερος φίλος μου ήξερε πολύ καλά το χειρισμό των όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς καθότι ήταν δεινός κυνηγός και μέλος της Εθνοφρουράς στις ΗΠΑ επί 5 χρόνια.

όμως εάν κρίνω από τα περαιτέρω στοιχεία που παραθέτεις (τις 42 ημέρες, για παράδειγμα) όχι και τέρας ψυχραιμίας, σωστά?

Τώρα θα μου προσαφθεί περιπτωσιολογία αλλά δεν μπορώ να μην επαναλάβω ότι υπό το κράτος πανικού και απότομου ξυπνήματος το λάθος είναι στατιστικά πολύ πιθανότερο , ακόμη και από εκπαιδευμένα άτομα πόσω μάλλον από τον μέσο οικογενειάρχη.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πάντα ο αιφνιδιάζων έχει το πλεονέκτημα.

Πολλές φορές όμως ο διαρρήκτης είναι που αιφνιδιάζεται, είτε νομίζοντας πως το σπίτι είναι άδειο, είτε ότι όλοι κοιμούνται κλπ. Ούτως ή άλλως μιλάμε για υποχρεωτική και συνεχή εκπαίδευση ως προυπόθεση της άδειας οπλοκατοχής.

Και κάτι ακόμη. Τα δικά μου παιδιά παλιότερα συνήθιζαν να φορούν μάσκες και να μου κάνουν πλάκες τη νύχτα ή το πρωί. Δυο φορές τρόμαξα πραγματικά. Αν είχα όπλο...

Και πολλές φορές ο μικρός φεύγει από το κρεβάτι του και έρχεται στο δικό μας και πέφτει από ψηλά πάνω μας. Πώς θα ξεχωρίσω μέσα στον ύπνο μου ότι δεν είναι κλέφτης, άρα δεν θα του τη μπουμπουνίσω;

Θα εκπαιδευτώ να μένω ξύπνιος όλη νύχτα;
Το πιο λογικό είναι να πείσω τον μικρό να μένει μόνιμα στο κρεβάτι του. Όμως μετά από 3,5 χρόνια συνεχώς προσπαθειών (κάθε βράδυ) βαρέθηκα... και συνεχίζει στα 7 του χρόνια να έρχεται.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να σου αρκεί αυτό.

Το θέμα είναι ότι έναν σωστό άνθρωπο δεν θα τον κάνει εγκληματία παρά μόνο κατά λάθος το όπλο (κάτι που αποφεύγουμε με εκπαίδευση),

Και δέχεσαι όλους αυτούς τους κατά λάθος θανάτους επειδή έχουν αυξηθεί οι ληστείες;

άρα δεν το πιστεύω ότι αν επιτραπεί η οπλοκατοχή ξαφνικά θα αρχίσουμε να πυροβολιόμαστε.

Μιλάμε για μια χώρα που δεν το 'χουμε σε τίποτα να τσακωθούμε για μια παραβίαση προτεραιότητας...

Απλά θα κάνει τους θρασύδειλους που πλέον μπαίνουν στα σπίτια ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ, κατί που ΠΟΤΕ δεν γινόταν στην Ελλάδα, να το σκεφτούν δύο φορές...

...και να μπουν με όπλο. ;)

όμως εάν κρίνω από τα περαιτέρω στοιχεία που παραθέτεις (τις 42 ημέρες, για παράδειγμα) όχι και τέρας ψυχραιμίας, σωστά?

Με την παρατήρηση του send έρχεται στο προσκήνιο και μια άλλη σημαντικότατη παράμετρος όσον αφορά τους πιθανούς οπλοκατόχους.
Ποιός θα εξετάσει το ψυχολογικό τους προφίλ και θα γνωμοδοτήσει ότι μπορούν να κατέχουν όπλο;
Η πλάγια οδός θα γνωρίσει πιένες...
Εδώ για μια άδεια οδήγησης όπου οι πιθανότητες να ''σκοτώσεις'' κάποιον λόγω μειωμένης ικανότητας (σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο) είναι απείρως περισσότερες , βλέπουμε την ανευθυνότητα που επικρατεί.
Κάποια άτομα ΔΕΝ δύνανται να οδηγήσουν και όμως...

Last edited: