Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Kαι γιατί να μη βάλουμε αμπούλες γύρω γύρω από το σπίτι και με αισθητήρες μόλις έρχονται οι κακοποιοί να ενεργοποιούνται και να τους κοιμίζουμε; Θα τους βρίσκουμε το πρωί να ροχαλίζουν.

Ή ακόμα καλύτερα νάρκες με χρονοδιακόπτη που θα οπλίζουν με τη δύση του ήλιου και θα αφοπλίζουν με την αυγή. :rolleyes:

Παρατηρησα αρκετή από τη συζήτηση και μπορώ να πω ότι δε περίμενα αυτές τις διαφωνίες.

Όντας από την Κρήτη, είμαι ίσως εξοικειωμένος με το γεγονός της οπλοκατοχής. Θα συμφωνήσω όμως με μια άποψη που είδα και συμφώνησα, καθώς πολλές φορές κι εδώ συζητιέται. "ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΟΠΛΟ ΔΕ ΜΠΛΕΚΕΙΣ". Λοιπόν φίλοι μου, αν αρχίσω να σας απαριθμώ περιστατικά όπου άνθρωποι καταστράφηκαν για μια βλακεία, επειδή το ΚΟΥΒΑΛΟΎΣΑΝ πάνω τους, δε τελειώνουμε. Δεν είμαστε στην Άγρια Δύση να οπλοφορεί ο καθένας και σωστά λέτε πως είναι περισσότερο πιθανό να σε βάλει σε μπελάδες από το να σε γλιτώσει.

Όσον αφορά τώρα την αυτοάμυνα με χρήση όπλου, θα πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους. Θεωρώ ότι σε αυτό έχει να κάνει και η ιδιοσυγκρασία του λαού μας, που κατά βάση είναι φιλήσυχος και φιλειρηνικός και με βάση αυτό διαμορφώθηκε ο νόμος. Το μόνο ερωτηματικό που θα έβαζα εδώ είναι για σφαίρες καουτσούκ με χρήση καραμπίνας.
Μη κρίνουμε όμως με βάση την Αμερική, γιατί εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ δε βλέπω να μην έχει εγκληματικότητα. Κάθε άλλο. Αρκεί να δείτε λίγα από τα βίντεο των body cams των αστυνομικών στις ΗΠΑ σε αυτό το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g Επίσης μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια βαριά βιομηχανία εκεί, που έχει μεγάλη σημασία στην οικονομία της χώρας και για αυτό τον λόγο η πολιτική την κρατάει ζωντανή.

Όσον αφορά για την εισβολή ληστών σε σπίτι, θα συμφωνήσω στο ότι δεν θα προλάβεις να αντιδράσεις. Έχω έναν φίλο που άκουσε θόρυβο στην κουζίνα και νομίζοντας πως είναι η κορούλα του που σηκώθηκε από το κρεβάτι, πήγε εκεί και είδε τον ληστή! Πού βέβαια ήταν γείτονας και το έβαλε στα πόδια. Μετά πήγε και πήρε ένα σκυλί φύλακα για το γάβγισμα πιο πολύ. Αλλά πραγματικά αν θέλει κάποιος να είναι αποτρεπτικός θα πρέπει να γίνουμε σαν την Νότια Αφρική, να έχουμε ένοπλο σκοπό στο σπίτι τουλάχιστον στις βραδινές ώρες! :-)

Επίσης μια εξαιρετική ταινία γύρω από όλο αυτό είναι η ελληνικής παραγωγής και σκηνοθεσίας "Ο εχθρός μου" https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g
Πραγματικά εξαιρετική, θίγει πολλά ζητήματα και σίγουρα θα σας προβληματίσει γύρω από τα θέματα οπλοκατοχής, αυτοάμυνας και τι αξίζει τελικά. Γιατί είναι απλό να λέμε ρε παιδιά ότι θα σκοτώσουμε έναν άνθρωπο, αλλά δε νομίζω (και δε θέλω να μάθω ποτέ) να είναι τόσο εύκολο το μετά.

Σαν σύνοψη θα έλεγα να δούμε σφαιρικά το θέμα, αλλά όχι από την πλευρά μας σαν Ελλάδα, αλλά με αυτό που συμβαίνει στην Αμερική. Γιατί λοιπόν εκεί υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που είναι αντίθετος; Μήπως γιατί κάθε τρεις και λίγο ένας τρελός σκορπάει αλόγιστα τον θάνατο ακόμη και μέρα σε σχολεία; Δεν είναι απλό το θέμα λοιπόν.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρατηρησα αρκετή από τη συζήτηση και μπορώ να πω ότι δε περίμενα αυτές τις διαφωνίες.

Όντας από την Κρήτη, είμαι ίσως εξοικειωμένος με το γεγονός της οπλοκατοχής. Θα συμφωνήσω όμως με μια άποψη που είδα και συμφώνησα, καθώς πολλές φορές κι εδώ συζητιέται. "ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΟΠΛΟ ΔΕ ΜΠΛΕΚΕΙΣ". Λοιπόν φίλοι μου, αν αρχίσω να σας απαριθμώ περιστατικά όπου άνθρωποι καταστράφηκαν για μια βλακεία, επειδή το ΚΟΥΒΑΛΟΎΣΑΝ πάνω τους, δε τελειώνουμε. Δεν είμαστε στην Άγρια Δύση να οπλοφορεί ο καθένας και σωστά λέτε πως είναι περισσότερο πιθανό να σε βάλει σε μπελάδες από το να σε γλιτώσει.

Όσον αφορά τώρα την αυτοάμυνα με χρήση όπλου, θα πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους. Θεωρώ ότι σε αυτό έχει να κάνει και η ιδιοσυγκρασία του λαού μας, που κατά βάση είναι φιλήσυχος και φιλειρηνικός και με βάση αυτό διαμορφώθηκε ο νόμος. Το μόνο ερωτηματικό που θα έβαζα εδώ είναι για σφαίρες καουτσούκ με χρήση καραμπίνας.
Μη κρίνουμε όμως με βάση την Αμερική, γιατί εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ δε βλέπω να μην έχει εγκληματικότητα. Κάθε άλλο. Αρκεί να δείτε λίγα από τα βίντεο των body cams των αστυνομικών στις ΗΠΑ σε αυτό το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g Επίσης μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια βαριά βιομηχανία εκεί, που έχει μεγάλη σημασία στην οικονομία της χώρας και για αυτό τον λόγο η πολιτική την κρατάει ζωντανή.

Όσον αφορά για την εισβολή ληστών σε σπίτι, θα συμφωνήσω στο ότι δεν θα προλάβεις να αντιδράσεις. Έχω έναν φίλο που άκουσε θόρυβο στην κουζίνα και νομίζοντας πως είναι η κορούλα του που σηκώθηκε από το κρεβάτι, πήγε εκεί και είδε τον ληστή! Πού βέβαια ήταν γείτονας και το έβαλε στα πόδια. Μετά πήγε και πήρε ένα σκυλί φύλακα για το γάβγισμα πιο πολύ. Αλλά πραγματικά αν θέλει κάποιος να είναι αποτρεπτικός θα πρέπει να γίνουμε σαν την Νότια Αφρική, να έχουμε ένοπλο σκοπό στο σπίτι τουλάχιστον στις βραδινές ώρες! :-)

Επίσης μια εξαιρετική ταινία γύρω από όλο αυτό είναι η ελληνικής παραγωγής και σκηνοθεσίας "Ο εχθρός μου" https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g
Πραγματικά εξαιρετική, θίγει πολλά ζητήματα και σίγουρα θα σας προβληματίσει γύρω από τα θέματα οπλοκατοχής, αυτοάμυνας και τι αξίζει τελικά. Γιατί είναι απλό να λέμε ρε παιδιά ότι θα σκοτώσουμε έναν άνθρωπο, αλλά δε νομίζω (και δε θέλω να μάθω ποτέ) να είναι τόσο εύκολο το μετά.

Σαν σύνοψη θα έλεγα να δούμε σφαιρικά το θέμα, αλλά όχι από την πλευρά μας σαν Ελλάδα, αλλά με αυτό που συμβαίνει στην Αμερική. Γιατί λοιπόν εκεί υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που είναι αντίθετος; Μήπως γιατί κάθε τρεις και λίγο ένας τρελός σκορπάει αλόγιστα τον θάνατο ακόμη και μέρα σε σχολεία; Δεν είναι απλό το θέμα λοιπόν.

Αν παρακολούθησες τη συζήτηση, απόψεις σαν τις δικές σου σημαίνουν πως είσαι ανεύθυνος γονιός και μέσα στο σοσιαλιστικό σου όνειρο καις το μυαλό των ξύπνιων γενναίων πιστολέρο.

Αν παρακολούθησες τη συζήτηση, απόψεις σαν τις δικές σου σημαίνουν πως είσαι ανεύθυνος γονιός και μέσα στο σοσιαλιστικό σου όνειρο καις το μυαλό των ξύπνιων γενναίων πιστολέρο.

Άλλο νήμα διαβάζεις ως συνήθως ή για να ακριβολογώ βγάζεις συμπεράσματα ό,τι να 'ναι ως συνήθως. Δεν θα σου ζητήσω να παραθέσεις λινκ που σε οδήγησαν σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα διότι θα μπούμε σε έναν ατέρμονο κύκλο καταστροφής της συζήτησης χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αρκετούς εμπρησμούς είχαμε τις τελευταίες ώρες στην χώρα, δεν έχουμε ανάγκη τους δικούς σου στο νήμα.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αισθάνομαι ότι με αδικείς, τουλάχιστον. Έχω πει εν πολλοίς ότι αν φτιαχτεί ένα κράτος κοινωνικά δίκαιο και με μικρή εγκληματικότητα, ένα κράτος στο οποίο δεν θα αισθάνεσαι ότι απειλείσαι ακόμα και για τα αυτονόητα της καθημερινής ζωής, πρώτος εγώ θα σπεύσω να το υποστηρίξω.
Αλλά δεν είναι αυτό το πλαίσιο της πραγματικότητας που βιώνουμε. Βιώνουμε κάτι τελείως διαφορετικό και συνθήκες τέτοιες που αναπόφευκτα μας οδηγούν να αποζητήσουμε το plan B'.

Αισθάνομαι ότι με αδικείς, τουλάχιστον. Έχω πει εν πολλοίς ότι αν φτιαχτεί ένα κράτος κοινωνικά δίκαιο και με μικρή εγκληματικότητα, ένα κράτος στο οποίο δεν θα αισθάνεσαι ότι απειλείσαι ακόμα και για τα αυτονόητα της καθημερινής ζωής, πρώτος εγώ θα σπεύσω να το υποστηρίξω.
Αλλά δεν είναι αυτό το πλαίσιο της πραγματικότητας που βιώνουμε. Βιώνουμε κάτι τελείως διαφορετικό και συνθήκες τέτοιες που αναπόφευκτα μας οδηγούν να αποζητήσουμε το plan B'.

Αυτο το κρατος υπαρχει !!! Και λεγεται Νοτιος Κορεα !

Εξαλου τα δυο παιδια δυο φιλων και γειτονων εχουν παει εκει παντρευτηκαν κιολας και ζουν εκει, και ζουν στην χωρα των ανθρωπων με το χαμογελο.

Οταν τους ρωτας γιατι δειχνουν τοσο ευτυχεις λενε, ζουμε με ελπιδα, νοιωθουμε ασφαλεις, η αστυνομια κανει τη δουλεια της.

Εντιτ : Αυτοι Δεν οπλοφορουν !

Είχα πάει ένα μήνα για δουλειά και έπαθα πλάκα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα! Οι άνθρωποι απλά δεν χρειάζεται να κλειδώνουν καμιά πόρτα! Μέχρι και τα ποδήλατα ήταν ξεκλείδωτα!!

Βέβαια έτυχε να δω και άσκηση που έκαναν τα εκεί ΜΑΤ σε περίπτωση φασαρίας, και τα γκλομπ που είχαν ήταν 1 μετρό (τις έτρωγες από απόσταση). Ξέχωρα τα όπλα που είχαν τα όργανα. Και μιλάμε για μια χώρα που ο γείτονας έχει πυρηνικά έτσι; φοβερός λαός, αλλά όποιος τους έχει δει πως δουλεύουν θα πει ότι δεν έχουν ζωή πέρα από τη δουλειά τους (τουλάχιστον αυτοί που είδα εγώ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον αλλά και από όσο μίλησα με κάποιους έξω από αυτό).

Άλλο νήμα διαβάζεις ως συνήθως ή για να ακριβολογώ βγάζεις συμπεράσματα ό,τι να 'ναι ως συνήθως. Δεν θα σου ζητήσω να παραθέσεις λινκ που σε οδήγησαν σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα διότι θα μπούμε σε έναν ατέρμονο κύκλο καταστροφής της συζήτησης χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αρκετούς εμπρησμούς είχαμε τις τελευταίες ώρες στην χώρα, δεν έχουμε ανάγκη τους δικούς σου στο νήμα.
Επειδή έχουμε ιδεολογικά αντίθετες αφετηρίες, πιστεύεις πως πρέπει πάντα να μειώσεις τον συνομιλητή σου προσπαθώντας να ακυρώσεις αυτά που λέει. Γραπτά είναι λίγες σελίδες πιο πάνω για βιασμούς παιδιών κλπ. όμορφα.
Βγάζουμε όλοι συμπεράσματα για όλα όσα διαβάζουμε.

Επειδή ψάχνεσαι και αυτοθυματοποιείσαι ως συνήθως, ρωτώ το εξής:

Ποιοι είναι οι ξύπνιοι γενναίοι πιστολέρο εδώ μέσα?

Μην προσπαθήσεις να αποφύγεις την ερώτηση ή να στρίψεις με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τα πράγματα είναι απλά:

Απαντάς σε αυτήν την απλή ερώτηση διότι αν δεν απαντήσεις, είσαι απλά ένας εμπρηστής στο νήμα όπως σου έγραψα.

Τα λοιπά αποπροσανατολιστικά και σπαραξικάρδια περί διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών τα αφήνω σε σένα...

Και για να αποδείξω πως δεν είμαι "εμπρηστής" πρέπει να κάνω δύο ώρες κόπυ-πάστε τα γραφόμενα υπέρ οπλοκατοχής; Δεν έχω διάθεση να το κάνω, γιατί είμαι σε διακοπές και γιατί ότι και να "αποδείξω", την ίδια αντιμετώπιση θα έχω.
Γράφτηκε πως όποιοι δεν θέλουν όπλα φοβούνται, θα πιαστούν στον ύπνο, θα βλέπουν να βιάζουν τα παιδιά τους χωρίς να κάνουν κάτι κλπ. Σε αντιδιαστολή οι pistolero (που φέρουν πιστόλια), δεν φοβούνται (γενναίοι), δεν πιάνονται στον ύπνο (ξύπνιοι), προστατεύουν απ' το βιασμό...

Ξαναδιάβασε καλά το κείμενο του φίλου Lohias που έκανες παράθεση.... δεν έχει καμία σχέση με αυτό που του έγραψες...

Γράφτηκε πως όποιοι δεν θέλουν όπλα φοβούνται, θα πιαστούν στον ύπνο, θα βλέπουν να βιάζουν τα παιδιά τους χωρίς να κάνουν κάτι κλπ. Σε αντιδιαστολή οι pistolero (που φέρουν πιστόλια), δεν φοβούνται (γενναίοι), δεν πιάνονται στον ύπνο (ξύπνιοι), προστατεύουν απ' το βιασμό...

Γράφτηκε πως όσοι είναι υπέρ της οπλοαπαγόρευσης, προβάλλουν τους φόβους τους επάνω σε άλλους. Καμία σχέση δηλαδή με το φοβούνται γενικά και αόριστα.
Γράφτηκε ότι στον ύπνο μπορούν να πιαστούν όλοι. Όχι μόνο όσοι είναι υπέρ της οπλοαπαγόρευσης.
Γράφτηκε ότι θα βλέπουν να βιάζονται τα παιδιά τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι, ενώ αν μπορούσαν εκείνη τη στιγμή να έχουν όπλο κάτι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο ή θα είχαν τουλάχιστον μια επιλογή ακόμη. Στο σημείο αυτό υπήρξε μάλιστα ανάλυση και απόδειξη για την εκπαίδευση και πόσο θετικά λειτουργεί σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Καμία αντιδιαστολή δεν υπήρξε με εκείνους που είναι υπέρ της οπλοκατοχής σε σχέση με εκείνους που είναι υπέρ της οπλοαπαγόρευσης σε αυτά που λες ότι διάβασες.

Έτσι για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μερικες φορες τα οπλα πυριτιδας ειναι περιτα

Εκπαιδευτής ΟΥΚ πήρε το αίμα του πίσω από τους ληστές!

Οι ληστές βρήκαν τον δάσκαλό τους από το «θύμα»: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που προσπάθησαν να ληστέψουν ήταν πρώην εκπαιδευτής της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

«Ανοίγω την πόρτα και τους βλέπω στα δύο μέτρα τους δύο και έναν στη σκάλα, ανέβαινε δηλαδή προς το σπίτι πάνω. Λέω τι κάνετε, βάζω μια φωνή και πάει να με μουντάρει ο πρώτος, τον χτυπάω εγώ στο διάφραγμα, πέφτει κάτω κατευθείαν έχω πιάσει τον δεύτερο.

Την ώρα που πιάνω τον δεύτερο και θα γινόταν μάχη, ο άλλος είχε κατέβει ήδη και ήρθε από πίσω μου και μου τραβάει μια μαχαιριά στο χέρι, μάλλον για να αφήσω τον άλλον… και μετά επιχείρησε να με χτυπήσει στην κοιλιά», περιγράφει ο ίδιος στην κάμερα του Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις ληστές σάστισαν, ο ένας προσπαθούσε να γλιτώσει τον άλλον από τα χέρια του πρώην βατραχανθρώπου.

«Λέω μαχαίρι εσείς; Τώρα θα δείτε! Έχω τρεις (σούβλες) από πίσω… Και πιάνω τη σούβλα. Λέω τώρα θα δούμε γιατί βγάλατε μαχαίρια». Τελικά οι ληστές κατάλαβαν ότι τα είχαν βάλει με τον λάθος άνθρωπο και τράπηκαν σε φυγή.

http://www.pronews.gr/koinonia/700527_ekpaideytis-oyk-pire-aima-toy-piso-apo-toys-listes-vinteo

Δεν το βαλα για πλακα.
Ο αυτοσχεδιασμος, η "γνωση" και αποφασιστηκοτητα, και να ξερεις τι εχεις σκορπισει στο σπιτι σου.

Στην ερωτηση για το ψαροντουφεκο αν ειναι καλο...ειναι αριστο κυριως αν ο ληστης δεν εχει μπει στο σπιτι αλλα προσπαθει να ανοιξει το στορ...

Εκει το μισοανοιγεις εσυ...μεχρι την κνημη δεν χρειαζεται περισσοτερο.

Αν έχεις ένα ψαροντούφεκο για άμυνα στο σπίτι καλό δεν είναι;

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο καρχαρίας στην πισίνα. :silly:

Δεν προτείνεται χρήση σε κάτι που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε συγκεκριμένες συνθήκες. Γίνεται απρόβλεπτο. Πάρε βαλιστρα καλυτερα. Πάντως καλό είναι να μπορείς να έχεις και δεύτερη και τρίτη βολη αμέσως διαθέσιμη.

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο καρχαρίας στην πισίνα. :silly:

Δεν προτείνεται χρήση σε κάτι που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε συγκεκριμένες συνθήκες. Γίνεται απρόβλεπτο. Πάρε βαλιστρα καλυτερα. Πάντως καλό είναι να μπορείς να έχεις και δεύτερη και τρίτη βολη αμέσως διαθέσιμη.

Δεν πειράζει έπιασα ψάρι! Τσιμπάς τσιμπάς! Η αλήθεια ήταν ότι πρότεινα να σου κάνουμε μια γερή πλάκα και να αρχίσουμε σιγά σιγά όλοι να είμαστε υπερ της οπλοκατοχής αλλά κανείς δεν ακολούθησε......

Επειδή μπορεί να παρεξηγήθηκαν τα όσα έγραψα, ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Καταρχήν δε συμφωνώ με όσα έχω διαβάσει από τον φίλο pleo. Κι αυτό γιατί έχω αρκετές εμπειρίες γύρω από διάφορα θέματα που αφορούν την οπλοκατοχή. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Στενό συγγενικό μου πρόσωπο με το οποίο διατηρώ καλές σχέσεις εργάζεται ως νυχτοφύλακας σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και είναι ΝΟΜΙΜΑ ΕΝΟΠΛΟΣ. Τον χειμώνα που το ξενοδοχείο κλείνει (τότε τα χτυπούν και οι ληστές) βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Είναι λεπτές οι ισορροπίες όταν έχει υποψία για εισβολέα. Και φυσικά ποτέ δεν κάνει περιπολία χωρίς το λυκόσκυλο του. Μου έχει περιγράψει λοιπόν πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές που δεν ξέρει αν κάποιος υπάρχει όντως μέσα ή αν αυτός ο κάποιος που υπάρχει είναι από το προσωπικό συντήρησης του ξενοδοχείου ή οτιδήποτε άλλο.

Φανταστείτε λοιπόν να πρέπει κάποιος να επεξεργαστεί τέτοιες συνθέτες πληροφορίες ενώ μόλις πετάχτηκε από τον ύπνο του από ένα θόρυβο! Αν είναι το παιδί σου στην κουζίνα; Αν είναι το παιδί σου που μόλις γύρισε από έξοδο; Αν.. αν.. αν. Αν είναι ο ληστής/βιαστής/δολοφόνος οι πιθανότητες να αντιδράσεις πριν αυτός σε έχει δέσει, είναι λιγοστές πιστεύω.

Αν τώρα έχεις παιδιά στο σπίτι, όπως σωστά κάποιοι επισήμαναν πιο πάνω, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να έχεις δεμένο όπλο σε οποιοδήποτε χώρο. ΞΕΡΩ τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τα τελευταία 15 χρόνια όπου παιδιά αυτοπυροβοληθηκαν με όπλο που υπήρχε στο σπίτι. Ο νόμος για τους κυνηγούς λέει, αλλού τα φυσίγγια και ειδική κλειδαριά σκανδάλης.

Πότε και ποιοι πρέπει να έχουν όπλο στο σπίτι;

---Άνθρωποι οι οποίοι μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, όπου έχουν γίνει στόχος ληστών στο παρελθόν. Έχεις πχ ένα εξοχικό 15χλμ έξω από το χωριό, χωρίς άνθρωπο γύρω σου. Και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν παιδιά. Αλλιώς... Εκεί δικαιολογείσαι να φοβάσαι.

--- Άνθρωποι οι οποίοι έχουν σημαντικά υψηλά εισοδήματα και αυτό απορρέει από την καθημερινότητα τους (ακριβά αμάξια, σπίτια κλπ). Αυτοί σίγουρα αποτελούν στόχους ληστών. Η λύση όμως κατά τη γνώμη μου δεν είναι να οπλοφορούν οι ίδιοι, αλλά να έχουν προσωπική ασφάλεια. Προφανώς λοιπόν μιλάμε για εφοπλιστές και επιχειρηματίες περιοπης, οι οποίοι αν στοχοποιούνται, αυτό γίνεται από επικίνδυνους εγκληματίες και οι οποίοι έχουν την οικονομική άνεση για κάτι τέτοιο.

Για όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, πιστεύω όταν μας βάλουν στο μάτι να μας ληστέψουν, αυτό θα γίνει όταν θα λείπουμε από το σπίτι, χωρίς να είναι κανείς μέσα. Για τους ευνόητους λόγους.

174 σελιδες ? .... :blink:

Μα τι νημα ειναι αυτο ? .... :laugh:

Γιατι το παιδευουμε φιλοι μου ? Η Ελλαδα δεν εχει κουλτουρα (ουτε φιλοσοφια) oπλου .... firearm.

Και στις 1174 να φτασει το νημα ... ουτε η οπλοκατοχη, ουτε η οπλοφορια, ουτε η οπλοχρησια θα γινουν δευτερη φυση μας.