Παρατηρησα αρκετή από τη συζήτηση και μπορώ να πω ότι δε περίμενα αυτές τις διαφωνίες.
Όντας από την Κρήτη, είμαι ίσως εξοικειωμένος με το γεγονός της οπλοκατοχής. Θα συμφωνήσω όμως με μια άποψη που είδα και συμφώνησα, καθώς πολλές φορές κι εδώ συζητιέται. "ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΟΠΛΟ ΔΕ ΜΠΛΕΚΕΙΣ". Λοιπόν φίλοι μου, αν αρχίσω να σας απαριθμώ περιστατικά όπου άνθρωποι καταστράφηκαν για μια βλακεία, επειδή το ΚΟΥΒΑΛΟΎΣΑΝ πάνω τους, δε τελειώνουμε. Δεν είμαστε στην Άγρια Δύση να οπλοφορεί ο καθένας και σωστά λέτε πως είναι περισσότερο πιθανό να σε βάλει σε μπελάδες από το να σε γλιτώσει.
Όσον αφορά τώρα την αυτοάμυνα με χρήση όπλου, θα πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους. Θεωρώ ότι σε αυτό έχει να κάνει και η ιδιοσυγκρασία του λαού μας, που κατά βάση είναι φιλήσυχος και φιλειρηνικός και με βάση αυτό διαμορφώθηκε ο νόμος. Το μόνο ερωτηματικό που θα έβαζα εδώ είναι για σφαίρες καουτσούκ με χρήση καραμπίνας.
Μη κρίνουμε όμως με βάση την Αμερική, γιατί εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ δε βλέπω να μην έχει εγκληματικότητα. Κάθε άλλο. Αρκεί να δείτε λίγα από τα βίντεο των body cams των αστυνομικών στις ΗΠΑ σε αυτό το κανάλι
https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g Επίσης μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια βαριά βιομηχανία εκεί, που έχει μεγάλη σημασία στην οικονομία της χώρας και για αυτό τον λόγο η πολιτική την κρατάει ζωντανή.
Όσον αφορά για την εισβολή ληστών σε σπίτι, θα συμφωνήσω στο ότι δεν θα προλάβεις να αντιδράσεις. Έχω έναν φίλο που άκουσε θόρυβο στην κουζίνα και νομίζοντας πως είναι η κορούλα του που σηκώθηκε από το κρεβάτι, πήγε εκεί και είδε τον ληστή! Πού βέβαια ήταν γείτονας και το έβαλε στα πόδια. Μετά πήγε και πήρε ένα σκυλί φύλακα για το γάβγισμα πιο πολύ. Αλλά πραγματικά αν θέλει κάποιος να είναι αποτρεπτικός θα πρέπει να γίνουμε σαν την Νότια Αφρική, να έχουμε ένοπλο σκοπό στο σπίτι τουλάχιστον στις βραδινές ώρες!
Επίσης μια εξαιρετική ταινία γύρω από όλο αυτό είναι η ελληνικής παραγωγής και σκηνοθεσίας "Ο εχθρός μου"
https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g
Πραγματικά εξαιρετική, θίγει πολλά ζητήματα και σίγουρα θα σας προβληματίσει γύρω από τα θέματα οπλοκατοχής, αυτοάμυνας και τι αξίζει τελικά. Γιατί είναι απλό να λέμε ρε παιδιά ότι θα σκοτώσουμε έναν άνθρωπο, αλλά δε νομίζω (και δε θέλω να μάθω ποτέ) να είναι τόσο εύκολο το μετά.
Σαν σύνοψη θα έλεγα να δούμε σφαιρικά το θέμα, αλλά όχι από την πλευρά μας σαν Ελλάδα, αλλά με αυτό που συμβαίνει στην Αμερική. Γιατί λοιπόν εκεί υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που είναι αντίθετος; Μήπως γιατί κάθε τρεις και λίγο ένας τρελός σκορπάει αλόγιστα τον θάνατο ακόμη και μέρα σε σχολεία; Δεν είναι απλό το θέμα λοιπόν.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk