Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όχι μόνο για μένα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να ισχυριστώ το ίδιο κι εγώ. Ότι δεν γράφω γιατί δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Ή θα μπορούσα να πω ότι υπάρχουν πολλοί υπέρ της οπλοκατοχής που δεν γράφουν γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μπουν σε ένα κύκλο αντιπαράθεσης.

Όμως τα γραπτά μένουν και είναι όλα στις προηγούμενες σελίδες. Οποιοσδήποτε μπορεί να τα διαβάσει και να δει ποιος έχει απαντήσει και ποιος όχι ενδελεχώς.

Μην με κάνεις να απαντώ σε αυτονόητα....

Έγραψα ότι έχουν αποδομηθεί για σένα και όσους συμφωνούν με σένα. Δεν έχουν αποδομηθεί καθόλου για όσους διαφωνούν με σένα.

Πιο σαφές δεν γίνεται να το κάνω.

Έτσι όπως το έγραψες, άφησες να εννοηθεί ότι η άποψή σου είναι θέσφατο. Δεν είναι.

Α, και όσους συμφωνούν με εμένα. Γιατί πριν έγραψες για μένα μόνο. Συνεπώς το επιχείρημα ότι δεν γράφουν, αφορά εξ' ίσου και εκείνους που είναι υπέρ της οπλοκατοχής. Ακριβώς ότι έγραψα προηγουμένως δηλαδή:

Όχι μόνο για μένα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να ισχυριστώ το ίδιο κι εγώ. Ότι δεν γράφω γιατί δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Ή θα μπορούσα να πω ότι υπάρχουν πολλοί υπέρ της οπλοκατοχής που δεν γράφουν γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μπουν σε ένα κύκλο αντιπαράθεσης.

Όμως τα γραπτά μένουν και είναι όλα στις προηγούμενες σελίδες. Οποιοσδήποτε μπορεί να τα διαβάσει και να δει ποιος έχει απαντήσει και ποιος όχι ενδελεχώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποδόμησης και τελειωτικό επιχείρημα εναντίον της οπλοαπαγόρευσης εξ' όσων θυμάμαι, ήταν η απάντηση ότι με τη σωστή εκπαίδευση - η οποία εκπαίδευση είναι ταυτόχρονα και θέση όσων είναι υπέρ της οπλοκατοχής - δεν πυροβολείς αν δεν έχεις καθαρό στόχο, δίνοντας έτσι τέλος και στη χειρότερη δυνατή περίπτωση που μπορούσε να φέρει η άλλη πλευρά (εκείνη που λέει ότι με την τσίμπλα στο μάτι μπορεί να πυροβολήσεις τα παιδιά σου). Από το σημείο αυτό και μετά... σιγή ασυρμάτου... .

Φανταστείτε μια συζήτηση με τους οπαδούς της επίπεδης γης όπου το προφανές τους καταδεικνύεται επενειλλημμένως και αυτοί εμμένουν στις δοξασίες τους. Ε, κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε από τη συζήτηση και αυτοί θα θριαμβολογούν νομίζοντας ότι στερέψαμε από επιχειρήματα ενώ στην πραγματικότητα θα έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Απλώς τους αφήνουμε στην εικονική τους πραγματικότητα...

Προφανώς και είναι έτσι.

Με μια, επικίνδυνη, διαφορά, όμως:

Οι καημένοι οι flat earthers δεν είναι επικίνδυνοι. Τι να σου κάνουν; Να σε σπρώξουν από την άκρη την γης; 😋

Για φαντάσου όμως τους αντίστοιχους στρατοκ.....ς που κατάφεραν επιτέλους να έχουν πρόσβαση στο πολυπόθητο κουμπούρι...

Οι καημένοι οι flat earthers δεν είναι επικίνδυνοι. Τι να σου κάνουν; Να σε σπρώξουν από την άκρη την γης; 

Μα πως να σε σπρώξουν από την άκρη της Γης όταν λένε ότι περιβάλλεται από ένα αδιαπέραστο τοίχος πάγου, το οποίο μάλιστα έχει τρομερές ιδιότητες. Σε μεταφέρει λέει στο αντιδιαμετρικά αντίθετο σημείο του κύκλου μόλις το πλησιάσεις.
Ανήκουστα πράγματα. Μαγικές ιδιότητες του πάγου. Σα να λέμε ότι τα όπλα σκοτώνουν μόνα τους ένα πράμα. Και πως αν τα απαγορέψεις και τα έχεις εκτός νόμου, η σφαίρα θα είναι παράνομη και δεν θα σε σκοτώσει... :flipout:

Λεωνιδα, δεν γραφουμε γιατι εχουν αποδομηθει αυτα τα οποια πιστευουμε.

Απλα δεν γραφουμε γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη με την ξεροκεφαλιά....

Πιο απλα δεν γινεται να στο γραψω οποτε μπορεις να συνεχισεις με την ανεση σου να νομιζεις οτι νομιζεις....

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Λεωνιδα, δεν γραφουμε γιατι εχουν αποδομηθει αυτα τα οποια πιστευουμε.

Απλα δεν γραφουμε γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη με την ξεροκεφαλιά....

Πιο απλα δεν γινεται να στο γραψω οποτε μπορεις να συνεχισεις με την ανεση σου να νομιζεις οτι νομιζεις....

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το αυτό.
Και εγώ τα παράτησα :p

Χσρακτηριστικό παράδειγμα αποδόμησης και τελειωτικό επιχείρημα εναντίον της οπλοαπαγόρευσης εξ' όσων θυμάμαι, ήταν η απάντηση ότι με τη σωστή εκπαίδευση - η οποία εκπαίδευση είναι ταυτόχρονα και θέση όσων είναι υπέρ της οπλοκατοχής - δεν πυροβολείς αν δεν έχεις καθαρό στόχο, δίνοντας έτσι τέλος και στη χειρότερη δυνατή περίπτωση που μπορούσε να φέρει η άλλη πλευρά (εκείνη που λέει ότι με την τσίμπλα στο μάτι μπορεί να πυροβολήσεις τα παιδιά σου). Από το σημείο αυτό και μετά... σιγή ασυρμάτου... .

Ειδικά στο θέμα της εκπαίδευσης (αλλά και γενικότερα) δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το ότι δεν έχεις απαντήσει πειστικά ή το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις απαντήσει πειστικά...

Ειδικά στο θέμα της εκπαίδευσης (αλλά και γενικότερα) δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το ότι δεν έχεις απαντήσει πειστικά ή το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις απαντήσει πειστικά...

Η απάντηση

https://avclub.gr/forum/showthread....ή-κατά?p=1058165802&viewfull=1#post1058165802

Και η επανάληψη της απάντησης

https://avclub.gr/forum/showthread....ή-κατά?p=1058166777&viewfull=1#post1058166777

Και πλείστες όσες άλλες διάσπαρτες στο νήμα. Για όποιον ενδιαφέρεται να τις ψάξει βέβαια και δεν αξιώνει από το συνομιλητή του να τις επαναλαμβάνει συνεχώς.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε...

Η απάντηση

https://avclub.gr/forum/showthread....ή-κατά?p=1058165802&viewfull=1#post1058165802

Και η επανάληψη της απάντησης

https://avclub.gr/forum/showthread....ή-κατά?p=1058166777&viewfull=1#post1058166777

Και πλείστες όσες άλλες διάσπαρτες στο νήμα. Για όποιον ενδιαφέρεται να τις ψάξει βέβαια και δεν αξιώνει από το συνομιλητή του να τις επαναλαμβάνει συνεχώς.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε...

Απάντηση έδωσες, πειστική απάντηση δεν έδωσες. Επειδή έγραψες κάτι αυτό δε σημαίνει ότι και ο συνομιλητής σου το δέχτηκε ως ορθό.

Απάντηση έδωσες, πειστική απάντηση δεν έδωσες. Επειδή έγραψες κάτι αυτό δε σημαίνει ότι και ο συνομιλητής σου το δέχτηκε ως ορθό.

Μπορείς πολύ απλά να επιμερίσεις τα σημεία στα οποία δεν λειτούργησε η πειθώ κατά τη δική σου άποψη και να ρωτήσεις. Βέβαια μπορεί και να πάρεις εις διπλούν την απάντηση γιατί θεώρησες ότι δεν απαντήθηκε και έτσι να ξανακάνεις την ερώτηση πολλές φορές θεωρώντας ότι δεν απαντήθηκε. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η απάντηση αναθεωρεί όσα πίστευες ότι ισχύουν.

Απάντηση έχει δοθεί, τόσο από μένα όσο και από άλλους που είναι υπέρ της οπλοκατοχής.

Θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον τύπο που οδηγεί ανάποδα στην πανεπιστημίου. Ακούει από το ράδιο «προσοχή, ένας τύπος οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου» . Σκέφτεται, τι ένας; Αυτοί είναι πάνω από 500...

Θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον τύπο που οδηγεί ανάποδα στην πανεπιστημίου. Ακούει από το ράδιο «προσοχή, ένας τύπος οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου» . Σκέφτεται, τι ένας; Αυτοί είναι πάνω από 500...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας υπέρ της οπλοκατοχής και όλοι οι υπόλοιποι εναντίον. Το άλλο που το πας; Από όλα τα ανέκδοτα διάλεξες ένα με... αυτοκίνητο; :flipout:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας υπέρ της οπλοκατοχής και όλοι οι υπόλοιποι εναντίον. Το άλλο που το πας; Από όλα τα ανέκδοτα διάλεξες ένα με... αυτοκίνητο; :flipout:

Δεν έχει σημασία αν είναι ένας η δυο που πηγαίνουν ανάποδα στην πανεπιστημίου. Σημασία έχει όταν επιχειρηματολογούν να μην θεωρούν αξιωματικά ότι η πανεπιστημίου πηγαίνει από Ομόνοια προς Σύνταγμα. Τότε δεν μπορεί να γίνει κουβέντα.

Δεν έχει σημασία αν είναι ένας η δυο που πηγαίνουν ανάποδα στην πανεπιστημίου. Σημασία έχει όταν επιχειρηματολογούν να μην θεωρούν αξιωματικά ότι η πανεπιστημίου πηγαίνει από Ομόνοια προς Σύνταγμα. Τότε δεν μπορεί να γίνει κουβέντα.

Από το ύψος του Οφθαλμιατρείου ξεκινά μια λωρίδα για λεωφορεία με αντίθετη φορά. Όπως βλέπεις και πάλι δεν έχεις λάβει υπ' όψη όλες τις παραμέτρους. Δεν πειράζει.

Από το ύψος του Οφθαλμιατρείου ξεκινά μια λωρίδα για λεωφορεία με αντίθετη φορά. Όπως βλέπεις και πάλι δεν έχεις λάβει υπ' όψη όλες τις παραμέτρους. Δεν πειράζει.

Δεν είπε κανεις ο στρατός και η αστυνομία να μη φέρει όπλα. Για τους πολίτες μιλάμε.

Δεν είπε κανεις ο στρατός και η αστυνομία να μη φέρει όπλα. Για τους πολίτες μιλάμε.

Δεν σου έχει συμβεί ποτέ να μην έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του;