Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Για εκείνο που μπορείς να είσαι περισσότερο σίγουρος (απόλυτα δεν είναι κανείς) είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για την οπλοκατοχή. Το γνωρίζουμε και όσοι από εμάς είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής. Κατά τη γνώμη μου τα περιστατικά εγκληματικότητας στην Ελλάδα είναι περισσότερα από εκείνους που κεραυνοβολούνται ωστόσο.
Θεωρώ ασύλληπτο πάντως να γίνεται η προσωπική ασφάλεια του κάθε ενός έρμαιο μιας κακής νομοθεσίας.
Εννοείς πως δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους; Η το θεωρείς εσυ ασύλληπτο;

Σαν να ακούω την απάντηση: και το δικαίωμά μου στα κρίσιμα δευτερόλεπτα;
Ο νομοθέτης λοιπόν, σου στερεί το δικαίωμα όπλου στα κρίσιμα δευτερόλεπτα για να μην βρεθούν, άδικα, ενώπιον κρίσιμων δευτερολέπτων πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από σένα για λάθος λόγους (γείτονες, γκόμενοι, αλλόθρησκοι, αλλόφυλοι, οπαδοί άλλης ομάδας, δικαστικοί κλητήρες κλπ).
Βρες άλλους τρόπους αποτροπής της εισβολής: συναγερμό, σκύλο, θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα κλπ.

Τις προσευχές ξέχασες... .

Χαίρομαι που βγάζεις στη φόρα τι θεωρεί ο νομοθέτης. Σαν να το ήξερα όταν έλεγα για προπαρασκευή της πλάκας και παρωχημένη νομοθεσία. Τι να λέμε τώρα; Ένοχος πριν αποδειχτεί οτιδήποτε... .

Εννοείς πως δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους; Η το θεωρείς εσυ ασύλληπτο;

Εγώ εγώ. Δεν μου κάνει εντύπωση πλέον τι μπορεί να συμβεί σε αυτό το κράτος...

Όχι. Απλά λέει ότι δεν αξίζει τον κόπο για να καλυφθεί αυτή η συνθήκη να δώσουμε πρόσβαση σε όπλα στην θύρα 7, στην θύρα 13, στην θύρα 4, στους νευρικούς, στους κομματικά φανατισμένους, σε αυτούς που έρχεται ο δικαστικός κλητήρας να τους πάρει το σπίτι, σε αυτούς που πάει ο υπάλληλος να τους κόψει το ρεύμα, στους ερωτικά απογοητευμένους με θέματα εγκατάλειψης, στους αντικοινωνικούς, στους χρυσαυγιτες, στους μη διαβασμένους αναρχικούς, στους μη διαγιγνωσμενους διπολικούς, στους ανεύθυνους και η λίστα συνεχίζεται.

βαλε και όλους αυτούς που πίνουν μπουκάλες αλκοόλ σπίτι τους ή και εκτός σπιτιου.

αλλα κυρίως σε αυτούς που επιμένουν στον στρουθοκαμηλισμό, και κυριεύονται απο τον εγωιστικό φόβου τους,
που για να περάσουν στην επίθεση (ως επιχείρημα :flipout: ) βαπτίζουν τον δικό τους φόβο, δικαιωμα :flipout: προστασίας και καθρεφτίζουν τον δικό τους φόβο σε όλους αυτούς που δεν επιθυμούν την οπλοκατοχή και την χρήση οπλων , ενω εξισώνουν τα κουζινομάχαιρα, την βαριοπούλα κτλ με τα όπλα.

Τις προσευχές ξέχασες... .

Οι προσευχές δεν χωράνε στην κοσμοθεωρία μου.
Αν τις θεωρείς απαραίτητες (και αποτελεσματικές) μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.

βαλε και όλους αυτούς που πίνουν μπουκάλες αλκοόλ σπίτι τους ή και εκτός σπιτιου.

αλλα κυρίως σε αυτούς που επιμένουν στον στρουθοκαμηλισμό, και κυριεύονται απο τον εγωιστικό φόβου τους,
που για να περάσουν στην επίθεση (ως επιχείρημα :flipout: ) τον βαπτίζουν, δικαιωμα :flipout: προστασίας και εξισώνουν τα κουζινομάχαιρα, την βαριοπούλα κτλ με τα όπλα.

Εννοείς εκείνους που έχουν μπουκάλες αλκοόλ δίπλα στα κλειδιά του αυτοκινήτου;
Δεν είναι δικαίωμα η αυτοάμυνα;
Δεν σκοτώνουν τα υπόλοιπα που αναφέρεις; Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικά ε; Το μαχαίρι εναντίον θηκαρισμένου όπλου σε απόσταση μικρότερη των έξι μέτρων. Δεν θυμάμαι το ποστ που το έδειξα αυτό. Κάπου θα είναι πάλι :rolleyes:

Που δε θα συνέβαινε αν είχαμε όλοι από ένα κουμπούρι;

Που σημαίνει ότι είναι αλλιώς να είσαι εύκολος στόχος και αλλιώς οπλισμένος στόχος. Έτσι απλά.

Οι προσευχές δεν χωράνε στην κοσμοθεωρία μου.
Αν τις θεωρείς απαραίτητες (και αποτελεσματικές) μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.

Για αποτελεσματικές δεν ξέρω, πάντως αυτές παρέχονται. Βόλεψέ τα με αυτό όπως μπορείς που λέει και ο νόμος.

Εννοείς εκείνους που έχουν μπουκάλες αλκοόλ δίπλα στα κλειδιά του αυτοκινήτου;
Δεν είναι δικαίωμα η αυτοάμυνα;
Δεν σκοτώνουν τα υπόλοιπα που αναφέρεις; Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικά ε; Το μαχαίρι εναντίον θηκαρισμένου όπλου σε απόσταση μικρότερη των έξι μέτρων. Δεν θυμάμαι το ποστ που το έδειξα αυτό. Κάπου θα είναι πάλι :rolleyes:

οχι δεν ειναι δικαίωμα. ειναι κατάντια.
οχι μόνο του κράτους αλλα κυρίως ατομική, αφου το κράτος αποτελείται απο τους πολίτες του.

οχι δεν ειναι δικαίωμα. ειναι κατάντια.
οχι μόνο του κράτους αλλα κυρίως ατομική, αφου το κράτος αποτελείται απο τους πολίτες του.

Κατάντια είναι να σου λένε κάνε πως κοιμάσαι όταν στην πέσουν. Εδώ όμως έχεις πέσει σε αντίφαση. Ατομική κατάντια είναι ή μαζική (κράτος) ;

Άκου. Αν είναι κατάντια το να αποζητάς άλλους τρόπους αυτοάμυνας (έστω ρε παιδί μου να το δεχτώ για την οικονομία της συζήτησης) είναι γιατί το κράτος δεν μπορεί πια να σου προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας, το οποίο τέλος πάντων θα ήταν αποδεκτό. Έτσι δεν είναι;
Το κράτος λοιπόν - που είμαστε και δεν είμαστε εμείς, εξαρτάται από το πως το εννοείς - αντί ως οφείλει να περιορίσει την εγκληματικότητα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο καθένας να αποζητά άλλο τρόπο άμυνας και να αφήνεται χωρίς επιλογή, επιμένει σε τι ακριβώς;
Να σου πω σε τι επιμένει. Επιμένει να παίζει την τυφλόμυγα με τους ίδιους του τους νόμους. Λογικό δεν είναι λοιπόν να υπάρχει αντίδραση;

Για εκείνο που μπορείς να είσαι περισσότερο σίγουρος (απόλυτα δεν είναι κανείς) είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για την οπλοκατοχή. Το γνωρίζουμε και όσοι από εμάς είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής. Κατά τη γνώμη μου τα περιστατικά εγκληματικότητας στην Ελλάδα είναι περισσότερα από εκείνους που κεραυνοβολούνται ωστόσο.
Θεωρώ ασύλληπτο πάντως να γίνεται η προσωπική ασφάλεια του κάθε ενός έρμαιο μιας κακής νομοθεσίας.

Τώρα που το σκέφτομαι, υπήρξε μια φορα που κάποιος με απείλησε, ένας ημιπαράφρων γείτονας που τα είχε βάλει μαζί μας οικογενειακώς γιατί η γάτα μας κυνηγούσε τα περιστέρια του. Είμαι ευγνώμων στο ελληνικό κράτος που αυτός ο άνθρωπος δεν είχε πρόσβαση σε όπλο, γιατί εκτος από πανηλίθιος ήταν και παρορμητικός και βίαιος.

Πως έλυσα το πρόβλημα; Απείλησα να φωνάξω την αστυνομία. Από τότε δε μας ξαναενόχλησε.

Κατάντια είναι να σου λένε κάνε πως κοιμάσαι όταν στην πέσουν. Εδώ όμως έχεις πέσει σε αντίφαση. Ατομική κατάντια είναι ή μαζική (κράτος) ;

Άκου. Αν είναι κατάντια το να αποζητάς άλλους τρόπους αυτοάμυνας (έστω ρε παιδί μου να το δεχτώ για την οικονομία της συζήτησης) είναι γιατί το κράτος δεν μπορεί πια να σου προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας, το οποίο τέλος πάντων θα ήταν αποδεκτό. Έτσι δεν είναι;
Το κράτος λοιπόν - που είμαστε και δεν είμαστε εμείς, εξαρτάται από το πως το εννοείς - αντί ως οφείλει να περιορίσει την εγκληματικότητα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο καθένας να αποζητά άλλο τρόπο άμυνας και να αφήνεται χωρίς επιλογή, επιμένει σε τι ακριβώς;
Να σου πω σε τι επιμένει. Επιμένει να παίζει την τυφλόμυγα με τους ίδιους του τους νόμους. Λογικό δεν είναι λοιπόν να υπάρχει αντίδραση;

ακριβώς επειδή υπάρχει μεγάλος εγωισμός και φόβος στους πολίτες οπου καμία "εκπαίδευση" δεν μπορεί να ελέγξει όλους αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν θα πρέπει να δοθεί το "δικαίωμα" της οπλοκατοχής.

σε όλο το νήμα (αν δεν κάνω λάθος) ειστε 3 υπερ.
εσυ, ο teddy και ο cicadelic.

ακριβώς επειδή υπάρχει μεγάλος εγωισμός και φόβος στους πολίτες οπου καμία "εκπαίδευση" δεν μπορεί να ελέγξει όλους αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν θα πρέπει να δοθεί το "δικαίωμα" της οπλοκατοχής.

σε όλο το νήμα (αν δεν κάνω λάθος) ειστε 3 υπερ.
εσυ, ο teddy και ο cicadelic.

Και αρκετοί ακόμη είμαστε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Κάνεις λάθος για την εκπαίδευση, αλλά είσαι άτυχος. Δεν έχω ώρα να κάτσω να το αναλύσω αυτή τη στιγμή.
Πως ας πούμε δεν έχεις θέμα με κάποιον που έχει τη γνώση να σε σκοτώσει με μια κίνηση; Κάτι τέτοιο.
Σκέψου το mentality κάποιου που έχει εκπαιδευτεί σε πολεμικές τέχνες. Έτσι είναι. Γνωρίζει ο ίδιος πόσο θανατηφόρος μπορεί να είναι, αλλά κυρίως γνωρίζει ότι είναι η τελευταία του επιλογή. Και καθώς είναι η τελευταία του επιλογή που του το επιβάλλει η εκπαίδευσή του και το έχει κάνει δεύτερη φύση σε αυτόν, δεύτερη φύση του έχει γίνει και ο πρώτος κανόνας αυτοάμυνας που λέει φύγε μακριά από τον κίνδυνο και το μπλέξιμο αν μπορείς.

Τελικά βρήκα χρόνο... :flipout:

Και αρκετοί ακόμη είμαστε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Κάνεις λάθος για την εκπαίδευση, αλλά είσαι άτυχος. Δεν έχω ώρα να κάτσω να το αναλύσω αυτή τη στιγμή.
Πως ας πούμε δεν έχεις θέμα με κάποιον που έχει τη γνώση να σε σκοτώσει με μια κίνηση; Κάτι τέτοιο.
Σκέψου το mentality κάποιου που έχει εκπαιδευτεί σε πολεμικές τέχνες. Έτσι είναι. Γνωρίζει ο ίδιος πόσο θανατηφόρος μπορεί να είναι, αλλά κυρίως γνωρίζει ότι είναι η τελευταία του επιλογή. Και καθώς είναι η τελευταία του επιλογή που του το επιβάλλει η εκπαίδευσή του και το έχει κάνει δεύτερη φύση σε αυτόν, δεύτερη φύση του έχει γίνει και ο πρώτος κανόνας αυτοάμυνας που λέει φύγε μακριά από τον κίνδυνο και το μπλέξιμο αν μπορείς.

Τελικά βρήκα χρόνο... :flipout:

καλά δεν αμφιβάλλω, εχω δει εκπαιδεύσεις και εκπαιδεύσεις.
και το νήμα αυτό εκπαιδεύση ειναι.

οσο ειστε μακριά μου νιωθω πολύ τυχερός
:p

καλά δεν αμφιβάλλω, εχω δει εκπαιδεύσεις και εκπαιδεύσεις.
και το νήμα αυτό εκπαιδεύση ειναι.

οσο ειστε μακριά μου νιωθω πολύ τυχερός
:p

Όπως έγραψα και πιο πριν. Και κοντά σου να ήμουν θα σεβόμουν το δικαίωμά σου στη μη οπλοκατοχή και θα σε άφηνα να το εξασκήσεις χωρίς να επέμβω σε περίπτωση π.χ. που θα στην έπεφτε με κίνδυνο να σε σκοτώσει. Δημοκρατία έχουμε, καλή χώνεψη κλπ.... :o:p

Τώρα που το σκέφτομαι, υπήρξε μια φορα που κάποιος με απείλησε, ένας ημιπαράφρων γείτονας που τα είχε βάλει μαζί μας οικογενειακώς γιατί η γάτα μας κυνηγούσε τα περιστέρια του. Είμαι ευγνώμων στο ελληνικό κράτος που αυτός ο άνθρωπος δεν είχε πρόσβαση σε όπλο, γιατί εκτος από πανηλίθιος ήταν και παρορμητικός και βίαιος.

Πως έλυσα το πρόβλημα; Απείλησα να φωνάξω την αστυνομία. Από τότε δε μας ξαναενόχλησε.

Στην Αμερικη αν επαιζαν κουμπουριες θα ηταν καθημερινοτητα.Εδω σε πεταει ο αστυνομικος σαν σακι η σου την αναβει με την υποψια μονο.Φαντασου τωρα τι θεωρουν βιαια εγκληματα για να βγαζουν τις στατιστικες της πλακας (για να ''αποδειξουν'' την μειωση τους )

Αν επιτραπεί η οπλοφορία, που καθένας είναι εν δυνάμει απειλή, δικαιούμαι να αφοπλισω/εξουδετερώσω τις απειλές γύρω μου, ή θα πρέπει να περιμένω όταν θα με σημαδεύει η κάνη και θα είναι ήδη αργά;

Γράφτηκε αρκετές φορές ότι η εκπαίδευση στην χρήση του όπλου θα περιορίσει τις πιθανές απώλειες.
Θα συμφωνήσω αλλά.... ποιος θα πιστοποιεί την σωστή εκπαίδευση, το κράτος (χαχαχαχαχαχαχαχαχα), ιδιώτης (καλή μπιΖνα);
Πάντως εγώ έχω τρομάξει από το ποσοστό ανιδεων κατόχων οπλισμού στα πεδία βολής.
Σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής όπου το στρες παίζει ρόλο στην επίδοση, η σκόπευση των περισσοτέρων είναι αντίστοιχη με του Βέγγου στον ΘουΒου.
Ούτε μία επιτυχημένη βολή στα 2 μέτρα.
Τρομακτικό;

Ο επιτιθεμενος με πυροβολο οπλο εχει σχεδον παντα το συντριπτικο πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου.
Αν εισαι αοπλος εχεις ελπιδες να επιβιωσεις.
Αν οπλοφορεις εισαι στο φερετρο χωρις να προλαβεις να πεις κιχ....
Μαγκιες και ψευτοπαληκαρισμοι εδω δεν χωρανε.
Εκτος και πιστευεις οτι εισαι ο τσακ νορρις οποτε πας λογω βλακειας....

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μονο αυτο?
Αμα πατε σε σκοπευτηριο παρατηρειστε τα σημαδια και τις τρυπες στις πλευρικες θωρακισεις στις θεσεις σκοποβολης.
Θα τρομαξετε!!!
Παντα οταν ειχα επιλογη διαλεγα την τελευταια θεση.