Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Στη Κρήτη που έχουν όπλα πάρα πολλοί δε κλέβει ΚΑΝΕΝΑΣ σωστά;

Η Κρητη, φιλτατε, δινει μεγαλο αγωνα μεσα στις συνειδησεις της να απεξαρτηθει απο τα κουμπουρια.
Επειδη εζησα λιγο τους κρητικους .... ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν επιθυμει να ξαναγυρισει στην εποχη οπου
"καθε σεντουκι και κουμπουρι". Γυρνουν το κεφαλι με αποστροφη οταν καποιοι στεροελλαδιτες
τους ρωτανε "ελα, δειξε μου το κουμπουρι σου". Ουτε να το θυμουνται, ουτε να το καυχιουνται.
Το αιμα εχει τρεξει αφθονο σχεδον σε καθε οικογενεια.

Στους γαμους, μπορει να βγαζουν κανα κουμπουρι και να ριχουν καμια μπαλωθια, αλλα ... ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
Οι νεοτεροι κρητικοι, ουτε αυτο το παραδοσιακο δεν επιθυμουν.
Αλλωστε, απο ατυχηματα ... αλλο τιποτα.

Δεν νομιζω να υφιστανται ομοιοτητες αναμεσα σε Κρητη και Νοτια Αφρικη. Ταπεινη μου εκτιμηση.

Τι θα έλεγαν σήμερα αν μπορούσαν να δουν τη κουβέντα μας από κει που βρίσκονται ο τσοπάνος και οι 5 κυνηγοί, να ζησουμε να τους θυμόμαστε

Θα υπαρχουν παντα εξαιρεσεις. Τραγικες εξαιρεσεις.
Και αν θες, ισως πανω στα βουνα, να μην εχουν αλλαξει πολλα πραγματα.
Οντως να κινδυνευουν ζωες επειδη μπηκαν σε ενα χωραφι.

Ομως ... δεν ειμαστε στην εμπολεμη ατμοσφαιρα του 40 η του 50 η και του 60.

Αλλοι κρητικοι στο νημα δεν υπαρχουν ? Ας μιλησουν ....

Ασφάλεια προς ταχύτητα. Πάντα έτσι δεν είναι; Όσο περισσότερες ασφάλειες τόσο πιο αργή η αντίδραση. Βρίσκεις ένα μέσο όρο. Βασικά αυτό ισχύει σε όλα τα θέματα ασφάλειας, όχι μόνο στα όπλα. Για παράδειγμα όσο περισσότερο ελέγχεις τους επιβάτες κατά την επιβίβαση, τόσο πιο ασφαλής είσαι, αλλά τόσο περισσότερο αργεί να γίνει η επιβίβαση.

Στα όπλα πάλι μπορείς να το δεις αυτό. Έχεις μια σφαίρα στη θαλάμη. Με ασφάλεια θέλεις μία παραπάνω κίνηση για να απασφαλίσεις. Χωρίς ασφάλεια μειώνεται ο χρόνος.

Σίγουρα ναι, απλά ανάλογα με την επικυνδυνότητα αλλάζει και ο βαθμός ασφάλειας, πχ αν βρίσκεσαι σε παιδικό πάρτυ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται σφαίρα στην θαλάμη, και πόσο μάλλον και η γεμιστήρα στο όπλο... (για λόγους πολλούς ασφαλείας και αποφυγή ατυχήματος για τον οιονδήποτε λόγο), αλλά μεταμεσονύκτια οδήγησης σε απομονωμένη γειτονιά χωρίς φώτα κλπ... μάλλον η σφαίρα στην θαλάμη... Στο σπίτι ποτέ σφαίρα στην θαλάμη.

Μεγάλη συζήτηση είναι και ο τύπος όπλου πχ το πιστόλι επιλογής μου για συνέχεια μαζί μου ήταν το Glock 22 (.40). Χωρίς ασφάλεια και πολύ ασφαλές ακόμα και με σφαίρα στην θαλάμη ακόμα και να πέσει κάτω με δύναμη, επίσης επειδή δεν έχει εξωτερικό κόκκορα είναι και ασφαλές σε περίπτωση (μακρυά από μας) και συμπλοκής σώμα με σώμα, και παράλληλα έχει πολύ καλό stopping power.

Πάντως το νήμα λέει για οπλοκατοχή και είναι λίγο περίεργο να εξετάζουμε οπλοκατοχή εάν αυτός που κατέχει επιτρέπεται ή όχι να το φέρει επάνω του συνεχώς (οπλοφορία).

Ηταν ευκολο να βγαλει καποιος αδεια στην Νοτια Αφρικη ? Και αν ναι ισχυει για ολους η υπαρχουν ακομα τρανταχτες διακρισεις (και σε αυτο ) ?

Ε ναι, αρκεί ο όρος οπλοφορία, όχι όμως για την Ελλάδα. :BDGBGDB55: Υποτίθεται ότι όταν φέρεις ένα όπλο το έχεις στην κατοχή σου για να το χρησιμοποιήσεις. Μικρές λεπτομέρειες ενός νόμου που προσπαθεί να "σπάσει" σε κομμάτια το θέμα προκειμένου να το διαχειριστεί.
Άλλη μια λογιστικού τύπου εξαπάτηση.

Μου περιγράφεις μια κατηγορία όπλων που είναι δημοφιλή ακριβώς γιατί είναι ο καλύτερος συμβιβασμός ασφάλειας/ταχύτητας. Μαζί με το διαμέτρημα και τη χωρητικότητα και τη δύναμη. Εάν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η αυτοάμυνα, αυτά κοιτάς και δεν ψήνεσαι με εντυπωσιακά κανόνια.

Ωστόσο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:flipout::flipout::flipout:

Ξερεις ποιο ειναι το κακο ?

Βγαινουν καποιοι ελαχιστοι και επιδεικνυουν τα (κρητικα) οπλα και μαχαιρια τους.

Ε, δεν ειναι ετσι η πλειοψηφια.

Συνεχίστε να πάρω καμιά ατάκα του στυλ χαμηλό που σε πυροβολεί στο στήθος. :o

Θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το θεμα. Η ερωτηση ειναι.... ας υποθεσουμε οτι ειναι νομιμο στην Ελλαδα να εχω το οπλο μου, τι γινεται σε περιπτωση που μπει καποιος παρανομα στο σπιτι μου για να με κλεψει και τον πιασω στα πρασα, βγαλω το οπλο για εκφοβισμο και αυτος μου επιτεθει και οντας σε αυτοαμυνα τον σκοτωσω. Μπαινω φυλακη ή οχι; Τι προβλεπει ο νομος για τετοιες περιπτωσεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειμαι υπερ για αμερικη αλλα εκει εχουν και αλλους νομους που προστατευουν τον οπλοκατοχο και την περιουσια του σε πολλες και διαφορες περιπτωσεις. Αν ειναι να πυροβολησω καποιον σε αυτοαμυνα και καταληξω εγω κατηγορουμενος .... να μου λειπει.

Θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το θεμα. Η ερωτηση ειναι.... ας υποθεσουμε οτι ειναι νομιμο στην Ελλαδα να εχω το οπλο μου, τι γινεται σε περιπτωση που μπει καποιος παρανομα στο σπιτι μου για να με κλεψει και τον πιασω στα πρασα, βγαλω το οπλο για εκφοβισμο και αυτος μου επιτεθει και οντας σε αυτοαμυνα τον σκοτωσω. Μπαινω φυλακη ή οχι; Τι προβλεπει ο νομος για τετοιες περιπτωσεις;
.

Δεν γνωριζω την νομοθεσία στην Ελλάδα αλλα νομιζω πως η απάντηση πρέπει να ειναι ανάλογη της απειλης, αλλιως πας φυλακη.

Με λιγα λογια αν ο διαρρηκτης δεν ειναι οπλισμένος και τον σκοτωσεις πας φυλακη, εαν βγαλει μαχαιρι και τον πυροβολησεις πας φυλακη (αν βγαλεις μαχαιρι και το παιξεις οπως στο φιλμ "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη" τότε δεν πας LOL).
Επισης θα ερμηνευσουν αν ηταν προμελετημένο, δηλ. αν ειχες στησει παγιδα και προβλεψει την εισροη του κακοποιου η ηταν σε κατάσταση συγχισης εκπληξης ξαφνικης απειλης...θα ερευνησουν και την επικινδυνότητα του ατόμου κλπ.
Τουλάχιστον ετσι ειναι στην χωρα που ζω αλλα και πάλι στο τέλος ειναι ο δικαστης που "ερμηνευει" τον νομο. Γι αυτο υπάρχουν και τα δικαστηρια για να κρινουν.

Δεν πας φυλακή αν είσαι νόμιμος κάτοχος του όπλου και όλα τα στοιχεία δείξουν οτι ο άλλος ήταν άγνωστος και οπλισμένος (με οτιδήποτε). Για καλό και για κακό ρίξε και μια κουτουλιά στον τοίχο. Η ζαλάδα κάνει πάντα καλό, εκ των υστέρων. Τώρα, αν τύχει και βρουν οτι είναι γνωστός σου, ή ότι δεν είχε λόγους να είναι διαρρήκτης κλπ, πάει αλλού το πράγμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειμαι υπερ για αμερικη αλλα εκει εχουν και αλλους νομους που προστατευουν τον οπλοκατοχο και την περιουσια του σε πολλες και διαφορες περιπτωσεις. Αν ειναι να πυροβολησω καποιον σε αυτοαμυνα και καταληξω εγω κατηγορουμενος .... να μου λειπει.

Το αν θα μπεις στη φυλακή μόνο το δικαστήριο μπορεί να σου το πει.
Αφού σε δικάσει για ανθρωποκτονία.
Το ότι θα πας σε δίκη κατηγορούμενος είναι βέβαιο!
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο αμυνόμενος βρέθηκε στη φυλακή.

Επίσης να ξέρεις ότι η χρήση όπλου σε τέτοιες καταστάσεις αντενδείκνυται για πάρα πολλούς λόγους.
Π.χ. ένας διαρρήκτης που ενώ αρχικά μπήκε να κλέψει και να φύγει, εμπλέκεται σε "μάχη" και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει νεκρός από την εξέλιξη. Επίσης η χρήση όπλου είναι ΠΟΛΥ διαφορετική σε συνθήκες σκοποβολής από ότι σε συνθήκες κινδύνου και πίεσης.
Μη ξεχνάς ότι εκτός από εσένα και τον διαρρήκτη που θα αρχίσετε τις κουμπουριές, στο χώρο θα υπάρχει και η οικογένειά σου.
Ο διαρρήκτης έχει περισσότερους στόχους από εσένα.
Επίσης πόσο "έτοιμος" είσαι να πυροβολήσεις άνθρωπο? Αν κρατάς όπλο, δίνεις το μήνυμα ότι θα το χρησιμοποιήσεις. Ο παραμικρός δισταγμός θα είναι μοιραίος.

Πόσο καλά εκπαιδευμένος και εξοικειωμένος θα είσαι με το όπλο? Περισσότερο από ένα κακοποιό?
Κ.λπ., κ.λπ.
Η αστυνομία μας, αλλά και σε άλλες χώρες που προσωπικά γνωρίζω (π.χ. ΗΠΑ) σε κάθε περίπτωση συνιστούν ακόμη και αν έχεις όπλο να μην το εμφανίσεις καν.
Πόσο δε μάλλον να το χρησιμοποιήσεις.

Θέλεις να έχεις προστασία στο σπίτι σου? Πάρε ένα σκύλο.
Και μόνο η φασαρία που θα κάνει όταν κάποιος πάει να πλησιάσει στο σπίτι σου, θα τον αποτρέψει ώστε να προχωρήσει.

Ξέχνα τα όπλα. Είναι μεγάλη κακοτοπιά και κανένα ζήτημα δεν θα σου λύσουν.
Αντίθετα κατά πάσα πιθανότητα θα σου δημιουργήσουν πολλά.

Last edited:
Για τα σκυλια που αναφερεις. Στην γειτονια μου εχουμε πεσει θυματα διαρρηξης τρεις φορες και αλλες τοσες εγινε αποπειρα. Σχεδον καθε σπιτι εχει σκυλο. Τα αδεσποτα που φροντιζουμε τα "εξαφανιζουν" πριν κανουν το χτυπημα και τα σκυλια της αυλης κανουμε αμαν να τα συνεφερουμε. Κατι τους ριχνουν και ειναι ζαλισμενα για δυο μερες , ασε που ενα ηταν τρομοκρατημενο και δεν μπορουσαν να το βγαλουν απο το σπιτακι...

Για τα σκυλια που αναφερεις. Στην γειτονια μου εχουμε πεσει θυματα διαρρηξης τρεις φορες και αλλες τοσες εγινε αποπειρα. Σχεδον καθε σπιτι εχει σκυλο. Τα αδεσποτα που φροντιζουμε τα "εξαφανιζουν" πριν κανουν το χτυπημα και τα σκυλια της αυλης κανουμε αμαν να τα συνεφερουμε. Κατι τους ριχνουν και ειναι ζαλισμενα για δυο μερες , ασε που ενα ηταν τρομοκρατημενο και δεν μπορουσαν να το βγαλουν απο το σπιτακι...

Εννοώ μέσα στο σπίτι.

Θα κάνουν φασαρία, θα ξεσηκώσουν τον κόσμο, θα ανάψεις φώτα κ.λπ..
Είναι αρκετό.
Μακριά από όπλα.