Καλα δεν ζουν ολοι με θωρακισμενες πορτες, συναγερμους, σκυλους και ηλεκτροφορους φραχτες και panic rooms.
Ουτε ειναι ολοι μεσα σε διαμερισμα οπου ισως με τις φωνες κλπ καταφερουν να μην τους βασανισουν οι ληστες.
Αντε τωρα να εισαι σε καποιο χωριο, ή απομακρυσμενο σπιτι οπου κανενας δεν μπορει να σε ακουσει για να καλεσει σε βοηθεια. (που δεν θα'ρθει)
Ακομα δεν λετε να καταλαβετε οτι αν γινεται κουβεντα περι νομιμης οπλοκατοχης, γινεται για να προστατευτει ο κοσμος απο κατι μπουμπουκια σαν τα παρακατω και οχι επειδη ξαφνικα ο Ελληνας εχει καψες να την δει τζον γουεην.
Οταν μιλαμε για κατι μπουμπουκια σαν τα παρακατω, οπου η δρασεις τους ειναι αναριθμητες, θα κατσω εγω να φιλοσοφω αν θα διαταραξω τον ψυχισμο τους και αν πρεπει να παρω το νομο στα χερια μου. (αφου αστυνομια δεν υπαρχει και γιναμε ζουγκλα)
Κι αν ειχα και παιδια.? Και μπαζουκα θα επαιρνα εν αναγκη για να τα προστατευσω απο κατι τερατα που δεν σεβονται ΚΑΘΟΛΟΥ την ανθρωπινη ζωη.
Αν φταναμε στο σημειο ο θανατος μου και της οικογενειας μου ή ο θανατος τους, προτιμω τον θανατο τους.
Και αυτο λεγεται επιβιωση, γραμμενη στο DNA του ανθρωπου.
Προφανως σας ξεφευγει μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια.
Συζηταμε παντα για οπλοκατοχη ή αλλους τροπους καταστολης τους (taser, laser, πιπερια, σφεντονες, οτιδηποτε τους ακινητοποιησει )
Δεν λαχταραμε θανατο και αιμα.
Η ΟΥΣΙΑ ειναι οταν σαν θυμα φτανεις εσυ ή καποιο μελος της οικογενειας σου να κινδυνευσει απο ΘΑΝΑΤΟ απο τα χερια καποιων τερατων, οπου ακομα και για 5 ευρω, ισως σε δολοφονησουν. Τι κανεις τοτε. ? Αποδεχεσαι το μοιραιο ή ΜΑΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ?
Μην νομιζετε οτι ολοι θελουν κουμπουρια σπιτι τους για να τα βγαζουν με την πρωτη ευκαιρια.
Εχετε καταλαβει οτι δεν μιλαμε για τον παλιο κλασσικο ψιλο διαρρηκτη, οπου αν του εβαζες και μια φωνη μεσα στη νυχτα, την κοπαναγε τρεχοντας. ?
Ουτε μιλαμε να τους παρουμε στο κυνηγι με τα οπλα. Απλα να χρησιμοποιησουμε καποιας μορφης οπλο, με στοχο να τους αποτρεψουμε απο το να μας βασανισουν/σκοτωσουν.
https://www.protothema.gr/greece/article/729930/fotografies-autoi-einai-oi-listes-pou-siderosan-tin-85hroni/
https://www.newsit.gr/egklhma/epithesi-sok-sto-galatsi-xtypisan-kai-maxairosan-ilikiomeno-gia-5-eyro/2233713/
http://www.politisonline.com/ελλάδα...ia-listes-vasanisan-mechri-thanatou-91chroni/
Ο καθενας μπορει να το παιζει αλληλεγγυος για το οτιδηποτε και να φωναζει για τα δικαιωματα ακομα και για τα παραπανω τερατα.
Αν εμενα σπιτι μου εισβαλλει ΤΕΤΟΙΟΥ ειδους ληστης, ΑΝ μπορεσω, θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να τον σταματησω.
Και δεν ειναι αναγκη σαν οπλο να χρησιμοποιησω καποιο πυροβολο. Πολλα πραγματα στο χερι μου μπορει να γινουν οπλο.
Δυστυχως ομως σε περιπτωση οπου ο ληστης εχει καποιο πυροβολο οπλο, τοτε αναγκαστικα πρεπει να εχω και εγω, για να εχω πιθανοτητες επιβιωσης.
Σιγουρα δεν σκοτωνουν παντα οι ληστες με οπλα και αν μπορουν τα αποφευχθουν τα παντα, ας γινει ετσι. Υπαρχουν ομως ληστες με οπλα οπου χρησιμοποιουν τον φοβο, αλλα στην ουσια δεν σε πειραζουν, αλλα υπαρχουν και κατι τερατα, που τους δινεις τις οικονομιες σου και επειδη ηταν λιγες, σε σοδερωνουν, σε μαχαιρωνουν και σε αφηνουν στο ελεος του Θεου, ετσι...απλα γιατι εχουν μισος, δεν δισταζουν να βασανισουν ή και να αφαιρεσουν ανθρωπινη ζωη.
Απο ΑΥΤΑ τα τερατα θελει να προστατευτει ο πολιτης και οχι απο τον απλο διαρρηκτη.
Επαναλαμβανω, το να εχεις οπλο δεν σημαινει οτι εισαι ασφαλης. Χρειαζεται εξασκηση, σχεδιο, συνεργασια με την οικογενεια, να κανεις συχνα σκοποβολη, να εχεις φτιαξει ενα πλανο πως θα χειριστεις γενικα μια περιπτωση ληστειας (πιθανους τροπους διαφυγης, καποιος με ψυχραιμια αν μπορεσει να καλεσει αστυνομια, και η καθε περιπτωση ειναι μοναδικη και απαιτει αρκετα σεναρια) Και φυσικα δεν ειναι για ολους.
Ο καθενας θα κανει οτι μπορει για να προστατευσει την οικογενεια του.
Αλλα στο γενικοτερο κλιμα της συζητησης, εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα ηθελα να επιτραπουν τα οπλα, χρειαζεται και ατομικη ωριμοτητα για να κατεχεις οπλο.
Θα ηθελα ομως ο νομος να γινει πιο ελαστικος σε συναφη προιοντα αμυνας. taser, σπρευ πιπεριου.
Και φυσικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ακομη και να επιτρεψουν οπλο, θα πρεπει να αποδειξεις οτι κινδυνευσε η ζωη σου για να του κανεις χρηση.
Μην τους αρχισεις στο κυνηγι και τους πυροβολας στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας...!
Αλλα τα πραγματα ειναι και σχετικα απλα. Εχεις οπλο, ο διαρρηκτης εχει μαχαιρι. Οταν δει το οπλο σου, την κανει με ελαφρα, δεν χρειαζεται να τον πυροβολησεις.
Αν μπει με οπλο ομως και εσυ δεν εχεις, εισαι στο ελεος του να σου κανει οτι θελει. Να σε βασανισει, βιασει, δολοφονησει.
Εισαι κατα της βιας και της οπλοκατοχης και θα ανεχτεις οτι σου κανει. ? Μαγκια σου.
Θα ανεχτεις (επειδη ετσι θα του γουσταρει) να σου πειραξει και το παιδι ή τη γυναικα. ?
Ωραια η θεωρια περι μη βιας, οι περισσοτεροι απεχθανομαστε τη βια και τα οπλα. Δεν ειμασταν συνηθισμενοι στην Ελλαδα σε καταστασεις Σικαγο.
Οταν ομως σου σκανε τα μπουμπουκια γεωργιανοι, εσυ θα το παιξεις...αλληλεγγυος. ?
Ζουμε πλεον πρωτογνωρες καταστασεις, σε μια χωρα οπου η αστυνομια δεν μπορει να κανει τιποτα για να σε προφυλαξει. (βασικα δεν πατανε μεχρι να φυγουν οι διαρρηκτες για να μην κινδυνευσουν και αυτοι)
Και συζηταμε αν ειναι φυσιολογικο που καποιοι θελουν να παρουν τα οπλα ή ο νομος να γινει πιο ελαστικος για το ΘΥΜΑ. ?
Τελος και αυτο το σεντονι.