Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δεν ισοπεδώνω εγώ τίποτα, αντιθέτως εσύ είσαι αυτός που το κάνει.

Δεν ευθύνομαι εγώ προσωπικά για το κακό χάλι αυτού του κόσμου, και δεν ελπιζω μάταια να γίνει αυτός ο κόσμος.....κόσμος δικαίου γιατί πολύ απλά δεν είναι έτσι τυχαία αλλά κατόπιν σχεδίου.

Το να αγοράσω ένα όπλο που αν το χρησιμοποιήσω με την υπάρχουσα νομοθεσία θα πάω μέσα παραπάνω χρόνια από όσο ο διαρρήκτης δεν έχει κανένα νόημα.

Δεν θα σου κάνω την χάρη να φάω μπαν για πάρτι σου γιατί ξέρω οτι είσαι τρολ και ζεις για κάτι τέτοια. Όπως βλέπεις στο νήμα του Ευρωπαϊκού σινεμά δεν μπαίνω πια.....άφησα το πεδίο ελεύθερο για σένα.....άσε μας και συ εδώ ήσυχους και όταν μπουν στο σπιτι σου άναψε την καφετιέρα.

Α και κάτι άλλο.......οι καημένοι οι ληστές όταν είχαν μπει πριν μερικά χρόνια στο σπιτι του πάτερα μου.....επειδή δεν είχε τίποτα μέσα να πάρουν......έχεσαν πάνω στο παρκέ......έτσι ......επειδή ήταν γνήσιοι αγωνιστές της καθημερινότητας.

Ξεχασα και τις τραπεζες .Λογικα δενθα δουν με καλο ματι το δημοκρατικο του δικαιωμα για ..αυτοαμυνα :)

Θα σου απαντήσω εγώ, αλλά θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία. Αν έχει αλλάξει η γνώμη σου τώρα ενώ πριν 10 χρόνια ήταν:

ΥΠΕΡ.

Το πρόβλημα της οπλοαπαγόρευσης συνίσταται στην εξής ασυνέπεια όσων την υποστηρίζουν. Θεωρούν ότι μπορούν να σχεδιάσουν ένα κύκλο με κιμωλία στο έδαφος και να ονομάσουν τον κύκλο αυτόν χώρο στον οποίο δεν επιτρέπεται η οπλοφορία. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι δύο άμεσα προβλήματα που δημιουργούνται:

1. H κιμωλία δεν θα μπορέσει να εμποδίσει κανέναν που έχει όπλο να μπει μέσα στον κύκλο.
2. Όταν ο χώρος διαφημίζει ότι δεν υπάρχουν όπλα εντός του, είναι σαν να λέει στους εγκληματίες "από δω," "περάστε" "εδώ τα καλά τα άοπλα θύματα" "εδώ η μικρότερη δυνατή αντίσταση που θα μπορέσετε να βρείτε μέχρι να κάνετε τη δουλειά σας".

Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα αποτελεί ένα από τα αμφιλεγόμενα μέτρα "προστασίας" (θεός να τα κάνει) όταν είναι γνωστό ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν υπάρχει απαγόρευση καθ' ολοκληρίαν και εκτός του κύκλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

γιατι ειναι νόμιμο το download ταινιων/μουσικής και η οδήγηση με αλκοολ;

Όχι, αλλά, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση μεταξύ τους σαν αδικήματα. Αν δεν κατανοείς ούτε αυτά τα απλά πραγματάκια ώστε να μην βάζεις στην ίδια πρόταση το downloading με την οδήγηση μεθυσμένου, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Επίσης ειπώθηκε κάπου ότι ο νόμος επιτρέπει δια της πλαγίας οδού ραβδόκανα, μέσω σκοπευτικών συλλόγων. Πρόκειται για σφάλμα αυτοάμυνας το λυμένο και στο βαλιτσάκι του όπλο. Πολύ αργή αντίδραση σε απειλή.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Υπάρχει κανείς που να μη συμφωνεί με την πίεση στους πολιτικούς;
Εκτός του Pleo που θέλει να τους πιέσουμε να επιτραπεί η οπλοφορία...
Υπάρχει όμως το 1 και μοναδικό επιχείρημα που χρειάζεται αυτή η συζήτηση, το οποίο παρακάμπτεται κι αποσιωπάται συνεχώς:

Εφόσον η οπλοκατοχή είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ παράγοντας, τότε η πιο οπλισμένη κοινωνία θα έπρεπε να έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εγκλήματος!
Συμβαίνει αυτό ή το αντίθετο;

Δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα Ανδρέα, γιατί δεν υπάρχουν 2 όμοιες κοινωνίες ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Έδωσα μια λίστα με χώρες που όλες έχουν μεγάλα ποσοστά οπλοκατοχής.
Δεν βρίσκω να είναι καμία όμοια με τη δική μας. Ούτε μεταξύ τους είναι.

Εκεί όμως είναι το θέμα για εμένα: κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου ζητάει να κάνω εγώ την αποτροπή.
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να ζήσω τη ζωή μου ήσυχα.

Δεν μπορεί κανένας να ζητάει να μου βάλει όπλο στο χέρι και να μου πει κάνε εσύ το παιχνίδι.

Όχι και πάλι όχι.

Εγώ υποτίθεται ζω σε μια κοινωνία που έχει ειδικούς σε αυτό το θέμα.
Ανθρώπους που πληρώνονται για αυτό.

Και αν αυτοί ξεχάσανε ή δεν θέλουνε να κάνουν πλέον τη δουλειά τους, τότε πρέπει να τους κάνω τη ζωή κόλαση μέχρι να την κάνουν.
Αυτό έχει αποφασίσει η κοινωνία μας και αυτό θα έπρεπε να τους είναι ιερό.
Και τους θεωρώ υπεύθυνους όχι μόνο για την αύξηση του εγκλήματος αλλά και για το πισωγύρισμα όλης της κοινωνίας.

Είτε έχω όπλο σπίτι μου, είτε μαχαίρι, είτε νεροπίστολο δεν μπορώ να ανεχτώ να με φέρνουν πολιτικοί του κώλου με τις εξυπνάδες τους και δικαστικοί που μετράνε μόνο τις αυξήσεις στους μισθούς τους να πρέπει να σκεφτώ αν θα τα χρησιμοποιήσω.
Δεν έχουν το δικαίωμα αυτό.

....όχι επειδή δεν θα χεις θεωρητικά δίκιο....απλά επειδή θα γράφουμε τζάμπα..... γιατι πολυ απλά..... αυτά τα όνειρο-κολεκτιβιστικά που περιγράφεις δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ.

ειναι ονειρο-κολεκτίβιστικά γιατί η απάθεια ειναι τόσο μεγάλη, που προτιμάμε το ουισκάκι και την ολοκλήρωση των κύκλων της σειράς ή οτι κάνει ο κανενας μας.

και η απελευθέρωση των μαύρων απο την σκλαβιά στην αμερική ονειρο ήταν.. οχι οτι έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά αν δεις και το 13th, αλλα τουλάχιστον δεν εχει την ίδια ισχυ.

Για να δούμε ένα ακόμη άκυρο (Επειδή δεν συμφωνεί με αυτά που λέει ο Τραμπ) βίντεο έρευνα αμερικανικής αστυνομίας...

https://youtu.be/8QjZY3WiO9s

Εννοείται αυτοί είναι αστυνομικοί μεν αλλά φλώροι αμερικανάκια, όχι μάγκες έλληνες που μιμούνται το practical shooting κλπ.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

πολύ καλες ερωτήσεις...

μήπως τοτε είχαμε δανεικά λεφτά;
και τώρα ήρθε ο λογαριασμός...;
μεγαλύτερη κοινωνική/οικονομική ανισότητα;

Όχι! Διαφθορά.

Η διαφθορά δεν είναι να τρώει κανείς λεφτά μόνο.

Είναι και να μη κάνει τη δουλειά του για άλλους προσωπικούς λόγους: είτε γιατί χρησιμοποιεί ένα πολιτικό λόγο που τον διαφημίζει σαν σπουδαίο για να κρατήσει την καρέκλα και μόνο, είτε γιατί είναι άτολμος και δεν είχε δουλειά να βρίσκεται στη θέση που είναι, είτε γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι να τσεπώνει παχουλό μισθό και αυξήσεις και όχι να κάνει το λειτούργημα που υποτίθεται κάνει κ.λπ. κ.λπ.

Η φτώχια, δεν είναι αιτία.
Είναι μια φτηνή και προσβλητική προς τους φτωχούς δικαιολογία του κώλου.

Το ότι κάποιοι είναι φτωχοί δεν τους κάνει και περισσότερο επιρρεπείς στο έγκλημα. Όχι στη δική μας κοινωνία τουλάχιστον.
Δεν έχουμε ούτε τις ίδιες καταβολές, ούτε την ίδια ψυχοσύνθεση με το Μεξικό ή τη Βραζιλία. (δεν τους κρίνω, απλά δεν είμαστε ίδιοι).

Η διαφθορά των παραπάνω φταίει που συνεχίζεται για χρόνια και μαζί με τα μούτρα τους καταστρέφουν και την υπόλοιπη κοινωνία.

Η κοινωνία μας υπήρξε πολύ πιο φτωχή, έζησε μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις και παρόλα αυτά υπήρξε ελεύθερη σε μεγάλο βαθμό από εγκληματικότητα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πρόσφυγες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία (δεν έχω την παραμικρή σχέση μαζί τους).
Οι άνθρωποι αν και βρέθηκαν εδώ με το απόλυτο τίποτε, πάλεψαν σκληρά και έντιμα και στήσανε τις ζωές τους με παραδειγματικό τρόπο.

Δεν γίνανε λόγο της φτώχιας και της ανισότητας ούτε ληστές μαζικά, ούτε πιστολέρο.
Με προσβάλλει και μόνο που λέγεται ότι η φτώχια φταίει.
Την στιγμή που φταίει ξεκάθαρα ο γμημένος συβαριτισμός κάποιων που φταίνε για όλα αυτά.

EDIT: να προσθέσω ότι την δεκαετία του 80 που είχαμε μικρότερη εγκληματικότητα, είμασταν πιο φτωχοί από ότι είμαστε σήμερα με όλη αυτή την κρίση.

ειναι ονειρο-κολεκτίβιστικά γιατί η απάθεια ειναι τόσο μεγάλη, που προτιμάμε το ουισκάκι και την ολοκλήρωση των κύκλων της σειράς ή οτι κάνει ο κανενας μας.

και η απελευθέρωση των μαύρων απο την σκλαβιά στην αμερική ονειρο ήταν.. οχι οτι έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά αν δεις και το 13th, αλλα τουλάχιστον δεν εχει την ίδια ισχυ.

Αχά! Λες για το ρεπουμπλικανικό κόμμα αυτή τη στιγμή έχε υπ' όψη. :flipout:

Άκου φίλε auter. Το θέμα είναι πως όσοι επιμένουν στην οπλοαπαγόρευση στοχεύουν με λάθος τρόπο σε εκείνο που ενδεχομένως θέλουν και εκείνοι που είναι υπέρ της οπλοκατοχής. Χρειάζεται δομές και σοβαρό κράτος για να λειτουργήσει η ασφάλεια των πολιτών.
Εκστρατείες προπαγάνδας του στυλ, τα όπλα σκοτώνουν (αλλά όχι οι άνθρωποι) και πως αν δεν υπάρχουν όπλα θα σταματήσει ως δια μαγείας η εγκληματικότητα, μπορούν να αφορούν μόνο ψεκασμένους. Αν ως δια μαγείας καταργούσαμε τα πυροβόλα όπλα αύριο το πρωί, η εγκληματικότητα θα χρησιμοποιούσε άλλα εργαλεία προκειμένου να συντηρηθεί.
Είναι ανούσιο.

Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να έχεις μικρά ποσοστά εγκληματικότητας, από το να δείχνεις με περισσή διαλεκτική τεμπελιά τον ένοχο στην προκειμένη περίπτωση ένα άψυχο αντικείμενο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όχι, αλλά, δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση μεταξύ τους σαν αδικήματα. Αν δεν κατανοείς ούτε αυτά τα απλά πραγματάκια ώστε να μην βάζεις στην ίδια πρόταση το downloading με την οδήγηση μεθυσμένου, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

μα δεν τα παράθεσα για να συγκρίνεις τα αδικήματα μεταξύ τους...
και πόσα χρόνια φυλάκιση εχουν το καθένα.
απλή παράθεση του οτι ουτως η άλλως δεν ειμαστε ποτέ 100% νόμιμοι.

και η απελευθέρωση των μαύρων απο την σκλαβιά στην αμερική ονειρο ήταν.. οχι οτι έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά αν δεις και το 13th, αλλά τουλάχιστον δεν έχει την ίδια ισχυ.

Γιατι, αν πάψω να πηγαίνω στην κάβα, κόψω το netflix και τα εξτρά χρήματα τα κάνω δωρεά σε φιλοπτωχο οργανισμό και ταυτόχρονα γίνω ultra-activist θα αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο?

....και δεν μιλάω θεωρητικά αλλά πρακτικά......γιατί θεωρητικά αν ρίξω μια σταγόνα στο ωκεανό βοηθάω στο να ανέβει και η στάθμη της θάλασσας.

.......κσι κάπου εδώ βλέπω να ξεπροβάλει το αγαπημένο μου επειχείρημα.........."αν όλοι όμως σκεφτόντουσαν με αυτόν τον τρόπο και έπρατταν ανάλογα......τοτεεεε"

Υ.Γ (το καλό το ουισκακι το τίμησες την άλλη φορά που ήρθες όμως)

Επίσης αν νομίζεις οτι για το γεγονός της απελευθέρωσης των σκλάβων έπαιξε ρόλο το όνειρο των καλών πολιτών.....είσαι πολύ γελασμένος. Ήταν μια αφορμή για άλλα κίνητρα που αφορούσαν κατάκτηση εδαφών και οικονομικά οφέλη πλουσίων και κάνοντας τα κίνητρα αυτά ένα και το αυτό με την κατάργηση της σκλαβιάς, αυτομάτως νομιμοποίησαν τα συμφέροντα τους κάποιοι πλούσιοι γιάνκηδες. ........με τούτα και με κείνα.....η παραδοσιακή σημαία του νότου να σημαίνει ντε και καλά βλάχος ή ακόμα χειρότερα ρατσιστής (οχι οτι δεν υπάρχουν και αυτοί). Έχουν γίνει σκηνικά όπου σε reenactments o άλλος που έχασε τον πρόγονό του στο πόλεμο να τρώει ντομάτες στην μάπα.......επίσης γινεται συζήτηση να απαγορέψουνε τις σημαίες του confederacy σε μνημεία κτλ.

Αχά! Λες για το ρεπουμπλικανικό κόμμα αυτή τη στιγμή έχε υπ' όψη. :flipout:

Άκου φίλε auter. Το θέμα είναι πως όσοι επιμένουν στην οπλοαπαγόρευση στοχεύουν με λάθος τρόπο σε εκείνο που ενδεχομένως θέλουν και εκείνοι που είναι υπέρ της οπλοκατοχής. Χρειάζεται δομές και σοβαρό κράτος για να λειτουργήσει η ασφάλεια των πολιτών.
Εκστρατείες προπαγάνδας του στυλ, τα όπλα σκοτώνουν (αλλά όχι οι άνθρωποι) και πως αν δεν υπάρχουν όπλα θα σταματήσει ως δια μαγείας η εγκληματικότητα, μπορούν να αφορούν μόνο ψεκασμένους. Αν ως δια μαγείας καταργούσαμε τα πυροβόλα όπλα αύριο το πρωί, η εγκληματικότητα θα χρησιμοποιούσε άλλα εργαλεία προκειμένου να συντηρηθεί.
Είναι ανούσιο.

Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να έχεις μικρά ποσοστά εγκληματικότητας, από το να δείχνεις με περισσή διαλεκτική τεμπελιά τον ένοχο στην προκειμένη περίπτωση ένα άψυχο αντικείμενο.

Ναι η αλήθεια ειναι πως χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να έχεις μικρά ποσοστά εγκληματικότητας και το βασικότερο ειναι η προσωπική παιδεία (οπου ουδεμία σχέση εχει με την επαγγελματική μόρφωση), η κριτική σκέψη και η ισότητα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τεμπελιά στην προκειμένη περίπτωση, απο το να περάσει ο νόμος της οπλοκατοχής, οπου όχι μόνο δεν λύνει ουσιαστικά προβλήματα, αντιθέτως τα δημιουργεί. Γιατί η προσωπική παιδεία, η κριτική σκέψη, η ισότητα απαιτεί άπειρο προσωπικό χρόνο απο τον καθένα μας. Και πρώτα θα πρεπει να άλλαξουμε εμείς σε προσωπικό επίπεδο για να επιτευχθεί το κοινωνικό.

αχαχαχχαχαχα ρεβιζιονισμός ηλιθίων.

Εδώ στη Βρετανία κάποιοι θέλουν να απαγορεύσουν τα έργα του Kipling.

αχαχαχχαχαχα ρεβιζιονισμός ηλιθίων.

Εδώ στη Βρετανία κάποιοι θέλουν να απαγορεύσουν τα έργα του Kipling.

...και δεν επιτρέπεται στα σχολείο να διαβάζουν τώρα το Ηuckleberry Finn γιατί έχει την λέξη νέγρος μέσα. :flipout: Κατα τα άλλα το να εκτελούν αστυνομικοί αθώους μαύρους στο δρόμο είναι οκ. Πουριτανισμός γκαλορ!

Μου θυμίζει εκείνη την σκηνή από το Thank you for Smoking οπου ο senator απ το Vermont ήθελε ψηφιακά να αφαιρέσουν το τσιγάρο από όλες της παλιές ταινίες.....και να βάλουν στην θέση του γλειφιτζούρια

Οχι ειμαι παιδί του Αλμπέρ Καμί.

Ok τότε νταξ. Υποκλίνομαι μπροστά στην αδιαμφισβήτητη παιδεία σου (που δεν είναι ίδια με την μόρφωση) :SFGSFGSF:

Εγώ δεν ξέρω απ αυτά τα πως τα λες.....διαβάζω μόνο μικιμαου στο W.C.

Ναι η αλήθεια ειναι πως χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να έχεις μικρά ποσοστά εγκληματικότητας και το βασικότερο ειναι η προσωπική παιδεία (οπου ουδεμία σχέση εχει με την επαγγελματική μόρφωση), η κριτική σκέψη και η ισότητα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τεμπελιά στην προκειμένη περίπτωση, απο το να περάσει ο νόμος της οπλοκατοχής, οπου όχι μόνο δεν λύνει ουσιαστικά προβλήματα, αντιθέτως τα δημιουργεί. Γιατί η προσωπική παιδεία, η κριτική σκέψη, η ισότητα απαιτεί άπειρο προσωπικό χρόνο απο τον καθένα μας. Και πρώτα θα πρεπει να άλλαξουμε εμείς σε προσωπικό επίπεδο για να επιτευχθεί το κοινωνικό.

Από που πηγάζει τόση σιγουριά ότι δεν λύνει προβλήματα η οπλοκατοχή; Σε συνθήκες λεηλασίας της ζωής των πολιτών λόγω ανυπαρξίας ασφάλειας από το κράτος (ως θα όφειλε), όχι μόνο λύνει το πρόβλημα της λεηλασίας σε ό,τι πιο ιερό αλλά είναι το αμέσως επόμενο και αναμενόμενο βήμα, αφού η άλλη λύση λάμπει δια της απουσίας της.

Επί της ουσίας ψάχνουμε και οι δυο το ίδιο. Ο ένας από τους δυο απλά δεν είναι ονειροπόλος. Προσωπικά με απασχολεί η ζοφερή πραγματικότητα και όχι τα ευχολόγια στο συγκεκριμένο θέμα. Μιλάμε για μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα όπου παίζεται η ζωή σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σου αφαιρείται εκείνη η δυνατότητα που θα σε φέρει σε κατάσταση αντιμετώπισης της απειλής.

Ok τότε νταξ. Υποκλίνομαι μπροστά στην αδιαμφισβήτητη παιδεία σου (που δεν είναι ίδια με την μόρφωση) :SFGSFGSF:

Εγώ δεν ξέρω απ αυτά τα πως τα λες.....διαβάζω μόνο μικιμαου στο W.C.

Δεν έχω ιδιαίτερη παιδεία αλλα τουλάχιστον προσπαθώ να αποκτήσω...

τουλάχιστον να ήταν μπομπ ο σφουγαράκης, φρουτοπία ή ren & stimpy.
ο μικι μάου (και λόγο εποχής) ειχε ρατσιτικά μηνύματα.

Ειμαστε απέναντι και θα παραμείνουμε ετσι.
Καποια στιγμή ίσως να έχουμε και όπλα.
:violent-smiley-030:

Δεν έχω ιδιαίτερη παιδεία αλλα τουλάχιστον προσπαθώ να αποκτήσω...

τουλάχιστον να ήταν μπομπ ο σφουγαράκης, φρουτοπία ή ren & stimpy.
ο μικι μάου (και λόγο εποχής) ειχε ρατσιτικά μηνύματα.

Ειμαστε απέναντι και θα παραμείνουμε ετσι.
Καποια στιγμή ίσως να έχουμε και όπλα.
:violent-smiley-030:

Είδα και η γενιά μας που μεγάλωσε με φρουτοπια και λιλιπουπολη τι "διαμάντια" έβγαλε.

Όσο συνεισφέρει κάποιος στα κοινά βλέποντας netflix άλλο τόσο συνεισφέρει και ο άλλος που βλέπει criterion.

Ο μόνος λόγος που είμαστε ιδεολογικά απέναντι είναι ότι ο ένας προσπαθεί να παίξει μπάλα με το υπάρχον σύστημα όπως μπορεί ενώ ο άλλος εύχεται να αλλάξει το σύστημα.

Στην εφηβεία και γω ήθελα να αλλάξω τον κόσμο......δεν κατάφερα κάτι .....και από ιδεαλιστής έγινα κυνικός. Ανώφελο το ένα, σκατά και το άλλο.

e9b2e5c09f6b012f2fe600163e41dd5b